A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 3. rész: Negatív érzelmek elengedése (lufi-módszer)

 

Az előző részben egy nagyon komoly - csak szakmai segítséggel végezhető - módszerről írtam Neked! Ma egy otthon, saját magunk által végezhető eszközt szeretnék a kezedbe adni. Nagyon sokszor vagyunk úgy, hogy akarva vagy akaratlanul megbántunk másokat, vagy lelkesedésből olyat mondunk, amit utána megbánunk. Természetesen még ezerféle oka lehet annak, hogy lelkünkben negatív érzések keletkeznek, melyek gyötörnek minket, melyek miatt bánkódunk vagy szégyen érzetünk támad. Fejben gyakran újra éljük az „élményt” és sokszor megbánjuk tettünket, amit azonban már nem lehet megváltoztatni (hiszen megtörtént). Nagyon gyakran a negatív érzések felerősödnek bennünk, és még gyakoribb az, hogy önmagunkkal túl szigorúan bánva felerősödik bennünk a szégyen vagy más negatív érzés. Sokszor hajlamosak vagyunk túlgondolni azt, hogy tettünket, hogy ítélik meg mások, és ennek hatására mások mit fognak gondolni rólunk. Ezek az érzések szinte folyamatosan ott zakatolnak a fejünkben, és megmételyezik a napunkat, esetleg olyan élményeket is, melyeket ezek nélkül nagy örömmel és boldogsággal élhetnénk meg.


 


Az a bizonyos dolog már megtörtént, ezért azon már változtatni nem tudsz! A múltad része. Azonban a helyzethez való hozzáállásodon tudsz változtatni. Ha gyötrődsz rajta, attól annak a bizonyos dolognak a következményei nem fognak megoldódni, sőt mivel a gyötrődés tőled rengeteg energiát vesz el, és pusztítja a kreativitásodat, ezért még csökkenti is az esélyét annak, hogy megoldódjék. Szóval az első lépés az, hogy igyekszünk ezt a helyzetet lelkileg feldolgozni, vagy legalább mérsékelni azt a negatív lelki hatást, amit az okozott.

 

Erre ajánlom Neked ezt a nagyon egyszerű módszert: Ülj le kényelmesen, pár mély lélegzettel igyekezz ellazulni amennyire tudsz. Tedd az egyik tenyered a homlokodra, a másikat a tarkódra. Ezt követően gondolj arra a negatív érzésre, amit az a bizonyos történés okozott benned. Utána képzeld el, hogy ezzel az érzéssel megtöltődik-felfújódik egy lufi. Majd képzeletben ezt a lufit engedd el és hagyd, hogy elszálljon. Ha nehéz elképzelned a lufit, akkor képzeld el azt, hogy ez az érzés koszként rakódott a testedre és a zuhany alatt állva lemosod magadról. Ezt követően élj meg egy olyan pozitív érzést is, amit annak a dolognak a meg nem történte, vagy jóvá tétele okozna benned.

 

Ez a gyakorlat mindössze 1 percet vesz igénybe, és felgyorsítja a negatív érzés feldolgozását. A lényeg az, hogy amikor rád tör, akkor igyekezz mielőbb megcsinálni ezt a gyakorlatot. Hidd el segíteni fog!

 

Természetesen elengedni egy negatív érzést nem elég! Fontos, hogy magadba nézz, és megkeresd az okot, ami miatt ezt okoztad, és igyekezz tanulni belőle! Az Élet, ezeket figyelmeztetésként adja! Másik teendőnk ilyenkor az, hogy a tettünk negatív hatását lehetőségeinkhez mérten jóvá tegyük.


Ha érdekel jelen rovat (A boldoggságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök) előző írása, akkor klikk ide: klikk


Ha érdekel jelen rovat (A boldoggságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök) következő írása, akkor klikk ide: klikk

 


(Ha úgy érzed segíthet másokon ez az írás, kérlek oszd meg ismerőseid között is! Építő szándékú véleményed, kedvelésed is örömmel fogadom…Ha tetszenek az itt olvasható írások, légy a blog követője...)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések