A D-Univerzum mint új látásmód– 2. rész: Tiszteld az anyagot és az élőt egyaránt!


 


A húrelmélet és a kvantumfizika melyek a mai modern fizika tudományos „csúcstermékei” bizonyítják, hogy az Univerzumban minden energia. Az anyag is energia, csak annak egy alacsony rezgésszintű végtelenül tömör változata. Ha ez előző részt olvastad (bővebben: klikk), akkor már számodra is egyértelmű, hogy az Univerzum minden eleme Isten (vagy hívd annak, ami a Te nézetednek, hitrendszerednek leginkább megfelelő) része. Szóval minden élő és élettelen, minden anyagi vagy anyagmentes Isten egy-egy darabja. Annyi csak a különbség, hogy van, aki/ami ezt elfelejtette és van, aki/ami nem felejtette el. Ha Isten a legősibb energiacsomag, mely a múltban polarizálódott (lásd előző rész), akkor egyértelmű és tisztán érhető, hogy minden anyagi létező Isten egy darabja. Hiszen Isten nem más, mint a legősibb energia, mely a végtelen sokszínűségben polarizálódott. Ő nem egy ember, vagy egy emberhez hasonló felsőrendű lény. Ő maga a létezést átitató, mindenütt jelenlévő energiarendszer.

Ez a felismerés önmagában képes megváltoztatni életünket! Hiszen, ha minden élő és élettelen Isten egy darabja, akkor mindent végtelenül tisztelnünk kell! A tisztelet egy erény. A boldog ember, pedig erényes. De ez a kijelentés fordítva is igaz: az erényes ember boldog (erről itt olvashatsz egy érdekes írást). Szóval a tisztelet az, ami át kell itassa az életünket minden létező iránt! Miért pusztul soha nem látott mértékben a világunk? Pont azért, mert elfelejtettük a tisztelet és az erények fontosságát!  A végtelenül önző és hedonista ember erénytelen és tiszteletlen mindenki mással. Ő csak önmagát tiszteli, de gyakran még önmagát sem. Ha önmagát sem tiszteli, akkor végképp elfelejtette, hogy ő is Isten része.

Az ember nem tiszteli az anyagot, hanem uralja, birtokolja és kedvére alakítja. Gondoljunk bele, hogy mennyi elhasznált anyagot dob ki az emberiség?! A legnagyobb tiszteletlenség, amit az anyaggal tehetsz, hogy kidobod. Ha kidobod, azzal azt üzened Isten adott darabjának: „Nem kellesz, nem tudlak használni semmire! Számomra annyira értéktelen vagy, hogy használhatatlannak-alkalmatlannak-értéktelennek nyilvánítalak!”. Akit eltaszított már a párja vagy valamelyik szülője magától, az már átérezte ezt az érzést: a teljes értéktelenség érzését. Ha az ember tisztelné az anyagot, akkor nem lenne ennyi szemét/hulladék! A régi parasztgazdaságban mindent hasznosítottak amíg csak lehetett, ott aiig keletkezett hulladék. A régi ember tisztelte az anyagot. A természetben sincs hulladék! Ott minden melléktermék valamely élőnek érték. Ez azért van, mert a természetet átitatja az Élet (egymás és ezáltal Isten) tisztelete. Ha egy anyagot energetikailag hasznosítasz (pl. elégetsz, hogy meleget nyerj), még az is magasabb szintű tisztelet, mint hogy kidobod. Persze környezetvédelmi szempontból sok anyagot nem égethetünk el, mert az ember olyan anyagokat állít elő, melyek tisztelet nélkül készülnek lelketlen-technologizált rendszerekben. Ezeket, ha elégetnénk életpusztító mérgeket bocsátanának ki a környezetbe, ami nem véletlen! Tisztelet nélkül létesültek, azaz tele vannak tömény életpusztítással.

Nemrég Édesanyám lakását újítottuk fel. Levágtam két darab bútorlapot, mert méretre kellett vágni. Volt egy érzésem, hogy a levágott bútorlap végeket nem kellene kidobni, így hazahoztam. Megtanultam mióta meditálok, hogy a megérzések milyen fontos dolgok még akkor is, ha nem tűnnek racionálisan logikusna. Betettem őket a kandalló fatárolójába. Hetekig ott álltak. Karácsony kaptunk egy nagyon kedves ismerősünktől egy műfenyőt, aminek nagyon örültünk. Nem akarjuk több fenyőfa életét elvenni a karácsony ünnepéért. Tiszteljük a fenyőfát is annyira, hogy ezt nem tesszük meg vele.  A kapott műfenyő, azonban picit ferde volt. Ekkor eszembe jutottak a bútorlap darabok és azok tökéletesen függőlegesbe állították a fát. Véletlenek nincsenek (erről bővebben itt olvashatsz: klikk). Jó érzés volt újra használni azt a majdnem kidobott anyagot. Mi okozta a jó érzést? Az, hogy minden anyag a hasznosságra törekszik! Azzal tisztelem meg, ha életem részévé teszem és elfogadom annak hasznosságát! Az elfogadásra mindannyiunk vágyik, hiszen az-az egység felé haladás egy fontos lépcsőfoka (bővebben erről az előző részben olvashatsz: klikk). Szóval, azzal, hogy hasznosítom az anyagot bevonom az életembe és segítem őt a fejlődésében. Az anyag is energia, tehát ő is a fejlődésre törekszik. Ilyen nézőpontból az anyagnak is van lelke, még akkor is, ha nem olyan összetett csoda, mint a tiéd.

Az ember nem tiszteli az élőlényeket sem, hanem uralma alá hajtja. Voltam nemrég egy vágóhídon, ahol a szarvasmarhákat tolólapos gépekkel tolták bele a garatba, ahol megölik és feldarabolják őket. Miközben összetorlódtak az állatok és küzdöttek az életükért össze vissza törtek a csontok, az állatok szenvedtek az ember alkotta embertelen körülmények között. A technológia kiölte a tiszteletet az emberből. Ezekből az állatokból lesz a sok húskészítmény, amit megeszünk. Tisztelet nélkül öltük meg őket! Ezt hívjuk nagyüzemi termelésnek. Ugyanígy, nagyüzemben vágjuk ki az esőerdőket, vagy nézd meg a Seapiray című filmet (bővebben: klikk), ahol bemutatják, hogy a nagyüzemi tengeri halászat során, hogyan pusztítják el a véletlenül kifogott cápák, delfinek millióit és hogyan lesz a tömegtermelésű gyárakban a tengeri halból konzerv, ami az asztalunkra kerül. Ezekben a gyárakban nemhogy tisztelnék a delfint, amit megölve visszadobálnak a tengerbe, hanem egyenesen gyűlölik azokat, hiszen a tetemükkel plusz munkát okoznak.

Hová tud még torzulni az emberi lény, hová tudja még torzítani az egoja? Minden élőlény is az elfogadásra vágyik! Azzal, hogy elfogadod, ő közelebb kerül az egységhez. De ha nem fogadod el, akkor egyszerűen hagyd élni! Ha meg kell ölnöd, mert ezzel a Te életedet segíti, akkor öld meg tisztelettel! Nézd meg az Avatár című filmben azt a jelenetet, amikor a főszereplő avatárját megtanítja szerelme vadászni és amikor már ügyes akkor azt mondja neki: „Szépen ölsz!”. Régen, ha megölt az ember egy állatot, akkor hálát adott Istennek és az állat lelkének azért, mert az életét adta neki. Ma ez kiveszett belőlünk! Tiszteletlenül mészároljuk az állatokat, növényeket és csak terményként tekintünk rájuk. Pedig mindegyik „termény” Isten része, azaz nem termény, hanem teremtmény. Szerinted egy ilyen tiszteletlen világban véletlen, hogy ennyi szenvedés, betegség, éhínség, békétlenség és utálat lakozik? Szerinted véletlen, hogy tudományosan igazoltan is elindult a 6. nagy kihalási folyamat a Földön? (Erről bővebben egy videómat itt találod: klikk). Mint már írtam Neked: semmi sincs véletlenül! Ez is okkal történik. És az ok mi vagyunk senki más! Mi felejtettük el tisztelni a Mindenség többi részét!

No, de még nem tárgyaltunk meg tiszteletlenségünk minden szegmensét! Az ember nem tiszteli társait sem! Nézd végig a híreket, a környezetedben lévő embereket, a társadalmi vezetőinket, a média világ megnyilatkozásait, a filmek által sugárzott üzeneteket, a reklámokat! Szinte mindenhol szégyen, bűntudat, harag, félelem, büszkeség, sóvárgás, irigység, békétlenség lakozik. Kérlek nézd meg, hogy az emberek, hogyan nyilatkoznak egymásról egymás háta mögött, vagy néha egymással szemben is?! Nagyon ritka az egymás iránti tisztelet a világban. Az ember elfelejtette tisztelni az embert. Pedig minden ember Isten egy darabja.

De még mindig nem értünk a sor végére. Az ember elfelejtette tisztelni magát Istent is (Isten szó helyére tedd azt, ami a Te nézetrendszeredhez illő). Egyre kevesebb a hithű vallásos ember. Bár ahhoz, hogy tiszteljünk azt a bizonyos mindent átható Erőt, nem feltétlenül kell vallási felekezethez tartoznunk. Magam sem tartozom egyetlen egyházhoz sem, ugyanakkor különös tisztelettel adózok mindenki előtt, aki ebben a fránya világban hithű vallásos ember képes maradni! A tiszteletem független attól, hogy Ő melyik humanitárius egyház vallását tartja maga számára értékesnek. Szóval mindegy milyen vallás gyakorlója vagy, tiszteld a más vallású embereket is ugyanúgy, mint a sajátodéit! Ez egy fontos eleme a klímaváltozás és a világbéke megoldásának, valamint a jövő társadalmának is ez az alapja. Ha ez a kérdés bővebben érdekel, akkor tiszta szívből ajánlom Neked könyvemet, melyről itt kaphatsz bővebb információkat: klikk).

És most jön a legnagyobb probléma. Az ember még a saját lelkét is elfelejtette tisztelni. A benned élő lélek is Isten egy darabja. De Te nem hallgatsz rá, vagy csak néha és akkor is alig. A racionális gondolkodás és az ego vakká tesz (erről bővebben itt olvashatsz: klikk). Ez a vakság hozza azt az önhittséget, ami elhiteti veled, hogy Te csak egy anyagi lény vagy akinek csak egy élete van. Ez egy habzsoló-fogyasztó biorobottá degradál Téged. Pedig Te is mint minden ember ennél sokkal több vagy. Te egy teremtő lény vagy, amelynek a dolga a földi Élet egyensúlyának fenntartása lenne (bővebben: klikk). Ha Te isten része vagy akkor, hogy merészelsz önmagadról rosszat gondolni? Hogy mered magadat becsmérelni, bántani, ostorozni? Ha Te Isten része vagy akkor, hogy mered nem szeretni saját magad?

Most, hogy érted miért fontos a tisztelet, kérlek gondold át az életed! Hányszor voltál tiszteletlen bárminemű anyaggal, növénnyel, állattal, emberrel és a saját lelkeddel? Az mind-mind Isten (vagy hívd annak, ami számodra kedves) elutasítása volt! Mihez vezetett? A saját boldogtalanságodhoz! Hiszen minden ilyen lépés eltávolított a benned élő Isten-darabtól és így egyre magányosabbá, elkülönültebbé és boldogtalanabbá váltál. Szóval itt az idő, hogy változtass ezen! Tiszteld az anyagot, a növényt, az állatot, az embert, önmagad és Istent és szép fokozatosan megváltozik az életed! Persze tudom, hogy ez mennyire nehéz…. De ritkán vezet a könnyebb út a boldogsághoz…

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Youtube csatorna: Justdobetterworld: klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések