A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 48. rész: A lufi- és felhő módszer kombinálása – alakítsd át a negatív érzelmeidet pozitívvá

A felhő módszerről Barry Michels és Phil Stutz: Énerő című könyvében (bővebben: klikk) olvastam, melyet gyakran alkalmaztam utána életem jobbá tételében. Nemrég azonban kialakult bennem egy jelen blogon már bemutatott Lufi-módszernek és ennek a kombinálása, mely ezáltal még hatékonyabb lett és pár embernek segített is a környezetemben.  Ezt szeretném most Veled megosztani. A módszert bármely negatív érzelem pozitív érzelemmé váló átalakítására használhatod.




 

Nagyon sokszor vagyunk úgy, hogy akarva vagy akaratlanul megbántunk másokat, vagy lelkesedésből olyat mondunk, amit utána megbánunk. Természetesen még ezerféle oka lehet annak, hogy lelkünkben negatív érzések keletkeznek, melyek gyötörnek minket, melyek miatt bánkódunk vagy szégyen érzetünk támad. Fejben gyakran újra éljük az „élményt” és sokszor megbánjuk tettünket, amit azonban már nem lehet megváltoztatni (hiszen megtörtént). Nagyon gyakran a negatív érzések felerősödnek bennünk, és még gyakoribb az, hogy önmagunkkal túl szigorúan bánva felerősödik bennünk a szégyen vagy más negatív érzés. Sokszor hajlamosak vagyunk túlgondolni azt, hogy tettünket, hogy ítélik meg mások és ennek hatására mások mit fognak gondolni rólunk. Ezek az érzések szinte folyamatosan ott zakatolnak a fejünkben, és megmételyezik a napunkat, esetleg olyan élményeket is, melyeket ezek nélkül nagy örömmel, boldogsággal, hálával élhetnénk meg.

 

Az a bizonyos dolog már megtörtént, ezért azon már változtatni nem tudsz! A múltad része. Azonban a helyzethez való hozzáállásodon tudsz változtatni. Ha gyötrődsz rajta, attól annak a bizonyos dolognak a következményei nem fognak megoldódni, sőt mivel a gyötrődés tőled rengeteg energiát vesz el, és pusztítja a kreativitásodat, ezért még csökkenti is az esélyét annak, hogy megoldódjék. Szóval az első lépés az, hogy igyekszünk ezt a helyzetet lelkileg feldolgozni, vagy legalább mérsékelni azt a negatív lelki hatást, amit az okozott.

 

Erre ajánlok Neked két nagyon egyszerű módszert, melyek használatára kérlek a jövőben: Ülj le kényelmesen, pár mély lélegzettel igyekezz ellazulni amennyire tudsz. Tedd az egyik tenyered a homlokodra, a másikat a tarkódra (másik lehetőség, hogy nyitott tenyereiddel felfelé vagy a comjaidra helyezve ülsz). Ezt követően gondolj arra a negatív érzésre, amit az a bizonyos történés okozott benned. Éld bele magad az érzésbe! Ne menekülj előle! Hagyd, hogy szétterjedjen benned! Ne állj neki ellen! Már tudod, hogy az ellenállás erősíti az érzést, az elfogadás gyengíti. Ezután figyeld meg, hol van az érzés középpontja. Ez valamelyik energiaközponttal azonos lesz (bővebben: klikk). Amikor már nem tud tovább az érzés tágulni benned, érzékeld a kiterjedését is! Lehet, hogy akkora, mint a gyomrod, de az is lehet, hogy az egész testednél is nagyobb. Utána képzeld el, hogy a fejed felett lebeg egy félig üres lufi. Tudatosítsd a tényt magadban, hogy a negatív érzés, amit most érzel egy energia, mely képes áramlani.  Képzeld el, hogy képes vagy irányítani ezt a folyamatot! A gerinced mentén áramoltasd ezt a negatív energiát a fejed búbján keresztól a lufiba. így ezzel az érzéssel megtöltődik-felfújódik a lufi. Vizualizáld, ahogy megtörténik. Majd képzeletben ezt a lufit engedd el és hagyd, hogy elszálljon. A lufi, ahogy szép lassan távolodik, egy tűzhányó fölé ér. Ott a kilépő forró levegő elégeti azt és a negatív energiák megszűnnek létezni. (Ha nehéz elképzelned a lufit, akkor képzeld el azt, hogy ez az érzés koszként rakódott a testedre és a zuhany alatt állva lemosod magadról.)

Ezután képzeld el, hogy a fejed felett egy borús összefüggő fekete felhő van, mely most szétválik. A kialakult résen a napfény a fejedre süt és élvezet a melegét. A fény a pozitív érzések világa. Érezz hálát, amiért a felhő szép lassan eloszlik és egyre több fény ér Téged! Ezt követően élj meg egy olyan pozitív érzést is, amit annak a dolognak a meg nem történte, vagy jóvá tétele okozna benned, melyet az előbb elengedtél. Engedd, hogy ez a pozitív érzés átitassa az egész tested. Majd vegyél 2-3 mély lélegzetet és nyisd ki a szemed.

 

Ez a gyakorlat mindössze 1-3 percet vesz igénybe, és felgyorsítja a negatív érzés feldolgozását. A lényeg az, hogy amikor rád tör, akkor igyekezz mielőbb megcsinálni ezt a gyakorlatot. Hidd el segíteni fog!

 

Összegezzük, hogy mi a teendőd:

Feladat: Hétköznapi életed során amikor negatív érzések kerítenek hatalmukba használd a lufi- és felhő-módszert. Fontos, hogy a módszer elvégzése során az érzelmeidre, érzéseidre fókuszálj és a folyamat végére a negatív érzés pozitívra cserélődjék!

Meddig kell végezned ezt a feladatot: Ezt a feladatot legalább addig végezd, míg a pozitív érzések nem lesznek túlsúlyban az átlagos napjaidon. Valakinél ehhez elég pár hét, de van, akinél hónapokra van szükség. Ha az életed visszaesne és újra negatív érzelmi túlsúlyba kerülnél, mindig vedd újra és újra elő ezt a módszert.   

Pár jó tanács: A benned élő pusztító-ego mindent meg fog tenni, hogy ezt a módszert kiiktassa az életedből. Ez azért van, mert veszélyt jelent rá. Unalmasnak, eredménytelennek, hülyeségnek fogja titulálni. De az is lehet, hogy azt fogja sugallani, hogy ez Rád nem hat, vagy a Te esetedben ez nem működik. Ne hagyd magad kérdek becsapni a pusztító-egod által! Láss mögé! Minél erősebb a vágy hogy letedd, annál jobban hat! Kérlek tarts ki, amíg az egod átalakul és be nem integrálódik az életedbe a pozitív érzések világa. Az is jusson eszedbe kérlek, amit itt olvashattál (bővebben: klikk): a sejtjeid hormonfüggéséről. A tested jelenleg a negatív érzések túlsúlyából fakadó hormonokra van ráfüggve.

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk.

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések