A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 65. rész: A véletlenek üzenete és a kapcsolataid energetikája (szinkronicitás)

 

Régóta vágytam már rá, hogy újra kezembe vehessem a Mennyei Prófécia – Gyakorlati Útmutató című könyvet, mely az alapművel együtt a spirituális irodalom legnagyobb remekei közé tartozik. Jó rég olvastam a könyvet és nagy hatást gyakorolt akkor rám, de akkori túlracionalizált énemnek nagyon távolinak és hihetetlennek tűntek a benne leírt dolgok. Nagyon izgalmas volt átélni azt a hatalmas változást ami azóta az életembe történt, melyre jó tükröt mutatott a könyv újraolvasása. Hiszen a könyvben olvasottak ma már alapvetések az életemben. Azonban bizonyos dolgokra ma sem fektetek elég nagy hangsúlyt és ha velem így van, talán veled is. Ezért döntöttem úgy, hogy leírok pár számomra fontos gondolatot, hátha Neked is segít a lelki fejlődés útján.



A szinkronicitás fogalma azt jelenti, hogy nem látunk egyértelmű ok-okozati kapcsolatot két történés között, de mégis a lehető legjobb eredményt hozzák. Például ilyen amikor gondolsz valakire és ő utána pár órával felhív. A szinkronicitást a racionális elme véletlenként értelmezi. Azonban a spirituális út egyik legfontosabb lépése az, amikor ráébredünk arra, hogy a véletlenek a legfontosabb dolgok az életünkben (bővebben: klikk)! Az Univerzumban nagyon sok olyan folyamat zajlik körülöttünk a háttérben, melyre vakok vagyunk, azonban alakítják, formálják sorunkat. Egy fizikus 2011-ben Nobel-díjat kapott, amiért bebizonyította, hogy az Univerzumnak mindössze 4%-a anyagi természetű. Ez az állítás egyébként egyénenként is igaz. Szóval hihetetlen sok minden zajlik tényleg a háttérben. A véltetlenek így valójában nem feltétlenül azok, hanem olyan folyamatok ahol mi még nem vagyunk képesek érteni vagy érzékelni az ok-okozati kapcsolatot két szinkonicitással összekapcsolódó esemény között. A húrelmélet bebizonyította, hogy világunk 11 dimennziós. A 4D-s racionális gondolkodásunk szerpontjából nézve ha valami nem logikus, attól még egy 11D-s világból nézve az még totálisan logikus lehet. De miért fontos ez? Azért mert az Univerzum a véletlenek segítségével kommunikál velünk! Ezek főbb formái: szinkronicitások, véletlen egybeesések, intuitív érzékelés, megérzések, álmok üzenetei, sugallatok, spontaneitás. Ezért nagyon fontos, hogy figyelj ezekre! De hogyan? 

A fő probléma az, hogy ezen eseményeket hajlamosak vagyunk elfelejteni, elbagatellizálni vagy jelentéktelennek tekinteni. Pedig az ilyen "véletlen" események sorozatából tudsz az életedre vonatkozó legfontosabb konklúziókat levonni. Ehhez vezess egy spirituális naplót, amibe az összes ilyet felírod, mert ezekből fog összeállni a valódi – egod által szándékosan takart – kép! Szóval kérlek, vedd komolyan ezeket! Sajnos a hétköznapi életünkben nem figyelünk fel ezekre, vagy ha igen, nem gondolunk a mélyükre! Pedig ezek a jelenségek azok, melyeknek kiemelt üzenetei vannak. Ha mélyen belegondolsz, mit üzenhet Neked ezekkel az Univerzum, akkor helyes irányba tudod fordítani az életed! Ha nem figyelsz fel rájuk, akkor csak sodródsz tovább, még akkor is ha az egod pont azt állítja neked, hogy kontrollt tudsz gyakorolni az életed felett (bővebben: klikk). Azt is fontos észre venni, hogy amikor helytelen irányba tart az életed, akkor sokkal több véletlen érkezik feléd! Az Univerzum jelezni akar! Amikor helyes irányba tartasz, akkor ezek ritkábbak. A racionális ember vaksága azonban pont abban rejlik, hogy ezekre nem figyel! Amikor belső nyugtalanságot érzel, vagy káosz irányába tart az életed, akkor különösen figyelj a véletlenekre, mert azok fognak Neked segíteni! Ilyenkor hagy magad vezetni az Univerzum által, és ne az erőszakkal kitűzött céljaid felé tarts egobol, csak azért is!

A szinkronicitás nem csak események által, hanem más emberek által hordozott üzenetek révén is gyakran működik. Ha minden arcon felfedezhető szépségre és minden emberben érzékelhető jóságra koncentrálunk és minden emberben meglátjuk a magasabb rendű vezérlő szellemet, akkor saját energiánkkal fölemeljük a többieket. Ezt hívjuk önzetlen figyelemnek, ami már önmagában is gyógyít (bővebben: klikk). Így a magasabb rendű ént szóltijuk meg, energiát sugárzunk ki ami fölemeli a másik embert.  Ezáltal teljesebb képet kap arról ki is ő valójában és mi a szerepe, ezáltal megnő annak a valószínűsége, hogy átadja neked a szinkronisztikus üzenetet. Ez természetesen fordítva is igaz. A szinkronisztikus üzeneteket az emberek egyébként úgy adják át, hogy ők nincsenek ennek legtöbbször tudatában. Hiszen ez az üzenet Neked szól! Én számos ilyen mondatot kaptam már az elmúlt években, amelyek a legjobbkor és a legjobb helyen érkeztek! Ha megtanulsz a fentebb írtak szerint figyelni másokra, hihetetlen izgalmas előnyökhöz juthatsz az életben….  

 Kívánok tiszta szívből sok sikert boldogságkereső utadon! Remélem találtál ebben az írásban értékes gondolatokat…

 Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 


Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk.

Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről, az élet tiszteletéről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések