Mit tehetsz Te a klímaváltozás ellen? - 7. rész: Tiszteld a természetet! (Boldogtalanság és klímaváltozás közös gyökere II.)


Az ember elfelejtette tisztelni a természetet! Amíg féltünk a természettől, addig tiszteltük is. Mióta uraljuk, azóta egyre kevésbé érdekel minket. Azt gondoljuk, hogy a természet értünk van, és bármit megtehetünk vele. Az ember természettől való függése egyértelmű, ha logikusan gondolkodunk. De a klimatizált bevásárló központból nézve eléggé eltávolodtunk a természettől. Egyre kevesebb a természettel a közvetlen kapcsolatunk. Ez az eltávolodás okozza azt, hogy érdektelenné is váltunk a természeti kérdésekkel kapcsolatban.


Ha azonban picit újra nyitunk a természet felé, akkor az ember hamar rá fog jönni, hogy milyen jó érzés fát ültetni. A lelkiismerete érezni fogja, hogy milyen jót tesz, amikor ilyen társadalmi megmozdulásokban vesz részt. Vagy ha részt veszünk egy közösségi szemét szedésen, akkor nem csak a megtisztított erdőrész fog fel lélegezni, hanem a lelkünk is, olyan jó érzések fognak aktiválódni bennünk. Az ember újra rá fog jönni, hogy milyen jó érzés másokkal együtt, közös cél érdekében tenni a természetért.
A mai nyugati társadalmunkban az Ember a valaha ismert legmagasabb átlagos életszínvonalon él, azonban soha az emberiség nem volt ennyire boldogtalan és magányos, mint ma, eltekintve pár rövidebb háborús periódustól. Az ember elfelejtette a természettel való együttélés örömét, az ember elfelejtette az összetartozás örömét ember társaival. C.C. Jung is számos írásában kiemelte, hogy az emberi lélek boldogabb a természeti környezet hatására, és a közösségi lét is lélekemelő.  Ha visszatalálunk a természethez és a közösséghez akkor az a személyes boldogságunkat is fokozni fogja. Ehhez nem kell nagy gazdasági erő, csak személyes motiváció és némi összefogás!
Az egyén szintjén, ültessünk fát, minél több fát! Tisztítsuk meg az erdőt vagy a vizeink partjait a szeméttől! Tegyünk szabaddá területeket a természetnek és hagyjuk, hogy a természet ott szabadon terjeszkedhessen! Lehetőleg ezt ne egyedül tegyük. Hívjunk másokat is, és csináljuk együtt! Csatlakozzunk nonprofit szerveződésekhez, társadalmi megmozdulásokhoz! Éljük meg a közös célért tett önzetlen munka örömét! Hívjunk meg másokat is erre, és buzdítsunk minél több embert! Meséljük el pozitív élményeinket! Meséljük el milyen jó érzés a lelkünknek amikor elültetünk egy fát, vagy megtisztítunk a szeméttől egy erdei tisztást! Készítsünk vidám fotókat és osszuk meg egymással! A globális internet adta lehetőségek hihetetlen tempóban képesek ezeket a kezdeményezéseket bővíteni! Itt is fontos a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” szlogen. A helyi ismeretedet kihasználva helyben tedd meg a lehető legtöbbet! Légy kreatív! Találj ki újabb és újabb ötleteket és oszd meg másokkal. Mutass példát és tedd meg Te az első lépéseket! Meg fogsz lepődni, hogy a picit nehéz kezdés után, hogy be fog lendülni a folyamat és mennyire erősíteni fogja egymást a sok pozitív emberi gondolat és szándék! Minden tevékenységedet az önzetlenség, a természet iránti tisztelet és az embertásaiddal történő összetartozás itassa át! A legszebb az lesz, hogy az életed boldogabbá fog válni. 20 éve foglalkozom az emberi lélek rejtelmeivel és biztosan tudom, hogy így van! Ha nem hiszed el, akkor csak bízz meg bennem és próbáld ki! Bízz a saját tapasztalataidban! Ugye feltűnt, hogy minél önzőbb voltál az életed során, legbelül annál boldogtalanabb lettél… Itt az idő, hogy változtass ezen!

Ha érdekel jelen rovat (Mit tehetsz Te a klímaváltozásért) előző része, akkor klikk ide: klikk

(Ha úgy érzed segíthet másokon ez az írás, kérlek oszd meg ismerőseid között is! Építő szándékú véleményed, kedvelésed is örömmel fogadom…Ha tetszenek az itt olvasható írások, légy a blog követője...)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések