A boldogságkeresés első lépése: felismerés és alapfogalmak - 50. rész: Sors vagy szabad akarat? Hány életed van valójában?

 

Jelen rovatnak ez az 50. jubileumi része. Véletlenül (bár tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) pont egy nagyon komoly felimerésem leírására jött ihletem erre a jeles alkalomra. Mai írásom arra ad választ, hogy megvan-e írva a sorsod? Illetve arra, hogy a szabad akaratoddal mennyire tudod ezt befolyásolni? Előre szólok, hogy valószínűleg nem lesz könnyű feldolgoznod, amit ma írok Neked. Ezt abból gondolom, hogy nekem több mint fél év kellett hozzá.

Egyszer egy meditációmban kapcsolódtam az Univerzummal. Az ilyen események elég ritkák és teljesen spontán módon történnek. Sajnos, tudatosan még nem tudom előidézni az ilyen állapotokat. Sokszor hetekig nem történik semmi komolyabb dolog a meditációimban, aztán egyszer csak „bumm”. Ilyenkor onnan tudom, hogy a kapott üzenet nem az agyam, vagy tudatalattim terméke, hogy olyan információkat kapok, melyekről semmiféle tudásom nem volt előtte, vagy ha valamit hallottam is róla abban nem hittem egyáltalán.

Egy ilyen „bumm” élmény volt, amikor az Univerzum megmutatta nekem életem fonalát. Nem a mostani életemét, hanem az egészét. Egy kacskaringós hihetetlen hosszú aranyfonalat láttam, melyen a mostani életem egy pici, kb. egy centiméter hosszú jobban fénylő szakasz volt. Ehhez a képi üzenethez egyértelmű érzésként kapcsolódott, hogy a lélekvándorlás létezik és szellemünk csak különböző gazdatesteket választ azért, hogy újabb tapasztalásokat szerezhessen. A jelenlegi életem a jelenlegi testemben egy ilyen próbálkozás a hihetetlenül sok közül.  

Ezért olyan lélekpusztító a keresztény és az iszlám vallások hozzáállása az Élethez, egy bizonyos aspektusukban. A keleti vallásokkal ellentétben e két vallásban egyetlen életünk van. Ha azt helytelenül éled meg, akkor a pokol bugyraiban végzed. Ezzel a borzalmas félelemkeltéssel irányították az emberiséget az egyházak és sajnos sötét évszázadokat hoztak ezzel az emberiségre. Hangsúlyozni szeretném, hogy mindkét vallás tele van csodálatos ember és életigenő üzenetekkel. Jézus szavai pedig minden idők legmegvilágosodottabb emberének csodálatos és örökké fennmaradó üzenetei. De Jézus sosem mondta, hogy csak egy életünk van. Nem a vallásalapítók megvilágosult szavaira épülő hit a helytelen. Hanem az a vallás, amit az egyház eköré épít. Hiszen az egyházat már nem megvilágosult emberek alakítják és sajnos az egyház hataloméhsége miatt óhatatlanul eltorzítja a megvilágosult vallásalapítók csodálatos meglátásait, melyből gyakran tévesen értelmezett dogmák születnek.



Szóval nincs igaza a keresztény és iszlám vallásnak! Nem egy életünk van, hanem nagyon sok. Ebben a keleti vallásoknak van igazuk, melyek hirdetik a lélekvándorlás tényét. Az Univerzum ezt nekem tényként megmutatta, így annak ellenére, hogy előtte az egyetlen élet tényére neveltek tisztán látom és tudom, hogy ez hamis és körmönfont egyházi célok társadalmi lenyomata.

Ennek a csodálatos meditációs élménynek volt egy másik, még nehezebben megemészthető üzenete: a sorsunk meg van írva előre! A világ pont úgy halad, ahogy annak haladnia kell. Ezzel az üzenettel nem tudtam hosszú hónapokig mit kezdeni. Félretettem, újra elővettem és megint félretettem. Pont az előző részben írtam Neked a szabad akarat és az ok-okozat törvényeiről (klikk), mint az Univerzum alaptörvényeiről. Úgy véltem, hogy ha igaz a meditációmban kapott üzenet, akkor bukik a szabad akarat és ok-okozat törvénye, hiszen ezek pont azt mondják ki, hogy én alakítom a sorsomat.

A ma reggeli meditációmban egy intuitív sugallatkét érkezett a megoldás. Ma nem sikerült az Univerzummal kapcsolódnom, hanem a belső csend állapotában jött egy halk, békés intuíció mely feloldotta ezt a gordiuszi csomót. Ez nem is akármilyen gordiuszi csomó, hiszen a sors és a szabad akarat ellentmondását évezredek óta próbálják feloldani a spirituális és racionális világban egyaránt. A bennem teljesen világossá vált, letisztult megoldást most megosztom Veled:

A sorsod tényleg meg van írva! Mielőtt megszülettél, már akkor ki lett Neked jelölve erre az életedre egy ösvény, melyen végig kell haladj annak érdekében, hogy szellemed az összes olyan megtapasztalást megszerezze, amelyre szüksége van. Ez az ösvény úgy van megírva, hogy Te a lehető legtöbb jó hatást gyakorold eközben a világra és a lehető legkevesebb karmatikus problémát szedj fel magadra, melyek következményeit az ok-okozat törvénye miatt előbb-utóbb le kell rónia lelkednek. Szóval életed előre kijelölt ösvénye az az út, mely a legjobban belesimul a globálisan pulzáló, keveredő, örvénylő élet-energiák tengerébe. A Te dolgod az, hogy a többi lélek életútjára a legpozitívabb összhatást generáld, melyek szintén ezen örvénylés alkotói, ahogyan Te is. Eközben begyűjtöd új, lelkedet fejlesztő megtapasztalásaidból azokat melyekre ebben az életben van szükséged.

Ebbe azonban bekever a szabad akarat! A szabad akarat nem más, mint az ego fegyvere.  Minden negatív energiarendszer, amely arra hivatott, hogy letérítsen az utadról és ezáltal az energiákat a káosz irányába fordítsa az egodban koncentrálódik. Az egod, pedig állandóan azt sugallja Neked, hogy szabad akaratod van, azt tehetsz, amit akarsz. Nem véletlen, hogy a nyugati világ is pont ezt tudatosítja benned minden irányból!!! Egyébként az egodnak és a nyugati világ sugallatainak igaza van ebben, hiszen ez az Univerzum egyik alaptörvénye. Azt azonban nem mondják el Neked, hogy minden szabad akaratból tett döntésed nem Téged boldogít, hanem a benned élő egodat erősíti. Az ego lelked parazitája (bővebben: klikk1, klikk2) és őt nem érdekli semmi más csak az ő fejlődése. Szóval vagy Te és a beléd telepedett egod. A Te érdeked az, hogy a kijelölt ösvényen haladj, míg az egodé, hogy letérítsen róla. Az ő léte akkor erősödik, ha negatív energiákat gyűjtesz, amit úgy tudsz megtenni, ha az ösvényről letérsz. Hiszen akkor olyan útra tévedsz, ahol már jóval több negatív hatást gyakorolsz a környezetedre, mint a kijelölt utadon. Ezeket persze az ok-okozat törvénye miatt visszakapod (ezt hívjuk karmának) és olyankor nem érted, hogy miért olyan szar az élet és miért büntet épp azzal a sok rosszal ami Veled történik. Hát ezért…

Hogy jól megértsd, hogy is működik ez valójában ez a megvilágosodott kép, amit át szeretnék Neked átadni, egy hasonlaton keresztül mutatom be Neked, amit eddig leírtam:

Képzeld el, hogy a célod az, hogy egy éjszakai túrán egy megadott kacskaringós ösvényen feljuss egy hegytetőre. Sötét van, egyedül vagy és alig látsz valamit. Az ösvényhez nincs térképed, csak tudod, hogy létezik egy ösvény mely a hegytetőre visz. Még sosem jártál itt. Veled van az intuíciód ereje, mely a kellő pillanatokban küld egy jelet, hogy mikor merre kell fordulnod ahhoz, hogy az ösvényen maradj. Ehhez azonban az útra és önmagadra kell figyelned és a belső csend állapotában kell haladnod előre. Ezt ma olyan divatosan „mindfullness”-nek hívják. Ugyanakkor veled van a szabad akaratod is (egod fegyvereként), mely állandóan kísértésbe visz és folyamatosan hangosan zakatolva magyaráz azért, hogy az ösvény jobb és bal oldalán található érdekességek, kincsnek vélt délibábok megtapasztalására buzdítson. 3 féle ember van egy ilyen helyzetben:

Az első embertípus: Ő az egoját önmagának tartja. Nem veszi észre, hogy az egy parazita (bővebben: klikk1, kilkk2) és teljes biztonsággal tudja, hogy az ego zajos zakatolása a helyes út. Ő letér az ösvényről, hiszen egoja sugallatait saját döntéseiként éli meg és ha nincs szerencséje soha vissza nem talál az eredeti ösvényre. Amikor már annyire eltéved, hogy esélye sem marad arra, hogy a kitűzött ösvényt megtalálja, akkor várja őt halála, hiszen új életet kell kezdjen lelke-szelleme annak érdekében, hogy neki előírt megtapasztalásaihoz visszatalálhasson. De mivel a lelkünk hihetetlen nagy számú életet él át, ez nem végzetes hiba! Ez olyan a lelkünk életében, mint amikor a gyermek leesik a kerékpárról. Megüti magát, fáj, de utána újra próbálkozik. A lényeg az, hogy nem kerülünk ezért pokolba, „csak” annyi következménye lesz, hogy visszük magunkkal a karmánkat a következő életünkbe.  Azaz az ösvényről való letérésünkkel minden olyan káros hatást, amit okoztunk a világnak annak következményeit vissza kell, hogy kapjuk az ok-okozat törvénye miatt (bővebben: klikk). Szóval a következő életünkben jóval meredekebb és kacskaringósabb ösvényt kapunk majd. Így nehezebb, keményebb életünk les, ha célba akarunk érni.

A második embertípus: A második típus élete során többször belekerül az ego csapdájába. A szabad akarat önhittsége által éli életét. Majd jönnek az életébe „véletlen” erős szenvedéseket okozó események, melyek összetörik egoját. Itt az első típus még erősebb egot épít, mellyel tovább rontja életét. Ezzel szemben a második típus elkezd leválni egojáról és visszatalál a kitűzött ösvényre. Én ebbe a típusba tartozom, bár a problémásabb felébe. Nekem 3-szor tört össze teljesen az egom, de sajnos az első kettőnél még erősebb ego-változatokat növesztettem. Ezeknek a következménye természetesen átmeneti boldogság után még erősebb szenvedések lettek. A 3. nagy összezuhanásom, mely majdnem öngyilkossággal végződött, hozta el, hogy az egot elkezdjem gyengíteni. Ezen azóta is folyamatosan dolgozom. Egyszer Joe Dispenzától (akit nagy mesteremnek tartok, annak ellenére, hogy sosem találkoztunk és nem is ismer) egy riporter megkérdezte, hogyan lehetséges, hogy ennyire szerény ego-mentes ember, hiszen nagyon világhírű. Erre ő azt válaszolta: nagyon sok munkám volt abban, hogy a sok szenvedést okozó egomat letegyem, hülye lennék újra kezdeni.

A harmadik embertípus: Ő a jelenben és a belső csendben él amikor csak teheti. Ezáltal az ego ritkán és gyengén tud rátelepedni. De ekkor is az intuíció irányítja döntéseit. Ezáltal a szabad akarata párhuzamban áll a kijelölt útjának irányával, hiszen ő a belső béke, csend és harmónia világát választja. Ő az, aki bármihez nyúl arannyá válik. Ő az, akinek mindig mákja van. Ő az, aki az Élet áramlataival együtt halad és nem küzd ellenük nap mint nap. Ő az, aki akkor is mosolyog amikor a másik két embertípus toporzékol vagy elege van a világból. Nála a rossz az a tanulás esélye, a jó pedig az, amit tiszta szívből, hálával átélhet. Ezért valójában a rossz is jó.

Tegnap a párommal boltban voltunk. Nyugodtan, békésen, mosolyogva vásároltuk a heti élelmet a családnak. Éppen eszembe jutott, hogy pár éve még, milyen görcsösen, rohanva és idegesen csináltam ugyanezt, amikor még az 1. embertípust képviseltem. Ekkor egy férfi az orrom előtt elüvöltötte magát mérgesen: „kurva anyátokat basszátok meg, hogy nincs ebben a kurva boltban kristálycukor” (elnézést a disztingválatlan szavakért, de szándékosan szó szerint idéztem). Elnéztem a férfit és próbáltam neki szeretet energiát küldeni, miközben ő elrohant. Az ego annyira mély világába süllyedt, ahol tudattalanul azt a boltot választja ki, ahol éppen nincs kristálycukor. Szerencsére ma még olyan világban élünk, ahol ez hihetetlenül ritkán fordul elő. A szabad akarat törvényét kihasználva az ego rafináltan hozta ide. Aztán elérte, hogy ideges, feszült legyen. Pedig 3 percre van innen egy másik bolt. Életéből mindössze 3 percet veszített, mégis úgy élte meg, mintha az egész élete dőlt volna romba. Ez a példa jól mutatja az első embertípus beszűkült és boldogtalan világát. Sokáig éltem így, tudom jól, hogy ez milyen. Pedig az emberek több mint 90%-a így él a nyugati világban. Ezért mondják sokan a keleten, hogy mi nyugati emberek megérettünk a pusztulásra és hogy sok szenvedés vár ránk. Sajnos igazuk van. Az ego végtelenül felerősödött bennünk és ezáltal annyi negatív életpusztító energiát hordozunk tudattalanul magunkban, hogy csak végtelen sok szenvedés árán tudunk ettől megszabadulni. De mindig előtted van az esély, hogy visszafordulj a kijelölt ösvényed felé! Ha ezt az írást végig olvastad, akkor ez azt jelenti, hogy vagy az ösvényeden jársz, vagy esélyed van rá, hogy visszatalálj oda. Erős egoval rendelkező ember nem tud egy ilyen írást végig olvasni, hiszen lesepri egy olyan indokkal amivel az ego valósága maradhat fent benne…

Hálásan köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal! Jubileumi írásom bízom benne, hogy támogató hatást gyakorol életedre! Kérlek segíts megosztásoddal abban, hogy másoknak is segíthessen!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések