A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 2. rész: Integratív pszichoterápia


Sokféle módszerről fogok írni Nektek ebben a rovatban. Fogok olyanokról írni, melyeket magatok tudtok végezni, meg olyanokat is melyekhez segítő szükséges. Ez a módszer szakemberhez kötött. Pszichológusok között találhatsz olyat, akik integratív terápiára vannak specializálódva. Ezen a terápián jómagam is részt vettem. Két szakaszban, összesen kb. 2,5 évet jártam egy a saját szakmáján belül is magas szintű terapeutához. Nagyon hálás vagyok neki, hiszen hihetetlen mértékű fejlődést ért el nálam a módszerével. Tehát bátran kijelentem, hogy a módszer működik! Egyébként nem csak nálam működik, hanem azok közül, akiknek ajánlottam a módszert és kitartóan jártak is rá, mindenkinél jelentős lelki fejlődést eredményezett. Azt is fontos elmondanom, hogy életemben próbált számos módszer közül, messze ez volt a leghatékonyabb! 18 éve foglalkozom önismerettel és lelki önfejlesztéssel, de a legnagyobb mértékű fejlődést az integratív terápiában eltöltött 2,5 évem jelentette.



A módszerben az a kiváló dolog, hogy életem egyik legnagyobb felismerésére épül: Lelki problémát nem lehet racionális gondolkodással meggyógyítani vagy felülírni! (lLegalább is akkor, ha kisgyermek korban értek olyan hatások, melyeket még máig sem gyógyított be a lelkedben senki).  A lelki problémáink tudatalattinkban gyökereznek, ezért olyan módszerek a leghatékonyabbak, melyek a tudatalatti síkon tudnak segítséget nyújtani. A módszer lényegének megértéséhez képzeld el, hogy az összes elfojtott negatív érzés, amit tapasztaltál, egy mély kutat képzett a lelkedben. Ha az önismereted megfelelő szinten van már, akkor ezt a mély kutat valószínűleg Te is érzékelted már. Ez a mély kút az, ami üresség érzéseket, félelmeket kelt benned amikor egyedül vagy és semmit sem csinálsz. Ez az az érzés, ami elől az emberek menekülnek. Ezért kell, hogy mindig csináljunk valamit. Hol a telefonunkon pötyögünk, hol netezünk, hol dolgozunk, de mindig történjen valami! Mert ha nem történik semmi, akkor rám tör az a furcsa üresség érzés, ami félelmetes. Valakinek minél mélyebb ez a „kútja”, általában annál pörgősebben, hangosabban, zizegősebben, bonyolultabban él. Hiszen neki jobban kell menekülnie, mint annak, akinek ez a kútja nem olyan mély.
Az integratív pszichoterápia lényege az, hogy a lelkedben lévő „kutat” hétről hétre pozitív érzés csomagokkal tölti fel. Képzeld el, hogy minden egyes pozitív érzés, amit megélsz egy kavics, amit beledobsz ebbe a kútba. Ha kitartóan jársz a terápiára és minden héten beleteszel terapeutád segítségével egy ilyen kavicsot, akkor hétről hétre szép lassan feltöltődik ez a kút. Ahogy a kutad mélysége csökken, egyre békésebb leszel belül, egyre jobban elfogadod önmagad, és mindezek következtében egyre kevesebb konfliktusod lesz a világgal. A módszer attól hatékony, hogy a pozitív érzések megélését tudatalatti síkon hajtja végre, így lelked kútja biztosan töltődni fog.
Ha a jelenlegi életedben sok a szenvedés, és szeretnél békésebb, boldogabb életet, vagy szeretnél lelki síkon fejlődni, akkor válassz egy ilyen terapeutát és segíteni fog Neked! Kitartóan járj el hozzá! A fejlődésed nem lesz folyamatos! A lelki fejlődés sosem lineáris. Fejlődésedben lesznek visszaesések, de ez nem szabad, hogy elvegye a kedved! A visszaesések sosem lesznek már olyan mélyek, mint ahonnan elindultál!
A módszerben az is nagyon jó, hogy akkor is működik, ha nem hiszel benne! Én sem hittem benne, mégis bevált. Továbbá nem kell a módszerhez mély önismeret sem, a módszer még anélkül is működik. Egyetlen dolog kell hozzá: el kell kezdeni, és járni kell kitartóan hétről hétre!
A terápiáról és terapeutákról bővebben ezen a weboldalon tudsz tájékozódni: https://www.integrativ.hu/

Ha érdekel jelen rovat (A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök) előző írása, akkot klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat (A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök) előző írása, akkot klikk ide: klikk

(Ha úgy érzed segíthet másokon ez az írás, kérlek oszd meg ismerőseid között is! Építő szándékú véleményed, kedvelésed is örömmel fogadom…Ha tetszenek az itt olvasható írások, légy a blog követője...)




Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések