A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 25. rész: A lelked rezgésének szintjei XV. (megvilágosultság)

 

Jelen írás többrészes. Amennyiben nem olvastad az előző részeket, akkor érdemes először azokon végig szaladnod, mert ezek az írások egymásra épülnek:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

IX.                rész (pártatlanság): klikk

X.                  rész (hajlandóság): klikk

XI.                rész (elfogadás): klikk

XII.              rész (ésszerűség)klikk

XIII.          rész (szeretet): klikk

XIV.           rész (öröm és béke): klikk

Kedves Olvasó! Ma eljutottunk a lelki rezgésszintek tipusait tárgyaló írás sorozat utolsó részéhez és egyben az emberi lét legmagasabb fokához: a megvilágosultság lelki rezgésszintjéhez, melynek értéke 700-1000 közötti. Nem tudom, hogy valójában jártam-e itt. Azt gondolom, hogy az alsó tartományában talán igen.  Egy-két alkalommal, percekre talán megtapasztaltam ezt a világot. Az ésszerűség rezgésszintjén relatíve még sokat tartózkodik a lelkem. De a szeretet, öröm, béke és megvilágosultság rezgésszintjeit nagyon ritkán és nagyon rövid időkre sikerült eddig megtalálnom. A megvilágosultság élménye már annyira tömény volt és annyira erőteljes, hogy nem bírtam volna feldolgozni hosszabb ideig. Számomra a „túl csodálatos” jelző erre talán a legalkalmasabb. Ezen a rezgésszinten minden tökéletessé válik. A tudat egy fénylő csodának látja az Életet és az őt befoglaló világot. A lélek ezen a szinten tökéletesen tiszta, a tudat nem fűz semmihez gondolatot, érzelmet, jelzőt. A színtiszta lét érzésében él, akinek a lelke itt jár. Csak vagy, egy tökéletes rendszer részeként, melyet Életnek hívunk. Ez egy annyira felemelő és tökéletes érzés, melyre nagyon nehéz szót találni. A béke, az öröm, az önzetlen szeretet együtteséből gyúródó harmónia szinte túlcsordul. Ez az, ami miatt számomra már szinte feldolgozhatatlanul tömény volt az érzés jósága. Gyarló énem nem tud még mit kezdeni ezzel a tökéletes tisztasággal tartósan. Ezen élményeimből való visszaesés után hosszú időkre nem is volt kedvem arra felé tévedni újra. A pár perces élmény feldolgozása hónapokig tartott. Hihetetlenül ritka, több százmillió vagy akár milliárd ember közül egy tartózkodik tartósan ezen a szinten.  Ezen a rezgésszinten maga a létezés válik az Élet értelmévé. A létezés önmaga a cél. A megvalósultság önmaga tökéletes úgy ahogy van. Nincsenek konkrét célok, vágyak csak a „van”-ság érzése itatja át minden pillanatod. Itt már nincs szükséged semmi olyan dologra, amikre a hétköznapibb emberek vágynak, hiszen a lét maga tökéletes úgy ahogy létezik. Az idő érzékelése elvész, de itt nincs is értelme.

zok az emberek, akik a megvilágosultság rezgésszintjén élnek, ebben az érzésvilágban élnek folyamatosan. Semmi sem tudja őket innen „kirángatni”. Itt már nem számít az idő, és nem számít az egyén önmaga. Az én, már része a nagy egységnek.  Nem véletlenül nem tett semmit Jézus az ellen, hogy keresztre feszítsék. Itt már nincs jó, nincs rossz, csak maga a lét van. Az alacsonyabb rezgésszinteken élők percekre juthatnak a megvilágosultság állapotába, általában olyankor amikor körülöttük minden tökéletes és megfelelően elmélyült meditatív állapotba tudnak kerülni. A meditáció gyakorlók ezt keresik, kutatják. Ezzel szemben ezen a rezgésszinten élő embert, még egy keresztre feszítés sem tud kirángatni ebből az állapotból. Ez a hatalmas különbség a megvilágosultság és annak rövid idejű megtapasztalása között. Ez egy akkora „távolság” a hétköznapi ember és a megvilágosult ember között, amit a hétköznapi tudat szinte képtelen felfogni.  

Azok az emberek, akik a múltban ezen a rezgésszinten éltek óriási hatást gyakoroltak a világra. Egy ilyen ember lelki rezgésszintje több millió ember Élet-pusztító rezgésszintjét képes kompenzálni, semlegesíteni. Ezen a rezgésszinten, hétköznapivá vállnak a csodák, hiszen itt már olyan energiaszinten van a lélek, amely logikus gondolkodással lehetetlennek tűnő dolgokra teszi képessé az egyént. Ezen a rezgésszinten éltek a múltban a nagy világvallások alapítói és világmegváltó bölcsek, mint Jézus, Buddha, Krishna, Lao Ce, stb… Ők azok, akiknek mondatai fennmaradnak, amíg világ a világ és hatni fognak az emberiségre. Ők azok, akiknek tettei között számos csodát tartanak nyilván. Az ő mondataikra épültek fel hatalmas világvallások, bár igaz, hogy az alacsonyabb lelki rezgésszinten élők, értelmezésükkel és hozzáfűzéseikkel sokat torzítottak ezeken a kinyilatkoztatásokon. Ezért nem tud az egyház sosem olyan tiszta maradni, mint a gyökér, melyből fejlődött.  Az egyházak teljes tisztasága csak akkor lenne megőrizhető, ha folyamatosan állna az élén olyan spirituális vezető, aki a megvilágosultság lelki rezgésszintjén él. De sajnos ez egyenlőre, nem adatott meg az emberiségnek. Ugyanakkor az is igaz, hogy egy megvilágosult ember sosem vezető, maximum követői vannak, de ő senkit sem akar vezetni.

Tudom, hogy az emberi evolúció célja az, hogy lelki tudatosságunkat fejlesszük. Ez az egyetlen út, mely az emberiséget a világbéke és a természettel való harmónia világába vezeti (erről egy érdekes írást itt találsz: klikk). Ahogy generációról, generációra haladva egyre tudatosabban élünk, az emberiség fokozatosan egyre magasabb lelki rezgésszintekre emelkedik. Mindeközben egyre gyakrabban fognak megjelenni megvilágosodott emberek a Földön. Mindeközben az emberiség átlagos lelki rezgésszintje egyre magasabb lesz, és csökken a környezetszennyezés, növekszik a világbéke, az egyén átlagos boldogsága. Ha belegondolsz, akkor az őskortól, mostanáig is ez történt. No de erről egy következő írásban fogok írni Neked….

 

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat követező része, akkor: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

 

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések