A boldogságkeresés: Életmód, természetgyógyászat – 0. rész: Bevezetés

 

Amilyen a környezetünk és amilyenek a tetteink, olyan a lelkünk állapota. Ezek lelkünk állapotának kivetülései. Az is tény, hogy a belülről fakadó változások a sikeresek és tartósak. Azonban a külső világ hat nap mint nap a lélekre. Így a boldogság keresés útján nem mindegy mit teszünk, vagy nem teszünk magunkkal. A helyes és rendszeres életmód fontos, hogy ezzel is segítsük rendbe tartani lelkünket. Ha a konyhapultot nem tisztítjuk le alaposan nap mint nap, akkor az egyre rondább lesz, míg a végén annyira vastag leszedhetetlen rétegek képződnek rajta, hogy már csak a cseréje hozhat újra szép konyhát. A lelkünket azonban nem tudjuk kidobni. Ezért nap mint nap le kell takarítanunk, tisztán kell tartanunk. A rendezett élet az egyik legjobb gyógymód a léleknek, de az sem mindegy, hogy mit olvasunk, mit nézünk a tv-ben, vagy mit eszünk és mit iszunk. Ezek az apró mindennapi döntések rombolják vagy építik testünket és lelkünket.


A lélek betegségei előbb utóbb testi tünetekben is megmutatkoznak. Biztosan tudom, hogy a legtöbb betegségnek van lelki gyökere. A nyugati tüneti orvoslás azért is olyan költséges a társadalom számára, mert nem foglalkozik a betegség valódi okaival. Az orvosok a tünetre fókuszálnak, és nem az okra, ami azt okozza. Nemrég találkoztam egy belgyógyász professzorral, aki a nyugati modern orvoslást kombinálja a természetgyógyászati és pszichoszomatikai ismeretekkel. Sikerrel gyógyít olyan embereket is, akikkel a racionális orvoslás nem tud mit kezdeni.  Az ő véleményével értek egyet. Sajnos az orvosok specialistákká váltak, és senki sem nézi már egészben az embert. A szakorvosok csak a saját felelősségi körükön belül mernek nyilatkozni. Pedig lélek és test együttesét kell vizsgálni, ha valós eredményeket akarunk elérni a gyógyításban.

Saját életemben többször jártam úgy, hogy hiába jártam mindenféle orvosi vizsgálatokra. Az orvosok nem találták a tüneteim okát, és nem is tudtak meggyógyítani. Ekkor kezdtem el a természetgyógyászat és a pszichoszomatika (erről bővebben itt: klikk) felé fordulni.  Számos betegségből sikerült kigyógyítanom magam, vagy kigyógyulnom természetgyógyász szakember segítségével. Azóta már családtagokat is meg tudtam gyógyítani, sőt elvileg gyógyíthatatlan betegséget is sikerült rendbe tennem. Mivel nem vagyok orvos, és nincs diplomám sem erről, ezért családon kívül nem vállalok ilyen segítségnyújtást, hiszen az jogszabály sértő lenne. Azonban az eddig megtapasztalt tudásomat szeretném átadni Neked, hátha ezzel is segíthetem életed jobbá alakulását.

Az egészség és életünk rendje két kiemelten fontos pillére a boldogságnak. Ezért kapott külön blog-rovatot. Az önzetlen célom ebben a blog rovatban, hogy segítselek ezen az úton is előre haladni…

Ha érdekel jelen rovat követlező írása, akkor klikk.


Jó elmélyülést kívánok!

DRDE

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések