A D-Univerzum mint új látásmód– 5. rész: Az ébredés szintjei

 

Nagyon izgalmas önismereti útra invitállak ebben az írásban! Be szeretném neked mutatni az ébredés szintjeit és jellemzőit. Kérlek figyelmesen olvasd végig ezt az írást és fedezd fel, hogy jelenleg Te az ébredés mely szintjén állsz. Abban is segítségedre lehet ennek az írásnak a tartalma, hogy melyik a következő lépés belső fejlődésed útján, mely felé itt az ideje fordulnod.

2024.08.29 – 2024.09.05. között egy csodálatos elvonulásban volt részünk 8 társammal az együtt emelkedésben (Tanfolyamokról és elvonulásokról bővebben: klikk1, klikk2).. Az elvonuláson a résztvevők mindegyike igazán komoly áttöréseket élt át, mely megerősített abban, hogy a rendszer mely összeállt bennem az elmúlt évek alatt működik és hatékony a belső úton fejlődni kívánóknak. Az elvonulás alatt sok minden letisztult, kikristályosodott bennem, melyek közül az egyik téma a címben található.

Az ébredésnek 9 szintje van, melyeket szép sorban bemutatok neked. A megértést segíti a jól ismert Hawkins-skála, melyről itt a blogon és a könyveimben is sok izgalmas információt szerezhetsz. A skála ábráját itt láthatod:

 

Az ébredés szintjei a Hawkins-skálával jól párhuzamba állíthatók, de saját ébredési megtapasztalásaim és mások ébredésiben való segítő munka, hozta meg ennek a teljes letisztulását. Amit fontos megértened mindjárt az elején, hogy az ébredés fokozatosan történik és mindenkinek mindegyik szinten sokszor át kell esnie, mire a következő ébredési szintre tud lépni. Minden egyes ébredési lépcső egyben lelki rezgésszint emelkedéssel jár és ezáltal egy boldogabb, egészségesebb, sikeresebb nagybetűs Élet felé emel. Minél magasabb ébredési szintre kerülsz annál inkább rátalálsz a valódi utadra is, melyről szintén szeretnék majd tudást átadni neked. De ezzel kapcsolatban egy fontos írást szívből ajánlok neked: klikk.

Most pedig lássuk az ébredés szintjeit először felsorolva:

0.      szint: az alvó-ember

1.      szint: az ébredező-ember

2.      szint: az bátor-ember

3.      szint: a felelős-ember

4.      szint: az igaz-ember

5.      szint: a szeretet-ember

6.      szint: a derűs-ember

7.      szint: a béke-ember

8.      szint: a megvilágosult-ember

9.      szint: a mindenség-ember

Az alábbiakban ezt a 9 szintet mutatom be részletesen a számodra. Fontos tudni, hogy minden egyes szinten belül is az ébredés általában fokozatosan történik és nagyon sok idő mire az ébredéskor megjelenő új nézet be is épül az életünkbe. Az ébredés tudniillik önmagában nem elég! Annak kikristályosítása a hétköznapjainkban az igazán komoly belső munka. De minden egyes ébredési szintnél megéri a fáradtságot, mert hihetetlen minőségi változásokat indukál az egész életünkre vonatkozóan.

Az ébredés 0. szintje, az alvó ember: Mint ahogy az Élet Módszer I. című könyvemben (klikk) és a Youtube-csatornámon is ebben a videóban (klikk) részletezem az ember alapvetően két fő energiarendszerből áll: egoból és tudatból. Egyes kultúrákban a tudatot szellemnek hívják. A két energia rendszer egymás komplementerei, ami azt jelenti, hogy ha az egyik erősödik, akkor a másik gyengül és ez mindkét irányban igaz. Az alvó ember még csak az egojában él. Ő a tudatának (szellemének) létéről mit sem tud, sőt hülyeségnek tarja. Ők a tudattalan emberek, hiszen a tudatosság még ismeretlen a számukra. A nyugati társadalomban a racionális gondolkodás túlértékelése miatt a tudatosság szót úgy értik, hogy  a tudása szerint él. Pedig a tudás és a tudat messze mást jelentő szavak és nem keverendők össze. A tisztán egoban élő ember jellemzője, hogy hihetetlenül biztos abban, hogy tökéletes az önismerete. Általában ezek az emberek eléggé csőlátóak, önfejűek és nagyon erősen meg vannak győződve az igazukról. A legtipikusabb jellemzője az alvó embernek, hogy szerinte mindig külső okok miatt vannak a problémái.  Ő minden rosszért ami vele történik másokat okol. Az ilyen ember mindenkit és mindent meg akar erőből változtatni és a saját valósága szerint formálni! Számukra érthetetlen, hogy a többi ember, hogy-hogy nem érti meg az ő igazságát, amit természetesen ő tud a legjobban. Jellemző érzelmeik a Hawkins-skála 200-as kineziológiai érték alatti érzelmei (lásd feni ábra): szégyen, bűntudat, fásultság, bánat, félelem, vágyakozás, harag, büszkeség. Figyeld meg magad kérlek egy átlagos napodon! Ha ezek az érzelmek nagyon jellemzőek rád, akkor nagy valószínűséggel vagy az alvó ember szintjén élsz még, vagy esetleg az ébredés első vagy  második szintjén. De ez azért izgalmas, mert egy csodálatos fejlődési út áll előtted. Most indulsz el egy hihetetlen túrára a hegytető felé, ahol minden egyes ébredési szintnél egyre szebb kilátás lesz majd a jutalmad. Az alvó ember amikor életvitelszerűen ki van kristályosodva benne ez az állapot 20 – 175 lelki rezgésszint tartomány között él. Sajnos ez a mai populáció 85-90%-ára jellemző. Ezen lelki rezgésszintek jellemzőiről olvashatsz sok írást itt a blogon is vagy az írás elején hivatkozott könyveimben.

Az ébredés 1. szintje, az ébredező-ember: Itt jelenik meg az emberben először a Buddhizmus nagy kérdése benned: „Ki vagyok én?”. Elkezd először derengeni, majd egyre erőteljesebben motoszkálni bennünk az érzés, hogy ennél több kell, hogy legyen az Élet, ennél több vagyok mint amennyit most tudok magamról. Itt jelenik meg a nagy ráébredés: az egom nem én vagyok! Igen, igazad van! Az egod egy negatív energia rendszerekből származó lelki parazita, mely beléd települt és te táplálod a 200-as kineziológiai érték alatti rezgésű érzelmeiddel nap mint nap. A parazita jellemzője, hogy elhiteti a gazdatesttel, hogy ő a gazdatest része. Ezért a gazdatest nem veti ki magából, hanem élteti. Veled is ez történik, amíg az ébredés 0. szintjén élsz. Az első szinten csodálatos dolog történik veled, hiszen belépsz az ébredezők egyre bővülő táborába. Most hihetetlen nő az ébredező emberek száma a Föld nevű bolygón. Nem véletlenül! Óriási tudatváltás közeledik, melynek ez az energetikai előkészülete. Amikor felsejlik a tény, hogy az egom nem én vagyok, akkor elkezd kongani a benned a nagy kérdés: De akkor ki vagyok én valójában? Ekkor kezdenek el befelé fordulni az emberek és keresni a valódi válaszokat. Amikor ez a kérdés először merült fel bennem kb. 8 éve, semmiféle válasz nem érkezett rá. Nagy csend volt. Ez természetes, hiszen az ego nem akarja, hogy ráébredj a tudatodra! Hiszen minden egyes ébredési szintnél erősen gyengül az ereje. Szóval az ego mindent megtesz, hogy ne találd meg a válaszokat és az ébredezéskor még az egod 100%-os hatalmában állsz. Mint Neo a mátrixban amikor még tudattalanul fekszik a kádjában és közben a számítógép előtt ülve álmában azon elmélkedik, hogy mi lehet e-mögött az igazi valóság. Amikor valódi én megismerésének vágya kikristályosodik bennünk, akkor a Hawkins-skála szerinti 176 – 200 közötti értéken élünk.  Ezt a szintet kb. minden 10. ember éri el a mai populációban.

Az ébredés 2. szintje, a bátor-ember: Amikor az életünk ebbe a szakaszba ér, akkor ráébredünk, hogy van bennünk rengeteg minden ami a tudatalattinkban rejtőzik és egész eddigi életünkben menekültünk előle. Elkezdünk belső utunkra ráfordulni és szép lassan egyre több ilyen árnyékot felfedezni magunkba, melyekkel szembe is merünk már nézni. Ugyanakkor az is elkezd derengeni, hogy az anyagi világon túl, létezik egy energetikai szinten létező valóság mely egy jóval tágabb tudás és nézőpontrendszer forrása. A materialista és túlracionalizált gondolkodás kezd gyengülni bennünk és kétségeink kezdenek felmerülni olyan dolgokban melyeket eddig biztosan igaznak véltünk. Ezeknél az embereknél a bátorság és a pártatlanság érzelme kezd egyre inkább erős lenni, de a szégyentől  a büszkeségig terjedő érzelmi spektrum még erősen jellemző ránk a hétköznapok szintjén. Akikben életmódszerűvé válik az önmagával való belső szembenézés és fokozatosan egyre több olyan elfojtásával mer pártatlanul szembe nézni, melyek elől egész eddig vagy menekült, vagy nem is vett róla tudomást (mert annyira elfojtotta) az a 201 – 250 közötti lelki rezgésszint tartományba emelkedik. Az ébredés 2. szintjének kiteljesedése az az állapot, amikor már pártatlanul merünk ránézni összes elfojtásunkra és ennek egyértelmű jellemzője az, hogy a szégyen érzelme kiveszik az életünkből!  Itt megtapasztaljuk, hogy milyen csodálatos szégyenek nélkül élni és ez erőt az a belső út folytatásához. Ennek részleteiről bővebben új könyvemben olvashatsz (klikk). Ezt a szintet a mai populációban kb. 100 emberből 1 éri el.

Az ébredés 3. szintje, a felelős-ember: A lelki fejlődésünknek ebben az időszakában egy nagyon termékeny és dinamikusan változó szakaszába kerül az életünk, hiszen egy óriási felismerés lesz ennek a változásnak a motorja: minden rosszért és jóért ami velem történik én vagyok a felelős!  A belső utunkon eljutunk itt arra a pontra, hogy tisztán látjuk, hogy az előző ébredési szakaszban már felismert, de még be nem gyógyított elfojtásaink, lelki sebeink okoznak minden bajt a jelenünkben és a jövőnkben. Hiszen sajnos azt tudnod kell, hogy a lelki gyökér felismerése még az út 1%-a. Az igazán komoly munka csak ezután kezdődik, hiszen be is kell gyógyítani azokat a sebeket. Amikor a lába eltörik valakinek és az orvos megröntgenezi és tudatja vele, hogy törés, attól még nem gyógyul be a csont. Akkor még csak  terápia kiválasztása történik meg. A tényleges gyógyulás egy hosszú folyamat és a terápiát végig is kell csinálni. A lelki sebekkel ez ugyanígy működik. Szóval mivel szeretnénk boldogabbak, sikeresebbek, egészségesebbek lenni és végre nem  másokat vádolunk állandóan a velünk történt rossz dolgokért, ráébredünk a spirituálitás talán legfontosabb szabályára: csak önmagunkat tudjuk megváltoztatni és másokat nem! Ez miatt elkezdünk mindenféle terápiás és spirituális módszerekkel komoly erőket beletenni lelkünk gyógyításába. Akinél életvitelszerűvé válnak ezzel az ébredési szinttel járó felismerések, az a Hawkins-skála szerinti 251 – 350 lelki rezgésszint tartományba emelkedik. A folyamat egyértelmű eredményeként eltűnik életünkből a bűntudat és a fásultság érzelme, mely hihetetlen felszabadulást hoz és egy boldogabb életminőséget eredményez. Az ébredés ezen szintjének végkifejlete, hogy elérjük a teljes önelfogadás állapotát. Amikor életemben először ide jutottam, hihetetlen minőségi változások léptek be az életembe. Álmaimban sem gondoltam, hogy így is lehet élni, pedig lehet!  Ezt a szintet a mai populációban kb. 1000 emberből 1 éri el.

Az ébredés 4. szintje, az igaz-ember: Aki tovább halad az Út-on, ráébred arra, hogy az Univerzumot átható egyik legfontosabb törvény az ok-okozat törvénye, melyről új könyvemben izgalmas fejezetet olvashatsz (klikk). Ekkor ébredünk rá, arra hogy minden okkal történik, de annak a helyes értelmezésében. Amíg el nem értem az ébredésnek ennek a szintjére, a „minden okkal történik” mondást úgy értelmeztem, hogy van valami felső hatalom (pl. Isten, ide hitrendszered szerinti bármely szót tehetsz) mely igazgatja a dolgainkat. Az ébredésnek ezen a szintjén azonban ráébredünk arra, hogy az egész Univerzum működés ok-okozatok láncolata és így minden gondolatunk, érzelmünk és tettünk okozat is és ok is egyszerre. Ennek következtében még mélyebbé válik bennünk a személyes felelősség vállalás igénye, hiszen itt már ráébredünk arra, hogy minden gondolatunk, tettünk, és érzelmünk hat a saját jövőnkre és környezetünk jövőjére is! Itt nyeri el igazi értelmét a vonzás-törvény is, melynek révén tisztán látod, hogy mai negatív érzelmeiddel és gondolataiddal építed boldogtalan jövődet. Amikor ezek a felismerések kikristályosodnak az életedben és elég belső munkát teszel bele, akkor eléred az ésszerűség lelki rezgésszintjét, melynek révén a bánat érzelme eltűnik életünkből. A másik nagy jellemzője az itt élő embereknek, hogy az egojuk torzító szubjektív hatásaitól mentesen képesek látni az igazságot valamint csakis az igazat képesek kimondani. Ebben az időszakunkban a 351 – 499 lelki rezgésszint tartományban élünk, ami már nagyon ritka és kiemelkedő lelki rezgésszint a mai populációban, kb. 10000 emberből 1.

Az ébredés 5. szintje, a szeretet-ember: Amikor már tartósan élünk az ésszerűség csodálatos világában, elkezdjük belül érezni, hogy ennél tágabb és több a világ. Ekkor elkezd megnyílni a szívünk a maga teljes mélységében és kinyílik a szívterünk. Átéljük az univerzális szeretet érzését, mely nem más mint az első számú univerzális érzelem.  A szeretet szintjeiről mindkét könyvemben adok át sok értékes tudást (klikk1, klikk2). Az univerzális szeretet lényege, hogy tökéletesen önzetlen és nincs se célja sem iránya, csak minden irányba sugárzik belőlünk mint a napból a fény. Ebben az időszakunkban ébredünk rá a legcsodálatosabb felfedezésre, melyet legszebben Krizantén-angyal fogalmazott meg egy médiumon keresztül: a szeretet az anyagot fénnyé alakító energia! Ez adja meg az igazi értelmét a „mindennek a szeretet az alapja” hangzású csodálatos magyar mondásnak. Hiszen az evolúciónk fő célja, hogy az anyagi világból a fénybe emelkedjünk. A „minden” a fénnyel teli állapotunk és a végtelen szeretet az ami képes minket oda emelni. Ezért „erőlteti” minden vallás és minden spirituális út a szeretet fontosságát. Azonban amíg nem emelkedünk olyan lelki rezgésszintre ahol ezt már át is tudjuk érezni, addig csapból kifolyó üres szlogeneknek tűnik ez az egész. Az új könyvem elvisz téged ebbe az állapotba, hiszen ott pontos módszereket kapsz ehhez (klikk). Ugyanakkor az intenzív elvonulásaimon is jó eséllyel megtapasztalhatod az univerzális szeretet létét (klikk).  Ennek a lelki rezgésszintnek a jellemzője, hogy megszűnik bennünk a félelem. Akiben ezek az élmények, felismerések kikristályosodnak és élete szerves részévé vállnak azok a Hawkins-skála szerinti 500 – 539 lelki rezgésszint tartományban élnek. A mai populációban kb. 100000 emberből 1 főre jellemző ez.

Az ébredés 6. szintje, a derűs-ember: Amikor az univerzális szeretet stabillá válik az életünkben és tovább dolgozunk lelki rezgésszintünk emelésén, akkor belép az életünkben a második univerzális érzelem: a belső derű. Az ébredésnek ezen a fokán ráébredünk, hogy a boldogság tényleg belülről fakad és teljesen független a külvilág történéseitől. Az ego állandóan külső élmények és élvezetek hajszolásával igyekszik elérni a boldogságot. De mivel ezekkel az élményekkel csak rövid időkre képes elérni a boldogságot, ezért egyre több és egyre erőteljesebb élményekre vágyik. Ez egy feneketlen kút, mely sosem telik fel és a vége mindig óriási szenvedés. Az ego nem akarja tudomásul venni az energia kiegyenlítődés-törvényét (klikk), mely szintén alaptörvénye az Univerzumunknak. A törvény lényege az, hogy ha valamit pozitív irányba kibillentesz akkor az előbb vagy utóbb a negatív pólusba fog billenni. A nyugati típusú élmény és élvhajhász életvitelnek ez a nagy ára. Mindig nagy szenvedések keletkeznek annak követleztében ahogy élünk és amit teszünk. Ezért van annyi fájdalom az egyéni sorsokban, ezért pusztul az egész Föld ökoszisztémája (klikk) és ezért közeledik a világ a III. világháború felé vészes sebességgel. Aki azonban eléri ezt az ébredési szintet az ráébred, hogy milyen téves igazságokra épül az egész nyugati civilizáció. Ennek a lelki rezgésszintnek a jellemzője, hogy megszűnik bennünk a vágyakozás. A valóság az, hogy belül mindig ott van a boldogság és ezen a rezgésszinten ezt meg is találjuk. Akiknek az életében stabilizálódnak ezek a felismerések azok az 540 – 599 kineziológiai érték közötti lelki rezgésszinten élnek. Sajnos kb. egy millió emberből kb. 1 fő él így.

Az ébredés 7. szintje a béke-ember: Az ébredésnek ezen a szintjén megtapasztaljuk a Zen fő célját a végső belső csendet. Amikor ebbe az állapotba belépünk, megszűnik átmenetileg az ego és egy csodálatos végtelen semmiben érkezünk, ahol mi magunk sem létezünk.  Ekkor áthatol rajtunk a harmadik számú univerzális érzelem a belső béke. Ekkor ébredünk rá, hogy ez még a szeretetnél és a derűnél is sokkal hatalmasabb erő. Itt tapasztaljuk meg azt az igazságot is, hogy csak az az ember gondolkodik aki fél. Így értelmét veszti a gondolkodás. Csak a tiszta belső csend marad helyette. Kb. 2 éve estem át először ezen az ébredésen. Azóta igyekszem minnél többet átélni ezt a csodát. Ennek a lelki rezgésszintnek a jellemzője, hogy megszűnik bennünk a harag és bárminemű ellenállás a jelennel kapcsolatban. Akinek életvitelszerű állapotává válnak ezek a felébredési megtapasztalások az a béke lelki rezgésszintjén él a 600 – 699 közötti Hawkins-skála szerinti rezgéstartományban. A mai populációban kb. 10 millió emberből 1 él stabilan ebben a rezgésben.

Az ébredés 8. szintje a megvilágosult-ember:  Amikor stabil belső csendben tartózkodunk az Univerzális egomentes békében akkor megtörténhet az ébredés 8. szintje a megvilágosodás. Mivel ahhoz, hogy ide eljussunk először egomentessé kell válnunk, ezért az ébredésnek ezt a szintjét ember már nem tudja előidézni amíg gyakorlottá nem válik az átlépésre. Felsőbb szférák energiái szükségesek hozzá. Az ébredésnek ezt a szintjét szokták megvilágosodás áttörésnek hívni, amikor meghal átmenetileg az ego, a tudatunk kilép a testünkből és kilépünk a 4D-s valóságból egy 11D-s valóságba. Megtapasztaljuk közvetlenül Istent (ide hitrendszered szerinti bármely szót tehetsz) és meglátjuk, hogy milyen a kiterjedt valóság a fátyol túloldalán. Ez az a fátyol, melyen halálunkkor is átlépünk és amelyen a hétköznapi emberek, hétköznapi módszerekkel nem tudnak átlépni. Van egy haladó elvonulásom amelyen átadom a tudást ehhez is (klikk). Itt a  negyedik univerzális érzelem a megvilágosultság lesz a fő érzelmünk, ha ez hétköznapi szinten beleivódik az életünkbe. Itt már nem a saját életünk elé helyezzük azokat az önzetlen célokat melyekért felesküdünk Istennek! Itt már nem az a kérdés, hogy nekem mi a teendőm, hanem az, hogy Istennek mi a terve velem. Ez az önátadás és a teljesség állapota. kb. 2 hónapja napi 4 -16 órát ebben az állapotban élek. Soha nem gondoltam volna hogy Isten ilyen nagy áldása száll rám. Azóta az emberiség lelki rezgésszintjének emelésén keresztül a világbéke elérése és az ökológiai és klíma válság megállítása minden gondolatom és energiám célja. Saját életemmel csak akkor foglalkozom, ha ezekbe beletettem minden erőt amit aznap lehetséges. Akik így élnek azokra a 700 – 850 közötti kineziológiai értéken mérhető lelki rezgésszint  a jellemző.  A jelenlegi populációban kb. 100 millió emberből egy él stabilan a megvilágosultság állapotában.  

Az ébredés 9. szintje: a minden-ember:  Ez a rezgésszint a földi emberi evolúció legmagasabb csúcsa. Ebben élt Buddha és Jézus is. Ebben az állapotban a tudatba belezsugorodik az egész Univerzum és az adott személy megkapja a mindentudást. Ezért tudott Jézus és Buddha is ilyen hatalmas hatást gyakorolni az emberiségre. Akik így élnek azokra a 851 – 1000 közötti kineziológiai értéken mérhető lelki rezgésszint  a jellemző.  A jelenlegi populációban kb. 1 milliárd emberből 1 él ebben a rezgésben.

Remélem izgalmas és érdekes önismereti utat mutattam be neked. A leírás egyben egy csodálatos út lehetőségét is mutatja neked. Könyveim (klikk), tanfolyamaim és elvonulásaim (klikk), videóim (klikk) és írásaim itt a blogon mind azt a célt szolgálják hogy egyre magasabb ébredési szinteken keresztül egyre tágabb valóság magtapasztalója lehess.

Tiszta szívből kívánok sok erőt igaz utadon!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Youtube csatorna: Justdobetterworldklikk

Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések