A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 21. rész: A lelked rezgésének szintjei XI. (elfogadás)

 

Jelen írás többrészes. Amennyiben nem olvastad az előző részeket, akkor érdemes először azokon végig szaladnod, mert ezek az írások egymásra épülnek:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

IX.                rész (pártatlanság): klikk

X.                  rész (hajlandóság): klikk

A lélek rezgésszintjeivel foglalkozó írás sorozat egy nagyon izgalmas részéhez értünk. Az elfogadás lelki rezgésszintje egy igazán csodálatos és boldog világ. Jómagam eddigi lelki fejlődési utamon idáig jutottam. Amikor kiegyensúlyozott és békés időszakomat élem, akkor a lelkem itt tartózkodik. Ha picit nehezebbek a körülmények, akkor a hajlandóság szintjén „tartózkodok” mostanában. Természetesen szeretnék tovább haladni a fejlődés útján, hiszen rövid időkre megtapasztaltam már az ennél magasabb rezgésszintek csodáját is. De még nem vagyok elég felkészült arra, hogy a lelkem azokon a szinteken meg is tudjon maradni. A szégyen és bűntudat szintjéről eddig a szintig 18 év alatt jutottam, több erős visszaesési hullámot átélve. Ez a blog azért íródik nap mint nap, hogy Neked ez az út sokkal rövidebb lehessen! A legtöbb ember az egész életét egy rezgésszinten éli le. Ha ez az adott rezgésszint Élet-pusztító, akkor ez nem helyes! Ha ez a rezgésszint Élet-támogató, akkor természetesen helyes.  De a leghelyesebb az, ha folyamatos lelki fejlődés révén, korunk előre haladtával egyre magasabb rezgésszintekre emelkedünk. Ezzel tehetünk legtöbbet önmagunkért, családunkért és környezetünkért egyaránt. Sőt, ezzel tehetünk a legtöbbet a klímaváltozásért is (erről szóló írást itt találsz: klikk).

Az elfogadás rezgésszintje 350-es értéken fejti ki hatásait. Ez már messze az Élet-támogató tartományon belül van. Mivel a rezgésszintek emelkedése nem lineáris (hanem logaritmikus), ezért ez már olyan magas lelki rezgésszint, hogy akár 10000 Élet-pusztító ember negatív energiáját is képes semlegesíteni. Ezért van az, hogy ha beülsz egy olyan előadásra, ahol ilyen ember ad elő, akkor magával ragad az előadás, szinte észre sem veszed, hogy telik az idő, és furcsa mód az előadó terem falain kívülről hozott belső feszültséged és ingerültséged szép lassan szertefoszlik. Ennyire komolyan működik a lelki rezgésszintek egymásra hatása.

Ezen a rezgésszinten jut el először oda az egyén, hogy elfogadja önmagát olyannak amilyen. Itt már nem önszuggeszció, vagy beletörődés ez a dolog. Az önszuggeszción, amolyan bebeszélést értek, ahol bemagyarázzuk magunknak, hogy úgy vagyunk jók ahogy vagyunk. A beletörődésen pedig azt értem, amikor az egyén úgy érzi nem képes megváltozni és ezért érdektelenné válik önmagával szemben. Ezen a rezgésszinten az önelfogadás belülről jövő őszinte érzés. Nem arról van szó, hogy beképzeltekké válunk, hiszen reálisan látjuk pozitív és negatív tulajdonságainkat. De itt már a pozitív értékeinket szeretjük ugyanakkor a negatív jellemzőinket elfogadjuk.  Én szinte egész életemben önmagam elől menekültem. Ide eljutni egy csoda a számomra. Sosem gondoltam, hogy ez lehetséges. Önmagunk elfogadása egy belső békét és harmóniát hoz. Olyan mintha a lélek végre hazaért volna. Itt kezdjük el megtalálni valódi önmagunkat, és ezen a szinten már életfeladatunk szerint élünk. Természetesen a negatív tulajdonságaink belső elfogadása nem jelenti azt, hogy nem kívánunk jobbak lenni, és nem akarunk azokon változtatni. Szeretnénk itt is jobbá tenni önmagunkat, de itt már nem marcangoljuk magunkat a bennünk élő rosszért. Itt már megszűnnek a belső frusztrációk.

Önmagunk elfogadása a környezetünk elfogadását hozza el. Ha belül megváltozik a rezgésszintünk, akkor a látásmódunk is megváltozik. A környezetünkben lévő emberekkel elnézőek leszünk, és a világot is elfogadjuk olyannak amilyen. Természetesen ez sem jelenti azt, hogy nem akarunk változtatni pozitív irányba a környezetünkön. Inkább azt jelenti, hogy a felesleges ellenállás hiányából felszabaduló energiákat, ténylegesen a világ pozitív irányú megváltoztatására tudjuk fordítani.  Sokan kérdezik tőlem is: „Honnan van energiád ennyi teendőd mellett erre a blogra?”. A válasz egyszerű: Azok az energiák, melyek régebben az önmagammal és a világgal való küzdelemre fordítódtak, mind felszabadultak. Régen lelkierőhiányban szenvedtem szinte állandón. Manapság egy évben kb. 1-2 alkalommal érzek lelkierő hiányt, akkor is maximum pár óra időtartamra. A belső küzdelmeink hihetetlen mennyiségű lelki erőt égetnek el… Ezen a rezgésszinten azonban a harmónia az életitelünket átitató életfelfogás, így megszűnnek ezek a belső küzdelmek.

 Ezen a lelki rezgésszinten az elfogadás mellett a fő érzelem a megbocsátás. Megbocsátjuk magunknak eddigi életünk bűneit, rossz tetteit, és mindent megteszünk, hogy a jövőben jóvá tegyük azokat. Ezen a rezgésszinten döbbenünk rá igazán, hogy mennyi rosszat tettünk eddigi életünk során. A büszkeség (vagy más Élet-pusztító) rezgésszinten észre sem vesszük, hogy mennyi rosszat teszünk. Tudattalanul pusztítjuk környezetünket, és mindezt úgy, hogy megvagyunk győződve személyes igazságunkról.  Azokon a rezgésszinteken az egonk elpalástolja előttünk rossz cselekedeteinket, és megidealizálja, hogy miért helyes az, amit tettünk. Az elfogadás rezgésszintjén már teljes őszinteséggel érezzük látjuk, hogy mennyi rosszat tettünk és teszünk. Itt már teljes mértékben vállaljuk tetteink következményeit, és mindent megteszünk, ami csak tőlünk telik, hogy jóvá is tegyük azokat.

A megbocsátás természetesen kifelé is működik. Vagy eleve nem is haragszunk igazán az ellenünk vétkezőkre, vagy ha mégis akkor az rövid ideig tart, mert pontosan értjük, hogy ő milyen mély lelki sárkányokkal küzd, és ezért tudattalanul teszi, amit tesz.  Ha az egyén hagyja, akkor még segítünk is neki, de sajnos az ellenünk vétkező általában az ellenállás lelki rezgésszintjén létezik, ezért nem fogadja el a segítő kezet, sőt legtöbbször nem is képes arra, hogy megértse. Mögöttes hátsó szándékot talál ki, mert nem képes elhinni, hogy létezik egy „ellenségtől” önzetlen segítség. Számára ez felfoghatatlan. Mindenesetre ezen a szinten először valódi értelmet nyernek Jézus elhíresült szavai: „bocsáss meg az ellenünk vétkezőknek!”

Ezen a szinten a lelkünk elkezd transzcendensé válni. Itt már élesen körvonalazódik a racionalitás szűklátókörűsége és a racionalitás határai. Mérnökként nagy tisztelője vagyok a racionalitásnak. De ma már biztosan látom, hogy egy nagyon szűk világ a racionalitás világa. Attól, hogy valamit nem tudunk matematikai-fizikai összefüggésekkel leírni, attól még az lehet létező. Sőt megfordítva ezt a gondolatmenetet, a létező dolgoknak csak nagyon-nagyon pici hányadát ismerjük annyira, hogy azokat matematikai-fizikai összefüggésekkel le tudjuk írni. Gondoljunk a szeretetre vagy ellenpárjára a gyűlöletre.  Minden ember tudja, hogy ezek létezők, mégsem foghatók meg racionálisan.

Ha valaki istenhívő, akkor ezen a rezgésszinten Istent egy könyörületes lénynek látja, aki megbocsátja bűneinket és támogat minket abban, hogy jóvá tehessük azokat. Az Élet-támogatás itt abban jelenik meg, hogy aktívan teszünk azért nap mint nap, hogy jóvá tegyünk minden rosszat, amit eddigi életünkben elkövettünk. Mivel a belső feszültségeink helyére harmónia költözik, ezért van is szabad kapacitásunk, lelkierőnk, hogy ezért aktívan tegyünk. Ha az emberek 60%-a eljutna erre a rezgésszintre, akkor világbéke lenne a Földön, és a környezetszennyezés olyan mértékűre csökkenne, hogy a természetpusztulás megállna és újra elkezdődne globálisan a regenerálódása. Mivel megjártam már ezt az utat, tudom, hogy lehetséges! Kérlek tarts velem ezen az úton…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő része, akkor: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

 

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések