Megoldás a klímaváltozásra – Az egyensúly 6 programja - 14. rész: A Globális Népesség Program II. – Hogyan oldható meg a túlnépesedés problémája demokratikusan?

 

Az Egyensúly 6 Programja, egy megoldás csomag, mely kivezeti az emberiséget a klímaváltozás gödréből és egy új fejlődési pályára állítja. Ezt a megoldás rendszert ismertető írás-sorozat eddigi írásait itt találod:

    1.    Globális Revitalizációs Program: klikk1klikk2klikk3

    2.    Globális Agglomerációs Program: klikk1klikk2klikk3, klikk4klik5klikk6

    3.     Globális Népesség Program: klikk1

Ha esetleg elkerülte volna a figyelmed, akkor érdemes átszaladnod rajtuk mielőtt ezt az írást elolvasod.  A további Programok bemutatására hétről hétre kerül sor ebben a blog-rovatban. 

Ha ennek a megoldás rendszernek a koncepciójáról szeretnél látni egy összefoglaló rövid videót, akkor azt itt találod egy Nyitott-egyetemi előadásom keretében: klikk.

Mielőtt a megoldásba belefognék tűzzük ki a Globális Népesség Program célját! A cél középtávon az egyensúlyi népességszám elérése. Egyensúlyi népességszámon értjük a globális népesség azon értékét, melyet a természeti környezet az adott gazdasági és társadalmi színvonalon el képes tartani. Ha a természeti környezet területe nő vagy állapota javul, akkor ez az érték nő. Ha a gazdasági vagy társadalmi színvonal javul, akkor ez az érték emelkedik. Sajnos ezek az állítások fordítva is igazak. Kérlek tarts ki, ígérem, hogy vége az írásom száraz részének és most már érdekesebb, olvasmányosabb rész jön! 

Napjainkban a népességszám az egyensúlyi népességszám többszöröse, ahogy azt az előző részben írtam (bővebben: klikk). De a cél, pont az, hogy az egyensúlyhoz eljuthassunk, hiszen ez lehet az egyetlen alapja az emberiség hosszútávú fejlődésének! Az egyensúlyhoz, a gazdasági és társadalmi fejlődés mellett, a természeti területek állapotának javítása és területi növelése is szükséges. A természeti területek növelésének módját és rendszerét az előző részekben a Globális Revitalizációs Program és a Globális Agglomerációs Program mutatta be Neked, melyek linkjeit jelen írás elején találod. Ugyanakkor azt is be kell látnunk, hogy a népesség szám csökkenése is szükséges ahhoz, hogy ebbe a jelenleginél jóval szebb jövőbe eljuthasson az emberiség.

Az egyensúlyi népességszám egy dinamikusan változó érték, melyet évente újra kell kalkulálni. A számítás egyszerű. Hiszen minden agglomerációnak ki kell számítania a rá jellemző aktuális egyensúlyi népesség szám értéket a helyi emissziók és a helyi természeti területek asszimilációs képessége alapján. Ha ezeket az értékeket globálisan összegezzük, akkor megkapható, hogy mennyi a globális egyensúlyi népességszám. Ha ezt látjuk évről évre és viszonyítjuk az aktuálishoz, akkor van egy viszonyítási alapunk és tudunk rövidtávú, középtávú és hosszútávú stratégiákat készíteni. Na de térjünk végre rá a megoldásra! Azaz, hogyan jutunk el ide demokratikusan?

A népességszám csökkenés megoldásán kb. 25 éve gondolkodom és szép lassan összeállt fejemben a teljes kép. A népesség csökkentésnek 3 alapszabálya van, melyek a következők:

I.                    A fogamzásgátlás alanyi jog.

II.                  Női egyenjogúság erősítése és a nők oktatása

III.                Annyi gyermeked lehet ahány gyermeknek tudsz biztosítani legalább egy felnőtt általi folyamatos önzetlen figyelmet!

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, pedig ennyi elég ahhoz, hogy először lelassuljon a népességnövekedés, aztán rövid tetőzés után elkezdjünk fogyni. Ami még fontosabb, hogy ennek hatására nőni fog a jólét, növekedni fog a béke és javulni fog az átlagos boldogságszint is. No, de nézzük meg, hogy miért?! (Tudom, hogy most az jut eszedbe, hogy a népességcsökkenés gazdaságilag veszélyes, de erre is ki fogok térni a következő írásaim egyikében, hogy ennek miért nem szabad bedőlni!)

Egy az USA-ban készített felmérés szerint az ott született gyermekek 53%-a nem várt gyermek. Sajnos más országokra vonatkozóan ilyen felmérést nem olvastam. De ha egy ilyen fejlett országban ilyen magas ez a szám, akkor azt biztosan kijelenthetjük, hogy a Föld szegényebb régióiban ez magasabb érték. Durva becslés alapján, ez globálisan 60-70% lehet. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden 10 újszülöttből 6-7 esetében nem várták a szülők a gyermek világrajöttét.

Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy ha pocaklakó korban a fejlődő gyermekre nem hangolódik rá érzelmileg elegendő szeretettel az anyuka, akkor az a gyermek már durván sérült lélekkel jön a világra. Ezért van az, hogy nagyon sokan érezzük, hogy legbelül valami nem stimmel, miközben a felszínen minden rendben van. Tudatalatti szinten hordozzuk azt a szégyent, amit már születés előtt éreztünk, miszerint nem vagyunk édesanyánknak elég jók ahhoz, hogy szeressen minket. Erről részletesebben itt találsz egy érdekes írást: klikk. Szóval a lakosság 60-70%-a olyan frusztrációval éli le az életét, amelyet a legtöbben soha életükben nem hevernek ki. Mivel a szülők szégyellik, hogy a gyermek nem „szerelem-gyerek”, ezért általában eltitkolják ezt a gyermekük elől. Szóval a legtöbb felnőtt úgy hordozza ezt a nagyon mély lelki terhet, hogy tudatában sincs ennek. De a frusztráció, a belső üresség és az ebből fakadó addikciók jelen vannak az életében.

Ma már bizonyított tény, hogy a fogamzásgátlás alanyi jogként, ingyen történő globális pénzügyi finanszírozása, gazdaságilag töredéke annyiba kerül, mint amennyi károkozást takarít ez meg a klímaváltozás és a növekvő társadalmi feszültségek terén. Az alanyi jogú fogamzásgátlás ingyenes fogamzásgátló tablettákkal és ingyenes óvszer automatákkal megoldható. Hogy ez hatékony legyen társadalmi célú hirdetményekben is népszerűsíteni és tudatosítani szükséges.

Most, hogy az első szabály „megbeszéltük”, nézzük a másodikat: Nekünk Európában már hétköznapivá kezd válni a női egyenjogúság és az is, hogy a nők tanultak, iskolázottak. Ez a világ nagyobb részén még messze nem így van. A nők rengeteg országban, régióban tanulatlanok és a házi munka elvégzésére valamint a férfiak kiszolgálására vannak „programozva”.  Sajnos ezáltal ki vannak téve rengetegen a férfiak szexuális kényének kedvének, melynek következménye a sok nem várt gyerek. Természetesen azokban a régiókban is vannak szeretetteljes családok, ahol minden gyermekre a szerelmük gyümölcseként tekintenek a szülők. De lássuk be, nem ez a „hétköznapi”.  Etiópiában végeztek egy széles körű programot. Ahol a nők oktatásával elérték, hogy az ott jellemző 8-10 gyermekes családok helyett, a programban részt vevő nők már csak 2 gyermeket vállaltak. Ennek a programnak a hatására Etiópia nagyvárosaiban el is indult egy ilyen tendencia. De ha Európát nézzük, akkor itt ez már hétköznapi. Nálunk a 3 gyermekes családok már nagy családnak számítanak, miközben Afrikában azok a kis családok. A nők emancipációjának ilyen komoly hatása van a népesség szám alakulására.



A harmadik szabály a legfontosabb, ugyanakkor ez igényli a legösszetettebb gondolkodást. Az alapgondolat nem saját kútfőből származik, hanem a „Mennyei prófécia” című könyvből (szerző: James Redfield), ami a spirituális irodalom egyik alapműve.  Kifejezetten élvezetes regény és mellette még komoly lelki tanulságokkal is szolgál. Ezért örömmel ajánlom Neked, ha még nem olvastad. Ebben a könyvben írt arról a szerző, hogy a helyes gyermeknevelés egyetlen szabálya az, hogy csak annyi gyermeket vállaljunk ahánynak folyamatosan tudunk biztosítani folyamatos önzetlen felnőtt figyelmet. Természetesen ezt csak 12-14 éves koráig kell biztosítanunk, hiszen a serdülőkor elején fokozatosan elkezd leválni a gyermek a szülőről. Így onnan kezdve már csökken a szülői „figyelem-kötelezettség”. A szabály értelmezéséhez hozzátartozik az is, hogy nem feltétlenül kell, hogy ez a 100%-os felnőtt figyelem csak a szülőktől érkezzen. Ebben be lehet vonni nagyszülőket, dédszülőket, rokonokat, barátokat is. A lényeg, hogy szeretetteljes és önzetlen figyelembe részesüljenek folyamatosan. Mi lesz ennek az eredménye?

A következménye az lesz, hogy a gyermek mire eléri a serdülő kort mély ősbizalom lesz benne (erről itt olvashatsz bővebben: klikk), továbbá tudatában lesz saját különlegességének és egyediségének. Mély önismerete lesz és elfogadja önmagát olyannak amilyen. Képzeld el, hogy ha ilyen feltételekkel érted volna meg a 12-14 éves kort, akkor mostanra mivé váltál volna? Sajnos a gyermekeknek kb. 1-2%-ára igaz ma ez. És az emberek legnagyobb hányada élete végéig sem ismeri meg a mély önelfogadás állapotát. Képzeld el, milyen lenne egy olyan társadalomban élni, ahol önmagukat elfogadó, békés, addikcióktól mentes emberek sétálnak az utcán, vagy ahol a munkahelyeden csupa ilyen emberrel kell együtt dolgoznod. 

A mai szülők nem érnek rá a gyermekeikre. Egy átlagos európai szülő naponta 10 perc teljesen önzetlen figyelmet szán a gyermekére, de nagyon sokan még annyit sem. A legtöbben, amikor elvileg a gyermekre figyelnek, akkor is máson jár az eszük. A gyermekek még lélekkel látnak. Ebből a tudatalattijukba beépül, hogy ők értéktelenek és figyelemre sem méltók. Ez az egyik fo ok ami miatt annyi lelkileg sérült ember sétál az utcán és ez miatt van annyi frusztrált, viselkedési problémás gyermek az iskolákban. Ugye most már kezd benned is körvonalazódni, hogy miért olyan fontos ez a szabály?

Ez a szabály kétélű és ettől olyan hatékony. A legtöbb leendő szülő a legjobbat akarja a gyermekeinek. Ezért, ha ez a szabály beépül a köztudatba (propagálva és oktatva), akkor minden fiatal gyermekvállalás előtt álló ember rá fog döbbenni, hogy ez a leghelyesebb út, amit választhat, ha boldog gyermekeket szeretne. A figyelem biztosítás igénye miatt, a gyermekek számát ez miatt jól meggondolja minden egyes pár. Így alacsonyabb számú gyermeket vállalnak a családok, viszont azokat a gyermekeket sokkal magasabb lelki fejlettségi szinten nevelik fel.  És most jön ennek a szabálynak a másik, talán még nagyobb hatása. Méghozzá az, hogy megjelenik a Föld nevű bolygón az első olyan generáció a közeljövőben, ahol az önmagukat elfogadó emberek aránya nagyobb, mint az önmagukat nem elfogadóké. Ez a generáció már teljesen másképp fog hozzá állni a fogyasztás, a gazdaság, az Élet-tisztelet vagy bármely más fontos kérdéshez, mint mi. Hiszen a mi természet-pusztításunk és társadalmi feszültségeink is alapvetően a lelki sérültségeinkből fakadnak. (Erről bővebben itt olvashatsz írásokat: klikk1, klikk2, klikk3, klikk4, klikk5). 

Ez a szabály így nemcsak az egyensúlyi népességszám elérésében segít, hanem megalapozza a Globális Boldogság Program, a Globális Társadalom Program és a Globális Gazdaság Program sikerét is. De ezekre jelen blog-rovat későbbi részeiben fogok kitérni… Remélem velem fogsz tartani akkor is….

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések