A boldogságkeresés második lépése: a mély önismeret – 41. rész: A benned lévő végtelen – avagy miért nem lehet rövidtávú örömökkel elérni a boldogságot?

 

Az elmúlt hónapokban ismertem meg Pál Tamást. Ő auralátó, médium és az arjuvéda ősi bölcsességének útját járja. Tanácsadóként segíti az embereket az Úton (klikk). Ha elakadásod van, nála jó eséllyel kapsz értékes segítséget! Amikor először találkoztam vele, azonnal éreztem a magas rezgéseit, mielőtt még hozzám szólt volna. Nemrég nekem ajándékozta egyik könyvét „A szeretet hatalma” címmel. Amint kezembe vettem, máris éreztem a könyv vonzását. El is olvastam 3 nap alatt, pedig alig volt szabadidőm. Ezt a könyvet tiszta szívből ajánlom minden keresőnek, aki már a tudatosság magasabb rezgéseire vágyik (bővebben: klikk).   



Komoly hatást gyakorolt rám ez a könyv és több részlet megértését hozta önmagamban és a világ rendjében. Az „Élet módszer I.  - Életed megértésének könyve” című művem (klikk) részletesen bemutatja, hogy mindenkinek van egy olyan „része” amely a végtelen Univerzummal (ide hitrendszered szerinti bármely szót tehetsz) folyamatos kapcsolatban áll, melyet Tudatnak vagy Szellemnek neveznek az ősi bölcsek. Szóval minden ember valójában egy végtelen határtalan lény, ahogy ezt Pál Tamás is hangsúlyozza. Csak az ego szintjén vannak korlátjaink és az ego szintjén érezzük magunkat elkülönültnek és sérülékenynek (bővebben: klikk). Ezért hívja sok mester az egot „kis én”-nek. A „nagy én” a tudat, mely egységben él a Forrással (ide tegyél bármely hitrendszered szerinti szót kérlek) és ezáltal a benned élő nagy én egy végtelen és korlátok nélküli lény. De most jön a legizgalmasabb következtetés:

A benned élő végtelent nem lehet véges dolgokkal betölteni!

Egész életemben ezt a mondatot éreztem, de soha nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni, mint ahogy Pát Tamás tette, hivatkozott könyvében! Hálás vagyok neki ezért a csodálatos mondatért (is)! 42 éves koromig (végső ébredésem ekkor történt meg), folyamatosan harácsoltam a különböző rövidtávú örömöket: bulik, alkohol, nők, szex, pornó, tudatmódosító szerek, számítógépes játékok, utazások, finom ételek, menő filmek, tárgyak birtoklása, információ, stb… Mindegy csak élmény legyen! Szinte folyamatosan azt éreztem, hogy több kell, töményebb kell, még erőteljesebb kell! Az egom mindig elhitette velem, hogy ha AZT elérem, vagy AMAZT megkapom akkor majd boldog leszek. De igazából az öröm csak rövidtávú volt és ami örömet okozott egyszer vagy párszor, az már nem hozott akkora örömet később. Ekkor már valami TÖBB kellett ugyanabból a minőség-típusból. Ha már minden lehetséges változatát és módját kiéltem, akkor másra vágytam. Valami ÚJ-ra ami majd meghozza a boldogságot. De a valóság az, hogy egy végtelen űr tátongott bennem, amit nem lehetett véges dolgokkal betölteni! Sőt!!! Minél többet dobáltam bele, annál jobban érzékeltem a bennem élő végtelen űr félelmetes mélységeit. Ha egy végtelen mély kútba bedobsz egy tárgyat és soha nem hallod leérkezni az aljára az félelmet kelt. Ha ennek hatására egyre több és egyre nagyobb tárgyat dobálsz bele és azok sem érkeznek le soha, az még nagyobb félelmet kelt. A lelkünk belső kútját hasonló módon próbáljuk betömni, melynek sikertelensége még több negatív lelki energiát gerjeszt bennünk.  Ennek határára egyre gyorsabban és egyre többet harácsolva éltem, de még mélyebbre zuhantam. Rossz volt az irány és rossz volt az alapelv! A kicsi én (ego) általában rossz tanácsadó, főleg ha a pusztító-ego szintjén létezik benned! Az írás elején hivatkozott könyvemben részletesen bemutatom az ego szintjeit és azt is hogyan lehet az egot tudatosan magasabb rezgésűvé és élettámogatóbb formába hozni. Ez nagyon fontos, mert a pusztító ego a legnegatívabb energiákból táplálkozik és ezáltal szép lassan kiszipolyozza belőled az összes életerőt és végleg tönkretesz. Mindezt álságosan teszi, mert pont az ellentétét állítja, méghozzá azt, hogy megvéd és érted van (bővebben: klikk1, klikk2, klikk3) 

De miből adódott bennem a végtelen űr ami elől olyan sok élmény hajszolásába menekültem? Ez a végtelen űr semmi más mint szeretethiány, önelfogadás hiány, megbocsájtás hiány! A végtelen üresség ami bennem élt, ugyanakkor azt is igazolja, hogy tényleg végtelen lények vagyunk! Hiszen a végtelenség már akkor is ott tátongott bennem, csak az félelmetes volt, sötét és üres. Ahogy ezt a végtelen ürességet feltöltjük önmagunk elfogadásával, önmagunk szeretetével és önmagunknak való megbocsájtással úgy fog a bennünk élő pusztító-ego először semleges, majd teremtő egová formálódni (bővebben: klikk). A benned élő végtelen űr, egyre inkább végtelen szeretetbe fordul át. A félelem és a menekülés belső ürességünk elől fokozatosan megszűnik és helyére megnyugvás, béke és belső harmónia kerül. Ha tovább folytatod az önelfogadás és az önszeretet útját, egyszer csak kiteljesedik a benned lévő végtelen és a szeretet túlcsordul. Ebben az állapotodban már ömlik belőled a végtelen szeretet, hála és öröm a világ felé és a világ gyógyítójává válsz. Sajnos ráfér a világra! Sok ilyen gyógyítóra van szükség, mert a szeretettlenség mértéke hihetetlenül felerősödött. De minden hajnal előtt a sötétség eléri maximális töménységét. Most ez az időszak van és félő, hogy még töményebb sötét időszakok jönnek. Itt az idő, hogy hajnalt fakasszunk! Egyre többen töltsük fel önelfogadással, önszeretettel belső végtelenségünket! Hiszen ez az egytelen dolog amivel fel lehet tölteni! Semmilyen anyagi jóléti emberi találmány nem alkalmas ennek az ürességnek a kitöltésére, csak az önelfogadás és a szeretet.

Hogyan juthatsz el ide? Erre jelen blog „Boldogságkeresés módszerei” rovata (klikk) több mint 60 féle gyakorlati módszert mutat be neked és folyamatosan bővítem ezeket. Továbbá az Élet-módszer egy pontosan kidolgozott gyakorlati rendszert ad át, melynek 1. kötete nemrég jelent meg (klikk). Ne feledd kérlek, Te egy végtelen teremtő határtalan lény vagy! De ez a határtalanság lehet végtelen üresség vagy végtelen szeretet is. A végtelen üresség nem más mint a végtelen szeretet teljes hiánya.

Sokévnyi belső munkám során a végtelen üresség világából jutottam el oda, ahol a végtelen szeretet néha már bennem is túlcsordul. Ilyenkor öntöm ezt a szeretetet mindenkire aki nyitott rá és befogadja. Ha nekem sikerült, akkor neked is fog! Mindenki legbelül a szeretetre vágyik, csak nem mindenki vallja be magának. Aki nem tudja befogadni a szeretetet, vagy még azt sem vallja be magának, hogy a szeretetre vágyik, az – legtöbbször kisgyermek korában – szakított valódi önmagával. Olyan élmények, megtapasztalások érték, melyből azt a következtetést vonta le, hogy nem szerethető, ezért felvett magára egy másik, tanult ént, mely nem okoz több lelki fájdalmat. De fontos, hogy tudd! Az eredeti éned az igazi és az úgy tökéletes ahogy van! Egy szeretetre méltó csodás lény vagy! Akik számodra ezeket a traumákat okozták, azok a saját terheiket rakták rád. Azok nem a Te terheid, azokat feleslegesen cipeled! Ezeket a terheket csak úgy tudod letenni, ha megbocsájtasz magadnak! Hiszen amikor letépted valódi önmagadat és hamis szelfet  építettél, akkor azt óriási önmagad ellen irányuló harag, bűntudat, szégyen, bánat és félelem energiáival tudtad megtenni. Ha nem szereted magad olyannak amilyen vagy, akkor legbelül még ma is haragszol önmagadra. Bocsáss meg magadnak, hogy visszatalálj az igazi, csodálatos, eredeti énedhez! Ha nem megy egyedül, keress egy segítőt, vagy akár többet (bővebben: klikk)! Az induláshoz nagyon sok segítőre van szükségünk, mert a végtelen űr ami bennünk él nagyon félelmetes. De aki már átjutott ezeken az akadályokon, az nagyon szeret önzetlenül segíteni. Akármennyire is furcsa ez számodra. Emlékszem az én egom annak idején azt sugallotta, hogy miért segítenének nekem? Nem lehetek teher másoknak! A saját szennyemmel nem terhelhetek másokat! De akik már átjutottak ezeken a mélységeken, azoknak téged hallgatni nem teher, hanem öröm. Nekik segíteni nem nehézség ha nem csodálatos lehetőség. Ők már más szűrőn keresztül érzékelik a valóságot!  Szóval ne hallgass a pusztító ego hamis sugallataira és kérj segítséget! Ez a legjobb lépés amit tehetsz a boldogságodért!

Itt az idő! A menekülés helyett, kérlek nézz bele az ürességeidbe és kezd el betölteni a benned élő végtelent a szeretet csodájával! Tiszta szívből köszönöm Pál Tamásnak és könyvének, hogy ezt az írást inspirálta bennem! Remélem hozott számodra értékes gondolatokat!

Tiszta szívből kívánok sok sikert boldogságkereső utadon!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikkilletve Facebook csoportunkban is örömmel osztok meg Veled naprakész érdekességeket: klikk. 

Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések