A boldogságkeresés: Életmód, természetgyógyászat – 5. rész: A test, mint energia rendszer I. – a gondolat és test fizikai kapcsolata

 

Az utóbb két évtized idegtudományi és agyi kutatásai hihetetlen izgalmas felfedezéseket tesznek nap mint nap. Amit évezredekig érzett az emberiség, majd a túl racionalizálódó világunkban részben feledésbe merült, napjainkban tudományos bizonyításokat nyernek. Így a spiritualitás egyes általános érvényű kijelentései tudományosan megalapozott racionális tényekké változnak.

A legújabb kutatási eredmények mérésekkel igazolták, hogy a testünk működése szerves összefüggésben áll a gondolatainkkal. Az idegtudományi szinten igazolt folyamat így működik: Gondolataink hatására agyunkban vagy régi idegi kapcsolatok erősödnek tovább, vagy új idegi kapcsolatok jönnek létre. Ez attól függ, hogy új gondolatról, vagy valamiféle régi, megszokott gondolatról van szó. A 2000-es évek elején Nobel-díjat adtak annak a kutatónak, aki igazolta, hogy egy teljesen új gondolat, az agyban 1300 db új kapcsolatot hoz létre az agyban. A gondolatoknak tehát szinte azonnal testi következménye van. Ez a folyamat tovább folytatódik azzal, hogy ezek hatására a testben érzelmek keletkeznek. Az érzelmek hatására pedig hormonok és egyéb kémiai anyagok termelése generálódik. Tudományosan bizonyított tény, hogy az emelkedett érzelmek, mint például a szeretet, együttérzés, hála, öröm, ihletettség, béke, stb.., több mint 1400 különböző féle olyan kémiai anyag termelését generálják a szervezetben, melyek a test regenerációjáért, növekedéséért felelősek. Ezek az anyagok generálják ezeket a biokémiai változásokat a testben. Ugyanakkor az is igazolt tény, hogy a negatív érzelmek, mnt például a félelem, harag, frusztráció, versengés, irigység, stb… 1200 különböző féle olyan hormon és egyéb kémiai anyag termelődését generálja a szervezetben, melyek a szervezet rövidtávú önvédelméért cserébe a szervezettől energiát vesz el. Amennyiben ezek a negatív érzések és az azokból fakadó stressz (erről bővebben itt olvashatsz: klikk), nem rövidtávúak, hanem tartósak, akkor ezen anyagok jelenléte az egészség romlását generálják. A jelen blogon bemutatott egyensúly-módszer lényege (bővebben: klikk), pont az, hogy a testünkben tudatosan regeneráljuk a negatív érzelmek hatásait. Ugyanakkor ebből a szempontból nézve egyből értelmet nyerhet a számodra, hogy miért nem szabad túl sok akció filmet nézni (bővebben: klikk), vagy bármi egyéb olyan aktivitásokat nagyobb mennyiségben csinálni, melyek lélek rombolóak (bővebben: klikk).

De most jön még csak az igazán nagy horderejű tudományos felfedezés. A gondolataink tehát érzelmeket generálnak, az érzelmek pedig egy teljesen egyedi kémiát okoznak a szervezetedben. A Te szervezetedben lévő hormonok és egyéb idegi szinten ható kémiai anyagoknak egy teljesen egyedi „koktélja” van a testedben most is. Pont ilyen senkinek nincs! Azonban ez generál egy felismerést. Az eddig átélt múltbeli érzelmeid kémiai lenyomata a szervezetedben van! Ami még rosszabb, az az, hogy a szervezetedben lévő kémiai anyagok újbóli előállítását akarja a szervezeted kérni. Ez olyasmi, mint a kábitószer függőség, csak a szervezeted által termelt anyagokból. Amihez a szervezeted jelenleg van szoktatva, azt akarja újra és újra kitermelni. Ezért olyan ingereket küld az agyba, amelyek olyan ösztönösen előtörő gondolatokat hoznak létre, melyek újra ugyanezen érzelmeket generálják, majd azok, ugyanezen hormonokat és egyéb kémiai anyagokat termelik. Ugye milyen érdekes ebbe belegondolni? Szerintem ez egy hihetetlen izgalmas tudományos felfedezés együttes. De még mindig van egy izgalmas csavar ebben az egészben! Számomra ez volt a legmegdöbbentőbb eredmény. Ezeknek a folyamatoknak a hatására a sejtjeinkben bizonyos gének aktiválódhatnak, és bizonyos gének kikapcsolódhatnak, vagy megváltozhat az aktivitásuk. Például a tartós stressz hatására a szervezet sejtjeiben inaktiválódnak a test regenerálódásáért felelős gének. Innen egyenesági magyarázat, hogy miért van annyi rákos megbetegedés, igaz?

A fenti tudományosan is igazolt eredmények tökéletes harmóniában vanna a spirituális vezetők, jógik megérzéseivel. Annyi az eltérés, hogy ezek mérésekkel vannak igazolva, így a sokak számára nehezen érthető „spirituláis köntös” helyett egyszerűen és közérthetően is elmagyarázhatóvá váltak ezek a folyamatok. Ezek az eredmények számos felismerést – melyekről már írtam itt a blogon – tudományos tényként, vagy abból kimondható logikus következtetésként rögzíthetünk. Ebből párat szeretnék Neked összegezni:

1.      Ezek alapján érthetővé válik, hogy miért pszichoszomatikus minden betegség. Hiszen minden betegség negatív érzelmeket generáló gondolatokkal kezdődik. Azok tartós fennállása generálja először a genetikai, majd a kémiai és végül a szervi elváltozásokat. (Pszichoszomatikáról itt olvashatsz bővebben: klikk1, klikk2). /Természetesen ezt generálhatja külső hatás is, nem csak gondolat./ 

2.      Ezek alapján érthetővé válik, hogy miért fontos jónak lennünk. Hiszen, ha jó cselekedeteket végzünk, akkor az jó gondolatokat ébreszt bennünk, azok hatására jó érzéseket élünk meg, melyek jó kémiát és a test regenerálódását eredményezik. Szóval önérdek is jónak lenni, nem csak közérdek.

3.      Ezek alapján tisztán érhetővé válik, hogy miért olyan hatékonyak a pozitív érzelmeket generáló lélek gyógyító módszerek, mint például a Hála-áramlat, vagy más egyéb a blogon már bemutatott eszközök (bővebben: klikk1, klikk2, klikk3)

4.      Az is egyértelműen letisztul bennünk ezen tudományos eredmények hatására, hogy miért olyan nehéz megváltozni? És miért olyan nehéz egy elmélyült betegségből kilábalni? Hiszen ahhoz, hogy ez megtörténjen a gondolkodásunkat kell megváltoztatni és az érzelmeinket! De ezeket nagyon nehéz, főleg ha évtizedek óta így konzerváltuk kémiailag a testünket! Egyébként fogok írni itt a blogon olyan módszerekről amikkel ebből az önmagába záródó körforgásból ki lehet lépni!

5.      Az is egyértelművé válik számunkra, hogy miért nem mindegy, hogy mire gondolunk és miért annyira fontos, hogy tudatosan ügyeljünk a gondolatainkra (bővebben: klikk). 

6.      Továbbá az is letisztul, hogy miért érdemes a lelki rezgésszintünk emeléséért, fejlesztéséért mindent megtenni (bővebben: klikk1, klikk2, klikk3).

Ha ezek a tudományos eredmények és azok lelki hatásai bővebben érdekelnek, akkor tiszta szívből ajánlom Neked Dr. Joe Dispenza könyvét, melynek könyvajánlóját itt olvashatod: klikk. Ez a könyv benne van abban a top 5-ben, melyek az eddigi életemre a legnagyobb hatást gyakorolták. Szóval ha épp olyan életszakaszban vagy, hogy meg szeretnéd változtatni az életed, vagy csak mélyebben meg szeretnéd érteni a tested és lelked szinergikus működését, akkor ez a legjobb könyv amit ajánlani tudok Neked. Ígérem, hogy mire elolvasod, másképp és sokkal tisztábban fogod látni ezt a világot!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor: klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések