A D-Univerzum alapfogalmai – 4. rész: A semmi a minden avagy a csend a legnagyobb gyógyító erő

 

Ezt az írást Soma Mamagésa iránti tiszteletem jegyében írom! Kedves Soma, ha olvasod ezeket a sorokat, tiszta szívből köszönöm, hogy megmutattad az utat a spirituális fejlődésem következő lépéséhez!

Az atomról sokáig azt gondolták a fizikusok és kémikusok, hogy az anyagot alkotó legkisebb egység, de mára már sokkal-sokkal parányibb részecskékre bontották fel az atomot. A tudomány egyre mélyülő ismerete odáig jutott, hogy valójában minden energia. Szóval az anyag legkisebb részecskéit rezgőhúr párok alkotják. Az anyag nem más, mint az energia legsűrűbb megnyilvánulása. Az anyagot alkotó energia azonban nem más, mint fény. Így egyértelművé válik a spiritualitás alapvetése is, hogy tényleg mindannyian fényből vagyunk. Ma már tudományos értelemben is fénylények vagyunk…



Egy éve egy elvonuláson volt egy mély meditációs élményem, melyben tökéletes tisztaságban érzékeltem, láttam, hogy az engem körülvevő minden élő és élettelen valójában fényből van. Ez a megtapasztalásom összeegyeztethető a mai tudomány állásával. Nincs különbség a két állítás között! Az egyik az tapasztalás, míg a másik a tudományos megismerés útján jutott el ugyanoda. No de térjünk vissza a címben foglalt fő irányra!

Azt tudtad, hogy ha az atom atommagból és elektronfelhőből alkotott térfogatát vesszük alapul, akkor az atom térfogatán belül több mint 99,9% üres tér van? A mai átlagos ember csak az anyagot tekinti valóságnak. Az számára a valóság ami megfogható, érzékelhető. Számára minden más értéktelen és semmis. De képzeld el, hogy az anyag, mely annyira fontos a számunkra 99,9%-ban semmi és csak 0,1%-ban valami. Tehát a „semmi” az anyag fő összetevője! Ugyanakkor az Univerzumon belül 99,99%-ban szintén nincs „semmi”. Az anyagi valóság kevesebb mint 0,01% -ban van jelen. Szóval amikor az anyagra fókuszálunk, akkor elveszítjük az Univerzum 99,999%-át hiszen az anyagon belül is csak a 0,1%-nál kisebb részekre fókuszálunk, de eleve anyag is alig létezik az Univerzum méretéhez képest.

Pedig a „semmi” nem más mint az egész Univerzumot átitató energiarendszer, mely mindent összetart, mindent rendszerszinten alkot és alakít. Szóval fordítva vagyunk bekötve! Azzal, hogy az Univerzum kevesebb mint 0,001%-ára fókuszálunk, elveszítünk minden mást. Az anyagban ragadó túlracionalizált ember beszűkült látásmódjának ez az alapvető oka: az univerzum parányi részére fókuszál és nem vesz tudomást a többiről. Egy középkori megvilágosodott mester – sajnos a neve nem jut eszembe – úgy világosodott meg, hogy rádöbbent, hogy nem az anyagra, hanem az anyag közötti térre kel helyeznie a figyelmét és ez hozta a nagy áttörést az életében.

Szóval az Univerzumot egy csodálatos energiarendszer tartja össze, mely felszínes megfigyelés alapján semminek tűnik. Pedig ez a „semmi” valójában a minden. Nagy valószínűséggel ezt hívja a mai tudomány sötét anyagnak, melyet olyan nagy erőkkel keres.

A kvantumfizika szintjén igazoltak a tudósok egy úgynevezett nullponti  mező létét. Ez a mező átitatja az egész univerzumot és ennek a mezőnek két alaptulajdonsága van: az egyik, hogy minden létezőt összekapcsol (szóval tudományosan is igazolt, hogy egyek vagyunk), a másik pedig az, hogy amit kisugárzol a nullponti mezőbe az azt fogja Neked visszasugározni (bővebben: klikk). A nullponti mező abban a bizonyos „semmi”-ben létezik, melyre az előbb rávilágítottam Neked. Szóval a „semmi”-nek végtelen ereje van és az Univerzum alaptörvényein keresztül (bővebben: klikk1, klikk2) tartja össze az egész Univerzumunkat.

A konklúzió az, hogy ezzel a „semmi”-vel érdemes kapcsolódni! Varga Tamás Miron mesteremtől (akinek minden videóját nagy szeretettel ajánlom minden keresőnek) tanultam, hogy minden különleges képesség, erő és tudás birtoklásának feltétele, hogy belső csendben tudjunk lenni. Véleménye szerint, aki képes 4-5 percig belső csendben lenni, az a jövője ura. Aki képes 60 percig belső csendben lenni, az a legkeményebb átétes rákból is kigyógyul az alatt az egy óra alatt. Ez a tudás, melyet tőle kaptam csak elméleti tudás volt akkor, hiszen saját magam nem tudtam megtapasztalni. Ezt követően 1,5 éven át minden nap gyakoroltam a meditációk királyát a belső csendet. Akármennyire is egyszerűnek tűnik, ez hihetetlenül nehéz feladat, de megéri a gyakorlást! A belső csend állapota az, amikor nincsenek fények, hangok, gondolatok, érzések, testtudat csak a szimpla sötétség, melyben elveszik az egyén, megszűnik az ego is. Ebben az állapotban csak a béke és rend érzete itat át. A sok gyakorlás eredményeként párszor sikerült elérnem ezt az állapotot rövidebb időkre. Bő egy hete voltam egy 7 napos elvonuláson, ahol szótlanul meditáltunk az erdőben 1 hétig. Ez az elvonulás tökéletes alkalom volt a belső csend elmélyítésére. Itt 3 alkalommal sikerült kb. fél-egy óra időtartamra a belső csend állapotába kerülnöm. Kineziológiai mérés szerint ez az állapot a Hawkins-féle lelki rezgésszint skálán (bővebben: klikk) 680-720-as érték körül rezeg. Ez az állapot a béke és megvilágosultság határa. Csodálatos itt lenni! Ebben az állapotban egyértelmű és tiszta megtapasztalásként érkezik, hogy minden probléma, gond, rendetlenség valójában egy gondolattal kezdődik. A gondolat minden hiba, probléma forrása! A gondolatmentesség egyenlő a tökéletes békével és belső renddel, amiben hihetetlenül nagy erő van. A belső csendben kapcsolódsz és eggyé válsz azzal a bizonyos „semmi”-vel ami az Univerzumot összetartó erő.

De most jön még csak a lényeg! Kérlek tarts ki, mert a végére a saját életedre vonatkozó gyakorlati eredményeket fogsz kapni. Az ego a „semmi”-re úgy reagál, hogy az unalmas vagy bagatell a számára. Hiszen a „semmi”-ben semmi sem történik. Pedig az az állapot nem unalmas, sőt annyira tökéletes, hogy nem sok kedvem volt onnan visszatérni az ego és anyag világába. Az ego azért talál ki mindenféle ellenérvet a „semmi”-vel szemben, mert ott az ego halált hal. Ettől olyan tökéletes az a hely. Egomentessé tudunk válni átmenetileg. Az ego semmi másra nem törekszik, mint önmaga fenntartására (bővebben: klikk). Nyilvánvaló, hogy az ego mindent ami a „semmi”-vel kapcsolatos taszító érveléssel fog ellátni. Nagy valószínűséggel kevesen jutottak el jelen írás ezen soráig is a kedves Olvasók közül, hiszen az ego agyafúrt érvelésekkel már többféle módon „igazolta” számukra, hogy az itt leírtak miért butaságok vagy feleslegesek. Pedig hihetetlen nagy érték van ezen sorok között, kérlek tarts még ki egy picit! Ezt szeretném Neked önzetlen szeretettel átadni. Ez a tudás pedig az, hogy a belső csend még az önzetlen szeretetnél is nagyobb erő. Lelki fejlődésem következő lépéseként kb. 2 hete átléptem az 500-as értéket a Hawkins-féle lelki rezgésszint skálán. Ezt egyébként sok-sok ember mellett legfőképpen Soma Mamagésának köszönhetem, akinek minden könyvét, tanfolyamát és táborát tiszta szívből ajánlom minden keresőnek (bővebb információkat és hihetetlenül sok értékes dolgot itt találhatsz: klikk). Ő, hatalmas erő és tudás birtokosa és annak ellenére, hogy csak 6 órát töltöttem vele, igazi mesteremnek tartom. A vele töltött 6 óra kinyitotta végleg a szívemet és azóta minden élőt és élettelent szeretek, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz, szép vagy csúnya, hétköznapi vagy kirívó. Ezt azért írom csak le Neked, hogy értsd, hogy hétköznapi szinten érzékelem, tudom, hogy milyen hihetetlen ereje van az önzetlen szeretetnek! De az elvonuláson megélt tapasztalás egyértelmű: a csend a szeretetnél is hatalmasabb erő!

Az elvonuláson az első tartós tökéletes belső csend élményem utáni éjszaka érdekes álmom volt. Akik a spiritualitásban jártasak tudják, hogy az álmok hihetetlenül fontos dolgok. Nagyon fontos értelmezni az álmainkat, mert azok segítségével jelez a tudatalattink. Ha figyelünk az álmainkra, akkor nagyon sokat megtudhatunk önmagunkról és álmaink utat mutatnak lelki fejlődésünk helyes irányára is (bővebben: klikk). Szóval a belső csend utáni álmomban, a házamhoz (ami fényes volt és rend volt benne) hozzáépült egy még hatalmasabb ház és valakik összenyitották az én házammal. Az új házrész felé mentem, hogy megnézzem mi történik. Ebből a házból egyre több szörny és gonosz ember jött át az én házamba, de annak ellenére, hogy túlerőben voltak mindegyiket le tudtam győzni. Közben átjutottam az új házrészbe és ahogy végig haladtam, az összes szörnyet és gonosz embert aki ott még időzött és nekem támadt legyőztem és a régi és új házrészek teljesen kitisztultak. Az álomfejtés világában a ház mindig a lélek szimbóluma. A minket megtámadó gonosz lények a belső sárkányaink jelképei. Ezek azok a lelki sebek, fájdalmak, problémák, melyeket valaha elfojtottunk önmagunkban és tudatalatti szintről „kísértve” rombolják nap mint nap az életünket. Az álom jelentése az, hogy megküzdöttem lelki sárkányaimmal és megtisztítottam tőlük lelkemet. Ezt a hihetetlen tisztulást, amit több év pszichoterápiával sem lehet elérni (tapasztalatból tudom) fél óra belső csend okozta! Micsoda hatékonyság! Nincs több kétségem: a „semmi” a minden és a csend a legnagyobb belső erő. A ZEN ezt hirdeti semmi mást. Megéltem, megtapasztaltam, tudom. A ZEN útja helyes!

Mit tudsz ebből hazavinni gyakorlati haszonként? Azt, hogy gyakorold a belső csendet de ez nem fog menni az elején még! Ezért az első lépes ehhez  a tudatos jelenlét gyakorlása, amit ma olyan divatosan mindfullnessnek hívnak. Erről itt találsz hasznos írásokat: klikk1, klikk2, klikk3, klikk4.  A második lépés ezen az úton a mindennapi meditáció gyakorlása, melyről ezeket az írásokat ajánlom Neked: klikk1, klikk2, klikk3, klikk4. Ha a meditáció bizonyos formái már jó mennek illetve a hétköznapi életedben legalább 10-15 perceket tudsz lenni mindfullness állapotban, akkor itt az ideje rátérni a harmadik lépésre: a belső csend meditáció gyakorlására, mely a meditációk királya. Minél többet leszel belső csendben, annál egészségesebb, sikeresebb, békésebb és szeretet teljesebb lesz a hétköznapi életed! Hiszen a „semmi” a minden, melyben ott van minden tisztító és Téged támogató erő!

Tiszta szeretettel kívánok Neked sok kitartást ehhez a nem könnyű de értékes úthoz!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor: klikk

Ha szereted a videós tartalmakat is, akkor Youtube csatornámat is ajánlaom Neked szeretettel: klikk. 

Ha érdekel egy olyan könyv, mely a D-Univerzum megértéséhez szükséges fogalmak nagyon nagy részét tárgyalja, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! Az Élet nagy kérdéseire adot válaszokat, önmagadban találod meg! Ez a könyv és a blog írásai, csak abban segíthet, hogy rátalj az idavezető útra....

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések