Megoldás a klímaváltozásra – Az egyensúly 6 programja - 3. rész: A megoldás egyik fő kulcsa a bátorság

 

Tegnap megnéztem végre David Attenborough új klímaváltozással kapcsolatos filmjét (ha érdekel, akkor kilkk). Azt gondolom, hogy tananyaggá kellene tenni a világ összes polgára számára. Ez az egy film óriási változásokat tud indítani, ha mindenki megnézi legalább egyszer. A film gyönyörűen bemutatja, hogy az Élet kb. 4 milliárd éves történelmében 5 db nagy kihalás volt, ahol a fajok legnagyobb része kipusztult a Földről, majd szép lassan újabb rendszerként fejlődött. Amit napjainkban megélünk az a következő nagy kihalási folyamat egyre gyorsuló szakasza. Annyi az eltérés az eddigi nagy kihalásoktól, hogy ezt most nem természetes folyamatok, hanem az ember okozta-okozza. Mivel mi vagyunk az ok, ezért mi vagyunk a megoldás is. Erről szól ez a blog-rovat, és azt is megmutatja Neked, hogy milyen módon, milyen eszközökkel. David Attenborough imént idézett filmjében látott megoldások még csak csírájában mutatják be azt, ami a fejemben rendszerként összeállt. Ha velem tartasz, ingyen és bérmentve, teljesen önzetlenül Neked adom a megoldás kulcsait, hogy utána használhasd a világ jobbá tétele érdekében, vagy bármire amire szeretnéd. Egy biztos: saját életed jobbá tételét fogja szolgálni, így középtávú önérdekeddel egy irányba fog nézni minden javaslatom!

Az előző részben (klikk) tettem egy nagyon komoly állítást. Arról írtam Neked, hogy a megoldás egyik fő kulcsa az, hogy az ember ráébred, hogy egy új evolúciós irányt kell, hogy felvegyen fejlődésében. Ez az új evolúciós irány a lelki tudatosság. Ha életünk fő céljává ezt tesszük, akkor elkezd drasztikusan csökkenni a környezetszennyezés, az emberek közötti ellenségeskedés, és nő az emberek átlagos boldogsága. Az új irány okát az előző írásban elmagyaráztam részletesen miszerint, ha ebbe az irányba fejlődünk, akkor az ember lesz az első faj az evolúció történelmében, amelyik képes lesz arra, hogy saját önnön belátásából eredően egyensúlyba kerüljön a természettel és ezzel megóvja önmagát a kipusztulástól.

Tulajdonképpen ez az új irányú folyamat már az emberi lét kezdete óta megindult (tehát nem is új).  Erről írtam Neked egy érdekes és tartalmas írást itt (klikk). Ha még esetleg nem olvastad, akkor most állj meg, és olvasd el, mielőtt tovább olvasnál. Anélkül ez a folytatás nem lesz érthető a számodra megfelelő mélységben!

A hivatkozott írásban eljutottunk oda, hogy az emberiség legfejlettebb régióiban élő emberek átlagosan a büszkeség lelki rezgésszintjén élnek (erről részletesen itt olvashatsz: klikk). A Földön élő emberiség átlagos lelki rezgésszintje valahol 180 – 190-es érték körül mozog. Ez a lelki rezgésszint még Élet-pusztító, azaz az emberiség Élet-pusztító lelki energiákat bocsát ki magából. Így nem véletlen, hogy soha nem látott környezetpusztulás manifesztálódik körülöttünk!  Bár közel járunk az Élet-támogató lelki rezgésszint küszöbéhez (200-as érték), mégis óriási a környezetpusztítás, melynek oka az, hogy hihetetlenül megnőtt az emberi népesség a Földön, továbbá az eszközeink hatékonysága is félelmetes szintet öltött. Ennek a két tényezőnek köszönhetően gyorsult fel a környezetpusztítás olyan tempóban, amilyet még az Élet nem látott a Földön a dinoszauruszok kipusztulása óta.

Azonban jó hír, hogy egy hajszálra van az emberiség az Élet-támogató lelki rezgésszint határától, melynek értéke 200. Ha az emberiség mindössze 10-20 pontot ugrana, akkor megállna a környezet további pusztítása, és megfordulnának a világon a tendenciák. Ha ezt elérjük, akkor a globális felmelegedés elkezd majd lassulni, a természeti területek fogyása is lassulni kezd, és megindulnak az Élet-támogató folyamatok a világban.

A 200-as lelki rezgésszint a bátorság lelki rezgésszintje, melyről részletesen itt találsz egy írást (klikk). Ha ezt elolvasod, akkor körvonalazódik azonnal magadtól is, hogy mi a teendőnk! Az egyén szintjén a bátorság rezgésszintjére történő kilépés azt jelenti, hogy szembe néz valódi önmagával, szembe néz tetteinek valódi következményeivel és nem menekül el az EGO „védelmi vonala” mögé.  Az egész emberiség szintjén ugyanezt kell tennünk! Szembe kell néznünk önmagunkkal, helytelen életvitelünkkel, helytelen gazdasági és társadalmi rendszereinkkel és azok káros következményeivel. A bátorság lelki rezgésszintje azt is jelenti, hogy nem csak szembenézünk, de elég bátrak is vagyunk ahhoz, hogy rádöbbenve valódi gyarlóságunkra, hibáinkra, vétkeinkre, elkezdjük tudatosan jóvá tenni azokat.

A nyugati „civilizáció” jelenlegi állapotában vakká tette az emberiség nagy részét a lelkük szemszögéből nézve. Az áruk és kényelmi szolgáltatások rendszere elhitette velünk, hogy az Élet csodálatos és az emberi társadalom fejlődik. Pedig ez egy csillogó délibáb! Valójában az emberiség nemcsak a környezetét, hanem önmagát és embertársait is kiszipolyozza. A világ csak a felszínen csillog, egyébként nagyon komoly tempóban sötétedik. Ennek oka az, hogy a lelkünkkel nem igazán foglalkozunk. Fontosabbá vált a jólét szolgáltatásainak birtoklása, mint a saját lelkiismeretünk! Gondolj bele, hogy a lelkünk hányszor figyelmeztet minket, hogy nem jó amit teszünk. De az EGO-nk félre sepri és racionálisan megindokolja, hogy miért kel azt tennünk, amit teszünk. Az önzés, a kapzsiság, a hatalomvágy, a jobb életszínvonal iránti sóvárgás félre dobja azokat a jeleket, amiket a lelkiismeretünk diktál. Az eredménye az, hogy az emberek rengeteg addikcióval küzdenek. Ennyi jólétben élő ember még sosem élt a Földön, de ennyi boldogtalan ember sem. A civilizációnk fejlődési irányának helytelensége nemcsak a földi élet pusztulásából, hanem az emberiség fokozódó boldogtalanságából is egyértelműen látszik. Kutatások igazolják, hogy Nyugat-Európában az emberiség legnagyobb boldogság szintje az 1980-as években volt, és azóta hanyatlik. Egyre nagyobb a stressz, egyre többet kell dolgozni a fokozódó anyagi igények délibábja által gerjesztett célokért. Közben nő a környezeti és a társadalmi feszültség is. Így, még a legfejlettebb világokban is romlásnak indult a valódi fejlődés.  De a büszkeség lelki rezgésszintjén élő ember nem akar tudomást venni erről, hiszen az eddig életének megkérdőjelezése….

A jó hírem az, hogy hihetetlen sok ember áll a bátorság rezgésszintjének küszöbén! A büszkeség rezgésszintjén tartósan élő emberek már jó ideje érzik legbelül, hogy valami nincs rendben. Az életük így nem az igazi. Én már túl vagyok ezen, de pontosan emlékszem, hogy mennyire szenvedtem annak idején. Hiába próbálta bemagyarázni az egom, hogy milyen klassz ez így, valahogy mégis kényelmetlenül éreztem magam, mint a hal a szatyorban. Izegtem-mozogtam, de valahogy mégsem volt jó. Ez a rengeteg büszkeség lelki rezgésszintjén élő ember, ha felébred, akkor pár év leforgása alatt az emberiség átugorja ezt a láthatatlan, de annál markánsabb határvonalat, és 200-as érték fölé ugrik. Ez az egyik megoldás arra, hogy megállítsuk a klímaváltozást és a globális boldogtalanság fokozódását okozó folyamatokat! De ez nem azt jelenti, hogy csak azoknak kell fejlődniük lelkileg, akik a büszkeség lelki rezgésszintjén élnek! Hiszen az emberiség átlagértékéről beszélünk. Aki alacsonyabb, vagy magasabb rezgésszinten él, annak is fejlődnie kell, hogy a világátlagot feljebb húzza.  Az egyén morális kötelessége az, hogy saját lelkiismeretét és saját lelki fejlődését tegye élete legfontosabb középpontjává! Ezzel menti meg leghatékonyabban a Földet, és ezzel növeli legnagyobb mértékben személyes boldogságát is!    

Ennek a blognak a „boldogság keresés” című rovataiban, abban is segítek Neked, hogy tudsz lelki rezgésszintet ugrani, aminek a rendszerét szintén rövid de tartalmas írásokban fogom felfedni Neked hétről hétre!

Jelen rovatban pedig részletesen fogok írni a „Globális Boldogság Program”-ról, mely az Egyensúly 6 programjának egyike, és amelyben pontosan fel van építve, hogy az emberiség hogy tud a jelenlegi Élet-pusztító 180-190-es -értékről az Élet-támogató 200-as érték fölé ugrani. A megoldás egyik kulcsát, tehát ma odaadtam Neked. Kérlek tarts velem itt a blogon, hogy elmondhassam Neked a pontos lépéseket is, hogy hogyan tovább…. Mivel a probléma összetett, ezért több kulcsra is szükség lesz, de azokat is leírom Neked, ígérem…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írás, akkor klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


 Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések