A boldogságkeresés: Életmód, természetgyógyászat – 6. rész: A test, mint energia rendszer II. – az energia központok

 

Vannak ma már olyan speciális mérő eszközök, melyekkel a test és az egyes szervek frekvenciáját, energia szintjét mérni tudják. Ezek segítségével tudományosan igazolttá vált, hogy a testben egy bizonyos fajta frekvenciájú energia áramlás és energia gerjesztés történik, mely fontos része a sejtek közötti kapcsolattartásnak. Ebből fakadóan a test egy mágneses mezőt alkot, melyben a különböző szervek különböző mértékben vesznek részt. Például kimérték, hogy a legerősebb mezőt gerjesztő szervünk a szív, mely 5000-szer erősebb mezőt generál, mint az agyunk. Pedig az agyunk is erős szerv ebből a szempontból.  A szív mágneses impulzusai például a testtől 2-3 m távolságban is mérhetők magnetométer detektorral. Ezzel kapcsolatos kísérletek során bizonyított ténnyé vált, hogy amikor emelkedett érzéseket élsz át, akkor nem csak az összes sejtednek adsz fontos mágneses jeleket, hanem ilyeneket sugárzol kifelé a világ felé is. Ez egyben igazolja azt az írásomat, ahol a lelki rezgésszintek csoport dinamikájáról írtam Neked, hogy hogyan hatnak egymásra az emberek anélkül, hogy észre vennék azt (bővebben: klikk).

Az energia szinteket érzelmek táplálják, melyek visszacsatolva újabb érzelmeket generálnak, ahogy ebben az írásban részleteztem Neked: klikk. Tehát a lelked átlagos rezgésszintje nem más, mint az érzelmeid átlagából adódó energiaszint. A tested pedig nem tesz semmi mást, csak folyamatosan ehhez igazodik. Képzeld el, hogy amikor elkezdesz aggódni egy még meg nem történt esemény miatt és az egyre jobban beleivódik az agyadba és egyre jobban aggódsz miatta, olyankor mi történik? Egyre több negatív érzelmet generálsz, melyet a gondolataiddal egyre erősebbé teszel. Eközben a lelked energia szintje erre az alacsony szintre áll be. Az eredmény az lesz, hogy az valósul meg az életedben, amitől aggódsz. Hiszen a tested nem tesz különbséget a külső behatás következtében létrejövő vagy a képzelt esemény miatti érzés között. Ha a lelked már „beállt” arra a szintre, amely az aggodalmad okát jelentő eseményekkel tartható fenn, akkor az így programozott tested ki is fogja provokálni, hogy ennek beteljesülése felé tereld az életed. Gondolom, ezt már mindannyian átéltük, vagy valami ehhez hasonlót. Ha valamitől nagyon félünk, tipikusan bevonzzuk azt.

Egyetemista koromban azt gondoltam, hogy szerencsétlen csillagzat alatt születtem, mert állandóan balszerencsés voltam. Úgy éreztem magam, mint Hókuszpók a Hupikék Törpikék című mesében, akinek a feje felett napsütéses időben is mindig egy sötét felhő szállt. Emlékszem, egyszer volt az egyetemen egy nagyon nehéz vizsgám, ahol 64 db tételt kellett megtanulnom. A szóbeli vizsgán 3 db tételt kellett húzni. Nekem a sok tanulás ellenére 6 db tételre már nem volt időm. Rettegve mentem be a vizsgára, hogy nehogy azokból húzzak. Ma már logikus, amit akkor nem értettem: mind a három tételt abból a 6-ból húztam bele. Ennek a valószínűsége 0,04 %. Mégis megtörtént! Ugyanarra a napra bejött velem egy barátom is vizsgázni, aki mindössze 10 db tételt tanult meg a 64-ből. Ő egy nagyon laza és pozitív gondolkodású srác volt. Én amolyan ultra-mákos embernek láttam őt akkoriban. A lényeg az, hogy két tételt belehúzott ebből a 10-ből, egyet pedig olyat amire nagyjából emlékezett előadásokról. Így egy négyessel jött ki a vizsgáról, én pedig egy egyessel, miközben ő kb. negyede annyit tanult, mint én.

Szóval a tudatalattid és a hozzá programozott tested ennyire erős! Az érzelmeid genetikai szintig lehatolnak a testedbe (erről bővebben itt olvashatsz: klikk), így a tested tökéletes mágnesévé válik annak, amit az érzelmeid sugallanak neki.

Ha például görcsösen vágysz egy jó kapcsolatra, akkor tuti nem fog összejönni, mert maga a vágyakozás az, amire adaptálod a tested. Szóval a tudatalattid a testedet a vágyakozás mágnesévé teszi. Így nem a cél elérése felé fogja alakítani a jövőd, hanem a sóvárgás fenntartására. Ez egyébként a vágyakozás lelki rezgésszintjében való beleragadást okozza (bővebben: klikk). Hasonló a helyzet azokkal a hölgyekkel, akik szégyent éreznek elhízott külső megjelenésük miatt nap mint nap és ezért utálják magukat. Az érzelem az önutálat és a szégyen (bővebben: klikk). Persze, hogy nem fog semmi megváltozni az életükben, hiszen az önutálat érzésének fenntartására lesz a testük „mágnesezve”. Így minden fogyókúra próbálkozás eleve kudarcra van ítélve.

Most felteszek Neked egy egyszerű kérdést: Ha ezek megtörténhetnek Veled, akkor miért ne történhetnének pozitív változások az életedben? Nem kell hozzá semmi mást tenned, csak ugyanezt fordítva! Nem negatív érzést kell társítani egy képzelt helyzethez, hanem pozitív érzelmeket. Ha ezt ugyanolyan intenzitással és tartóssággal teszed, mint ahogy az aggódást, vagy az önutálatot, vagy a szégyent akkor ez is ugyanúgy meg fog történni. Hiszen az érzelmeiddel emeled a lelki energia szinted, majd a tudatalattid úgy mágnesezi a tested, hogy az olyan események felé fog vinni, amelyek azt a rezgésszintet konzerválják. Hogy ezt, hogy lehet elérni, arról külön írásokban fogok írni Neked.  De ezzel kapcsolatban a legjobb könyvet, ami a legtöbbet tudja adni Neked, itt találod: klikk.

Mai írásomat azonban a test energia rendszerének további ismertetésére szeretném fordítani. Ha már megértetted, hogy mennyire fontos a lelked energia szintje és mennyire kihat ez a lelkedre, testedre, jelenedre és a jövődre (lelki rezgésszintek bevezető írását itt találod: klikk), akkor itt az ideje megismerkedned a tested energia központjaival, mert ezek szabályozzák a jelened és a jövőd és nem mellesleg az egészséged is. Ezen keresztül még jobban érthető lesz számodra, hogyan működik a lelked és a tested kapcsolata, és segít a mélyebb önismeret megszerzésében is.

A testednek 7 db energia központja van, melyet az alábbi ábra személtet:

 


(ábra forrása: http://mentalfitnessguru.hu/eletmod/td_d_slug_30/)

Ezeket a keleti kultúrákban csakráknak is szokták hívni. De az az igazság, hogy a csakrákkal kapcsolatban már annyi túlmisztifikált „hókusz-pókusz”-t olvastam, hogy nem igazán szeretem ezt a szót használni. Ezért én a jövőben is az energia központ szót fogom használni ezekre.

Ezek az energia központok ma már tudományosan is megalapozottan létezők. Minden energia központnak saját idegközpontja van, saját hormontermelő mirigyei és ami a legmeglepőbb saját elméje. A test akkor működik jól, ha az összes energia központ optimális energia szinten van és a test szimmetria tengelyében helyezkedik el. Ha valamely energia központban alul működés, vagy túlműködés lép fel, vagy jobbra, illetve balra eltolódik (asszimetria) az bizonyos betegségeket generál a testben.  Mint ahogy már részletesen ismertettem (bővebben: klikk), ezeknek a gyökerei mindig negatív érzelmek és negatív gondolatok. Ezek hatására az energia központ torzul, mely kihat a hormonháztartásra és az idegi szintű működésre mely, ha tartósan fennál testi elváltozásokat okoz.

Vegyük végig a 7 energia központot (a számozást alulról felfelé haladva tudod párosítani az ábrán bemutatott helyekkel):

-          1. energia központ: Nemi mirigyek, alsó bélfodor-idegközpont

-          2. energia központ: Emésztő és hasnyál mirigyek, felső bélfodor idegközpont

-          3. energia központ: Mellékvese, gyomorszáj idegközpont

-          4. energia központ: Csecsemőmirigy, szív idegközpont

-          5. energia központ: Pajzsmirigy, pajzsmirigy idegközpont

-          6. energia központ: Tobozmirigy, tobozmirigy idegközpont

-          7. energia központ: Agyalapi mirigy, agyalapi idegközpont

(Egy 8. energia központ is létezik, de annak nincs közvetlen testi „kapcsolata”, mert az a fej felett kb. 30 cm-re helyezkedik el, de ennek a testi egészséghez közvetlen szerepe nincs).

Minden energia központ torzulását bizonyos típusú lelki problémák, addikciók okozzák. Ezekből adódóan az energia központ torzul. Ennek következtében előbb fájdalmak, enyhébb gyulladások, allergiás reakciók, jelzik a testi elváltozás kezdetét majd, ha nem történik változás a szervezet elváltozásai következnek be.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy az alsó 3 energiaközpont felel a racionális világban megszerezhető ösztönszerű és egyéb örömökért, testi funkciókért, viselkedésekért: szexualitás, evés, ivás, salakanyagok kiválasztása, ego, versengés, türelmetlenség. A felső négy energia központ felel a magasabb rendű örömökért, funkciókért, viselkedésekért: szeretet, információ átadás, kreativitás, tudás, intuíció, hit.  

A mai világ sajnos nagyon erős az alsó 3 energia központ „ingerlésében”. Az egész világ arra csábít, hogy szexelj, falj, igyál, élvezz, versengj, birtokolj, légy önző és mindezt azonnal (türelmetlenség). Erről egy érdekes írást itt olvashatsz: klikk. Szóval a nyugati „kultúrákban” élő emberek legnagyobb részénél garantált az alsó 3 energia központ alul- vagy túlműködése. A média, reklámok, internet csábításai és a folyamatos stressz mind ezekre az energia központokra van erős hatással. Nem csoda, ha túl racionalizált, érzelem szegény, addikcióktól szenvedő, gyakran élvhajhász emberek milliói futkosnak az utcán.

A boldogságunk alapvető kulcsa az, hogy 3 alsó energia központunkat kiegyensúlyozott és optimális energia szintre hozzuk. Ehhez pont azokat a hatásokat kell fékezni, amikre a jelenlegi nyugati „kultúra” állandóan csábít. Türelmetlen vagy? Akkor fejleszd a türelmességed! Erős az egőd? Fejleszd az önzetlenséged! Versengő vagy? Engedd, hogy mások nyerjenek! Falánk vagy? Mérsékeld evési vágyaid! Iszákos vagy? Ne engedd, hogy uraljon téged! Sokat szexelsz? Mérsékeld a szex fontosságát az életedben!  Tudom, hogy pont ezek ellen a legnehezebb tenni, hiszen pont azért csinálod gyakran, mert ez jelenlegi életed fő örömforrása! De ez a boldogtalanságod oka is egyben. Itt a blogon sok olyan módszerről fogok írni, amik ezek mérséklésében segítenek Neked. Az első lépés mindig a felismerés, utána jön az elhatározás a változtatásra. Ha ez megvan, akkor lesz csak itt az ideje helyes módszereket kiválasztanod, amiben a „Boldogságkeresés: eszközök, módszerek” rovat segít Neked.  

Fontos még megemlíteni, hogy ezen energiaközpontok alul-energetizáltsága is legalább olyan veszélyes mint a túlfűtöttsége. Hiszen az egyes energia központok alul-energetizáltsága is komoly problémák gyökere lehet, melyre pár példa:

-          1. energiaközpont: szexuális anorexia, frigidség

-          2. energia központ: anorexia

-          3. energia központ: fásultság, depresszió

Az egyes energia központok asszimetriája is sok izgalmas dolog megértésében segíthet. A jobb oldal általában az apai-férfi princípium-fiú gyermek, míg a bal oldal az anyai-női princípium-lány gyermek lelki vonatkozásival függ össze. Én például 6 éves koromban vesztettem el édesapám. Nem véletlen, hogy a jobb oldali hónalji nyirokcsomóimmal van rendszeresen gond, hiszen ez a 4. energia központ (szív) jobb oldali irányú asszimetriájára utal.

Szóval, ha figyeled a tested tüneteit, jeleit, akkor rájöhetsz arra, hogy melyik energia központoddal van baj. Ebből következtetni tudsz arra, hogy milyen lelki okok miatt lehet ez. Szóval ezeknek az ismereteknek a segítségével visszaszerezheted testi egészséged, mélyebb önismeretre tehetsz szert, elindulhatsz egy boldogabb élet felé és begyógyíthatod lelked sebeit.   

A jövőben az egyes energia központokról is szeretnék részletesen írni, azért, hogy a tested jeleiből minél többet olvashass ki és minél eredményesebben változtathass sorsodon! Ha ez a téma mélyebben érdekel, akkor a számodra ideális könyvajánlót itt találod: klikk.

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések