Énerő (könyv ajánló)

 

Barry Michels és Phil Stutz: Énerő című könyvét kb. 6 éve olvastam. Itt a blogon több esetben is utaltam már rá, ezért úgy éreztem itt az ideje egy könyvajánlót írnom hozzá. Ez a könyv is nagy hatást gyakorolt az életemre annak idején…

Ezelőtt nagyon sok könyvet olvastam el pszichológia-önismeret-önfejlesztés témakörben, de mind azzal fejeződött be, hogy ha már felismertük a lelki okokat, amik miatt boldogtalanok vagyunk, akkor már minden magától megoldódik. Szerintem ez a legnagyobb „bullshit”, mégis a legtöbb szerző ezzel hitegeti olvasóit.  

Tényleg nagyon fontos, hogy felismerjük a valós mozgató rugókat melyek bennünk munkálnak és még fontosabb, hogy mély önismeretre tegyünk szert, nem véletlenül szól erről két önálló rovat a blogomon.  De az igazi munka csak ezután jön! Hiszen meg kell változnunk! Változtatni kell a rossz berögződéseinken, sémáinkon! Szerintem ez e legnehezebb és a legtöbb munkát és kitartást igénylő szakasza a fejlődésünknek.

Az Énerő volt az első olyan könyv, ami konkrét módszereket adott a kezembe. Olyan módszerekről írt, melyeket saját magam végezhetek azért, hogy megváltoztathassam a saját életem. A módszerek egyszerűek és a könyv segítségével jól elsajátíthatók. Ezért tartom annyira jó könyvnek. Természetesen ezek a módszerek sem mindenhatók. Minél kisebb korból származnak a lelki gyökerek, annál kisebb eséllyel tudunk saját erőből kilépni a rossz sémáinkból. Erről részletesen itt írtam a blogon: klikk. Azonban bizonyos mélységű lelki sebek esetén igenis képesek lehetünk az öngyógyításra. Ehhez pedig ez a könyv komoly segítséget nyújthat!  Remélem neked is segíteni fog ezzel a könyvvel a szerzőpáros, úgy ahogy nekem is tette annak idején…

Kívánok sok sikert utadon!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések