A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 61. rész: Az egomentes állapotba jutás útjai (CSAK HALADÓKNAK)

 

Az Élet Módszer I. című könyvemből (bővebben: klikk)  vett alábbi ábra jól szemlélteti az ego és a lelki rezgésszintek kapcsolatát. Amint láthatod a lelki rezgésszinted emelkedésével az egod egyre gyengül. Az a folyamat részletesen be van mutatva az imént hivatkozott könyvemben. A lelki rezgésszintünk emelésével egyre boldogabb, kiegyensúlyozottabb, sikeresebb és egészségesebb életet élhetünk. Azonban ez a rendszer arra is alkalmas, hogy elérjük a megvilágosultság állapotát. Jelen írásomat kizárólag azoknak a Keresőknek ajánlom, akik a boldogság keresésen túli célt, a megvilágosultságot keresik.



Abban a megtiszteltetésben volt részem az elmúlt pár hónapban, hogy két alkalommal tudtam átlépni a megvilágosultság határán. Így rövid időkre, de megtapasztalhattam azt, amiben a nagy spirituális mesterek szinte folyamatosan élnek. A „kapu” átlépésének két alapfeltétele van. Az egyik a tartós egomentes állapot, a másik egy tőlünk független váratlan tényező megjelenése, amit én „isteni szikrá”-nak neveztem el. Az isteni szikra lehet egy váratlan hang, egy váratlan forma, vagy egy váratlan gondolat. Ez olyan váratlan esemény, ami az ego csíráját kitépi belőlünk és ezáltal a tudat (más szóval szellem) ki tud lépni a testből, lélekből és elméből és tökéletesen függetleníteni tudja magát az egotól. Így az egyén eléri a megvilágosultság állapotát. Eddigi tapasztalataim szerint tehát, a megvilágosultság kapujáig önfejlesztés útján ugyan eljuthatunk, de a kapu átlépése külső erőkön múlik. Abba nekünk beleszólásunk nincs, hogy átlépjük-e vagy sem. Szóval mi csak a kapu átlépéséhez szükséges feltételeket tudjuk biztosítani és utána türelmesen várni arra, hogy megtörténik-e a nagy áttörés vagy sem.

A megvilágosultság határvonala (700-as lelki rezgésszint érték) egy tökéletes egomentes állapot. Mai írásom az egomentes állapotba jutás alternatív útjaitól szól. Nem állítom, hogy ismereteim teljesek, csak azt tudom leírni, amelyeket megtapasztaltam, amelyekre rájöttem az elmúlt hónapok során. Természetesen ezzel nem állítom azt sem, hogy egomentes ember vagyok. Sajnos a hétköznapi földi élet nem igazán képzelhető el ego nélkül. Én csak azt állítom, hogy viszonylag rendszeresen jutok el mostanában meditatív állapotban hosszabb rövidebb időkre az egomentes állapotba, ami mint az alábbiakban látni fogod egy nagyon emelkedett és igazán csodálatos állapot.  Nézzük, hogy milyen utakon juthatsz el Te is ide:

1.      A belső csend útja: Varga Tamás Miron (akit eddigi életem egyik legnagyobb mesterének tartok és minden tanfolyamát és Youtube videóját tiszta szívből ajánlom) szerint a belső csend minden parafenomén és egyéb különleges képességhez vezető út kapuja. Az ő hatására és motiválására 1,5 éven át gyakoroltam minden nap meditációban a belső csendet, ami az utóbbi időben egyre gyakrabban valósult meg az életemben. A belső csend egy olyan állapot amikor nincsenek gondolataink (elme), érzelmeink (lélek) és testérzeteink sem (test). (Az Élet-módszer I. című könyvemben részletesen igazolom hogy test-lélek-elme hármassága az ego, bővebben: klikk) A belső csend egy tökéletes sötétség állapota, melyben eleinte egy kis fekete pontként vagy a nagy sötétség része, majd az is feloldódik és csak a belső csend van. Amikor ezt eléred, egy különleges belső harmónia és béke állapotába kerülsz. Ez az állapot ego-mentes és egyben csodálatos. Ebben az írásomban részletesen írok ennek a hatalmas lélekgyógyító erejéről is: klikk.  

2.      Hawkins-skála szerinti út: Hawkins-mester tanításai is működnek ezen a szinten is. Ha a fenti ábrát megnézed, akkor nem kell mást tenned mint aszerint lépegetni felfelé, mint ahogy az ábra mutatja. Én ezt az alábbiak szerint szoktam csinálni meditációban: Első lépésként kitágul a szívem és az univerzális szeretet állapotába kerülök, ahol önmagamat és az egész univerzumot is tökéletesen szeretem. A szeretetemnek nincs nincsen iránya, hiszen minden szeretett állapotban van. Amikor ráeszmélek, hogy mindent tökéletesen szeretek, akkor döbbenek rá a teljesség élményére, hiszen ha mindent szeretek beleértve önmagamat is, akkor teljes vagyok. Ha azonba teljes vagyok, akkor mi okom lehet arra, hogy ne éljem át a tökéletes öröm állapotát?! Ez a felismerés felemel az öröm állapotába, ahol a teljesség örömében kerülök. Ha azonban minden teljes és örömteli, akkor értelmetlenné válik minden egyéb érzelem és felelegessé válnak a célok is. Ha nincsenek célok, akkor értelmetlenek a gondolatok. A gondolatmentesség, a teljességgel és örömmel átitatva átvezet a béke lelki rezgésszintjébe. A belső béke állapota gondolat, testérzet és érzelem mentes. A tökéletes súlytalan egyensúly állapota ez, ami valami nagyon mély gyönyör érzését kelti. Itt nincs már értelme az egyénnek, hiszen minden békés és gondolatmentes. Az ego elveszik létezni és megélhetjük a tökéletes belső béke csodáját.

3.      A tisztaság útja: A tisztaság útja a testi, lelki és gondolati megtisztulás folyamata. Ez valójában a jóga útja. Ezt a hétköznapi életben nagyon nehéz elérni, hiszen túl sok a megkísértés és az életmódunk sem teszi ezt lehetőve. A tisztaság útja a tartós elvonulásokkal valósítható meg egy hátköznapi ember számára, hiszen a szerzetesi életmódot nem tudjuk életvitelünkbe megvalósítani. A test tisztulásához a böjt, a sok forrásvíz fogyasztása és a kevés, tiszta növényi alapú friss táplálék fogyasztása mellett lehet eljutni. A lélek tisztulása azt jelenti, hogy nincsenek tartósan a Hawkins-skála szerinti szeretet alatti érzelmeink. A gondolati tisztaság pedig azt jelenti, hogy tartósan nem jár az eszünk olyan önző dolgokon melyek mélyen az anyagi lét felé húznának (pl. szex, pénz, hatalom, szerelem, függősékkel kapcsolatos dolgok, hivatás, egyéb élvezeti szerek, stb…). A test, lélek és elme így fokozatosan tisztul. Ezért fontosak a tartós, legalább egy hetes elvonulások. Ha elég a rendelkezésre álló idő, a fokozatos tisztulás révén elérhető meditációban a tökéletes tisztaság érzése. Ez az érzés hófehér vagy aranyszínű fény belső érzékelésével jár csukottszemes meditáció állapotába és ha az tartós akkor az egomentes állapotba emel.

4.      A tökéletesség útja: Az emberek azért szeretnek nagyon szép, békés és tiszta helyeken meditálni (vagy csak kirándulni), mert ezeken a helyeken lehet a tökéletesség állapotába emelkedni vagy ahhoz közeledni. Nemrég a Plitvicei-tavak partján jutottam ebbe az állapotba, előtte meg a Francia-alpok gyönyörű hegyei között. Ekkor a meditáció elején egy tökéletes természeti környezet mély megéléséből indulok. A külvilág tökéletessége révén az elme lenyugszik, a testérzetekről áttevődik a figyelem a világ csodája felé. A lélek átveszi ezt a belső békével fűszerezett érzést, ahol átélem a külső és belső tökéletesség állapotát. Ez annak az átélése, hogy valójában minden úgy tökéletes az egész Univerzumban ahogy van és ha ez így van, akkor nincs semmiféle ok arra, hogy ezt gondolattal, érzelemmel vagy testi érzettel elrontsam. Ezáltal az ego is értelmét veszti és feloszlik a tökéletesség érzésében. Nem én vagyok tökéletes, hiszen az az ego kikérgesedése lenne, hanem a tökéletesség létezik csak semmi más, melyben beleolvadva a saját elkülönült létem már értelmetlen. Ez az érzés gyakran együtt jár az egység érzésével is. A Plitvicei-tavaknál például tökéletesen átéltem, hogy együtt lélegzem minden élővel a Földön. Csodálatos élmény volt..

5.      Az alázat útja: Az alázat nem egyenlő a megalázkodással. Ez utóbbi alacsony lelki rezgésszintű érzelem és általában a szégyenhez, bűntudathoz vagy fásultsághoz kötődik. Itt megalázkodunk más hatalmasabb erő előtt, hogy bizonyos fenyegetettséget elkerüljünk és ezért félretesszük saját nézőpontunkat. Az alázat ennek ellentéte. Ott önszántunkból gyengítjük az egot. Önzetlenekké válunk és az önzetlenségünk már fontosabb mint a szelf bármely igénye. Ez egy hatalmas erő, mely összetartja a világot, miközben az önzés szétfeszíti és elpusztítja azt. Szóval az alázat gyengíti az egot és ha végletekig legyengíti azt, akkor az ego létezése értelmét veszti és bekerülünk az egomentes állapotba. Teréz-anya valószínűleg így tudott a leprások között gyógyítani önszántából a szeretet erejével. Amikor az öröm lelki rezgésszintjébe kerülök, akkor gyakran az alázat mélységes érzésével tudok átjutni az univerzális csend és béke egomenetes állapotába, mely egy kis kombinációja az eddig olvasottaknak.

Eddigi megtapasztalásaim alapján ezt az 5 utat találtam. Remélem van még több, ha tudsz ilyet oszd meg velem kérlek! De igazság szerint ezek nem is feltétlenül különálló utak, hiszen legjobb az, ha ezeket kombináljuk. Az ego leépítése nagyon nehéz feladat még rövid időkre is és sajnos ha kialakul egy begyakorolt protokoll, akkor előbb utóbb sunyi módon beleépül az ego és ott is fogásokat talál. Szóval érdemes ezeket az utakat véletlenszerűen kombinálni variálni. Az ego „fegyverzete” végtelenül kifinomult és rafinált hiszen menden áron túl akar éni.  Így fel kell kötnünk a nadrágot, ha átmenetileg meg kívánunk szabaulni tőle.

Ha a megvilágosultság útját keresed, bízok benne, hogy felismeréseim adnak neked pár támpontot arra, hogy merre haladj tovább. Tiszta szívből kívánok sok sikert utadon!  A közeljövőben sajnos olyan világ jön, ahol nagyon nagy szüksége lesz az emberiségnek sok megvilágosult egyidejű megjelenésére a társadalomban, ha túl akarunk élni és át akarjuk vezetni az emberiséget a szeretet boldog társadalmába….

 Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 


Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről, az élet tiszteletéről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések