A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 20. rész: A lelked rezgésének szintjei X. (hajlandóság)

 

Jelen írás többrészes. Amennyiben nem olvastad az előző részeket, akkor érdemes először azokon végig szaladnod, mert ezek az írások egymásra épülnek:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

IX.                rész (pártatlanság): klikk

Nagyon örülök, hogy a lélek rezgésszintjeit tárgyaló sorozat olvasásában idáig jutottál velem. A jelen írásban soron következő lelki rezgésszint és az ezután jövők már mind a boldogság valós színterei. Ezeken a szinteken már tényleges boldogságról beszélhetünk, csak a boldogság megélési módjában és stabilitásában lesznek eltérések.

A hajlandóság rezgésszintje 310-es energiaszinten „működik”, így már jóval a 200-as határ felett vagyunk, mely az Élet-pusztító és az Élet-támogató rezgésszintek közötti határvonal. Ezt a szintet nincs másfél éve, hogy átléptem. Életem ezzel egy még jobb életminőségbe lépett át. A hajlandóság rezgésszintjén élő ember abban tér el legfőképpen az eddig tárgyalt rezgésszinteken élő emberektől, hogy alapvetően optimista. Az ilyen embert már nagyon nehéz kibillenteni optimista látásmódjából. Itt ösztönössé válik, hogy a pohár teli felét nézzük, és ha valami rossz történik, abból is általában pozitív következtetést vonunk le. Az ember itt magában hordozza a jó időt, ami azt jelenti, hogy a külvilág eseményeitől függetlenül egy alap derűlátás jellemzi életét. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezen a rezgésszinten valaki nem lehet rossz kedvű, vagy ideges, de azt mindenképpen jelenti, hogy ezek ritkán és rövid időre fordulnak elő.


Az egyénben ezen a szinten már kifejezett a szándék arra, hogy a spirituális világban tovább fejlődjék. Ezen a szinten már tudatosan akarunk szakítani mindennemű negatív rezgésszintet okozó belső lelki folyamatunkkal. Itt már egyértelművé válik számunkra, hogy a boldogság belülről fakad, és szinte teljesen független a külső behatásoktól. Itt már megértjük, hogy miről beszélnek azok a spirituális vezetők, akik állandóan ezt mondják nekünk. Szinte egész életemben más emberektől habzsoltam be az elismeréseket mert ezzel próbáltam kitömni a lelkemben elfojtott önbizalomhiányt és az önelfogadás hiányait. Sajnos ez nem volt sikeres. Bár a sok elismerés beépülve az egoba, hozhat egy önelégültséget. De ez sajnos nem hoz boldogságot mert ez önmagunk becsapására épül. Legbelül nem fogadtuk el önmagunkat, csak elhisszük mások visszajelzései által, hogy értékesek vagyunk.  Amikor a lelkem belül megváltozott, azaz az önelfogadás és saját magam szerethetősége fejlődött, akkor azonnal megváltozott pozitív irányba a külső világlátásom is anélkül, hogy külső megerősítésekre lett volna szükség. Így ez tényleges és valós megoldás a boldogsághoz vezető úton.  

Ezen a rezgésszinten a jövőképünk reményteli és optimista. Itt mindig a megoldás keresés és az Életben (hívők esetében Istenben) vetett bizalom jellemzi az egyén jövővel szembeni látásmódját. Amennyiben az egyén istenhívő, akkor ezen a rezgésszinten Istent egy inspiráló lénynek éli meg, aki arra motiválja őt, hogy tehetségét a világ pozitív irányú megváltoztatására fordítsa.

Ha valaki magasabb rezgésszintről érkezik ide, akkor az itt merített szándék fog erőt adni arra, hogy újra magasabb szintre érkezhessen.

Jelen rezgésszinten ezzel kapcsolatos belső munkám során, olyan mély lelki elfojtások és problémák feloldásán dolgoztam, melyek jelenlétéről sejtelmem sem volt. A lelki fejlődés így működik. Amikor felfedünk egy réteget, és megoldjuk az onnan feltörő lelki problémákat, újabb rétegek jelennek meg, melyek addig takarva voltak. Természetesen ez a lelki fejlődés minden szintjén igaz. Azonban ámulatba ejt az az élmény, hogy 18 év tudatos lelki fejlődés után, még mindig találni újabb és újabb megoldani valókat. Ez jól mutatja az emberi lélek végtelen sokszínűségét, melyből minél többet tapasztalsz, annál több kapu nyílik meg a számodra.  

Ha valaki alacsonyabb rezgésszintről érkezik ide, akkor az önelfogadás egy új dimenzióját éli meg, ami egy belső egyensúlyt hoz az életünkbe.  Ezen a szinten érzi-érti meg a személy, hogy miért a belső béke a boldogság alapja, és miért nem a pozitív élmények hajszolása.   Amikor egy spirituális vezető arról ír vagy beszél, hogy például nem jó őrülten szerelmesnek lenni, vagy tudatosan menekülni minden rossz elől és habzsolni a jó élményeket, akkor a legtöbb ember ezt nem érti. Sőt a reakciójuk ellenséges, mert mindenki őrülten szerelmes akar lenni, mindenki csak a jó élményeket akarja megélni. Ezen a rezgésszinten megérti a személy ezt az üzenetet. A lélek itt egyensúlyt talál, amely egyensúly egy csodálatos belső békét eredményez. Ha akár pozitív, akár negatív irányba kibillen a lélek ebből az egyensúlyból, akkor a lelkünk ide akar azonnal visszakerülni. Ez olyan, mint a hullámzó víz és a sima víztükör közötti különbség. Minél alacsonyabb lelki rezgésszinten él a személy annál hullámzóbb, háborgóbb vízfelszínhez lehet hasonlítani a lelki folyamatit. A mély rezgésszinteken nagyok az érzelmi szélsőségek. A pozitív hullámokat mély negatív hullámok követik. Ezen a rezgésszinten a lélek már egyre gyakrabban hasonlít a sima víztükörre, amely a külső behatásokra még könnyen behullámzik. Azonban itt gyorsan sima víztükörré simul újra a felszín, mert a lélek már ösztönösen ezt az állapotot keresi. Egy alacsonyabb lelki rezgésszinten élő embernek ez unalmas, monoton. Ő nem a békét és a harmóniát látja ebben, hanem inkább az esemény nélküliséget. Neki szüksége van arra, hogy szenvedélyesen szeressen, majd utána mélyre zuhanva szenvedjen. Ez természetes, hiszen pont ezek a szenvedések fogják előre vinni lelki fejlődésében. Az ő lelke csak rövid időkre hasonlít a sima víztükörhöz, csak olyankor amikor lelkileg annyira fáradt, hogy nincs ereje kilengeni.

A mai nyugati társadalom legnagyobb hibáinak egyike, az, hogy megpróbálunk mindenek felett elhatárolódni a negatív dolgoktól, és szinte habzsolni akarjuk a sok jót, amit az Élet adhat. Eközben megfeledkezünk lelki fejlődésünkről, és az eredmény gyakran az, hogy a szenvedés nagyon töményen és nagyon tartósan érkezik életünkbe. Miért? Mert tartós pozitív hullám után, még tartósabb negatív hullám fog érkezni. A lélek is egy energia rendszer, így a fizika alaptörvényei itt is működnek, de erről részletesen majd a D-univerzum című rovatban fogok Neked írni.

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása, akkor klikk ide: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.

 

Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések