A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 22. rész: A lelked rezgésének szintjei XII. (ésszerűség)

 

Jelen írás többrészes. Amennyiben nem olvastad az előző részeket, akkor érdemes először azokon végig szaladnod, mert ezek az írások egymásra épülnek:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

IX.                rész (pártatlanság): klikk

X.                  rész (hajlandóság): klikk

XI.                rész (elfogadás): klikk

Köszönöm, hogy kitartottál velem eme hosszú cikk-sorozat olvasásában! Ezzel együtt már „csak” 5 rezgésszint van vissza. Ha ezeket végig vettük, akkor nagyon sok izgalmas dologról fogok tudni Neked írni, ami ezekből a rezgésszintekből következik. Ezért kérlek, hogy tarts még ki, illetve olvasd el azokat a részeket, amelyek esetleg kimaradtak. Garantálom, hogy az idő és energia befektetésed meg fog térülni! A világról alkotott képed olyan irányba tágul majd ki, aminek pozitív hatásai lesznek az életedre.  No de térjünk rá a mai lelki rezgésszint tárgyalására:

Van egy közeli barátom, aki ezen a rezgésszinten él. Mindig csodáltam érte. Ez a rezgésszint 400-as értékkel jellemezhető, és már nagyon magas Élet-támogató szintet jelöl. Ezen a rezgésszinten élt Einstein és Newton is. Ha ez a rezgésszint magas agyi képességekkel párosul, akkor ilyen kimagasló teljesítményt hoz ez a rezgésszint. Jó barátom is komoly szinten űzi, amit csinál még ha nem is az előbb említett tudós hírességek szintjén. Ehhez a rezgésszinthez óhatatlanul hozzátartozik hivatásunk magas szinten történő művelése. 


A léleknek ezen az energia szintjén jut el a személy a tényleges objektivitás világába. Nagyon sokan úgy képzelik, hogy ők ezen a rezgésszinten élnek, pedig kb. 1 millió emberből 1 fő jut el erre a szintre. Ennek az az oka, hogy a legtöbb ember meg van győződve saját objektivitásáról, pedig az emberek 99,99%-a messze nem objektív. Erről majd fogok még több érdekes írást írni itt a blogon, hogy ennek okait megértsük. Az egyén érzékelését alacsonyabb rezgésszinteken torzítja beszűkült látásmódja és érzelmei. Legtöbb esetben ez tudattalanul történik. Így ezeken a rezgésszinteken az emberek inkább racionalizálók, mint racionálisak. Ez azt jelenti, hogy tudatalatti szinten érzelmi vagy tapasztalati alapon már régen megtörtént a döntés, és az egyén racionális gondolatokkal támogatja meg azt. Eközben a felszínen azt hiszi, hogy ő azt a dolgot racionálisan döntötte el. Ezt használják ki a profin elkészített érzelmeinkre ható reklámok is. És ez az oka annak, hogy a legtöbb esetben annál jobban hatnak ezek a reklámok valakire minél alacsonyabb rezgésszinten van. Én például mindig büszke voltam arra, hogy én elhatárolódok a reklámoktól amennyire csak lehet, tehát nem hatnak rám. Ami teljesen téves „objektivitás”. Hiszen pont azért határoltam el tőlük magam, mert nagyon erősen hatottak rám és ez zavart. Ez a példa jól mutatja, hogy racionalizáljuk meg a dolgokat, melyet utána teljes önhittséggel objektívnek gondolunk és meg is vagyunk győződve igazunkról. A bátorság rezgésszintje az, ahol elkezdünk merni ezek mögé látni.

Az ésszerűség rezgésszintjén az egyén képes az érzékelése által bejövő információkat az érzelmeitől függetlenül, teljesen objektíven értékelni és elemezni. Erre ő azért képes mert el tud  vonatkoztatni a hétköznapi problémáktól, gondoktól és minden mástól, ami nem az adott érzékeléshez kapcsolódik. Így ezen a rezgésszinten az egyén következtetései torzító hatásoktól mentesek. Mivel magas Élet-támogató szinten járunk, ezért az ilyen ember itt szabad energiáit és következtetéseinek gyümölcsét a környezetük jobbá tételére fordítja. Einstein is végtelenül idealista és humanista volt. Hihetetlen energiákat fordított az emberiség jobb irányba terelésébe. Fiatal koromban elolvastam azt a szöveggyűjteményt, melyek a fizika tudományán kívüli írásait szedte csokorba. Sugárzott belőle az idealizmus, és a vágy arra, hogy jobb irányba irányítsa az emberiség fejlődési tendenciáit.  

A fő érzelem ezen a szinten a megértés. Mivel ezen a rezgésszinten el tudunk vonatkoztatni saját problémáinktól, saját nézőpontjainktól, ezért mások teljes megértésére vagyunk képesek. Hasonló módon következik az is, hogy ezen a rezgésszinten élő emberek a világ mások által megérthetetlennek tűnő folyamatait is képesek feltárni. Nem véletlenül él ezen a rezgésszinten a legtöbb Nobel-díjas kutató, feltaláló, illetve híres gondolkodók, filozófusok. Az ilyen emberek életfelfogása a jelentőség. Úgy érzik, hogy képességeiket azért kapták, hogy jelentőség teljes eredményekkel, példamutatással mutassanak helyes utat a társadalom részére. Amennyiben ezen a rezgésszinten élő személy istenhívő, akkor ő Istent egy végtelenül bölcs lénynek képzeli el. Aki helyes és objektív döntésekkel igazgatja a világ sorsát.

Sokágig azon a véleményen voltam, hogy nincs tökéletes objektivitás, hiszen minden ember a saját szűrőjén torzulva értékeli ezt a világot. Ma már tudom, hogy tökéletes objektivitás ugyan létezik, de nagyon kevés embernek adatik meg. Ezek az emberek azok, akiknek olyan szerencséjük van, hogy ezt nap mint nap megélhetik…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat követlező írása, akkor klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések