A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 66. rész: Vezess spirituális naplót – a lelki fejlődésed sikere a tét!

 

Ez egy nagyon fontos írás ha a lelki fejlődés sikere szempontjából nézzük! Bánom hogy az „Élet Módszer I. – Életed megértésének könyve” című (klikk) művemből kimaradt. Ezért szeretném itt megosztani és terjeszteni akár önálló írásként, akár az idézett könyv ingyenes kiegészítéseként is. Ahhoz, hogy megértsd miért olyan fontos spirituális naplót vezetni, kérlek tarts ki az írás végéi. Kezdésképpen arra kérlek, képzelj el egy hatalmas képet amit sok-sok puzzle-ből raktak össze. Ez a kép a te valódi személyiséged. Ha olvastad egy régebbi írásomat az önismeret szintjeiről (klikk), akkor tudod, hogy a legtöbb ember önismerete nagyon gyenge. Pedig az ego álságossága miatt, szinte mindenki pont az ellentétét gondolja magáról. Általában, minél határozottabban tudjuk, hogy kik is vagyunk valójában, annál tévesebb az énképünk. Szóval képzeld el, hogy a nagy puzzle kép előtt van egy másik puzzle-kép. Ez a kép tökéletesen takarja az alatta lévőt, de ezen a képen teljesen mások a grafikák és a színek is. Amikor ránézel erre a képre, teljesen biztosan tudod, hogy a jó képet látod és sejtelmed sincs arról, hogy mögötte van a művész igazi képe. Ez a kép egy figyelem elterelő hamisítvány. Az a kép ami takarja az eredetit az egod által feléd sugallt személyiség képe. Ennek gondolod magad. Miért alakult ki önmagunkról az a hamis kép? Azért, mert – legtöbbször már – kisgyermek korunkban történtek olyan fájdalmak, traumák az életünkben, amelyeknél önmagunkat okoltuk. Ez természetes, hiszen a kisgyermek a felnőtteket és különösen a szülőket isteni lényeknek tekinti. Szóval ha valami fáj a gyermek lelkének, akkor az csak azért lehetséges – ő szerinte – mert ő selejtes. Ezért ledobja magáról a „selejtesnek” vélt személyiség részeket és helyettük olyanokat épít, amely megvédi őt a lelki fájdalomtól. Így darabokban kiépül az elülső, hamis kép és mögé elrejtődik az eredeti csodálatos puzzle-kép. Az igazság az, hogy kisgyermek korodban tökéletes voltál csak elrontott ez a téves beidegződésekkel teli világ. Ma pedig már azért vagy boldogtalan, mert nem az igazi személyiséged szerinti életet éled, hanem mások által rád aggatott kódoknak akarsz megfelelni nap mint nap! Nem azt az életed éled, amiért idejöttél a Föld nevű bolygóra, hanem egy torz, mások által formált életet élsz. Szóval letértél az Útról! Ha valaki az Úton van, azt onnan lehet felismerni, hogy az életében nincs szenvedés, nincsenek szégyenek, bűntudatok, fásultságok, bánatok, félelmek, vágyakozások és büszkeséges. Aki az Úton van, az folyamatosan szerencsés, flowban van. Az Élet támogatja őt! Aki nem így él, az vagy részben vagy teljesen letért az Útról és az önismerete részben vagy teljesen téves!



No de, hogy találhatunk vissza eredeti önmagunkhoz? Ehhez szükséges a spirituális napló!!!! Tudniillik a tudatod (bővebben: klikk) folyamatosan segíteni akar visszatalálni eredeti önmagadhoz. Az egod viszont nem akarja, hogy visszatalálj. Az ego csak önmagának megerősítésével foglalkozó energia rendszer, amit úgy ér el, hogy azt sugallja, hogy téged boldoggá tesz és megvéd ha hallgatsz rá. Valójában ez a csapda, mert ez nem igaz! Az ego csak önmagával foglalkozik, de mint már jól tudod, az ego nem Te vagy (klikk). Az ego a hamis puzzle a valódi kép előtt. Szóval a tudat folyamatosan igyekszik Neked jeleket, üzeneteket küldeni, az egod pedig mindent megtesz, hogy ezek az üzenetek ne érkezzenek meg hozzád, vagy ha megérkeznek, akkor felejtsd el azokat minél előbb. Ezért nagyon fontos a spirituális napló!

Hogy ennek a komolyságát és hatékonyságát mélyebben megértsd, kérlek térj velem vissza a puzzle képekhez! Képzeld el, hogy a tudatod üzen és ennek hatására kiesik a hamis puzzle képből egy darabka és így a mögötte lévő valódi kép egy darabkáját megláthatod. Ilyenkor szokott lenni amolyan „wow-élményünk” amikor ráébredünk önmagunkkal kapcsolatban valamilyen összefüggésre vagy jellemzőre. Igen ám, de az ego azt fogja veled tenni, hogy ezt a felismerést 3 napon belül elfelejted. Az ego visszateszi a hamis kép kiesett hamis darabját. Később megint kapsz a szellemedtől egy segítséget és megint kiesik egy hamis puzzle és megláthatod a mögötte lévő valódi kép egy újabb darabját. Ha felfigyelsz rá egyáltalán (sokan azonnal elhessegetik vagy elfojtják), akkor egy újabb wow-élmény keretében ráébredsz valamire önmagaddal kapcsolatban. Igen ám, de az ego újra trükkhöz folyamodik. Eltereli az érzéseidet és gondolataidat, majd ezt is elfelejted, azaz visszakerül a hamis képbe a kiesett darabka. Ezt a „játékot” játssza a legtöbb spirituális úton járó ember! Az utóbbi időben számos évtizedek óta a spirituális utat járó emberrel dolgoztam, ahol a sikertelenség legfőbb oka az volt, hogy ezen a csapdán nem látott át! A legújabb tanfolyamon célja az, hogy egy intenzív hétvége alatt sok mozaik darabkát egyszerre szedjünk le a hamis képről (bővebben: klikk). No de tanfolyam nélkül is eredményre juthatsz a spirituális napló vezetésével! Ha minden tudatod által sugallott üzenetet felírsz a spirituális naplódba, akkor a leesett mozaikok mögötti valódi kép részletek rögzítésre kerülnek. Ettől ugyanúgy el fogod felejteni, azonban tudatosan újra és újra el kell olvasnod ennek a naplónak a lapjait! Ezzel óhatatlanul véglegesen a hosszútávú memóriádba kerül és az ego kénytelen lesz hozzáidomulni.

Miket írj fel a spirituális naplódba? A tudatod (szellemed) többféle módon tud neked üzenni. Ezeket szeretném neked összefoglalni, hiszen ezeket szükséges leírnod a spirituális naplódba:

-          Felimerések: Az önmagunkkal, belső működéseinkkel kapcsolatos felismerésekre fókuszálj! Csak ezek a fontosak a spirituális fejlődésed szempontjából. Ezek bármikor jöhetnek. Gyakran egy film nézése közben vagy vezetés közben törnek ránk ilyenek. Gyakran más emberek mondandóiban vannak az üzenetek elrejtve. A jó spirituális könyvek olvasásakor általában töményebben érkeznek az ilyen felismerések. A fontos, hogy azonnal írd fel, mert az ego elintézi, hogy fél óra múlva már ne emlékezz rá!  

-          Intuíciók: A szellem sosem logikus érveléssel kommunikál. Az az ego beszédstílusa. Ugyanakkor az ego is szeret sugallatokat adni, különösen a szentimentális (érzelmi alapon döntő) emberek esetében. Az érzelmekhez kapcsolódó sugallatok az ego csapdái. Ezért olyan sikertelen a legtöbb érzelmi alapon működő ember, mert nem veszi észre, hogy az érzelmeink is az ego részei és abban a hiszemben élnek, hogy ha az érzelmeikre hallgatnak, akkor helyes úton járnak (ennek részletes megértéséhez az Élet Módszer I. című könyvemben találsz értékes információkat: klikk). A valódi – egomentes, tudat által közölt – intuíciót onnan tudod megismerni, hogy nem kapcsolódik érzelemhez az érkezés pillanatában, hanem semleges. Az érzelmekhez kötődő „intuíciók” vezetnek a rögeszmékhez. Ez az ego kemény és álságos trükkje, melybe a spirituális úton járok közül is  nagyon sokan beleesnek. A vágyaik vezérlik őket és ezért az egojuk gyorsan megtanulja, hogy a vágyaik szerinti álintuíciókat küldve tovább tud erősödni bennük. Ez a spirituális egonak hívott jelenség. Szóval komoly munka megtanulni a valódi intuíció és az ego által sugallott ál intuíciók elkülönítését! Nekem kb. 1,5 évembe tellett, de néha még ma is be tud csapni az egom.

-          Véletlenek: Azt biztosan tudod, hogy nincsenek véletlenek! De az ego szereti a fontos eseményeket véletleneknek titulálni. Pedig a véletlenek a legfontosabb üzenetek az életedben! A véletlenek olyan szinkronicitások melyek a 4D-s világban logikátlannak tűnnek, azonban a fizika tudománya is bizonyította már, hogy 11 dimenzió létezik. Szóval a véletlen valójában egy 11 D-s nézetből logikus ok-okozati esemény. Azonban a 4D-s rálátásunkkal nem értelmezhető, mégis történik. A szellem 11 D-s nézetből küldi ezeket a véletleneket. Ha visszagondolsz az életedre, akkor a legtöbb sorsfordító vagy meghatározó esemény az életedben nem tervezés eredménye (mindig az ego tervez!) hanem véletlenek következménye volt. Szóval minden véletlent írjál fel a naplódba, aprónak tűnőket és nagyokat egyaránt. Negatív és pozitív véletleneket is írd fel kérlek! A negatív véletlenek általában olyan pofonok, melyek megpróbálnak észhez téríteni. Nemrég például egy hölgy „véletlenül” halálra gázolt egy férfit. Szerencsétlen nagyon szenved most a bűntudattól, amiért megölt valakit egy apró figyelmetlenség miatt. Az ego szintjén (érzelmi sík) ez borzalom. A szellem szintjén azonban ez az üzenet: „itt az utolsó esélyed, hogy felébredj!”. Hogy mit akar üzenni ezzel a tudat részleteit tekintve? Pont ennek feltárásához, fokozatos megértéséhez kell a spirituális napló! Hiszen sok apró üzenetből áll össze a teljes kép! A pozitív véletlenek, természetesen megerősítések, hogy azon az életterületen belül a helyes Úton vagy.

-          Álmok: Az álmok nagyon fontos üzenetek! Különösen azokra a motívumokra és érzésvilágokra figyelj, melyek rendszeresen visszatérnek álmodban! Érdemes venni egy jó álmos könyvet és értelmezni az álmokat. Hiszen az álmokban a tudat jelképekkel üzen. Szóval sosem szabad szó szerint értelmezni a dolgokat. Például ha meghalsz álmodban, akkor az ego szintjén az egy borzalmas álom. Valójában a tudatod az újjászületést üzeni Neked. Ha futsz félelmetes dolgok elől álmodban, akkor az ego értelmezése szerint ez egy félelmetes álom és fel is riadhatsz belőle. Pedig a tudatod azt üzeni, hogy sajnos menekülsz valódi önmagad elől, de ez így nem helyes! Álmokról bővebben itt olvashatsz egy értékes írást: klikk.

-          Univerzális üzenetek: Az Univerzális üzenetek általában meditáció során jönnek, de ritkán előfordulhatnak normál ébrenléti állapotban is. Ezek olyan felismerések, melyek teljesen ellentmondanak az addigi hitrendszerednek és tudásodnak, mégis olyan elemi erővel érkezik meg hozzád, hogy onnan kezdve tudod, hogy ez a valóság. Ilyen volt például az egyik régi meditációmban, amikor megláttam az életem aranyfonalát, amely egy nagyon hosszú kacskaringós fonál volt a térben. A fonálnak egy nagyon rövid szakasza fényesebb volt mint a többi. Tudtam, hogy az a jelenlegi életem. Ekkor elemi erővel tudatosult bennem, hogy a szellemem egy végtelen lény, mely rengeteg életen keresztül fejlődik és a szellemem szempontjából a jelenlegi életem olyan mint a saját (egom) életében pár másodperc. Onnantól tudtam, hogy létezik lélekvándorlás és azt is tudtam, hogy bármit is teszünk életünkben nagyot nehezen tudunk rontani. Ennek a meditációs élmények a pillanatáig meg voltam győződve róla, hogy nincs lélekvándorlás és ez csak a spirituális úton járó emberek túlzott belemagyarázása a dolgokba. Ma már tudom, hogy igaz. Szóval az univerzális üzeneteknek ilyen erős tudatformáló erejük van. Ezért fontos, hogy leírd az összes ilyet….

Ha ezeket mind felírod, akkor szépen lassan a hamis kép mögötti valódi kép egyre nagyobb és egyre összefüggőbb darabjai táródnak fel előtted és visszatalálhatsz önmagadhoz. Ehhez nagyon fontos, hogy kb. 1-3 havonta ne csak újra olvasd a naplód, hanem rendszerezd is a felismeréseidet! Hiszen a rendszerezés révén kapcsolódnak össze nagyobb képrészletekké az egyes mozaik darabkák. Ahhoz, hogy sok felismerésben legyen részed rövid idő alatt, sokat segít az „Élet Módszer I.” című könyvem. Mire végig olvasod, nagyon nagy részletek fognak benned letisztulni, hiszen ez a könyv direkt ezért lett megírva. Nem véletlenül az az alcíme, hogy „Életed megértésének könyve” (klikk). Nem mellesleg úgy lett megírva, hogy a könyv elolvasása emelje a lelki rezgésszintedet is. De mindegy melyik spirituális iskolát vagy módszereket választod, hiszen rengeteg jó út van. A lényeg, hogy vezess spirituális naplót!

 

Tiszta szívből kívánom, hogy találd meg valódi önmagad, hogy visszatérhess az Útra!

 Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 


Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.


Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről, az élet tiszteletéről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések