Csodálatos gondolatok a lelki rezgésszintekről

 Az egyik egyetemi előadásomon Lőrincz Gábor hallhatóm felszólalása mélyen megérintett. Megkértem, hogy ossza meg gondolatait a világgal, melyet szerencsére meg is tett. Az alábbi sorokban foglalta összes - szerintem - csodálatos goondolatmeneét: 

Dr. David R. Hawkins dolgozta ki a Tudattérképet

https://hawkinstanitasok.wordpress.com/about/a-tudatterkep/

 

A Tudattérképen 1-től 1000-ig szerepelnek az értékek. 17 különböző szintet állapítanak meg. Az elmélet szerint mindannyian elhelyezhetők vagyunk ezen a skálán. Minél magasabb értékkel rendelkezik valaki, annál magasabb lelki érettség jellemző rá. Mindenkinek az átlaga kiad egy a civilizációnkra jellemezhető számot. Feltételezhetjük ebből, hogy mit hozzuk létre a valóságunkat a rezgésszintünknek megfelelően?

A Chladni-féle porábrák láthatók a következő felvételen:

https://www.youtube.com/watch?v=Kpq61-j7qlI

A bemutatott kísérletből kiindulva tételezzük fel, hogy minden egyes porszem egy embert szimbolizál. Az a rezgésszint, amellyel rezegtetik a lapon lévő porszemeket, az szimbolizálja az összes ember rezgésszintjének az átlagát. Látható, hogy ha emelkedik a rezgésszint, akkor a porábra is megváltozik. Feltételezhetjük-e, hogy ha emeljük a rezgésszintünket, akkor megváltozik a bennünket körbe vevő társadalmi berendezkedés és ennek következtében lassan a valóságunk is átalakul?

Ezek szerint, ha mindenki azon dolgozik, hogy jobb emberré váljon, akkor szebb világban fogunk élni?

Ezt nem lehet erőltetni, ezt a döntést mindenki külön-külön hozza meg. Ha valaki úgy dönt, hogy nem tesz önmagáért, akkor annyit tehetünk, hogy ezt megértjük és elfogadjuk a döntését. Esetleg figyelmeztethetjük, hogy ez az ő jövőjére és valahol az együttes jövőnkre is kihat.

Mit tehetünk manapság az önfejlesztés mellett? Keressük a hasonlóan gondolkodó embereket. Ismerjük a kémiai tanulmányainkból a hasonló hasonlót old elvét. Talán mi is így működünk, hogy olyan emberek társaságában tudunk feloldódni, akik hozzánk hasonlóak.

Tekinthetünk a kémiai példa mellett egy fizikai példára is. Van egy olyan kifejezésünk, hogy egy húron pendülni, tehát azonos a rezgésünk. Ez visszautal a lelki rezgésszintre, amelyet a Hawkins-féle Tudattérképen ismerhettünk meg. Ha létrejönnek olyan kis csoportok, amelyek magasabb rezgésszinttel rendelkeznek, akkor iránymutatói lehetnek azoknak, akik el szeretnék érni ezt a magasabb lelki rezgésszintet. Példamutatással juthatunk előrébb.

„Higgy nekem, ha össze tudod hozni az új gondolkodású társadalmi rétegeket, hogy erősebbé váljanak, az fogja megváltoztatni a világot. Minél több ember kezd el másképpen élni, annál inkább fog példájuk terjedni. Ők kínálják az alternatívát. Teremtsd meg magad az alternatívát.”

László Ervin tudományfilozófus, író.

https://www.youtube.com/watch?v=M-kzTSVnFAM&t=268s

https://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_Ervin

Lelki rezgésszintekről részletesen az alábbi könyvben is olvashatsz, de itt a blogon is nagyon sok írást találsz, melynek induló írását itt találod: klikk

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések