Mit tehetsz Te a klímaváltozás ellen? - 9. rész: Légy boldogabb és mentsd meg ezzel a Földet! (Boldogtalanság és klímaváltozás közös gyökere III.)

 

"Nincs nagyobb csapás, 

mint az eleget nem ismerni.

se nagyobb veszély, 

mint a szerzésre törekedni..." Lao Ce: Tao Te King 46 részlet

Sokáig azt gondoltam, hogy milyen önzők, az emberek, hiszen mindenki a saját személyes boldogságát keresi. Ma már úgy látom, hogy nincs is ennél helyesebb dolog! Mindenkinek legfontosabb életfeladata a boldogság megtalálása, és mások segítése ezen az úton. A probléma gyökere azonban abban rejlik, hogy a boldogság keresésének módja és iránya nem helyes a legtöbb ember életében. A materiális szemlélet révén azt hisszük, hogy a több pénz, a szebb autó vagy a több utazás stb...  az, ami minket boldoggá tesz. Természetesen ez nem igaz! Ezek csak mennyiségi változást hoznak életünkben, de minőségit nem. 

A lelki fejlődésünk a legfontosabb életfeladatunk, a boldogságunk annál nagyobb mértékű lesz, minél nagyobb lelki egyensúlyt, önelfogadást és békét találunk magunkban. A belső béke, harmóniát teremt bennünk és környezetünkben, és ami még érdekesebb, hogy csökkenti az önzést. Az odaadás és az önzetlenség pedig boldoggá tesz. Ezzel szemben az önzés csak elszigetel és mohóvá, sóvárgóvá formál, de semmiképpen nem boldoggá. Ezeket saját tapasztalatból tudom. Jártam már eleget a helytelen úton… A boldogság keresés helyes útjáról jelen blog külön tematikus rovatai szólnak. A témával összefüggésben felmerülő alapfogalmakat tartalmazó rovatot itt találod: klikk

A lelki problémák gyógyítására mind a társadalom szintjén, mind az egyén szintjén alig fordítunk energiát. Gondoljunk bele, hogy testünk szépítése érdekében mennyi időt, pénzt és energiát szentelünk. Egész életünkben egészségesen próbálunk táplálkozni, sokat tisztálkodunk, sportolunk, szebbnél szebb ruhákat veszünk, fodrászhoz és kozmetikushoz járunk, borotválkozunk, egyesek szoláriumba járnak, szépségápolási szerek tömkelegét használják fel, és egyre többen még szépészeti műtéteket is felvállalnak, hogy szépségüket fokozzák. Életünk egy jelentős részét a külsőnk alakításával, formálásával töltjük, illetve ezzel kapcsolatos túlzott frusztrációink megélésével (erről érdekes írásokat itt találsz: klikk1, klikk2).

Pedig az ember 95%-ban lélek és „csak” 5%-ban test (persze ezek nem pontos számok, csak az arányok érzékeltetésére szolgáló értékek, de ez ma már tudományosan is bizonyított). Ha testünk szépítésére ennyi energiát szentelünk, akkor képzeljük el, hogy a lelki egyensúly megszerzéséért és fenntartásáért mennyi időre és energiára van szükség? A lelki fejlődés, amit sokan spirituális fejlődésnek hívnak a jövőnk kulcsa. Keresd a lelki egyensúlyt, a lelki békét és segítsd embertásaidat ezen az úton! Azonban a lelki fejlődés kiinduló pontja a mély önismeret! A lelki betegségek jó részéről tudomást sem vesz a mai átlagember. Ezeket a szőnyeg alá söpörjük. Az EGO-nk elhiteti velünk, hogy minden rendben van velünk. Persze ez egy hamis kép, melyet azért fogadunk el, mert ez az egyszerűbb, ez a könnyebb út. Erről egy érdekes írást itt találsz: klikk.

A lelki fejlődés érdekében meditálj minden nap legalább 15 percet! Olvass önismereti és lelki fejlődésedet támogató könyveket! Járj pszichológushoz, vagy kineziológushoz, vagy olyan csoportokba, ahol a Te problémádhoz hasonló lelki sebekkel rendelkező emberek járnak.  Ezen a blogon is találsz lelki fejlődésedet segítő módszereket itt: klikk.

 Kerüljön életed fő céljai közé a lelki fejlődés, lelked sebeinek gyógyítása.  

Ahogy az átlagos boldogság globálisan emelkedik, úgy csökkennek az addikciók, így a felesleges vásárlás mérséklődik. Ezáltal csökken a környezeti emisszió és a Föld fellélegzik. Becsléseim szerint 20-30% körüli szinte azonnali CO2 és egyéb károsanyag kibocsátás csökkenést jelentene, ha az emberek a lelki fejlődésüket helyeznék életük központi kérdésévé! Nem arról van szó, hogy nem fontos az anyagi jólét és nem fontos a szép külső, amikre a mai világ oly nagy erőkkel fókuszál. Inkább arról van szó, hogy elfeledkeztünk közben a legfontosabbról, a lelkünkről, a lelki egyensúlyunkról.

Minél boldogabb vagy, annál racionálisabb lesz a fogyasztásod, annál mérsékeltebb lesz a tevékenységeid környezeti hatása és annál több Élet-támogató energiát fogsz sugározni a világ felé. Ezekről az energiákról a lélek rezgésszintjeiről szóló írás-sorozat ad Neked részletes útmutatást (klikk ide).

Összegezve: Légy boldogabb és mentsd meg ezzel a Földet (is)!. De ehhez meg kell változtatnod boldogság keresésed fő irányát, ha esetleg eddig még nem tetted volna…

Ha érdekel a boldogtalanság és klímaváltozás közös gyökere című írások előző két része, akkor klikk ide: klikk1, klikk2

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása, akkor klikk ide: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések