A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 11. rész: Szinte mindenki tévedés áldozata (itt az idő, hogy szeresd magad)

 

Van egy igazán jó hírem a számodra! Az összes lelki sebed, az összes lelki problémád, amit csecsemő vagy gyermek korból hoztál mind tévedések következménye. Hogy ezt megfelelő mélységben megértsük, gondolj bele, hogy viselkedik egy kisgyerek:

A gyerekek a szüleikre és más számukra fontos tekintély személyekre úgy néznek, mint az istenekre. Számukra ők a „nagyok”, ők a „követendő példák”, ők azok, akik olyan „tökéletesek”, akikre hasonlítani szeretnének, ha majd felnőnek. Ugye mi felnőttek jól tudjuk már, hogy ez mennyire nem igaz. Jól tudjuk, hogy mennyire tökéletlenek vagyunk és azt is, hogy szüleink is mennyire azok voltak. Aki nem így gondolja, annak nem árt, ha megtanulja elfogadni saját gyengeségeit, gyarlóságait ahelyett, hogy nem vesz róluk tudomást. De nem ez a mai írás témája.

Ha egy gyermeket például szexuálisan molesztál az édesapja, akkor a gyermek saját magát tartja hibásnak, azért amiért az apja ilyet tesz vele. (Két ilyen hölgyet is ismerek. Sajnos az ilyen brutális cselekedetek nem is olyan ritkák mind gondolnád!). Az önhibáztatás miatt a lelki következmények a gyermekben jönnek létre. A gyermekben fel sem merül édesapja vétke. A legtöbb ilyen esetben a gyermek saját testét egy szemeteskukánál is mocskosabb dolognak éli meg. Azt hiszi, hogy ő az oka annak, hogy szegény édesapja ilyet tesz vele. Hiszen apa tökéletes. Nem véletlen, hogy az ilyen lánygyermekekből lesz a legtöbb prostituált felnőtt korban. A szegény gyermek egy óriási tévedés áldozata! Azt hitte, hogy az apja tökéletes. Ha szegény kislány rádöbbenhetett volna, hogy az apja egy lelkileg borzalmasan beteg ember, és hogy vele valójában semmi baj nincs, mennyivel másképp alakulhatott volna az élete? Sajnos minden gyermek egy villámhárító, egy lelki teher átvevő lény. A lelki betegségeiket a szülők tudattalanul átterhelik gyermekeikre, akik feltétel nélkül be is fogadják azokat.

Vetítsd ezt a szélsőséges példát bármilyen gyermekkori lelki sebet okozó történésre! Mindig az a következmény, hogy a gyermek saját magát okolja. A szándékosan durva példa ellenére, ez jóval enyhébb szülői cselekedeteknél is ugyanígy működik. Mindig a gyermek húzza magára a dolgot. Pedig minden gyermek téved! A valóság az, hogy minden gyermek tökéletesnek születik, csak a szülök és egyéb körülmények rontják el őket! Nem szülő a tökéletes, hanem a gyermek!

Szóval Te is tökéletesnek születtél! Rosszul berögzült tévedések következménye az, hogy ezt eddig nem tudtad elhinni magadról! Itt az idő változtatnod rajta… Értékes és szerethető vagy ugyanúgy, mint minden ember társad!

Ha nem megy egyedül hogy elfogadd magad és szeretetet legyél képes érezni önmagad iránt, akkor fordulj szakemberhez, vagy folyamodj más módszerhez! Egy integratív pszichoterapeuta (bővebben: klikk), vagy egy jó kineziológus (bővebben: klikk) sokat segíthet Neked ebben!

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása, akkor klikk ide: klikk


Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések