A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 19. rész: A lelked rezgésének szintjei IX. (pártatlanság)


 

Jelen írás többrészes. Amennyiben nem olvastad az előző részeket, akkor érdemes először azokon végig szaladnod, mert ezek az írások egymásra épülnek:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

Legutóbb a bátorság szintjét tárgyaltuk, mely 200-as értékével már eléri az Élet-támogató rezgésszintek legalsó szintjét. Ha feljebb lépünk lelki fejlődésünk során, akkor a pártatlanság 250-es szintjére érünk. Ezeken a szinteken az egyén már belépett a boldogság kapuján, és elkezdenek stabilizálódni az életében a dolgok. Az életének fő motívuma a pozitív történések megélése lesz. Ezen a rezgésszinten élő emberek már általában különösebb görcsölések nélkül érik el sikereiket, és ami még fontosabb, itt már végképp nem jelenik meg mások megkárosítása, a másokkal szembeni önérvényesítés. Gyakran a büszkeség szintjén élő emberek is sikeresek, azonban ott mindig mások kihasználása, lekicsinyítése vagy más módon történő csorbítása része a saját sikerünknek. De ezen a rezgésszinten ez már fel sem merül.  Alsóbb rezgésszintekről nézve csodálni szoktuk ezeket az embereket: vajon hogyan csinálják? Régebben én sem értettem, hogy hogyan lehet ilyen kevés küzdelem és görcsölés nélkül egyről a kettőre jutni.  Alsóbb rezgésszinteken az élet a mindennapok küzdelmeiről szólnak. Ezen a rezgésszinten azonban már az élet pozitív és békés megélése kezd erőteljes lenni.  Ezen a szinten a küzdelem már ritka és a görcsölés a problémákon nem igazán jellemző.

A pártatlanság szintje az első a rezgésszintek közül, ahol a személy elégedett életével és önmagával. Ez nagyon nagy szó, mert eddig egyetlen olyan rezgésszintet sem tárgyaltunk, ahol ez igaz lett volna. Amikor ide „megérkeztem”, hirtelen megváltozott a világról és a jövőről alkotott képem, az emberekhez való hozzáállásom és elkezdtem belül valami nagyon mély és megnyugtató békét és harmóniát érezni. Ez a fajta lelki biztonságérzet teljesen ismeretlen volt a számomra azelőtt. A jövőképem is átváltott pesszimistából optimistába. Bárcsak mindenki legalább ezen a szinten élhetne!!! Ha így lenne, akkor biztos, hogy világbéke lenne a Földön és nagyon alacsony szintre süllyedne a környezetszennyezés is. Hogy miért? A válasz egyszerű: 7,6 milliárd ember lelki állapotán múlik mind a kettő és még nagyon sok minden más is … Erről későbbi írásokban sokat fogok írni, így, ha nem hiszed el, ezt az állítást, akkor fogok erre írni Neked precíz igazolásokat erről ezen a blogon. Ennek a kérdéskörnek egy-két szempontjáról itt találsz érdekes írásokat: klikk1, klikk2).

Vissza kanyarodva jelen írás fő témájára, a pártatlanság rezgésszintjén élő ember amennyiben hívő, akkor ő Istent egy olyan lénynek éli meg, aki azért adta neki egyedi képességeit, hogy az mások javára kamatoztassa. Ezen a rezgésszinten döbbentem rá, hogy én tanítónak születtem, és hogy ez az a képesség, melyet kiemelten kaptam az Élettől (egyébként ez az aurám színében is látszik). Mióta ezt teljes bizonyossággal tudom, azóta még nagyobb átéléssel és lelkiismeretességgel tartom óráimat az egyetemen, és ez inspirált ennek a blognak is az elkezdésére. Ezen a rezgésszinten a lelkünk fő fejlődési folyamata a felszabadulás. Itt válunk meg lelki sárkányainktól melyek eddig lefelé húztak minket. Bár a megszabadulás ezektől még nem teljes, hiszen még maradnak fejlődni valók, de nagyon sok mély rezgésszint felé húzó szokás, játszma, addikció itt véglegesen kikerül az életünkből. Ez egy olyan mértékű felszabadulást okoz, mely hirtelen rengeteg energiát szabadít fel bennünk. Eddig a szintig, állandóan küzdöttünk belső problémáinkkal mely tudottan vagy tudattalanul, rengeteg energiát vett el tőlünk. És folyamatosan küzdöttünk ösztönösen elkövetett rossz döntéseink következményeivel is. Itt, a felszabadult lelkünk, hirtelen könnyedebbé válik, és életfeladatunk szerinti főirányok felé tör. Végre élet-támogató és önzetlen tettekre kezdenek az energiák fordítódni. Ennek a blognak az írása is élet-támogató és önzetlen, mégis nagyon jól esik, mert ez a sok pozitív energia ki akar törni belőlem és tenni akar azért, hogy jobb legyen ez a világ.

Nagy áttörés ezen a szinten még abban is megjelenik, hogy itt lép az élet szerves részéve a teljes mértékű bizalom. Egy büszkeség szintjén lévő cégvezető, egyetlen alkalmazottjában sem bízik, és mindent kézben akar tartani. A pártatlanság szintjén lévő vezető hisz a kölcsönös függés sikerében, és ezáltal nagyobb sikereket is ér el. Hiszen ez a magas szintű csapatmunka irányításának alapja, hogy megbízom csapattársam döntésében. Ez a siker természetesen nem profitban mérendő, hanem az általa irányított csapat társadalmi hasznosságában, vagy a csapat tagjainak lelki és szakmai fejlődésében. Ezen a rezgésszinten élő ember párkapcsolatban sem féltékeny, és teljes mértékben képes megbízni társa döntéseiben. Fontos kiemelni, hogy ha ráhagyok valamit a páromra, vagy teljesen megbízok a döntéseiben az messze nem ugyanaz. Ezen a rezgésszinten az egyén elkezd bízni az emberek jóságában és a pozitív jövőben is. Ez is újdonság, mert az eddig tárgyalt rezgésszinteken sem a jövőbe vetett erős bizalom, sem az emberi jóságba vetett hit nem volt jellemző. Akik alacsonyabb rezgésszintről nézik az ilyen embert, gyakran naivnak vagy idealistának nézik őt, hiszen arról a rezgésszintről nézve lehetetlennek tartják, hogy az ilyen optimizmus lehet objektív és megalapozott.  Pedig lehet…

Ez egy csodálatos lelki rezgésszint. A ma élő emberek átlaga sajnos soha életében nem jut el ide. Hogy miért nem? A válasz nagyon egyszerű. Azért, mert a legtöbb ember nem a lelki fejlődésével, hanem más külsőségekkel tölti el életét.  A pénz, a karrier vagy a szebb külső hajszolása nem rossz dolog, de semmiképpen nem vezet a boldogsághoz. Pedig ez az állapot már tényleg a boldogság szigetére lépett ember lelki rezgésszintje. Mivel én már beléptem ide tudom, hogy ez milyen jó, és nagyon-nagyon szeretném, hogy Te is megtapasztald ezt, ha még nem jártál tartósan itt…… Minden tudásomat le fogom írni ezen a blogon, 2-5 perces írások formájában, amit csak tudok arról hogyan lehet idáig eljutni.  Remélem velem tartasz továbbra is ezen az izgalmas úton…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő része, akkor klikk ide: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések