A boldogságkeresés első lépése: felismerés és alapfogalmak - 52. rész: Mennyi esélyed van a boldogásra tudatosság nélkül?

 

Hogyan kellett volna, hogy alakuljon az életed, hogy a jelenben boldogan élj? Azaz, mik kellett volna, hogy jól történjenek veled, hogy most boldog légy? Felsorolom neked a legfontosabbakat:

I.                     Pocaklakó korodban nagy szeretettel hangolódott rád édesanyád és édesapád. Tervezték és várták az eljöveteledet és életük legnagyobb szerencséjének tartották fogantatásodat.

II.                   Olyan helyre születtél a Földön, ahol az életkörülmények alkalmasak az emberhez méltő életre.

III.                 Gyermekkorodban sok önzetlen szeretetet kaptál családod minden tagjától, különösen szüleidtől.

IV.                Gyermekkorodban és serdülő korodban rengeteg önzetlen figyelmet kaptál környezetedtől.

V.                  Szüleid addikciómentes, önmagukat szerető és elfogadó emberek voltak és ezeket a helyes mintákat adták át neked.

VI.                Szüleid nem váltak el és boldog, békés, harmónikus családi és kapcsolati mintát adtak a számodra.

VII.               Szüleid mindent megtettek elméd, lelked és tested megfelelő szintű fejlesztéséért serdülő korod végéig.

Aki a fenti hét pontban felsoroltakat megkapta fiatal felnőtté válásáig, az biztosan boldogan él a jelenében, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van, hol dolgozik vagy éppen milyen feladatokat lát el a világban. De nézzük meg, hogy ennek mennyi az esélye és miért van ez így?

Egy Egyesült Államosban készített felmérés szerint az ott született gyermekek 52%-a nem várt gyermek. Ma már számos pszichológiai tanulmány igazolja, hogy a gyermek pocaklakó korban tökéletesen érzi édesanyja lelki állapotát. Ez velem is így volt. Onnan tudom, hogy egy speciális technikával ezt újra éltem. Az érzelmi memóriánkban benne van az egész eddigi életünk és ez egy bizonyos lelki rezgésszint felett érzékelhetővé válik (bővebben: klikk) A lényeg, hogy ha a gyermeket nem várják a szüleik, sőt esetleg édesanya tehernek érzi a pocakjában hordott gyermeket, aki csak az életét nehezíti, akkor a gyermek szégyent és bűntudatot érez már pocaklakó korában. Hiszen ő még nem tudja, hogy külön lény. Ő még úgy érzi, hogy édesanyjával egyek és ezáltal ha ő gond az édesanyjának, akkor úgy érzi, hogy édesanyjának egy selejtes része (bővebben: klikk). A fő probléma az, hogy akik így jönnek a világra, azok akkor is egész életükben éreznek magukban valami belső ürességet, ha a többi fontos kérdésben mindent megkaptak szüleiktől. No de mennyi az esélyed arra, hogy várt gyermekként jöttél a Földre? Mivel globális felmérésről nem tudok, vegyük alapul az amerikai eredményeket, de lássuk be, hogy más országokban ahol még fogamzásgátlasra sincs pénz ott ennél rosszabb a helyzet. Így becslésem: 30%.

A II. pontban megfogalmazott emberhez méltó élet jelenleg a Földön kb. 3 milliárd embernek nem adatik meg. Hiszen ennyi ember él úgy, hogy azt sem tudja, hogy holnap lesz-e mit ennie vagy jut-e neki egészséges ivóvíz, esteleg hontalan vagy valami borzalmas viskóban él nyomorúságos körülmények között. A mélyszegénység olyan szintjén élnek ezek az emberek, ahonnan a kitörés esélye minimális. Mennyi annak a valószínűsége, hogy nem ilyen helyre születsz? 8 milliárdan élünk a Földön jelen sorok írásakor, így 5milliárd per 8 milliárd a helyes arány: 62,5%

A III. és IV. pontban megfogalmazott kérdést egyben tárgyalom, az egyszerűsítés kedvéért. A gyermeknek a legnagyobb szüksége önzetlen figyelemre és önzetlen szeretetre van. De ebből a kettőből hihetetlenül sokra. Az ideális az, ha egy gyermek ébrenléti állapotában legalább egy felnőttől folyamatosan megkapja ezt. Nézzünk egy picit mélyebbre és gondoljunk bele, hogy ennek mennyi az esélye? Eleve a mai felnőttek kb. 80%-a képtelen az önzetlen figyelemre és az önzetlen szeretetre (bővebben: klikk1, klikk2). Ha ehhez hozzátesszük, hogy mennyi szülőnek marad elég ideje a gyermekei felé önzetlenül rendszeresen és tartósan figyelni, akkor az esélyek tovább csökkennek. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor az én optimista becslésem szerint a gyermekek 10%-a kap megfelelő mennyiségű önzetlen szeretetet és figyelmet.

Az V. és VI. pontban foglaltakat is egyben vizsgálom, hogy egyszerűsítsük a becslésünket. Azt, hogy ezek miért fontosak egy gyermek vagy egy serdülő lelkének részletesen nem taglalom, hiszen mindenki számára egyértelmű. Annyit fontos kiemelni, hogy ezeknek a hiányát nem szabad elbagatellizálni, mert igen is nagy hatást gyakorolnak későbbi életünkre. Például, ha egy gyermek elvált szülőkkel nő fel, akkor elveszti a hitét abban, hogy létezik teljesértékű lelki intimitás, így kisebb eséllyel fog tudni harmonikus kapcsolatban élni. Pedig az egység élményéhez az átlagembereknek igaz társra van szükségük.  Napjainkban hazánkban a házasságok körülbelül 60%-a válással végződik. Így optimista módon 40 % a valószínűsége, hogy gyermekként megkapod az ezzel kapcsolatos szükségleteket.

A VII. pontra fókuszál a legtöbb szülő a mai nyugati világban. Így nálunk ezen a téren vannak a legnagyobb esélyek. De sok szülő inkább önző céljaira fordítja erőforrásai nagyobb részét és kevés figyelmet szán ilyen téren is gyermekeire, ezért általában ezen a téren is részleges a gyermek fejlesztése. Ennek ellenére itt egy 70%-os valószínűséget becsülök ennek megtörténésére.

Most nézzük meg, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy boldog fiatal felnőttként kezded az életed. Ehhez a fent bemutatott valószínűségek együttes megvalósulása szükséges, amit nagyon egyszerű kiszámolni. Az értéke: 0,3*0,625*0,1*0,4*0,7= 0,00525 azaz 0,525% az együttes valószínűség. Ez azt jelenti, hogy 200 emberből kb. egy fiatal felnőtt igazán boldog, anélkül, hogy bármiféle lelki vagy gondolkodásmódot érintő önfejlesztésre lenne szüksége. Ők azok a szerencsések, akik ösztönösen kiegyensúlyozottak, nincsenek bennük belső ürességek és bárhová nyúlnak arannyá válik. Ők azok, akik ámulattal töltenek el minket, mert a racionális elme számára mákosaknak tűnnek. Igen szerencsések, de nem azért, mert bármit tesznek az mindig jól alakul. Ez már „csak” következménye múltjuknak! Ők ösztönösen jól használják az intuícióikat és mivel nincsenek bennük életpusztító lelki rezgésszintek ezért helyes döntéseket hoznak. Így, ők azért szerencsések, mert ilyen múltjuk volt. Így már érthetővé válik, hogy miért olyan keveseknek adatik meg az, amire mindenki vágyik. Ugyanakkor miért tűnik olyan igazságtalannak hogy nekik megadatik, ami nekünk nem. Ők bármi önfejlesztés nélkül simán boldogok.

De mi a helyzet a többiekkel? Nekik sajnos lelki önfejlesztés, lelki öngyógyítás nélkül csak rövid időkre van esélyük a boldogságra. Ami azonban jó hír, hogy hihetetlenül sok jó módszer van már arra, hogy múltbeni traumáinkat úgy gyógyítsuk be, hogy azok a jövőnkre ne legyenek már káros hatássas (bövebben: klikk). Kiknek íródik ez a blog? Az említett 200-ból, annak a 199-nek, aki érzi, hogy belül nem stimmel valami. Akik érzik, hogy nem ezért az életért jöttek a Föld nevű bolygóra.

Nagyon örülök, hogy olvasod ezeket a sorokat és elkezdheted utadat egy boldogabb jövő felé! A legfontosabb következtetés mindebből az, hogy a lelki fejlődés és a tudatosság a legfontosabb életcél, amit ha életed középpontjává teszel, akkor egyre boldogabb jövő vár rád! 

Kívánok sok sikert utadon!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések