A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 62. rész: Az ember a legérzékenyebb faj az ismert Univerzumban – avagy a szeretet felerősítésének módszere

 Osho „Intimitás” című könyvében egy mondat fényként hatolt belém: „Az ember a Föld legérzékenyebb faja”. Az ego ezt nem így gondolja, pedig tényleg így van. Az érzékenység 3 szinten „vizsgálható”: test, lélek, elme, ahogy ezt részletesebben be is mutatom az „Élet-módszer I. – Életed megértésének könyve – Útmutató lelki rezgésszinted emeléséhez” című könyvemben (klikk). A testünk mindössze 4 C° testhőmérséklet kilengést bír el. Testünket folyamatosan védjük ruhákkal, védőfelszerelésekkel. Hihetetlen sok mindenre van szükséges a testünknek ahhoz, hogy egészéges maradjon. A legtöbb kórokozó is minket, embereket támad. Ha az állatvilág bármely egyedéhez hasonlítod az emberi testet, akkor be kell látnunk extra törékenységét. Az ember lelke a legérzékenyebb az összes faj közül. Nekünk van a leghosszabban szükségünk két szülő szeretetére és figyelmére, hogy kiegyensúlyozott felnőtt egyeddé cseperedjünk. A legkisebb sérelmeket is hatalmas fájdalommal éljük meg, vagy elfojtásokkal palástoljuk el szenvedésünket önmagunk elől. Ha például a kutyám lelkéhez viszonyítom az enyémet, ő sokkal erősebb és kevésbé érzékeny lélekkel rendelkezik. Végül nézzük az elménket! Az elménk állandóan a múlt valamely eseményén vagy a jövő lehetséges alternatíváin kattog. Az elménk szinte mindig árgus „szemekkel” figyeli, hogy a jövőben milyen veszélyt jelentő jövőalternatívák bukkanhatnak fel és állandóan az önvédelemre készen állva kattog. Az elménk képességeinek több mint 99%-át a félelmeink generálta jövőalternatívák kikerülési stratégiáira fordítjuk vagy arra, hogy a múltban mit kellett volna másképpen tennünk. Ha nem lennénk olyan extrémen érzékenyek, akkor szerinted így működne az elménk? Az ember az egyetlen faj a Földön, aki minden erejével uralma alá akarja vonni a természetet és embertársait, mely szintén extrém érzékenységéből fakad, hiszen állandó félelemben és önvédelmi reflexek terhe alatt él.  

Ugyanakkor pont ez az érzékenység tesz minket képessé arra, hogy olyan sokszínű teremtőképességgel rendelkezzünk. Az emberi faj csodája is ebben az extrém érzékenységben rejlik. Az a sokszínűség és finomság amire az ember képes, arra egyetlen faj sem. Az emberi faj a földi evolúció lemagasabb rendű lénye, melynek célja hogy elérje a megvilágosodást, nem pedig az amit a Darwini-szemlélet sugároz. Ezt egy külön írásomban fogom igazolni. De miért annyira jelentős horderejű ez a felismerés?

Azért, mert az extra érzékenységünk miatt fejlesztettünk ki az elmúlt évezredek során annyi testi, lelki és gondolati önvédelmi módszert. Gondolj bele kérlek, hogy testünk védelmére mennyire sokféle fegyvert, páncélt és egyéb eszközt fejlesztett már ki az emberiség? Gondolj bele kérlek, hogy az elméd hányféle logikai struktúrát dolgozott már ki az igazad védelmében? Ugyanakkor az ember a legprofibb érzelemelfojtó. Nem akarjuk újra-élni az érzelmi fájdalmakat melyeket egyszer már megtapasztaltunk, ezért képesek vagyunk elfojtani azokat a másodperc törtrésze alatt. Pedig ahogyan azt részletesen le is írom az „Élet-módszer I.: Életed megértésének könyve – Útmutató lelki rezgésszinted emeléséhez” című könyvemben, minden elfojtott érzés minimum 100-szor üt vissza az életedbe! Szóval pont az elfojtásaiddal programozod a boldogtalan jövőd (bővebben: klikk)!

De most jön csak az igazán izgalmas nézőpont! Ha minden ember ilyen érzékeny és minden ember ez miatt tele aggatja magát gondolati, fizikai és érzelmi páncélokkal, akkor szerinted csoda, hogy ennyi boldogtalan és nehéz lelkületű ember él a Földön?

Most kérlek nézd meg az imént hivatkozott könyvem borítóját:

 

Ezen láthatsz egy fényes belső magot, melyet kifelé egyre sötétedő rétegek vesznek körül. Az a belső fényes mag a Te érzékeny lelked, mely csodás dolgokra képes! Azok a rétegek amelyeket rajta látsz, azok amelyeket ráépítettél születésed óta, mert az ego társadalmában születtél, ahol semmi sem tökéletes és ez sok fájdalmat okozott Neked (erről bővebben: klikk).  De ha ez így van, akkor két nagyon komoly tény következik ebből:

-          Az első az, hogy a benned rejlő csodálatos teremtő képességeket nem tudod megtapasztalni, amíg azok a fránya páncélok eltakarják mindenki elől még önmagad elől is.

-          A legtöbb ember amikor őszintén magába néz még azt sem hiszi el magáról, hogy egyedi, különleges és szerethető. Hát még, hogyan hihetné azt el, hogy egy csodálatos teremtő lény. Pedig ezek mind alap igazságok és ez a második tény. Csak az elmúlt évezredek alatt a hatalom birtokosainak nem volt érdeke, hogy szabad és teremtő lények mászkáljanak fel alá, hiszen azokon nem lehet uralkodni.

Minden ember a megélt fájdalmai miatt viselkedik úgy ahogy. Minden ember valójában az érzékenységének a védelmében teszi azt a sok rosszat amit tesz. Valójában minden ember csak szeretetre vágyik és ez a mély szeretetéhség teszi őket azzá, akik. Ha az emberekben nem az ego páncéljának álságos keménységét látod, hanem minden embert egy szeretetért „kolduló” végletekig érzékeny lénynek látsz (ez az ego páncélja mögötti valóság), akkor Te is rádöbbensz arra, hogy valójában mindenki szeretetre méltó! Ezzel a látőszöggel még az ellenségeidet is képes vagy szeretni, még azokat is akik sok borsot törnek az orrod alá. Ha erre rádöbbensz és az életed részéve teszed, megváltozik az életed! Ez nem azt jelenti, hogy a mai naptól mindenkire erőltesd rá a szereteted! Hiszen aki nem kér belőle, az nagyon erőteljesen fog visszaütni ha ráerőlteted az érzelmeidet. Ez azt jelenti, hogy mindenkit szeress nyíltan aki nyitott rá és mindenkit szeress magadban távolról aki nem nyitott rá!  Ha ezt az egy mondatot be tudod építeni az életedbe, az egész életed meg fog változni pár hónap leforgása alatt. Ha nem hiszel nekem, kérlek próbáld ki és majd meséld el kérlek, hogy mire jutottál….Természetesen ez azt sem jelenti, hogy mindenkivel egyet kell értened! A szülő is szereti a gyermekét akkor is ha az nem fogad szót. A szeretet és az egyetértés független dolgok, csak sokan nem tudják ezt elkülöníteni magukban. Sok szülő például csak akkor szereti a gyermekét ha az szót fogad. Csak sajnos be kell látnunk, hogy a feltételhez kötött szeretet az nem önzetlen szeretet. Az a szeretet ami nem önzetlen az pedig sajnos nem mély és nem eléggé valódi. A szeretet szintjeiről itt írtam egy érdekes írást, ha ez a téma bővebben érdekel: klikk.

Szóval lásd meg az emberekben a gyengét, az elesettet. Aki keménynek mutatkozik ebben a világban az valójában nem az. Ezt hívjuk kompenzálásnak (bővebben: klikk). Igazság szerint  mindenki csak kompenzál aki a pusztító vagy a semleges ego világában él (bővebben: klikk). A teremtő ego világában már merünk önmagunk lenni és megnyílni a világ előtt, hiszen az önmagunk teljeskörű elfogadása és szeretete a belépő a teremtő ego világába. Ha oda gyorsabban akarsz eljutni, akkor kezd el az embert a legérzékenyébb lényként látni és ezáltal szeretni. Képzeld el mekkorát fog változni a világ ha ezt tömegesen kezdik követni az emberek?! De ha nem érdekel a világ, elég azt elfogadnod, hogy ettől jelentősen fog javulni a személyes boldogságszinted és a lelki rezgésszinted is. Szóval egyszerű önérdek is, hogy önzetlen szeretetben élhess.   

Kívánok sok erőt boldogságkereső utadon!

 Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 


Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk.

Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről, az élet tiszteletéről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések