A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 24. rész: A lelked rezgésének szintjei XIV. (öröm és béke)

 

Jelen írás többrészes. Amennyiben nem olvastad az előző részeket, akkor érdemes először azokon végig szaladnod, mert ezek az írások egymásra épülnek:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

IX.                rész (pártatlanság): klikk

X.                  rész (hajlandóság): klikk

XI.                rész (elfogadás): klikk

XII.              rész (ésszerűség)klikk

XIII.          rész (szeretet): klikk

Ma két rezgésszintet tárgyalunk egyszerre, melyek az öröm (értéke 540) és a béke (értéke 600) rezgésszintjei. Nyilvánvalóan mindannyian éreztük már ezeket az érzéseket, és minden reális értékrendű ember szeret ebben a lelki állapotban lenni. Azonban a békének és az örömnek is vannak szintjei. Gyakran fordul elő, hogy békésnek érezzük magunkat, miközben rázzuk a lábunkat, vagy egy egyszerű internetes tesztből kiderül, hogy enyhén ingerült állapotban vagyunk valójában. Ez azért van mert önmagunkhoz viszonyít az agyunk. Amikor békésnek vagy örömtelinek érezzük magunkat, akkor a megszokott ingerültségünkhöz képest érezzük magunkat olyannak. De a teljes belső békét legtöbben nem is tudjuk, hogy milyen, hiszen sosem jártunk ott. Ezt picit hasonlóan kell elképzelni, mint az előző részben tárgyalt szeretet rezgésszintjénél. Nyilván a legtöbb ember érzett már tiszta szívből szeretetet, azonban minden létező által érzett átfogó és tökéletesen önzetlen szeretetet nagyon kevesen érzünk, főleg folyamatosan. Akik igen, azok élnek a szeretet lelki rezgésszintjén.



Az öröm és a béke rezgésszintjein élők aránya még kisebb mint a szeretet rezgésszintjén élőké. Minél magasabb rezgésszintet tárgyalunk, annál kevesebb emberről beszélünk. Akik ezen a két rezgésszinten élnek, azok több millió, vagy akár több tízmillió emberből 1 főt jelentenek. Az öröm rezgésszintjén élő ember átéli saját maga teljességének érzését. Ami azt jelenti, hogy önmagát annyira tökéletesen elfogadta, hogy önmagában nem talál semmi olyat, ami nem szerethető.  Ezt nem szabad a beképzeltséggel összekeverni. Ugyanakkor a belső lelki attitűd, itt is kisugárzik. Hiszen az ilyen ember ez Élet teljességét éli meg. A béke rezgésszintje még ehhez képest is egy ugrást jelent, hiszen ott az egyén az Élet tökéletességének csodáját éli meg kívül és belül. Mind az önelfogadás, mind a világ elfogadása tekintetében jut el erre a szintre. Ezeken a rezgésszinteken élő emberek több százezer Élet-pusztító rezgésszinten élő ember negatív energiáját képesek semlegesíteni. Ha egy városban él egy ilyen ember, akkor ott az emberek békésebbek anélkül, hogy tudatában lennének, hogy azért van ez, mert a közelben él egy ilyen ember.  Az öröm rezgésszintjén élő embert a derű érzése itatja át. Az ilyen spirituális vezetők arcán mindig ott van a mosoly, ami nem egy betanult páncél, mint sok hétköznapi embernél, hanem ténylegesen a benne élő állandó öröm és derű kivetülése. Ha egy ilyen ember a szemedbe néz, magas szintű békét és harmóniát érzel, bizseregni kezd a gerinced, és utána órákig a pillanat hatása alatt leszel.

A béke rezgésszintjén élő ember az áldottság érzésében él. Önmagát és a világot áldottnak éli meg, és ebben a lelki biztonságban megélt óriási béke a lelke erős alapja. Ezért van az, hogy ezeken a szinteken már nem létezik idegeskedés, nincs stressz, nem létezik a félelem és a lelki fájdalom egyéb formái sem. Életfelfogásuk tekintetében a végtelen jóindulatúság és az Élet teljességének megélése jellemzi ezeket az emberket. Amennyiben istenhívők azok, akik ezen a rezgésszinten élnek, akkor az öröm rezgésszintjén élő ember az istennel való egység érzését éli meg, míg a béke szintjén élő ember istent, mint mindenben létezőt látja. Az egyéni akarat beleolvad az isteni akaratba, ez a kettő már nem igazán különíthető el. Ezek az emberek már felül emelkednek a hétköznapi vallásgyakorláson, már a tiszta spiritualitás világában élnek, ami minden vallás alapja, gyökere. Ők már nem tanulják a vallást, hanem gyakran átalakítják, formálják azt. Ugyanakkor gyakran elvonultan élnek, mert az istentudat nem teszi lehetővé a hagyományos hétköznapi életvitelt. Ők minden tettüket az Élet szolgálatába állítják, és így nagyon sokat tesznek az emberiség és a földi élet megmentéséért. Azonban végtelenül szerények, így a legtöbb esetben erről nem is tudunk. A béke rezgésszintjén élő emberek közül sokakat szentté avattak a múltban, illetve új vallásirányzatok alapítói voltak.

Az észlelés ezen a szinten olyan, mintha a világ történéseit lassított felvételben látnád valami hihetetlenül átvilágított kontextusban, ahol minden történés értelmet nyer. A tudat itt már nem próbál meg mindenhez fogalmat alkotni. Az elme itt már mindig csendes, az észlelő eggyé válik az észlelttel. Ezen a rezgésszinten már értelmet nyer és a mindennapi észlelés része az, hogy „minden összefügg mindennel”.  Az egyén folyamatosan a tökéletes jelenlét állapotában él, melyet a meditáció gyakorlók folyamatosan keresnek és néha percekre meg is találnak.

Ezek a rezgésszintek a csodák világát is jelentik. Ezen a rezgésszinten élő emberek már olyan dolgokat képesek tenni, amit a hétköznapi ember racionálisan felfogni nem képes. Ezért egyesek csodáknak élik meg, míg a szkepktikusok állandóan keresik a racionális magyarázatot arra, hogy bebizonyítsák, hogy a látott csoda az csalás, vagy kuruzslás eredménye. Pedig ezen a szinten már a spirituális vezetők közül is kimagasló személyiségek élnek, és ezen a szinten élnek az igazi spirituális gyógyítók is, akik akár kézrátétellel is képesek gyógyítani. Olyan magasszintű lelki energiákat képesek mozgósítani, ami a fizika ma ismert törvényei felett állnak.  A „D-univerzum” című blog rovatban majd magyarázni fogom, hogy ez hogyan lehetséges és miért biztos, hogy létező.

Gyakori az is, hogy olyan emberek kerülnek erre a szintre, akik halálközeli élményeket éltek át, ahonnan vissza kerülve az élők közé erre a magas megvilágosodási szintre ugranak. Velük szemben is szkeptikus a legtöbb ember, mert az emberi butaság egyik alapköve az, hogy amit még nem tapasztaltunk abban nem hiszünk. Tudjuk hisszük, hogy az nem létezik. Ebből fakad az sokszor érzett ösztönös belső ellenállásunk az ilyen emberek kinyilatkozásai felől. Én már annyi mindent megtapasztaltam, amikre korábban azt mondtam, hogy lehetetlen, hogy megtanultam ez a legnagyobb butaságunk egyike. Természetesen a legtöbb emberben ez is tudattalan és ösztönös, hiszen a saját megtapasztalásait tekinti belső kapaszkodónak, és úgy érzi, hogy ha ezt elengedi, akkor bizonytalansága csak fokozódik benne. Pedig a valóság az, hogy pont fordítva lesz....

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat követlező írása, akkor klikk ide: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések