A D-Univerzum mint új látásmód– 1. rész: Az Univerzumot átható energiák

 

Képzeld el, hogy az Univerzum sok bolygóján van élet. Az élet sokszínű és minden bolygón eltérő fejlettségi szinten tart a helyi evolúció. Képzeld el továbbá azt, hogy létezik lélekvándorlás. Ezt be fogom Neked bizonyítani jelen rovat írásain keresztül, de egyelőre nem kérem, hogy elhidd. Annyit kérek Tőled csupán, hogy képzeld el és maradj nyitott! A benned jelenleg élő lélek egy végtelenül idős és bölcs energia csomag, ami lehet, hogy előző életében bálna volt, azelőtt meg tölgyfa. Most ember vagy, de a következő életedben vajon mi leszel?

A lélekvándorlásra képes Univerzumunkban a tér-idő másképp működik (később ezt is bizonyítani fogom). A lelked számára nem létezik távolság és idő. A lelked bármilyen távolságra és bármilyen időbe képes eljutni pillanatok alatt. Ezt igazolják a spirituális guruk meditációs élményei évezredek óta. Én is éltem meg múlt hétvégén hasonló élményt egy spitituális guru társaságában, így már személyes tapasztalás által is mondhatom, hogy ez létező, működő dolog.

Ha a lélek ezen képességét picit tovább gondoljuk: a lélek bármelyik élettel rendelkező bolygón választhat magának következő életet (mert hogy a születés helyét a lélek választja magának, bővebben: klikk). Szóval az is lehet, hogy a következő életedben nem is földi lény leszel, hanem egy másik bolygó fejlett fajának egyede. Min múlik, hogy a lélek, melyik testben kezdi meg élete következő útját? Azon, hogy hol talál olyan „gazdatestet” amelyben a legnagyobb tovább fejlődési esélye van. A lélek nem akar mást, mint megtapasztalásokat gyűjteni és ezáltal többé-jobbá válni!

Képzeld el, hogy a lelked nagyon-nagyon sok életen át élt már és amíg van élet az univerzumban, addig létezni is fog. Az Élet a lelkek fejlődésének színtere. Ezért nem lehet az Életet kipusztítani! Lehet, hogy a balga ember részben kipusztítja az életet a Földön, de az újra fejlődik. Ha itt mégsem így lenne, akkor majd más bolygón elindul az Élet és elkezdi csodálatos fejlődési táncát, ami nem más, mint az egyre magasabb szintű tapasztalás tánca.

Szóval azért vagy itt a Földön, hogy minél többet tapasztalj! Tanuld meg a leckéidet és több legyél általuk! Ezért nagy tévedés, amikor a szülők mindentől óvják gyermekeiket! Meggátolják őket abban, hogy megtapasztalják saját valóságukat! Ezért olyan nagy tévedés az, hogy túltechnologizált és túlracionalizált világunkban a komfortzónánkban ragadunk (erről bővebben itt olvashatsz: klikk). A komfortzónánk szépen lassan elsorvasztja a lelkünket, hiszen megszűnik a tapasztalás lényege. A komfortzónán belül be vagyunk biztosítva és így mindig az történik amire számítunk. Ebből nem lesz semmiféle megtapasztalás. Ez az egonk és racionális gondolkodásunk igényéből fakadó biztonság maximalizálás. A lélek szempontjából az Élet egy kaland! De ha ez kiveszik az életedből, akkor már feladtad a lelked fejlődési esélyeit!

De, hogy jól értsd mire gondolok, picit beszéljünk a megtapasztalás lényegéről. A megtapasztalást kérlek a fejlődni kívánó lelked felől nézd, ne a biztonságra törekvő agyad és tested felől. A megtapasztalás olyan élményeket jelent, melyek lelkileg mély érzelmeket generálnak és előre visznek a fejlődés útján. Mik a fejlődés lépcsői? A lelki rezgésszintekről leírt írás sorozatban már bemutattam Neked (bővebben: klikk). A szégyenből a bűntudatra ugrani fejlődés. A bűntudatról a fásultságra lépni lelki fejlődés és így tovább… Ugyanígy nézve a lelki rezgésszintek létráján egyre feljebb való haladás jelenti a lelki fejlődést. Ezek a lépcsők pedig:

I.                    rész (bevezetés): klikk

II.                  rész (szégyen és bűntudat): klikk

III.                rész (fásultság és bánat): klikk

IV.                rész (félelem): klikk

V.                  rész (vágyakozás): klikk

VI.                rész (harag): klikk

VII.              rész (büszkeség): klikk

VIII.          rész (bátorság): klikk

IX.                rész (pártatlanság): klikk

X.                  rész (hajlandóság): klikk

XI.                rész (elfogadás): klikk

XII.              rész (ésszerűség)klikk

XIII.          rész (szeretet): klikk

XIV.           rész (öröm és béke): klikk

XV.      rész: (megvilágosultság): klikk

Ez a lelki evolúció skálája is egyben minden teremtésre is képes értelemmel rendelkező fajnál az Univerzumban. A fajok, melyek nem képesek a büszkeség lelki rezgésszintje fölé tömegesen emelkedni (a büszkeség a legmagasabb életpusztító lelki rezgésszint: klikk), azok kipusztulnak. Nálunk most éppen valami ilyesmi zajlik, melyről bővebben itt olvashatsz izgalmas írásokat: klikk1, klikk2, kilkk3. Azok a fajok, melyek túl tudják lépni az életpusztító lelki rezgésszintek világát, tovább fejlődnek egy magasabb és már tudatosan irányított evolúciós, avagy lelki fejlődési pályán.

De mi ennek az evolúciónak a célja? A cél egyetlen egy dolog. Az univerzumot átható pozitív energia szintek elérése és mély megtapasztalása, melyek minden fejlett fajban közösek, függetlenül attól, hogy melyik bolygón léteznek: bátorság, pártatlanság, hajlandóság., elfogadás, ésszerűség, szeretet, öröm, béke és megvilágosultság.  Ezek az Élet alaperényei. Ezek a lépcsők az evolúció végső céljához. Ez pedig nem más, mint az egység megtalálása, ahol az összes lélek újra egyesülhet úgy, mint ahogy a világ kezdetén létezett. Az összes lélek egységét nevezzük Istennek, ami minden lélek együttes energiája-tudása és bölcsessége (Isten helyett, bármely látásmódodnak, vallásodnak megfelelő szó használható, mint például, Univerzum, Nagy Közös Tudat, Mindenható, stb…). A végső cél nem más, mint a lelkek egyesülése azzal a hatalmas létező energiaközponttal, amit a keresztény vallásában Istennek hívnak. Ez a végső megtapasztalás a megvilágosultság szintjén lehetséges. Ezen a lelki rezgésszinten újra a teljes egységben létezel. Szóval mindegy milyen bolygón élsz és éppen milyen faj egyede vagy. A Te dolgod a megtapasztaláson keresztül minél több bátorságot, pártatlanságot, hajlandóságot, elfogadást, ésszerűséget, szeretetet, örömet, békét megélni és ezeken keresztül közeledni a megvilágosultsághoz. Ezzel szolgálod a benned lévő lelked, ami nem más, mint Isten (vagy nevezd úgy, ahogy Neked megfelelő) egy parányi leszakadt energia-darabja, amely vissza akar találni oda, ahonnan az univerzum keletkezésekor leszakadt.  

A „Beszélgetések Istennel” című könyvben is leírja a Neale Donald Walsch: Valaha volt Isten és nem létezett semmi más. De Isten így nem tudta megtapasztalni önmagát, hiszen csak önmaga volt. Ezért elkezdte feldarabolni magát időben és térben. Azonban Isten darabjai is szerették volna önmagukat megtapasztalni és így ők is tovább polarizálódtak. Ebből a polarizációból lett a mai sokszínű Univerzum, melynek minden darabja Isten maga. Azonban a polarizáció már olyan sokszínű és olyan régen volt Isten feldarabolódása, hogy nagyon sok rész elfelejtette ki is ő valójában. Ezen részek közül egyre többen döbbennek rá, hogy nem jó elveszetten létezni és ők elkezdtek újra vágyni az egységre. Nekik már az újbóli egység a fontos, melyhez a megtapasztaláson keresztül kerülhetnek közelebb. Szóval a megtapasztalásnak egyértelmű célja van. Minden lélek az újbóli egységre törekszik és azért választ újabb és újabb testeket, hogy visszajusson az isteni részek újbóli egyesüléséhez. A megvilágosultság állapotába juthatunk el ide és ehhez semmi más nem kell, csak tudatos lelki fejlődés.



Mi lesz ennek az Univerzumnak a vége? Nagyon egyszerű: a megtapasztalások útján még többé vált Isten, melynek minden része újra egyesült és végtelen számú megtapasztalással gazdagodott. Szóval Isten maga is fejlődik a sokszínű Univerzum változása által. Ő sem végleges és ő sem állandó. Mi lesz utána? A válasz szintén egyszerű: az egységes Isten egy idő után újra nem fogja tudni önmagát megtapasztalni hiszen egyedül Ő lesz, így amikor ez már unalmassá válik elkezd újra polarizálódni, hogy egy újabb és még színesebb megtapasztalási folyamat kezdődjék el… Ez így fog működni míg világ a világ és a változás maga okozza a fejlődést…

Ne vond ki magad a világ rendjéből! Ne hagyd, hogy az egod ezt tegye veled. Az egod az a negatív energia csomag, mely elfelejtette, hogy honnan jöttél és elhiteti veled, hogy egység nem is létezik. Ő az, aki folyton be akarja bizonyítani, hogy istenről leszakadt magányodban Neked jó, hiszen szerinte csak Te vagy. Ez nem más, mint egy belső ellenállás mely boldogtalansághoz vezet. Egyetlen helyes út a lelki fejlődés, mely egonk gyengítésével jár. Ehhez nem kell semmiféle egyházhoz, felekezethez tartozni, ehhez csak Te kellesz és a belső nyitottságod a lelked sugallataira.

Jelen blog boldogságkeresés rovata csupa olyan írást tartalmaz, mely ezen az úton Téged segít

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk.

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések