A boldogságkeresés első lépése: felismerés és alapfogalmak - 53. rész: Gyökér érzelmek, és téves gyökérhiedelmek feltárása

 

Dr. David. R. Hawkins által kidolgozott lelki rezgésszintek rendszere szó szerint megváltoztatta az életem. Így annak ellenére, hogy személyesen sajnos nem ismerhetem az egyik legnagyobb mesteremnek tartom. Az elmúlt évek során ez a rendszer szinte beleivódott a mindennapjaimba és teljesen másképp látom ma már az egész világot általa. A sok önfejlesztés és másoknak való segítségnyújtás alatt Hawkins-mester rendszerét továbbfejlesztettem. Kialakult bennem egy olyan módszer mellyel hatékonyan tudnak boldogabb, sikeresebb vagy egészségesebb életet élni az emberek. Ezt a módszert É.L.E.T-módszernek neveztem el, melyről a nemrég jelent meg egy lelki-rezgésszint emelő, élettámogató könyvem. Az É.L.E.T-módszer fontos alapelvei között van az a tapasztalatom is, melyről mai írásomban szeretnék Neked írni. Az emberek bele vannak zavarodva a saját érzelmeikbe és ez miatt legtöbbször nem látják a fától az erdőt. Ugyanakkor sokan, akik már régóta járják a spirituális utakat, mégsem érnek el áttörő eredményeket boldogságkeresésük útján.  A két példa azonos okból fakad. Az emberek nem látják át rendszerszinten, hogyan épülnek fel az egyes érzelmek a lelkükben és azok, hogyan kapcsolódnak gondolatrendszereikhez. Az É.L.E.T-módszer segítségével pontos térképet kaphatsz érzelmeid egymásra épüléséről és az azokhoz kapcsolódó hitrendszerekről is. De miért is fontos ez? Az a tapasztalatom, hogy minden valóságképnek van egy gyökér igazsága és minden érzelmi kavalkádnak van egy gyökér érzelme. Ha a gyökér igazságot és a gyökér érzelmet sikerül feltárni az nagyon hatékonnyá teheti utána a lélek gyógyítását. Hiszen tapasztalatom szerint ha a gyökér érzelem okozta sebeket begyógyítjuk akkor az összes ráépülő negatív érzelem – mint egy kártyavár – omlik össze és oszlik el. Ez után a gyökér igazság elengedésével számos életpusztító program válik semmissé az életünkben! Sajnos az írás terjedelme nem teszi lehetővé, hogy teljes részletességig bemutassam, hogy is szoktam ezt kiforrott módszeremmel elvégezni (erre külön tanfolyam és személyes konzultációs lehetőség is áll rendelkezésre: klikk), de bemutatok egy egyszerű és sokakat érintő példát saját életemből a két alapfogalom megértésére.

Csodálatos, hamonikus és szeretetteljes párkapcsolatban élek. Persze ez csak azóta van így, mióta lelki sebeim nagyobbik felét begyógyítottam és alkalmassá váltam igazi lelki intimitásra (erről bővebben itt olvashatsz: klikk1, klikk2). Csodálatos hűségben élni úgy, hogy közben soha nem jár az eszem más nőkön. Ezt megélni egy hihetetlen nagy szabadság. Régebben pár éves kapcsolatok, utána meg őrült csajozási időszakok váltották egymást az életemben. Amikor összevissza hajtottam sok-sok nő szexuális elismerését a normális monogám párkapcsolat hiányzott, mert az alkalmi kapcsolatokban nem volt elég érzelem, intimitás. Amikor a „hosszú” monogám párkapcsolatban éltem akkor sóvárogtam más nők után. Állandóan izgatta az agyamat a „tiltott gyümölcs”. A vágyakozás lelki rezgésszintjén vagy az alatti lelki rezgésszinteken ez hétköznapi jelenség. A férfiak agya sajnos egyébként is szexuálisan túlfűtött, melyért nagymértékben felel ez a társadalmi helyzet is amiben vagyunk. No de nem akarok most elérni az írás fővonalától (A szexről itt találsz pár érdekes írást: klikk1, klikk2)… A lényeg, hogy az elmúlt egy-két hétben párszor újra előjött bennem az a régen megszokott érzés, hogy más nők szexuális társaságára vágytam. Igaz, hogy rövid időkre és nem olyan intenzíven mint régen, de újra megjelent ez az érzés. Elkezdtem önvizsgálatot tartani. A kapcsolatom rendben van, a páromat szeretem, a szexuális életünk változatos és izgalmas. Akkor mi a franc bajom van??? Ma már tudom, hogy ha feljön egy érzés, akkor érdemes mögé nézni! Fontos megtudni mi az üzenet amit jelezni akar… Ha bennem bármi feljön akkor nekem van megoldatlanságom, nem másokat kell okolnom! Az ego mindig külső okokat keres, de az sosem a helyes út. Ebben az esetben például a körülöttem megjelenő, csinos és ügyesen célozgató hölgyeket okolhatnám. De nem ők tehetnek róla, hogy az én elmémben és lelkemben szexuális gondolatokat és vágyakozást generálnak. Így hát meditációban leültem elővettem az érzést és elkezdtem belemenni. Az idegen nők iránti szexuális vágy mögött anyám elfogadásának hiányát találtam, az mögött pedig erős szeretethiányt, amely mögött bűntudatot, mely mögött végül szégyent. Hoppá! A gyökérérzelem a saját belső szégyenem, amit akkor éltem meg, amikor édesanyám terhessége alatt, még pocaklakó koromban tisztán éreztem, hogy anyám nem akar engem és csak egy teher vagyok az életében. Ezt már sokszor feldolgoztam és rendbe tettem. De úgy látszik mégsem volt teljes az elvégzett munka. De mi a lényeg? A felszínen lévő érzelem a sóvárgás volt. Kérlek nézd meg az alábbi ábrán, hogy annak kineziológiai értéke 125. A gyökérérzelem a szégyen, melynek értéke 20. 


Szóval a szégyen a gyökérérzelem, amit ha begyógyítok, akkor elmúlik a ráépülő bűntudat és a nők iránti felesleges vágyakozás is. Ma már azt is látom, hogy minden vágyakozás felesleges! De vannak vágyaink amelyeket nehezebb letenni és vannak olyanok amelyeket könnyebb. Minél nehezebben szabadulunk meg egy érzelemtől annál mélyebb lelki seb és gyökérérzelem áll mögötte.

Fontos, azt is tudnod, hogy minden gyökérérzelemhez kapcsolódik egy gyökérhiedelem. A fogalmak megértésének érdekében folytassuk tovább saját példámmal. Édesanyám nem akart teherbe esni és amikor megérkeztem nagyon nem volt az anyasághoz kedve. Épp olyan borzalmas élethelyzetben volt, ahol én már csak egy púp voltam a hátára. Én ebből pocaklakóként csak annyit éreztem, hogy egy nagy teher vagyok édesanyám hasában. Ami szégyent és bűntudatot keltett bennem, amiért az életemet adó édesanyámnak csupán egy probléma kupac vagyok semmi több. A szégyen gyökérérzelme mellé így hozzákapcsolódott a „nem vagyok szerethető” téves hiedelem. Hiszen akitől a legnagyobb szeretetre lett volna szükségem, attól nem kaptam meg. Ez miatt volt egész életemben annyi női testi elfogadásra szükségem! Be akartam kebelezni végtelen mennyiségű elfogadást, hogy mérsékeljem azt a végtelen űrt melyet ez a téves gyökérhiedelem okozott bennem.

Összegezve az életemet átitató szexuális vágyakozás mögött a szégyen gyökérérzelme és a „nem vagyok szerethető” téves gyökérhiedelem áll.  Régen elkövettem azt a hibát, hogy a szex és pornófüggésemet akartam felülírni. Pedig ez téves megközelítés! Ezért gondolja sok pszichológus még ma is, hogy a függőségeket nem lehet gyógyítani, csak kordában tartani. Ez nem igaz! Minden függőség gyógyítható! Csak a gyökérérzelmet és a gyökérhiedelmet szükséges gyógyítani és a felszínen megjelenő addikció (vagy más tünetegyüttes) magától múlik el! Az én esetemben is, amikor a pocaklakó korbeli szégyenem gyógyításán több módszerrel és több segítővel dolgoztam, akkor a szexuális függőség és a nők iránti vágyakozás szép lassan mérséklődött, majd teljesen elmúlott. Most, hogy újra feljött 1-2 hétre újra dolgoztam a gyökérproblémákon, továbbá direkt extra kísértéseknek vetettem alá magam, hogy szembenézzek a vágyakozásommal. Ezzel kétirányból estem neki az öngyógyításnak. A módszer ismét sikeresnek bizonyult! De most már relatíve könnyű dolgom volt, hiszen már csak kismértékű „utótisztításra” volt szükség.

Remélem a személyes példám segített megérteni a gyökérérzelmek és gyökérhiedelmek megértését! Ha bővebb információk érdekelnek ebben a témában, akkor tanfolyamim, könyvem és személyes konzultáció lehetősége a rendelkezésedre áll (klikk)!

Egy a lényeg: haladj a lelki fejlődés útján és szép fokozatosan egyre boldogabb légy!

Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések