A boldogságkeresés második lépése: a mély önismeret – 28. rész: Ki vagy Te? Milyen céllal jöttél a Földre? Avagy miért van olyan kevés igazán sikeres ember?

 

Sétáltam az utcán és elnéztem a 40-60 éves korú embereket. Különösen rájuk figyeltem. Csupa eltorzult testet és elnyűtt arcot láttam. Nem igazán sugároztak lelki, testi egészséget magukból. Inkább a stressz, fáradtság, elfojtott fájdalmak, csalódások, kudarcok nyomait lehetett rajtuk felfedezni. Néha persze láttam egy-egy emelt fővel és egyenes derékkal járó, egészséges és kiegyensúlyozott tekintetű embert is. De sajnos ők a ritkák…

Fiatalon mindannyian önhitten és nagy vágyakkal indulunk neki az Életnek. Mindannyian tudjuk, hogy mit akarunk elérni, és abban is biztosak vagyunk, hogy nekünk sikerülni fog. A legtöbb fiatalban megvan az az önhitt önfejűég, aminek a révén a felnőtteket és időseket hülyének nézi: „Nekik nem sikerült, de én jobban tudom náluk, hogy kell!”.

 Bárcsak így lenne! Bárcsak a fiatalok jobban tudnák, hogy kell! Bárcsak a ma feltörekvő új generáció már helyesebben élne! Ez a blog is többek között ezzel a céllal íródott, hogy ebben segítsen. Azonban a legtöbb fiatal abban látja a megoldást, hogy még fókuszáltabb, még céltudatosabb, még önzőbb és ezeken keresztül még erősebb egot növeszt. Igaz, hogy ezt is sugallja nekik a világ. A médiában csak ez folyik. Pedig pont ez az út vezet a csalódott, fásult, testileg és lelkileg beteg 40 feletti élethez. Persze erre egy fiatal azt is rávágja azonnal, hogy 40 éves korom előtt akarok elérni mindent, mert 40 felett már nincs úgysem rendes élet.

Ez is egy óriási tévedés. Minden életszakasznak megvan a szépsége. Csak, akik helytelenül élik az életüket, azok 40 felett, már eléggé nagy bajban szoktak lenni. Azonban a helyes életvitel egyenesági következménye, hogy 40 felett jön az igazi boldogág. Én legalább is soha nem voltam még ilyen boldog, mint ma 45 évesen. A boldogság az önmagunk szeretetének minőségétől és mélységétől függ legfőképpen. Én sosem szerettem magam 40 éves korom előtt (sajnos).

No de kanyarodjunk vissza a címben olvasható nagy kérdésre. Ahhoz, hogy megtaláld magadban a helyes választ, először el kell jutnod az első felismerésre: Az ego és Te két külön energia rendszer vagytok. Az ego nem Te vagy, hiszen ő csak a lelkeden élősködő negatív energia csomag. (Erről bővebben jó pár írásomban írtam, melyekről itt olvashatsz bővebben: klikk1, klikk2, klikk3, klikk4.) Ha az egom nem én vagyok, akkor viszont ki vagyok én? Ez egy igazán fontos kérdés. A boldogságod megtalálásához elengedhetetlen, hogy ezt meg tudd válaszolni. Ahhoz, hogy erre választ találj, célszerű elkezdeni kutakodni a múltadban és a gyermekkorodban. Ne gondold kérlek, hogy ez pár másodperc alatt menni fog. Nekem kb. 4-5 hónap kellett, mire meg tudtam válaszolni magamnak ezt a kérdést. Szóval, kérlek szánj rá az életedből elég időt és elmélkedj ezen. Gyermekkorodban valószínűleg vagy még nem is volt egod, vagy jóval kisebb mértékű volt, mint ma. Az egod, csak saját maga erejének fokozásával foglalkozik és őt nem érdekli a Te valódi boldogságod! Elhiteti veled, hogy amit ő sugall, az a Te érdekedben van, pedig valójában Te válsz ezáltal az ő szolgálójává. Ha ezt megérted, akkor egyből kitisztul a számodra, hogy az évtizedek óta benned lévő ego, szinte az összes gondolatodat átszövi. Ezért nagyon nehéz mögé látni. Ezért szükséges visszanézni a gyermekkorunkba. Amikor az egonk még gyenge kis parazita-mag volt, még nem volt ereje behálózni az egész lelkünket-gondolkodásunkat. Ezt megértve és tisztán látva, kérlek gondolj bele, hogy gyermekkorodban milyen gondolatok, érzések, vágyak, célok jártak az eszedben! Ki voltál akkor, ki szerettél volna lenni, mik voltak azok a dolgok, amik akkor nem tetszettek Neked a felnőttvilágban, mik voltak azok a dolgok, amiket akkor meg akartál változtatni? Ezekre a kérdésekre adott válasz segít megtalálni azt, hogy ki is vagy valójában?  Én például nem értettem, hogy a felnőttek miért olyan bénák érzelemkifejezésből?! Miért nem tudnak szeretetteljesebb és őszintébb kapcsolatokban élni? Tisztán emlékszem, hogy bennem volt a vágy, hogy majd felnőtt koromban én ezt másképp akarom csinálni. A másik, amitől forgott a gyomrom és utáltam a felnőttekben, hogy tönkre teszik a környezetet. Amikor leesett a hó és 3 órán belül mocskos latyakká alakították a felnőttek az egészet, az annyira felháborító volt számomra, hogy óriási vágyat éreztem, hogy üvöltsek a felnőttekkel: Miért?????.

Aztán belesüppedtem az ego csapdájába és évtizedeken át nem azt csináltam, amiért ide kerültem a Föld nevű bolygóra. Hanem elkezdtem megfelelni a társadalmi elvárásoknak, meghasonultam a lelkemmel, önző és céltudatos voltam. Miközben teljes magabiztossággal tudtam, hogy én majd megmutatom a világnak (ez az ego sugallata volt), hogyan kell helyesen élni, egyre lejjebb és egyre lejjebb süllyedtem. Minél boldogtalanabb lettem, annál erősebb egót építettem, annál céltudatosabban éltem és még mélyebbre kerültem. Nem értettem, hogy miért? Hiszen mindent megteszek, szorgalmas vagyok, sokat dolgozom, jók a képességeim, diplomáim vannak, szeretek tanulni, odaadó vagyok, céltudatos, fókuszált, érzelmes, kedves. És mégsem jön a siker….

A másik módszer valódi önmagad megtalálására pont ebből a problémából indul ki, de ez a nehezebb módszer. Azért nehezebb, mert ez a felnőtt időszakod őszinte vizsgálata, amit nehéz ego-mentesen vizsgálni.  De van egy segítséged! Ez pedig a véletlennek tűnő dolgok listázása. Gondold végig az eddigi életedet és keresd meg azokat a pontokat benne, amik véletlennek tűnő események következményei. Az mindegy, hogy balszerencse vagy jószerencse volt az, aminek a véletlen eseményt érezted. A lényeg, hogy véletlennek tűnő dolog legyen! Biztos hallottad már azt a mondást, hogy: „nincsenek véletlenek!”. Ez igaz is. A véletlen az univerzum számodra logikai összefüggésekkel be nem látható részéből feléd áramló energia materializálódott eseménye. Az nem véletlen, hanem véletlennek tűnik a szűk látókörünkből. Ha egy hangyabojt el mos a kiáradó patak. Akkor a hangya szemszögéből ez egy megmagyarázhatatlan balszerencse, pedig abszolúte nem az. Ugyanígy van ez a mi esetünkben is. Mi sem vagyunk sokkal többek a hangyánál, ha az egész univerzum szemszögéből nézzük. Önhitt racionális tudásunk olyan parányi, mégis megvagyunk győződve, hogy amit nem tudunk előre jelezni, vagy amit nem tudunk magyarázni az véletlen.

A véletlenek mutatják az univerzum felől feléd áramló energiák fő irányait! Ez a mondat, a megoldás a sikerre, a boldogságra. Hiszen az egoba süllyedt ember, meg van győződve arról, hogy ő pontosan és jól tudja, hogy mit és hogyan akar. Amikor az Élet teljesen mást akar tőle, akkor az egoja miatt dühöt, haragot, frusztrációt érez és csak azért is visszafordul az eredeti betervezett céljai felé. Pedig az Élet állandóan azt próbálja sugallani, hogy mi a helyes út! Aki nagyon egos, az azt érzi, hogy minden ellene van, pedig valójában csak önmaga ellen harcol. A valódi énje állandóan igyekszik jeleket adni, hogy az ego mögött ő még ott létezik és nem szeretné elfecsérelni az életét, hiszen nem ezért jött ide a Földre!

Az egod szinte sosem azt akarja, ami a valódi életfeladatod. Az egod csak magával foglalkozik. Így az egod miatt a valódi életfeladatodról letérsz és nem érted miért olyan nehéz az Élet és miért vagy legbelül boldogtalan. A véletlenek viszont csak azért is, másik irányba igyekeznek terelni. Ők mutatják a helyes utat! Gondold végig az eddigi életed kérlek! Milyen területeken értek váratlan szerencsék vagy balszerencsék. Gondold végig kérlek, hogy a balszerencsék miben akadályoztak, vagy késleltettek téged! Gondold végig, hogy a szerencsék miben terelték más irányba az életed? Ezek mind jelek, amikre figyelni kell! Ha végig gondolod az eddigi életed ebből a szempontból, akkor az is segít kikövetkeztetni, ki vagy valójában és miért jöttél erre a Földre!

Éreztél már olyat, hogy valakivel beszélgetsz valamiről, vagy teszel valamit és kellemes bizsergés fut rajtad végig? Olyat is éreztél már, amikor elvégeztél valamit és végtelen béke érzete volt benned? Ezek, azok a cselekedetek, amikor a valódi éned szerint cselekszel, amikor az életfeladataiddal összhangban cselekszel.

Van még egy izgalmas módszer, valódi önmagad megtalálására. Persze ezt a módszert csak az tudja használni, akinek már van gyermeke. A szülők egy óriási tévedés áldozatai!!! Nem azért jött a gyermek a világra pont hozzájuk, hogy ők azt a gyermeket majd jól megneveljék. Pont fordítva van az igazág. Az a lélek azért jött a gyermek testébe, hogy segítse, építse, jó irányba terelje a szülő eltévelyedett lelkét! Mi pedig erőből megtörjük gyermekünk lelkét, ő egot növeszt és rátér a helytelen útra ugyanúgy ahogy anno mi tettük. Szóval, ha meg akarod találni valódi önmagad, figyelj gyermekeid lelkedre ható jelzéseire! Minden gyermektől jövő rendszeres jelzés, ami az egodnak fáj, ami az egodat sérti, az mutatja, hogy mi az, amit helytelenül gondolsz, vagy mi az amit elfojtasz magadban.  Ha elkezded jótanácsnak tekinteni, azt ami a gyermekedben idegesít, akkor rátalálsz a helyes útra!

Összegezve 4 módszert adtam a kezedbe ahhoz, hogy megtaláld valódi – ego mögötti – önmagad:

-          Gyermekkori gondolataid, érzéseid, vágyaid, céljaid újrafelfedezése

-          Eddigi életedben jelentkező véletlenek iránymutatásai

-          Mikor szoktál érezni mély békét vagy kellemes bizsergést hétköznapi életed során?

-          Figyelj gyermeked jelzéseire!

Ha ezekre a kérdésekre rászánsz elég időt, akkor megtalálhatod ki vagy valójában. Ha megtaláltad Őt, akkor azonnal kikristályosodik, hogy milyen céllal jöttél a Földre, pont ebbe a testbe. Majd a „D-Univerzum” című rovatban bizonyítani fogom számodra a lélekvándorlás tényét és azt is, hogy a földi életben visszatérő lélek választja meg a helyet, ahol testet akar ölteni. Így mi választjuk meg a testünket, a szüleinket és életünk körülményeit. Ez azonban a születéskori állapot! Az egod, ha elterel az eredeti életfeladataidtól, akkor valószínűleg ma már ezektől eltérően élsz!

Szóval milyen céllal jöttél a Földre? Pár alapvető tényt ez ügyben közölnöm kell veled, segítségül, azonban a specifikus válaszokkal csak Te egészítheted ki a saját listád. Szóval ezek azok a dolgok, amik mindannyiunk életfeladata:

-          Támogassuk minden téren az Élet fejlődését és mérsékeljük a pusztítását (bővebben: klikk).

-          Minél több élőlény (akár ember akár más élőlény) életére gyakoroljunk pozitív hatást

-          Minél több pozitív érzelmet sugározzunk a világ felé

-          Lelki fejlődésünket állítsuk életünk legfontosabb feladatává (bővebben: klikk)

Szóval légy Élet-támogató amennyire csak tudsz (Élet-támogató lelki rezgésszintekről itt olvashatsz bővebben: klikk)! Légy önzetlen és segíts másokat! Adj minél több pozitív érzelmet környezetednek! Nem ezért jöttél a Földre, hogy magadnak minél több élményt, vagyont, hatalmat, pénzt, stb… harácsolj össze!  A lelked azért jött a Földre, hogy segítse mások életét, támogassa a Földön az Élet fejlődését-virágzását és hogy fejlődjék az itt léte során! Életed végén amikor majd számot vetsz, senkit nem fog érdekelni, hogy mit szedtél össze magadnak. Az lesz a kérdés, milyen hatást gyakoroltál a világra?

Ne nézd kérlek, hogy viszonozzák-e azt amit adsz! Az ego az, aki mindig ellenőrzi, hogy mások mennyit adnak vissza! Ő téveszt meg! Amit adsz, add önzetlenül! A lelkednek az a fontos, hogy sugározhassa ki a pozitív energiákat. Amiért az egod ezeket elfojtja, ezért vagy boldogtalan. Az a sok pozitív energia így frusztrációkba, dühbe, haragba, büszkesége, félelembe, bűntudatba, szégyenbe, önhittsége és sok egyéb testi-lelki problémába torzul.

Szóval ezek azok az alapvetések melyekért mindenki a Földre érkezik. Ezek mellett azonban vannak személyre szabott, specifikus életfeladataid is. Amelyeket meg fogsz találni, hogy megválaszoltad a „Ki vagyok Én?” kérdést! Nagyon izgalmas útra lépsz ezzel, melyhez sok-sok bátorságot kívánok Neked! Nem véletlenül a bátorság az egyik legalapvetőbb Élet-támogató lelki rezgésszint (bővebben: klikk), hiszen nagy bátorság kell az ego és eddigi életünk hibái mögé látni.

A címben lévő utolsó kérdésre ezek után már biztosan Te is tudod a választ! Miért van olyan kevés sikeres ember? De mielőtt megválaszolom ezt a kérdést, lerögzítem Neked, hogy sikeres emberen mit értek: Sikeres ember számomra az, aki önmagát szereti, önmagával és környezetével békében és harmóniában él, boldog, kiegyensúlyozott és eléri anyagi céljait is. A mai sikeres ember modell csak a legutóbbira fókuszál. Mennyi gazdag, jómódú de emberi kapcsolataiban katasztrofális helyzetben lévő embert ismersz?! Mindenki rájuk irigykedik, pedig lelki síkon messze nem boldogok. Természetesen a gazdagság és a boldogság járhat együtt, még ha nagyon ritka is. Szóval nem az anyagi jólét ellen beszélek ezzel.

Most már visszatérhetünk a fő kérdésre: miért van olyan kevés igazán sikeres ember? Azért, mert az egojának a céljai nincsenek összhangban a valódi életcéljaival. El tudod képzelni, hogy a lelked azért jött a Föld nevű bolygóra, hogy óriási városi terepjáróval járj, 800 m2-es luxus villában élj és harácsold nap mint nap az élményeket melyeket az anyagi jólét biztosítani tud? Ezek az ego céljai, de ezek nem okoznak lelki fejlődést és legfőképpen valódi boldogságot sem. Okoznak önámítást mely mögött mindig ott van az az üresség, ami elől az élmények habzsolásába tovább menekülünk.

Az igazán sikeres ember vagy ösztönösen, vagy tudatosan tudja ki is Ő valójában. A céljai összhangban vannak életcéljaival és önmagával harmóniában él. Azért van olyan kevés sikeres ember, mert olyan kevés ember él így. Szóval, ha változtatni szeretnél jelenlegi életeden, akkor válaszold meg a „ki vagyok Én?” kérdést, ebből építsd fel valódi életcéljaidat és tereld helyesebb irányba jelenlegi életed! Ezzel párhuzamosan, fokozatosan küld nyugdíjba az egod, hogy még boldogabban élhess! Az izgalmas, de nem könnyű út kapuja minden pillanatban előtted áll, érdemes azonnal átlépned! A halogatás is az egod egyik kedvenc módszere, hiszen ezzel is csak saját létét védi…

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések