A boldogságkeresés: Életmód, természetgyógyászat – 7. rész: A test, mint energia rendszer III. – Tested első energia központja (szexualitás és ősbizalom)

 

Ezt az írást két előzmény cikk alapozta meg. Így, ha esetleg elkerülte volna a figyelmed, akkor érdemes ennek folytatása előtt átszaladnod rajtuk, hiszen azok nélkül valószínűleg ez nem lesz számodra eléggé érthető.  Ezeket itt találod: 1. rész: klikk, 2. rész: klikk.

Az alábbiakban pár fő szempont szerint tárgyalom az első energia központot. Célom, hogy a többi energia központról is készüljön egy-egy írás a jövőben és azokat is ugyanezen szempontok szerint tárgyaljam majd. Ha végig haladsz velem ezen a cikk-sorozaton és minden írás elolvasása után végig gondolod, hogy a Te esetedben milyen jeleket ad a tested ígérem, hogy másképp fogod látni önmagad és a világot is… No de fogjunk is bele az első energia központ „vizsgálatába”:

Energiaközpont elhelyezkedése, mirigyei:

Az alábbi ábrán az energiaközpontok elhelyezkedése látható a testben. Az első energia központ a legalsó ezek közül. A testben a gát környezetében helyezkedik el. Ennek az energia központnak a hormon termelő mirigyei a nemi mirigyek, idegközpontja pedig az alsó bélfodor idegközpont. Mint ahogy azt már írtam, ennek az energia központnak saját hormontermelése, idegi szintű működése és elméje is van. Ebben az elmében konzerválódnak azok a problémák, melyeket magaddal hoztál a múltadból.

(ábra forrása: http://mentalfitnessguru.hu/eletmod/td_d_slug_30/)

Energiaközponthoz tartozó testi és lelki területek:

Testi értelemben ehhez az energia központhoz tartozik a végbél, a nemi szervek, a húgyutak, a prosztata, lép, a csípő, fenék és alhas területei. Ez az energiaközpont felel a nemiség, nemi identitás, szexualitás, utódnemzés és az ősbizalom kérdésköreinek működéséért.

Ha ezeken a területeken lelki problémáink vannak, akkor azok előbb utóbb ezekben a szervekben, ezeken a területeken fognak okozni tüneteket, illetve testi elváltozásokat.

Energiaközpont alul- vagy túlműködése, asszimetriája, testi tünetei:

Ha a szexualitásunk terén vannak elfojtásaink, vagy egyéb lelki problémáink, akkor ez az energia központ fog alul-, vagy túlműködni. Az alul működés hozza a frigiditást, a nemi vágy hiányát, mely szélsőséges esetben szexuális anorexiába torkollik. Ismerek egy hölgyet, aki negyvenes évei közepén jár és még szűz. Abszolúte nincsenek szexuális gondolatai és vágyai. Soha életében nem volt párkapcsolata, de mindez nem vallási hitvallásból fakadóan van így. Ő tipikus példája az első energia központ szélsőséges alul energetizáltságának.

Az erős elfojtások, vagy bizonyos lelki problémák okaihoz való görcsös kapaszkodás aranyeret, vagy krónikus esetben végbél rákot okoz. Ismertem egy olyan hölgyet, aki nagyon jó módban élt, és amikor elvált az exférje anyagilag kisemmizte. Nem volt képes elengedni a régi jómódú életét jelentő ház elvesztését, melynek révén nagyon kemény aranyere lett. Az elengedés képtelenségén túl a férfiúi nemben való teljes csalódás, bizalmatlanság az energia központ erős torzulását idézte elő.

Nagyon sok férfinak van komplexusa férfiasságát illetően, melynek révén prosztata problémáik jelentkeznek. Eleinte krónikus prosztata gyulladás, majd sokaknál prosztata rák. A nőknél a nőiségükben vetett hitük megtörése nagyon sokszor méhnyakrákot, vagy méhbeni ciszta fejlődését okozza.

A szexuális eredetű lelki elfojtások, vagy túláradások ennek az energiaközpontnak a túlműködését is okozhatják. Nekem évtizedekig volt ez az energia központom túlenergetizált. Ez általában a túlfűtött szexuális életben, vagy annak túlfűtött vágyában jelenik meg. Ide tartoznak a szexfüggők, a pornó függők és a különböző szexuális perverziók addikcióiban szenvedők. Minél mélyebbek ezek a bizonyos szexuális perverziók iránti vágyak, annál inkább van probléma a személy lelkében az ősbizalom kérdéskörével. Természetesen a szexuális bántalmazás, megaláztatás áldozatainál, illetve a bántalmazóknál is ez az energiaközpont az, aminek torzulása jellemző.

Az ősbizalom a gyermekben kb. 3-4 éves korig alakul ki, mely már pocaklakó korban elkezdődik felépülni. (Erről egy nagyon érdekes írást itt találsz: klikk). Az ősbizalom kialakításáért elsősorban az anya felelős, de kismértékben az apa is szerepet játszik benne. Ha valaki nemvárt gyermekként jön a világra, vagy nem őszinte szeretetteljes környezetben éli meg a pocaklakó és az azt követő 3-4 évét, akkor ott az ősbizalom nem alakul ki. Ennek jelei már kisgyermekkorban megjelennek. A gyermek önfejű, hirtelen haragú (dackorszakot nem szabad ezzel összekeverni!), önző, indulatos, feszegeti a szülei határait, ahol lehet kiprovokálja, hogy bűntudatot és szégyent élhessen meg. Ezek a gyermekek gyakran nemi identitásukban is meg vannak sértve szüleik által, pl: „minek lettél lány, mindig fiút akartam”. Az eredmény az, hogy felnőtt korban a szégyen, bűntudat, nemiséggel kapcsolatos elfojtások szexuális perverziókba „töményednek”. A felnőtt tudattalanul ezeken keresztül éli meg ezeket az érzéseket.

Az ősbizalom hiányának másik következménye, hogy nem tudjuk magunkról elhinni, hogy szerethetők vagyunk. Ezért másoktól a lehető legtöményebb és legnagyobb mennyiségű szexuális elfogadásba menekülünk. Ezen keresztül akarjuk betömni a szüleink (különösen az ellenkező nemű szülő) által bennünk hagyott szeretethiányt, ami fekete mély kútként tátong a lelkünkben (Ezzel kapcsolatban egy érdekes kétrészes cikket itt találsz: klikk, klikk2). Ezzel összefüggésben nem tudjuk önmagunkat elfogadni olyannak, mint amilyenek vagyunk. A szexualitást egy olyan örömforrásként éljük meg, mely által okozott kitörő öröm pillanataiban meg tudunk végre feledkezni önmagunkról és így átmenetileg felhagyhatunk a görcsös önmagunk előli meneküléssel, ami mivel legtöbb esetben tudattalan, számos árulkodó tünete lehet (pl. addikciók, munkamánia, kényszersségek, stb...) Így a szexualitás, illetve a szexuális perverziók egyben a menekülés lelki szigetei is, ahol rövid időkre megnyugvásra lelünk. Ezért ez is úgy működik, mint a kábítószer és ugyanolyan függőséget is okoz. A függő személy általában a fő boldogságforrásának tekinti szexualitását (vagy perverzióit) és pont ez miatt nem veszi észre, hogy ez konzerválja boldogtalanságát.

A testnek ezen területén megjelenő tünetek mindegyike ennek az energiaközpontnak a problematikáját jelzi. Nagyon sokféle testi tünetről lehet beszélni. Nekem például régebben rendszeresen voltak csalánkiütésszerű nagyon viszkető bőrkiütéseim, amik rohamszerűen jöttek és ugyanolyan váratlanul múltak el. Ezek a herék környékén, fenéken, comb belső felületén jelentkeztek. Orvosi okát nem találták. Ugyanígy voltak rendszeres here fájdalmaim, és nagyon sokat viszkettek a herezacskóim. Ezek a tünetek szintén nem voltak hagyományos orvoslással megmagyarázhatók. De ide tartozik az aranyér, a legyengült immunrendszer miatti hugyúti vagy hüvelyi fertőzések, vagy a túlzottan gyakori vizelési inger is. Azok közül, melyek ezekből rám jellemzőek voltak, akkor kezdtek el ritkulni, stabilizálódni, amikor a belső békém és önelfogadásom magasabb szinteket ért el. Akkor mindig valamely tünetegyüttes spontán elmúlott és csak utána döbbentem rá, hogy „jé milyen régóta nem volt már”.

Az első energiaközpontom – a maradék tüneteim és szexuális attitűdjeim alapján – még mindig kismértékben túlenergetizált, de mára már töredéke annyira, mint régebben. Ennek köszönhetően a testi tünetek nagyobb fele el is múlott, a maradék tünetek ritkultak és enyhültek. Egyébként kimérhető ma már az energia központ állapota, amiről Joe Dispenza kiváló könyve részletesen is ír: klikk

Az energia központ asszimetriája is izgalmas következtetésekre adhat módot. Ha a tünetegyüttes jobboldali, akkor az édesapánkkal vagy fiú gyermekünkkel való viszony a fő lelki gócpont, míg a baloldali tünetek az édesanyával, illetve lány gyermekünkkel való viszonnyal függenek össze. Például amikor a kineziológusnál megtudtam (erről a módszerről itt olvashatsz bővebben: klikk), hogy nem várt gyermek voltam. Akkor elkezdtem ezen az addig nem is tudott, de tudatalattimban mélyen benne lévő nagyon komoly lelki problémával foglalkozni. A munka kezdetén a fenekemen a bal oldalon jelentek meg kemény szinte szúró búbok (mintha tüskéket növesztett volna oda a testem). A bőrgyógyász szerint teljesen ártalmatlan bőr elváltozások, melyekre nincs racionális gyógyír, maximum lézerrel le lehet őket szedni. A lényeg az, hogy az elfojtott negatív lelki energiák felszabadítása ilyen komolyan jelentkezik. A test semmi mást nem tesz csak, amit a lelkünk diktál neki. Így a testi tünetek jelző fények, melyek segítenek abban, hogy megértsük önmagunkat és fejlődhessünk ezáltal.

Az első energiaközpont és a lelki rezgésszintek kapcsolata:

 Az első energia központhoz tartoznak a legalacsonyabb szintű testi és lelki energiák. Ezek ősi alapösztönök szintjére „süllyesztik” az embert. Természetesen ezen a szinten lenni is csodálatos dolog, hiszen a szexualitás életünk egyik legszebb ajándéka. Itt nem magával az alacsony energia szinttel van a baj, hanem azzal, ha sosem tartózkodunk itt, vagy ha túlzottan sokat.

Egyes lelki rezgésszintek szorosan összefüggenek az első energiaközpont nem megfelelő működésével. A szégyen, bűntudat (bővebben: klikk), fásultság (bővebben: klikk), félelem (bővebben: klikk) és vágyakozás (bővebben: klikk) mind tudják okozni ennek az energiaközpontnak a nem megfelelő működését. Az ellenkező nemű szülő, ha nem fogad el minket olyannak amilyenek vagyunk, akkor ez miatt szégyent és bűntudatot hordozunk a lelkünkben, hiszen önmagunkat hibáztattuk gyermekkorunkban ezért (erről bővebben itt olvashatsz: klikk). Ez ennek az energiaközpontnak a torzulását eredményezi. A fásultság lelki rezgésszintje okozza a frigiditást, a szexuális érdeklődés erős hiányát. A félelem lelki rezgésszintjére jellemző, hogy szexuális vágyainkat nem, vagy csak torz módon tudjuk megélni, például a terhesség vagy a nemi betegségektől való erős félelem miatt. A vágyakozás lelki rezgésszintjén élő emberekre jellemző a sok pornográf eredetű média nézése.  De az is, hogy a valós szexuális élményeiket nem tudják a teljes örömteliségében megélni, mert az aktus közben is mindig olyan dolgokról álmodoznak, ami akkor éppen ott nem jön össze valamiért.

Jól látható, hogy minden mindennel összefügg. A gyermekkorból hozott lelki problémáink és az azóta megélt élményeink együttesen okozzák a jelenlegi lelki energiaszintünket. Ez alapvetően befolyásolja a gondolkodásunkat, gondolatinkat és az érzéseinket. Ezek kihatnak az idegrendszerünkre, hormonháztartásunkra és még a genetikánkra is, melyek által úgy „mágneseződik” a testünk, hogy ezt az állapotot fenntartó események felé sodorjon minket. A testünk nem tesz mást, mint hogy tökéletesen összehozza nekünk azt, mint amire a lelkünk programozta.

Szóval érdemes nem elbagatellizálni testünk és viselkedésünk jeleit! Ezekből mélyíthetjük önismeretünket és olyan felismerésekig juthatunk, melyek révén elindulunk egy boldogabb élethez vezető ösvényen a saját jövőnkbe!     

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések