A D-Univerzum alapfogalmai – 5. rész: Az elme-baj, érzelmi-gond azaz minden probléma egy gondolati vagy érzelmi azonosulással kezdődik

 

Nemrég történt mély élményem óta, amit egyesek samadhi-nak, mások átmeneti megvilágosodásnak, megint mások felébredésnek hívnak sok minden változik bennem. Ez természetes folyamat, hiszen a valóság megtapasztalása új nézőpontot eredményez, melyhez az elme, test és lélek idomulni kezd. A hetekben megjelenő könyvem pontosan elmagyarázza azt (részleteket jelen írás alján találod), hogy valójában 4 fő részből állunk:

-          Test

-          Elme

-          Lélek

-          Tudat (szellem)


A tudat az az energiarendszer mely örökkévaló és Isten vagy Univerzum (ennek a szónak a helyére bármely vallásodhoz vagy hitrendszeredhez illó szót tehetsz) szerves része, pontosabban azzal egységben él és nem különíthető el tőle. Mindenkinek van tudata! De nagyon kevesen tudnak vele kapcsolódni. Ennek oka az ego, mely nem más mint test, lélek és elme legnagyobb része. Az ego uralja testünket, elménket és lelkünket és ezáltal egy fura álomvilágban tart minket, melyről teljes mértékben meg vagyunk győződve, hogy az az egyetlen és igaz valóság. Pont mint a Mátrix című filmben (bővebben itt írtam erről egy érdekes írást: klikk). Az álom melyben ott az emberek éltek teljese valóságként hatott, így fel sem merült bennük, hogy az Élet nem az mint aminek hiszik. Meggyőződésem, hogy a Mátrix szerzőpárosa legalább részleges megvilágosodás élményeken átment, mert annyira tökéletesen próbálja érzékeltetni, hogy mi a tényleges valóság és az ego álma közötti különbség. No, de amíg meg nem tapasztalod, addig úgysem tudod elképzelni! Így számodra nem az a lényeg, hogy álomban élsz, hanem az, hogy ha ezt elfogadod, hogyan juthatsz az álmon kívülre?!

Az első lépés, hogy kapcsolatot tudj teremteni a tudatoddal. Erre a legjobb évezredes módszer a meditáció (bővebben: klikk1, klikk2, klikk3, klikk4). Szóval nincs mese, azt minden nap gyakorolnod kell. A meditáció az egyetlen olyan módszer mellyel a test-elme-lélek ego által uralt hármasságán kívülre léphetsz és kapcsolatba kerülhetsz rövidebb-hosszabb időre a tudatoddal. Egyetlen szabály van: ha a meditációt elkezdted, utána soha életedben nem hagyhatod abba!

No de hová juthatsz, mi lesz az eredménye ennek a sok befektetett munkának? Rengeteg hasznos hatása lesz életedre, melyekről a fentebb hivatkozott írásokban tájékozódhatsz. Itt most egy izgalmas megtapasztalásról szeretnék írni neked. Amikor életemben először kerültem kb. 1 órára teljes belső csendbe (ez azt jelenti, hogy nem vagy tudatában a testednek, gondolataidnak és érzéseidnek, azaz gondolatmentes, érzelemmentes és testérzet mentes vagy) egyetlen sugallat kongott onnan kifelé jövet a fejemben: „Minden gond egy gondolattal kezdődik!”. A belső csendben minden tökéletes. Hihetetlen béke, harmónia és belülről fakadó öröm jár át ilyenkor minket. Szóval az elme amint elkezd gondolkodni biztosan valami problémát fog generálni. Mivel az elme az ego része, azért nem tud tökéleteset alkotni, maximum azt hiteti el velünk, hogy képes rá! Nézzük ezt egy másik nézőpontból, a jobb megértés érdekében. Az elme nem más mint a tudat eszköze arra, hogy bizonyos dolgokat megtapasztaljon. Azonban amikor az ego által „megvakulunk” és elfelejtjük, hogy a tudatunk (szellemünk) létező, akkor az elménk (gondolataink) határozzák meg identitásunkat. Azt hisszük, hogy a gondolataink azok melyek meghatározzák kik is vagyunk valójában. De ez egy ego-ámítás! A valóság az, hogy a gondolat csak egy eszköz és nem több! Ezért óriási tévedés áldozatai vagyunk, amikor életünk fontos döntéseit elméből akarjuk meghozni! Hiszen egy eszközt kérdezel meg, hogy mitévő legyél! Ha a szomszédod kimenne a kerti szerszám tárolóba és megkérdezné a fűnyíróját, hogy az életed fontos kérdésben mi a helyes döntés akkor hogyan néznél rá? A fűnyíró is egy eszköz és az elme is! Szóval az elme nem arra való, hogy döntéseket hozz általa! Az elme egy adatfeldolgozó rendszer, mellyel megoldod a feladatokat. A tudatod kell, hogy meghozza a helyes irányokat mutató döntéseket és az elmédet eszközként kell használnod erre! Ezért sokkal boldogabbak a rendszeresen meditáló emberek! Ők kevesebb elméből fakadó helytelen döntést hoznak az életükbe! Ez a racionális emberi lát buktatója és az itt leírtak segíthetnek abba, hogy a racionális ember a felébredés irányába forduljon! Nem az elmével van a baj és nem a gondolkodással, hanem azzal, hogy mindenre azt használjuk!

De most jön csak az igazi lényeg! Kérlek tarts még velem… Sajnos a racionális embereket elítélők legnagyobb része is téved! Ők azok, akik mindig az érzéseikre hallgatnak. Meg vannak győződve arról, hogy az érzelmeik soha nem csapják be őket és az érzelmeik mindig tudják mi a helyes út. A racionális ember szemszögéből teljes idegesítőek ezek az emberek, mert logikátlan döntések sorozatát hozzák, miközben nem látják, hogy ezekkel mennyi bajba sodorják magukat. Az érzelmi alapon működő emberek pedig száraz, beszűkült fatuskóknak érzékelik a racionális embertársaikat. Sajnos rossz hírem van! A lélek is az ego része!!! Szóval az érzéseink, ugyanúgy a tudat megélésnek eszközei. Szóval az érzéseink alapján hozni fontos döntéseket ugyanolyan nagy hiba, mintha a fűnyíródtól kérdeznéd meg, hogy mi a helyes válasz. Az érzéseink fontos és csodálatos dolgok, melyek által sokszínű életet élhetünk és haladhatunk lelki fejlődésünk útján. De fontos megértened, hogy a lelked is a tudat eszköze és a lelked nem szabhatja meg az identitásod mert akkor tévúton jársz és nagy eséllyel előbb utóbb boldogtalan leszel.

Persze a test is a tudat eszköze, mint ahogy az elme és a lélek is. Szóval a testünk érzeteivel azonosulni, vagy a testi-perfekcionizmusban keresni a boldogság kulcsát szintén hasonlóan nagy tévedés mint az előző két embertípus gondolatmenete.

A racionális ember hülyének nézi a lelkizős típust, meg a testi perfekcionistát és egyértelműen látja, hogy mekkora tévedés áldozatai. Az érzelmes emberek nem tartják normálisnak a racionálisokat és a testi perfekcionistákat. Ugyanakkor a testi perfekcionisták igénytelennek és értéktelennek élik meg a másik két embertípust. Mindenki látja a többiek tévedését csak a sajátját nem. Pedig egyik típusnak sincs igaza. A tudat létéről egyik típusnak sincs tudomása, mert az ego zárt látómezőjén keresztól képtelenek rá. Ha szeretnél bölcsebb, boldogabb életet, akkor itt az idő a tudatoddal kapcsolatba kerülni. Ha a tudat nem létezne, akkor szerinted lenne rá külön szó a nyelvünkben? A racionális emberek azt hiszik, hogy a tudat egyenlő a tudással vagy az elmével. De ez tévedés! Ha így lenne, nem lenne rá külön szabunk! A tudat független a tudástól. A tudatos ember nem azt jelenti, hogy a tudása szerint cselekszik.  

A tapasztalataim érzékelésére használtam az elmúlt hetekben a Facebook-ot. Feltettem pár megosztó posztot az FB-re és figyeltem, hogy ki hogyan reagál rá. Ahogyan az várható volt az intellektuálisok elkezdtek tényeket felhozni, az érzelmes emberek azonosultak vele vagy taszította őket és sorolhatnám. Mindenki meg volt győződve az igazáról, mert az ego szűk látómezőjében az identitásukat az érzelmeik vagy gondolataik, vagy testi érzeteik vagy ezek valamely együttese határozza meg. Meg vannak győződve róla, hogy az a valóság amit testük, lelkük és elméjük által az ego szintjén tapasztalnak és e-köré identitást építenek. Pedig sajnos ez a vakság amiről a Mátrix című film is szól.

Mi a gyakorlati konklúzió? Keresd meg a tudatoddal való kapcsolatot és kezdj el bölcsebb és boldogabb életet élni általa. A tudat állandóan sugallja feléd a helyes döntéseket, csak az ego (elme-test-lélek) zaja nem hagyja, hogy meghalld.

Kívánok sok sikert tudatod újra felfedezésének izgalmas útján! Meditálj minden nap legalább egyszer !

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor: klikk

Ha szereted a videós tartalmakat is, akkor Youtube csatornámat is ajánlaom Neked szeretettel: klikk. 

Ha többet szeretnél megtudni az alábbi könyvben bemutatásra kerülő Élet-módszerről mely a D-univerzum alapfogalmaiból rendszerszintű ismereteket ad át, akkor ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat, pár héten belül: klikk 

Ha érdekel egy olyan könyv, mely a D-Univerzum megértéséhez szükséges fogalmak nagyon nagy részét tárgyalja, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! Az Élet nagy kérdéseire adot válaszokat, önmagadban találod meg! Ez a könyv és a blog írásai, csak abban segíthet, hogy rátalj az idavezető útra....

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések