Egyéb gondolatok - 2. rész: Miért van itt a tömeges ébredés ideje – szállj le Te is a süllyedő hajóról….

 

A globális klímaváltozásnak, a világban forrongó békétlenségnek, a III. világháború kitörésének fokozódó esélye, a lelki és testi betegségek nagy részének egyetlen egy oka van: az emberiségben aktívan működő félelem. Ahogy a „Megoldás a klímaváltozásra – avagy a változás 6 programja” című könyvemben írtam (klikk): a globális egyensúlyi érték feletti kibocsájtás 60-70%-a félelem alapú társadalmi berendezkedésből fakad. Az egyének gondolatait, tetteit alapvetően a félelem irányítja. Ezért törekszenek maximalizálni biztonságukat és ezért bizalmatlanok egymással az emberek. De magasabb társadalmi szinteken ugyanez a helyzet. A családok féltik magukat másoktól. Az eltérő gondolkodású, szexuális beállítottságú, bőrszínű vagy nemzetiségű emberektől is félünk. Ezért rendeződünk emberi csoportokba, hogy védjük magunkat a „többiektől”, azoktól akik mások. A nemzetállamok is félnek, ezért fegyverkeznek, ezért versengenek, ezért akarnak mindenből nemzetit, másoktól függetlent. A nagyobb régiók is félnek, ezért tömörülnek a nemzetek különböző szövetségekbe, mint például a NÁTÓ. De hogy jutottunk idáig és ez mára már miért elavult, széthullóban lévő paradigma?

Az ősember azért emelkedett ki az állatvilágból, mert az agyában megjelent a racionális kéreg, azaz képessé vált a gondolkodásra. Az agyunk térfogatának ez csak egy nagyon piciny része, mely a hüllő agyra és az emlős agyra „épült” rá. Az ősember abban az időszakban nagyon sokféle állatfajtól rettegett, hiszen egy gyenge és esetlen lénynek számított a csúcsragadozókhoz képest. Így a félelem és az abból fakadó állandó készenlét jellemezte életét. A racionális kéreg megjelenéséből fakadó gondolkodási lehetőségeit így az ősember a félelem okainak elkerülésére fordította. Azaz minden gondolata arra fókuszált, hogyan tudná elkerülni a jövő lehetséges veszélyes alternatíváit. Ez az alap paradigma ami az ősember idején alakult ki, sajnos ma is fennáll. Miközben hatalmas fejlődésen mentünk keresztül mind tudományos, mind gazdasági és mind társadalmi szinten, a gondolkodásunk még ma is alapvetően félelem alapú ősemberi mintázatra működik. Gondolj bele kérlek! A gondolataid hány %-a pásztázza a lehetséges jövő alternatívákat azért, hogy a vélten várható félelmetes eseményeket elkerüld? Na ez a fő probléma! Az ember még ma is ősember, legalábbis ha a gondolkodási mechanizmusainak fő indítékát és az abból fakadó alapparadigmát nézzük.

Az egonk arra fejlődött ki alapvetően, hogy életveszélyes helyzetekben közbelépjen és bekapcsolja az „üss vagy fuss” reflexeket és felfokozott testi és koncentrációs állapotba hozzon minket ilyen helyetekbe. De szerencsére a mai világunkban egy átlagos ember életében ez nagyon-nagyon ritkán fordul elő. A kardfogú tigris nem lohol a nyakunkba, mégis ha nem találunk parkolót azt ugyanúgy fogjuk fel, mintha épp egy kardfogú tigris akarna belőlünk lakmározni. Ez a világ legfőbb problémája az ősemberi gondolkodás, ami félelem alapú. No de mi ebből a kiút?

Amikor valaki meghalad egy alapvető paradigmát az életében, azt hívják a spiritualitásban ébredésnek. Aki már régebb óta járja a spirituális utat, az tudja, hogy az ébredésnek számos szintje és lépcsője van. De a legfontosabb ébredések egyike, amikor megtapasztaljuk azt, hogy valójában nincs mitől félnünk! Tudom, hogy ez elsőre furcsán hangzik! Én is 42 éven át szorongtam, stresszeltem, féltem és mindent megtettem biztonságom fokozásáért. Amíg valaki nem tapasztalja meg saját maga, hogy a világ nem egy félelmetes hely, addig hülyének titulál mindenkit aki az ellentétét állítja. Így megértem, hogy ha azt írom, hogy a világon nem sok értelme van félni a hétköznapok szintjén, akkor ezért szó szerint hülyének nézel. De ennek ellenére, tisztelettel és szeretettel kérlek, tarts ki, mert meg fogja érni!

Most kérlek nézd meg az alábbi Hawkins-skála ábráját:



Erről már sokat írtam itt a blogon és a könyveimben is (klikk), de először is egy nagyon fontos megtapasztalást szeretnék veled megosztani:

„Az univerzális szeretet állapotában nullára zsugorodik össze a félelem”

Most pedig kérlek nézd meg az alábbi ábrát. A 200 alatti életpusztító lelki rezgésszintek közepe táján találod a félelem lelki rezgésszintjét (bővebben: klikk), míg a 200 feletti élettámogató lelki rezgésszintek közepe táján az univerzális szeretet lelki rezgésszintjét (bővebben: klikk). A félelem ellentéte a szeretet. A félelem maximumán a szeretet megszűnik létezni, míg a szeretet maximumán a félelem szűnik meg.

Az egész társadalmi fejlődésünk legfőbb célja az volt az őskor óta, hogy fokozzuk a biztonságérzetünket társadalmi és egyéni szinteken egyaránt. Sok ezer éve ezért ez egyetlen mögöttes célért fejlődtünk! A sok-sok generáción átívelő fejlődés egyetlen célja valójában az, hogy elérjünk egy olyan biztonság szintet, ahol tömegessé válik a félelem-paradigma átváltása szeretet-paradigmává.  A szeretet lelki rezgésszintje míg régen kevesek kiváltsága volt, olyan embereké mint például Teréz-anya vagy Gandhi, akik nagy dolgokat hajtottak végre csodálatos, kiemelkedően magas rezgésükkel. De időközben nagyon megemelkedett a Föld rezgése. Nézz körül kérlek! A 200 alatti rezgésű emberek legnagyobb része mérgezett egérként, túlpörögve és addikcióiba süllyedve éli az életét, mely még mélyebb „álomban” tartja őket. De egyre többen ébrednek fel! Egyre többen érzik meg, döbbennek rá, hogy nem ez a helyes út, nem ezért jöttek a Föld nevű bolygóra. Nem helyes félelemben élni és nem is lehetséges, hogy ez lenne az életük értelmes eltöltésének módja. Ez az ébredés első szintje, amikor a pusztító-ego (bővebben: klikk) mögé látunk. Az imént említett felfokozott rezgéseknek köszönhetően, akik ma úgy döntenek, hogy az új utat választják, nagyon gyorsan képesek emelni rezgésszintjüket a régi időkhöz képest. Azokat a fejlődési lépcsőket melyeket régebben az emberek évtizedek alatt értek el, azokat ma hónapok vagy pár év leforgása alatt el lehet érni. Ezt támogatja természetesen az egyre nyitottabbá váló és egyre szélesedő tudás-spektrum is.

Szóval itt az idő! Sok-sok generáció dolgozott azért, hogy idáig eljussunk! Itt az ébredés ideje! Azért van ennyi lélek egyszerre a Földön, mert a finálét mindenki látni akarja, mindenki részt akar benne venni. A finálé szakaszába fordult a világunk! Itt és most hatalmas változások jönnek! A régi rendszerek összeomlanak és a félelem-paradigmát a szeretet-paradigma váltja fel. A félelem alapú társadalmi berendezkedéseket, a szeretet alapú társadalmi berendezkedés helyettesíti. Hogy hányan ugorjuk meg ezt a váltást, az csak rajtunk múlik!

Kérlek ne hidd el nekem, hogy a szeretet univerzális szintjénél nullára zsugorodik a félelem! Kérlek tapasztald meg Te magad! Ebben segít ez a blog, segít az „Életed megértésének könyve” (bővebben: klikk) és segít számos nagyon jó mester is. 

Akiket név szerint és tiszta szívből tudok ajánlani Neked az Úton tisztaságuk és bizonyított képességeik miatt: Spitzer Gyöngyi (Soma Mamagésa) mesternő, Varga Tamás Miron mester, Murányi József mester, Tönkő Ildikó (pszichoterapeuta), Pap Judit (kineziológus), Gunagriha spirituális tanító, Pál Tamás (arjuvéda tanácsadó), Zentai Anna (asztrozófus), Szentgyörgyi Horváth Zoltán mester. Nekik örök hálával tartozom, amiért hozzájárultak lelki rezgésszintem emelkedéséhez! Mind tiszta és erős mesterek. Mindegyikük más módszerekkel és más úton, de ugyanazt tanítják! Tiszta szívből és szeretettel ajánlom őket utadon.

Régebben azt gondoltam, hogy nagy a káosz a spirituális világban, mert túl sok a mester. Ez részben igaz, mert sok közülük az álságos és nem eléggé tiszta, önhitt ember. De ma már úgy látom, hogy MA rengeteg mesterre van szükség. A tömeges ébredéshez nagyon sok fényt sugárzó ember segítségé szükséges! A sokféle módszer is csodálatos, mert mindenkinek egyedi az útja. Próbálj ki minél több irányzatot, amíg meg nem találod az igazit! De kérlek ne habozz és még MA indulj ez az ÚT-on!!! Itt az idő, hogy részt vegyél a tömeges ébredésben, részt vegyél a tömeges paradigma váltásban! Nem érdemes a süllyedő hajón maradni senkinek…….Ezért dolgozott az emberiség napjainkig tudattalanul.... Itt az idő!

Kívánok sok erőt UT-adon! 

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk


Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikkilletve Facebook csoportunkban is örömmel osztok meg Veled naprakész érdekességeket: klikk. 

Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések