A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 23. rész: A lelked rezgésének szintjei XIII. (szeretet)

 

Jelen írás többrészes. Amennyiben nem olvastad az előző részeket, akkor érdemes először azokon végig szaladnod, mert ezek az írások egymásra épülnek:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

IX.                rész (pártatlanság): klikk

X.                  rész (hajlandóság): klikk

XI.                rész (elfogadás): klikk

XII.              rész (ésszerűség): klikk

Az előző részben Einsteinről sokat írtam, aki élete nagy részét az ésszerűség rezgésszintjén töltötte. Halála előtt nem sokkal azonban nagy valószínűséggel szintet ugorhatott. Lánya iránti érzett mély szeretetén keresztül jutott el erre a szintre. Mivel Einstein írása tökéletesen illusztrálja ennek a lelki rezgésszintnek a lényegét, ezért kérlek most tegyél egy kis kitérőt és olvasd el írását: itt. Csak 1 percet vesz igénybe.



Ezen a rezgésszinten az ember megérti, hogy az önzetlen szeretet mindenen áthatol, és az az Univerzum legfőbb ereje. Ez a „megértés” úgy zajlik le az egyénben, hogy teljes átéléssel érzi mindenhol és mindenben a szeretet jelenlétét. Itt már nincs szüksége az egyénnek társra és családra ahhoz, hogy a szeretetet meg tudja élni, hiszen ő minden élő felé érzi ezt az érzést. Aki eléri ezt a szintet, az egész Univerzum szeretet „sugárzását” érezni képes. Nincs szüksége arra, hogy egyes egyénektől szeretet visszacsatolásokat kapjon ahhoz, hogy érezze szerethetőségét. Ezen a rezgésszinten élt például Teréz Anya is. Az ilyen emberek olyan szintű szeretetet sugároznak ki magukból, mely a környezetükre átragad és a közelségükben bennünk is csodálatos érzések indukálódnak. Az egész személyt átitatja a harmónia, melyet ösztönösen érzel, ha a közelébe kerülsz.

Ez már tényleg a magas szintű spirituális vezetők szintje. A rezgészint értéke: 500. Ide nagyon kevesek jutnak el életükben. Ismerek egy ilyen hölgyet, aki meggyőződésem, hogy ezen a rezgésszinten él. Ő azzal foglalkozik, hogy erős fogyatékossággal született gyerekeket, akiket a szülés után azonnal elhagynak a szüleik, magához vesz a kórházból. A gyerekek halálukon vannak, mert elhagyatottságuk fájdalma önmagában elég ehhez, nem beszélve a sok fogyatékosságról amire az orvosok a „gyógyíthatatlan” kifejezést használják. Ő ezekből a pici halálközeli állapotban lévő csecsemőkből az önzetlen szeretet erejével önellátó, boldog felnőtteket nevel. A szeretet erejével gyógyítja meg őket, miközben az orvostudomány mai állása szerint ez lehetetlen. A hölgy végtelenül békés, harmonikus, türelmes és önzetlen. Régebben nem értettem, hogy lehet valaki ilyen, és hogy miből szedi a végtelen sok lelki energiáit. Hiszen egyszerre 10-12 gyermeket nevel így egyedül, csak adományokból.  Ma már át tudom érezni létének érzelem világát, és azt is átérzem honnan nyeri ezt a sok-sok energiát. Bár még nem vagyok az Ő szintjén, de már megértem és átérzem lelkének működését. Tudom, hogy ez egy létező szint, mely nem „kuruzslás”.

Bár ettől még nagyon messze van az emberiség, de amikor a távoli jövőben az átlagember lesz ezen a szinten, akkor az emberiség teljes világbékében fog élni, és tökéletes harmóniában a természettel. Nem lesz önzés, agresszió, környezet pusztítás. Ez a blog azért jött létre, hogy rádöbbenjünk arra, hogy a lélek fejlődés útja a legfontosabb nem csak önmagunk, hanem a világ sorsa szempontjából is.

Ezen a rezgésszinten a fő érzelem az áhitat, melyet az egyén az Élet (ide vallásod szerint Isten, Buddha, stb.. helyettesíthető) csodájának megélése táplál. Az egyén végtelenül jóindulatú és ezt igyekszik is kinyilatkoztatni, ahol csak fogadó fülekre talál. Ezen a rezgésszinten értelmet nyernek Jézus elhíresült szavai: „megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel”. Itt már tökéletesen látja az ember, hogy ha valaki másokat bánt, akkor neki valójában önmagával van a legnagyobb baja. A szembenállás helyett, az egyetlen megoldás a szeretet, amellyel szegény szenvedő a gyógyulás irányába fordítható. Bár még messze vagyok ettől a szinttől, de én is jártam már úgy, hogy valakinek a támadására rendszeres szeretettel és elfogadással válaszoltam. Természetesen egyre acsarkodóbb és egyre ellenségesebb lett, mert nem tudott mit kezdeni ezzel a helyzettel. Aztán egyszer csak eltűnt az életemből, hiszen játszma rendszerére nem talált „partnert”. Remélem szép lassan megérett benne, amit így kapott, és remélem segített neki lelki fejlődésében.

Ezen a rezgésszinten élő személy amennyiben istenhívő, akkor ő Istent egy végtelenül könyörületes lénynek éli meg. Az ilyen ember pozitív lelki rezgésszintje már olyan magas, hogy akár több százezer ember negatív lelki rezgésszintjét is képes egymaga ellensúlyozni. Ezért van az, hogy szeretünk az ilyen emberek környezetében lenni, mert olyankor mi is emelkedettebbek, harmonikusabbak vagyunk. Ez az oka annak is, hogy az ilyen emberek köré hamar gyűlnek követők, akik messze viszik hírét, amennyiben nyitott rá. Bár, mivel a szerénység alapvető jellemző ezen a szinten, ezért meggyőződésem, hogy a társadalomban sok ember él ezen a rezgésszinten elvonultan anélkül, hogy tudatában lennénk annak, micsoda erőt sugároznak mellyel drasztikusan lassítják a Föld pusztulását. Persze ezen emberek jó része mindezt önzetlenül és tudattalanul teszi…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következp írása akkor klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések