A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 10. rész: A kineziológia csodája

 Nagyon régóta gondolkodtam azon, hogyan lehet az, hogy a kutya, amelyet korán elválasztottak az anyjától és egyedül nőtt fel, az pontosan tudja, hogy melyik füvet kell rágnia, ha nem jó a gyomra. Vagy honnan tudja, hogy melyik tócsából ihat és melyikből nem akkor is, ha szagtalan szennyezők vannak benne. Vagy honnan tudja a ponty a tóban, hogy a polip ízű bojli az számára jó, miközben soha életében nem kóstolt polipot, vagy miért szereti a kukoricát, amikor az a víz alatt nem terem?

A választ a kineziológia tudománya adta meg a számomra. Hihetetlen érdekes volt mikor elkezdtem olvasni róla. A kineziológia tudománya abból indult el, hogy megfigyelték, hogy a test nem téved és nem is képes hazudni. Ez lehet, hogy elsőre furcsának vagy hihetetlennek tűnik, de tényleg így van. Erre sok ezer vizsgálatot csináltak a 70-es és 80-as években, a kineziológia hajnalán. És 99,9%-os biztonság felettire sikerült az összes kísérlet. Például csináltak olyan kísérletet, ahol 5 db zárt borítékba volt egy-egy darab tabletta. Ezekből 4 db mérgező volt és 1 db C-vitamin. Hogy a kísérlet teljesen korrekt legyen, annak ellenére, hogy a zárt borítékot nem nyithatták ki a kísérleti alanyok, mindegyik borítékba ugyanolyan méretű, tömegű, formájú és színű tablettát tettek. A kísérleti alanyokat megkérték, hogy válasszák ki azt a borítékot, melyben a jó pirula van. Természetesen a statisztikai normák szerint trafáltak bele. Azaz a kísérleti alanyok kb. 20%-a találta el a jó tablettát és 80%-uk a mérgezőt választotta. Egy másik tesztcsoportnál a testük válaszát vizsgálták meg a kineziológusok. A testválasz alapján 99,9%-uk a jó tablettát választotta ki, ami racionális gondolkodással lehetetlen. Pedig igaz!  

A kutya és a hal abban különböznek az embertől, hogy a racionális gondolkodásuk nem fedi el a testük ösztönszerű érzékeléseit. A kutya és a hal megérzi, hogy neki mi a jó és mi nem az és ezt csak nagyon ritkán véti el. Az ember a racionális gondolkodása miatt elvesztette a testével való kommunikációt. Nem képes megfelelő mértékben figyelni teste jelzéseire. Pedig nagyon sokszor a racionalitás kudarcot vall és olyankor egy állat jóval bölcsebb, mint az ember. Fura belegondolni ugye? Emberi önteltségünk számára talán még elfogadhatatlan is elsőre. Szóval a tudásért cserébe elvesztettünk egy csodás képességet. Meggyőződésem, hogy ha az ember lelki fejlődése fokozódik, akkor a jövőben élő ember ki fogja tudni racionalitását kapcsolni, amikor az szükséges és ezáltal ez a képesség is visszahozható lesz. De a jelen ettől nagyon messze van.

Egyébként azt is meg fogom magyarázni, hogy ez a folyamat miért így működik. De erről majd jó pár alapfogalom bemutatása után tudok érthetően írni a D-univerzum című blog-rovatban. Alig várom, hogy együtt oda jussunk…

Viszont van egy jó hírem! Igaz, hogy Te nem tudod kinyerni az agyaddal a tested mély tudatalatti szintű jelzéseit, azonban a kineziológus igen. Egy egyszerű testválasz módszerrel a kineziológus meg tudja nézni bármely kérdésre adott testválaszodat. Mire jó ez a módszer? Rengeteg mindenre, hiszen a tested sokkal-sokkal bölcsebb, mint Te (bocs!) és a tested sosem hazudik. Te viszont, ha másoknak nem is hazudsz, önmagadnak biztosan. Sokszor hazudunk önmagunknak azért, mert könnyebb elhinni más igazságát, mint önmagunkba nézni. De sokszor másoknak való megfelelési vágyból is hazudunk önmagunknak. Nagyon ritkák azok az emberek, akik teljesen őszinték tudnak lenni önmagukkal, még ha általában mindenki ezt is hiszi magáról. (Ez a téves hit természetesen az ego délibábja, amiről itt írtam bővebben: klikk). Aztán ott vannak a lelki elfojtásaink, ahová nagyon-nagyon nehezen tudunk benézni. A testünk viszont pontosan tudja, hogy mi van benne elfojtva. Nem véletlenül jelez olyan keményen egy idő után már pszichoszomatikus betegségekkel is (bővebben lásd itt: klikk1, klikk2). 

Szóval akkor mire jó a kineziológus? Mélyebb önismeretre, elfojtott lelki sebek felnyitására és feloldására. A kineziológus annyival tud többet, mint a pszichológus, hogy ő mindig az igazságból dolgozik. Tudniillik, egy hagyományos „beszélgetős” pszichoterápiában, a páciens gyakran úgy kanyarítja, szépíti a dolgokat, ahogy az ő szemszögéből az kedvezőbb. Például, lehetnek a problémái mögött olyan tényezők, amiket még saját magának sem mer bevallani, nemhogy a terapeutájának. Ezzel szemben a kineziológusnak nem lehet hazudni, mert ő a mindig őszinte testválaszból dolgozik.

A módszert nehezíti, hogy a test csak igennek vagy nemmel tud válaszolni. Azaz csak eldöntendő kérdést lehet a testednek feltenni. De egy jó kineziológus így is képes pár perc alatt bármit kihámozni, amivel szembe szeretnél nézni. Szóval a kineziológus olyan, mint egy kíméletlenül őszinte tükör. Így jól gondold meg, hogy mit kérdezel! Csak olyan dolgot kérdezz, amire kapott válaszra elég felkészült vagy! Én például kb. 5 hete tudtam meg 44 éves fejjel, hogy nem várt gyermek voltam. De nem viselt meg, mert már 18 év önfejlesztés után jól tudom kezelni az ilyen lelki terheket is. Jelenleg többek között ennek a feloldásán dolgozom.

Ha kineziológust választasz, akkor javaslom olyat válassz, aki nem csak kineziológus, hanem egyben pzsichológus is. Ennek az az oka, hogy ha olyan ember kezébe kerül a kineziológia eszköze, aki lelki síkon nem elég felkészült, nem elég érzékeny, akkor sajnos ő nagyobb bajt is csinálhat, mint hasznot. Hallottam már olyan emberekről, akiket kineziológus tett tönkre. A túlzott őszinteség nem mindig helyes! Lehetnek olyan helyzetek, hogy az igazságot csak fokozatosan tudja feldolgozni a páciens. Ilyenkor szükséges a kineziológus részéról pszichológusi szakismeret, érzékenység, aki tudja, hogy kit milyen mértékben lehet lelkileg terhelni. Én kb. fél éve járok egy kineziológus-pszichológus szakemberhez. Nagyon szeretem az együtt töltött munkát és annak eredményeit. Segítségével sokkal hatékonyabban tudok önmagamba nézni, és rendbe tenni régen elfojtott sebeimet. Ha te is vágysz ilyen jellegű lelki munkára, akkor keress fel Te is egyet… Ígérem izgalmas és tartalmas lesz…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása, akkor klikk ide: klikk

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések