A D-Univerzum alapfogalmai – 3. rész: Semlegesség vagy a jó hajszolása?? Avagy a lesz-e harmadik világháború? (Csak 18. életévet betöltötteknek és csak haladóknak!!!)

 

Tisztelettel kérlek, ha nem vagy 18 éves vagy hajlamos vagy a félelemre, szorongásra akkor ezt az írást NE olvasd el! Ebben az esetben ez NEM Neked íródott!

A keleti mesterektől sokszor hallottam, hogy nem szabad a jót hajszolni mert abból előbb utóbb baj lesz. Régebben a nyugati típusú gondolkodásom természetesen lázadt ez ellen és nem akarta elfogadni. Ma reggeli meditációmban teljesen letisztult, hogy a keleti bölcsesség mennyire igaz! Ezt az élményt szeretném átadni Neked, hátha a Te életedre vonatkozóan is beindít pozitív változásokat. Az önzetlen célom a Te boldogságod elérése! Imádom ezt az érzést, hogy ma is tehetek érted valamit ezzel az írással. Kérlek fogadd szeretettel az alábbi sorokat…

A természet egyik alapszabálya, hogy mindig egyensúlyra törekszik! Ez minden energiarendszerre igaz, így hát az emberre is (mint tudjuk minden anyag energia, szóval az ember is egy energia rendszer). De általában mit csinál a nyugati ember? Folyamatosan habzsolja a pozitív dolgokat, azaz hajszolja a „jót”. A nyugati társadalom célja a jólét maximalizálása: minél több étel, ital, szórakozás, élmény, szex, tudás, szabadság, biztonság, hatalom, kényelem, szépség, stb… A társadalom fő meghajtó motorja az önzés. A nyugati társadalom logikája szerint minél önzőbb vagy, annál hatékonyabban tudod a jóléti javakat magadévá tenni. Ennek következtében az átlagos nyugati ember mértéktelenül harácsol. Persze ezt nem látja mértéktelennek, mert közvetlen környezetéhez viszonyít, ahol mindenki ezt csinálja. Nem belső őszinte igények alapján dönt, hanem a lehetőségeinek a maximalizálására törekszik. A nyugati emberben nincs önmérséklet, hanem a rendelkezésre álló pénze és egyéb lehetőségei limitálják azt, hogy mit fog birtokolni vagy megszerezni magának. Sajnos eközben az ego erősödik és így sosem lesz elég. Az ego elhiteti velünk, hogy a következő szint amire vágyunk az lesz a boldogság igazi szintje. De mire azt elérjük már újabb szintekre vágyunk. Az ego által sugallott boldogság csak egy délibáb, mert nem belülről fakad, így sosem hoz valódi boldogságot csak átmeneti örömöket.

No de térjünk rá a címben megfogalmazott kérdésre. Hol a legfőbb hiba a nyugati életmódban és az azt tápláló nyugati gondolkodásban? Ahogy írtam, a természet minden eleme egyensúlyra törekszik. Ezt a lehető legszemléletesebben az alábbi ábra segítségével tudom Neked bemutatni:



Az ábrán jól látható a földi légkör CO2 koncentrációja az elmúlt 400.000 évre visszamenőleg. Jól látható, hogy a természet egyensúlyi állapota kb. 220 ppm koncentrációnál van hasonlóan tenger hullámaihoz. A természetes légköri koncentráció néha ez fölé emelkedett, majd ez alá süllyedt, de mindig e-körül az érték körül tartotta az egyensúlyi helyzetet. Az ábra végén lévő piros tűhegy a helytelen nyugati gondolkodás eredménye. Azt a piros csúcsot az emberi társadalom okozta az ipari forradalom óta telhetetlen harácsolásával, amit nyugati jóléti társadalomnak hívunk. De mi köze ennek az egyéni életünkhöz? Ez a globális szintű szemléltetés abban segít, hogy megértsük a semlegesség erejét és a pozitív dolgok hajszolásának hátrányát. Hiszen mi történik, ha a nyugati társadalmi berendezkedés szerint folytatjuk az életünket itt a Földön? A válasz egyszerű: összeomlik a társadalmunk és nagy valószínűséggel kipusztulunk (Ezt részletesen bizonyítja ez a könyv: klikk). Mi történik, ha a magán életedben mindig hajszolod a „jót”? A válasz ugyanilyen egyszerű: előbb-utóbb tönkremegy az életed. Az ok az egyensúly hiányában van! A tenger hullámait, ha magad elé képzeled, ott is mindig az játszódik le, hogy egy pozitív hullám után egy negatív hullám érkezik. Így tud egyensúlyra törekedni a tenger energia rendszere. A nyugati ember pedig folyamatosan minden energiát abba fektet, hogy örökké a pozitív hullámban legyen! Képzeld el, hogy mi történik az óceánnal akkor, ha egy felfelé erősödő hullám folyamatosan csak növekszik? Mi lesz annak a vége? Azt hívják cunaminak. Minél nagyobb a pozitív hullám, annál durvább lesz a negatív következmény is. Hiszen ok-okozat törvény az univerzum alaptörvénye (bővebben: klikk). A nyugati ember pedig szó szerint menekül a negatív hullámok elől és ezt úgy teszi, hogy minden erővel a pozitív hullámban tartja az életét, sőt a pozitív hullámot a lehető legnagyobbra növeszti. Ennek a feszítésnek nagy ára van! Előbb-utóbb megérkezik a negatív hullám. Minél tovább tartott a pozitív hullám és minél nagyobb volt a magassága, annál mélyebb és erőteljesebb lesz a negatív hullám utána. Ez természeti törvény, univerzális alaptörvény! A nyugati ember mégsem akar tudomást venni róla és tovább harácsol, és hajszolja a „jót”.  Az ego elhiteti, hogy majd megvédi, de sajnos ez nem igaz.

De mi lenne a helyes út? Az lenne, ha az ember a kisebb negatív hullámokat elfogadná, szembe nézne velük és nem menekülne el előlük. Ha a kisebb negatív hullámokat átengedjük magunkon okulva belőlük, akkor nincs energetikai halmozódás az életünkben, hagyunk időt a kiegyenlítődésre. A pozitív hullámokat pedig nem szabad felkorbácsolni! Ezt hívják önmérsékletnek! Az önmérsékletet tanúsító ember a semlegesség felé fejlődik. Aki eléri a semleges élet állapotát annak hosszú békés és boldog élete lesz. Hiszen a semlegesség nem halmoz sem negatív, sem pozitív energiákat az életébe. De mit is jelent ez a bizonyos semlegesség? Nézzünk pár jellemzőt az előbb említett mértéktartáson túl. A semleges ember jellemzői: egyszerűség, lelki tisztaság, vágymentesség, erényesség, önzetlenség, önzetlen szeretet, belülről fakadó öröm, természettel való harmónia és belülről fakadó béke. Aki így él, az semleges tud maradni. Ezáltal nem halmoz fel sem pozitív, sem negatív energiákat az életébe, melyek átcsapnak előbb utóbb a másik oldalra. Más szemszögből az ilyen ember nem gyárt karmát, azaz nem állít elő folyamatosan olyan okokat, melynek okozatai előbb-utóbb visszahatnak az életére. Ezért van az, hogy a semleges ember tudja csak megélni a végtelen szabadságot. Hiszen kilép az ok-okozat vagy más néven a karma törvényéből és ezáltal függetlenül élhet a karma tengerén való hánykolódás helyett. Ez a hánykolódás az, ami az életünket olyan hullámzóvá és kiszámíthatatlanná teszi. Nem véletlenül mondta Budha, hogy a középút az egyetlen helyes út. Szóval a szenvedésektől való megszabadulás útja a semlegességben rejlik.

Erre az ego válasza az, hogy így élni unalmas. De már eddigi írásaimból tudjátok (bővebben: klikk), hogy az ego a lelked parazitája, ami egy olyan negatív energiarendszer melytől jó tanácsot nem igazán remélhetsz. Mivel a nyugati ember kizárólag az egoban él, ezért él tévesen melynek a vége csak boldogtalanság lehet. Mennyi embert látsz a környezetedben, akiknek a legváratlanabbul ment tönkre az élete? Kapcsolati válságok, vagyon elvesztése, rák, agyvérzés, baleset, öngyilkosság, mély depresszió, szívroham és még sorolhatnám. Azok az emberek, akik ezeket megélik, az egojukból csak egy kérdést tesznek fel: „Miért épp velem történik mindez? Hiszen én ezt nem érdemlem meg!”. Fel sem tűnik nekik, hogy egész életükben menekültek a negatív hullámok elől, elutasították a semlegességet, harácsolták a jót. Amikor bekövetkezett az, aminek be kellett következnie az ok-okozat törvénye alapján akkor igazságtalannak érezték és nem értették, hogy miért kapták azt a szenvedést. Pedig az eredmény sajnos igazságos és kívülről nézve egyértelmű. Az ego szemszögéből nézve igazságtalan, de a természet törvényei szempontjából nézve nem is lehetne másképp. Ugyanakkor erre még rárakódik a sok generáció óta a társadalom által halmozott okok óriási halmaza. Ez az ami a nyugati társadalmat terheli, ezáltal amikor az okozatok megérkeznek szinte mindenkit terhelni fog. Az még igazságtalanabbnak fog tűnni, hiszen azt nem is mi okoztuk közvetlenül, hanem elődeink. De a természeti törvények nem feltétlenül emberöltő léptékben érvényesülnek.  

Ezt a gondolatmenetet tovább göngyölítve nézzük meg ugyanezt a kérdést társadalmi szinten! Lesz-e 3. világháború? Sajnos nagy valószínűséggel igen. Gondold végig kérlek az eddig olvasottakat úgy, hogy a nyugati társadalmat, mint egészet kívülről nézed? Mit tett a nyugati világ a minimum 2. világháború, de leginkább az ipari forradalom óta? Folyamatosan a pozitív hullám felduzzasztásán dolgozott: egyre nagyobb jólét, egy mértéktelenebb fogyasztás, egyre nagyobb hatalom, egyre csillogóbb életvitel. Mindezt sajnos a világ többi részének kizsákmányolásával érte el. Sőt, ha jobban belegondolunk ez már a gyarmatosítások kezdete óta így van! Szóval, a nyugati társadalom egy hatalmasra duzzasztott, végletekig feszített pozitív hullámon „csücsül” és jelenleg is annak tovább feszítésén munkálkodik. Ez egy több évszázada gerjesztett hullám. Eközben a világ kizsákmányolt felén (ez a világ nagyobbik fele) egyre fokozódik a harag és a fájdalom. Az ok-okozat törvénye következtében a nyugati társadalomra egy nagyon váratlanul érkező, nagyon mély hullám vár, melyben ki kell, hogy egyenlítődjék az a sok-sok karmatikus ok, melyet létrehozott. Az okozatok töményen és egyszerre fognak érkezni, mert a nyugat folyamatosan menekül az okozatok elől. Ezért szövetkezik Kína, Oroszország, Indía, Del-Amerika, Afrika nagyobb fele és az arab országok nagyobb része a nyugati világ ellen. Mindenkinek elege van már abból, amit mi a nyugat okoztunk (sajnos mi is a NÁTÓ tagjai vagyunk). Az okozatok energiái így jelennek meg társadalmi szinten. A kizsákmányolt országok fogják az okozatot beteljesíteni.  Ezért egy önzetlen jó tanácsot is ideírok (természetesen úgy döntesz ahogy helyesnek tartod!) a külföldi magyaroknak: itt az idő hazajönni. A nyugati világban maradni veszélyes, még ha rövidtávon a jóbb anyagi lét esélyeivel is kecsegtet.

Persze mindig van esély a nagy világégés elkerülésére! Ehhez az kell, hogy egyre többen felébredjünk egyén szintjén és ez a felébredés elérje a kritikus tömeget. Ehhez az kell, hogy mások hibáztatsása helyett tedd rendbe a saját életedet! A világbéke eléréshez az okozatok mérséklésére van szükség. A nyugatnak önmérsékletet kell gyakorolnia és az így felszabaduló erőforrásokat a kizsákmányolt világok megsegítésére, felemelésére, támogatására kell, hogy fordítsa. De ez csak úgy lehetséges, ha egyén szinten tömegesen változunk meg! A semleges ember jellemzői felé szükséges sodornunk az életünket. Az egyéni változások hozzák a társadalmi változásokat. Fordítva nem működik. Azonban ez csak belülről fakadóan lehetséges. Csak akkor lesz eredményes, ha a személyt belső szándék vezérli. Jó hír, hogy az eszközrendszer rendelkezésedre áll! Hiszen ennek hatékony útja a lelki rezgésszint emelésével lehetséges, melyről sok-sok írást írtam itt a blogon (klikk) és első könyvem társadalmi szinten taglalja ennek szabályrendszerét (bővebben: klikk) valamint azt is, hogy valójában a klímaváltozás megoldásának gyökere is ugyanez. Ha megússzuk a világháborút (bízom benne), akkor 2 évtizeden belül a klímaváltozás okozta még nagyobb összeomlás vár ránk. Arra ugyanez a megoldás!

Ugyanakkor nemsokára megjelenő könyvem csak arról fog szólni, hogy magánszemélyként, hogyan tudod hatékonyan emelni a lelki rezgésszinted és ezáltal hogyan tudsz tenni saját valódi belső boldogságodért és a világ-békéért, valamint a klímaváltozás megoldásáért egyszerre. Remélem akkor is megtisztelsz majd figyelmeddel!

Kívánok sok sikert a semlegesség csodálatos belső békéjéhez vezető utadon! Én nemrég érkeztem ebbe a világba és bátorításképpen írom Neked, hogy az ittlét nem unalmas, ahogy az ego sugallja, hanem csodálatos….

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor: klikk

Ha szereted a videós tartalmakat is, akkor Youtube csatornámat is ajánlaom Neked szeretettel: klikk. 

Ha érdekel egy olyan könyv, mely a D-Univerzum megértéséhez szükséges fogalmak nagyon nagy részét tárgyalja, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! Az Élet nagy kérdéseire adot válaszokat, önmagadban találod meg! Ez a könyv és a blog írásai, csak abban segíthet, hogy rátalj az idavezető útra....

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések