A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 60. rész: Megszabadulás életpusztító érzelmeinktől

Ez az írás egy nagyon komoly általam kidolgozott öngyógyító módszert tartalmaz. A mai napon a blog átlépte a 100000. olvasót. Úgy éreztem, hogy a blog fennállásának ez az ünnepét egy ilyen komoly írással illendő megünnepelni. Kérlek fogadd szeretettel és hálám jeléül.... 

Az Élet Módszer I. című könyvemből (bővebben: klikk) részletekbe menően is megértheted és megtanulhatod, hogy a Hawkins-skála szerinti 200 alatti érzelmek mindegyike a boldogtalanságod, sikertelenséged, egészségproblémád okozója és generátora. Ezeket az érzelmeket az alábbi ábrán láthatod piros színnel jelölve.





Szóval ha a boldogságod, egészséged, harmóniád fokozását szeretnéd elérni, akkor nincs mese ezektől az érzelmektől szükséges megszabadulnod. Ezek olyanok az életedben mintha egy futó egy kövekkel teli hátizsákkal próbálna versenyt nyerni. A kövek a 200 alatti érzelmek szimbólumai. Amíg ezek az érzelmek rendszeresek az életedben, addig nem tudsz kiteljesedni addig nem lehetsz azzá, aki valójában vagy!

A lelki rezgésszintünk a napi összes érzelmünk rezgésértékének átlaga. Szóval ha az alacsony rezgésű érzelmeinktől megszabadulunk, akkor emelkedik a lelki rezgésszintünk átlagértéke. Ahogy azt az imént hivatkozott könyvemben igazoltam: ahogy emelkedik a lelki rezgésszinted, úgy leszel egyre sikeresebb, boldogabb és egészségesebb! Szóval a leghatékonyabb eszköze a lelki rezgésszintünk emelésének az, ha fokozatosan megszabadulunk mély, életpusztító érzelmeinkről.

Ehhez első lépés, hogy megfigyeled magad kb. egy hétig abból a szempontból, hogy a szégyen, bűntudat, fásultság, bánat, félelem, vágyakozás, harag és büszkeség érzelmei közül, melyek azok amelyek rendszeresen jelen vannak az életemben. Amikor én elkezdtem a lelki rezgésszint emelésem által egyre boldogabb életet teremteni magamnak, akkor az előbb felsorolt érzelmek káosza volt jellemző rám. Szóval mindegyik érzelemből volt bőven bennem egy átlagos napomon. Az emberi elme azonban olyan, hogy akkor tudunk hatékonyan változni, ha egyszerre csak egy dologra fókuszálunk! Szóval az a javaslatom, hogy válassz ki egy érzelem típust és tudatosan attól szabadulj meg. Ha az megvan, akkor jöhet a következő. Na jó, de melyiket is válasszam abból az érzelmi káoszból ami bennem van? A válasz egyszerű: a legmélyebb rezgésűt! Hiszen minél mélyebb rezgésű egy érzelem annál erőteljesebben okozza a boldogtalanságodat, sikertelenségedet vagy testi problémáidat. A legtöbb emberben sajnos erőteljesen él a szégyen vagy a bűntudat. Szóval legtöbbünknek ezekkel az érzelmeinkkel szükséges kezdeni a tisztulást. Ha ezektől megszabadulsz óriási minőségi változás érkezik az életedbe, majd tapasztalni fogod! Eddig biztosan logikus amit leírtam Neked, de most jön a legnehezebb része. Most van óriási szükség rád, hiszen csak Te tudsz megváltozni, senki más! Szóval a változást mindig egy tudatos elhatározással kell kezdeni. Mivel én az elmúlt hetekben a vágyakozástól szabadultam meg (remélem végleg) és ez az élmény friss bennem, ezért a vágyakozás érzelmének példáján keresztül tanítom meg, hogyan tudsz megszabadulni valamelyik érzelemtől végérvényesen. A fontos az, hogy a vágyakozás érzelme helyett bármelyik érzelemre igaz, amiket itt írni fogok! Szóval helyettesítsd a vágyakozás szó helyére azt az érzelmet amitől meg akarsz szabadulni ha saját életedre szeretnéd alkalmazni ezt a módszert. Nagyon nagy izgalommal tölt el a gondolat, hogy ezzel az általam kidolgozott és jól működő módszerrel milyen sok embernek tudok majd segíteni. Nagyon hálás leszek az Életnek, ha önzetlen emberszeretetből származó szándékom teljesül.

A változás folyamatának a lépései az alábbiak:

1.      lépés: Az elhatározás vagy más szóval a szándék kinyilatkoztatása

2.      lépés: A hit megerősítése – küldetés nyilatkozat

3.      lépés: Érzelem mélyebb megismerése – a forrás megértés módszere

4.      lépés: Az elméből kiinduló érzelmektől való megszabadulás (fókusz a testre és a lélekre) + hálaáramlat

5.      lépés: A testből kiinduló érzelmektől való megszabadulás (fókusz az elmére és a lélekre) + hálaáramlat

6.      lépés: A lélekből kiinduló érzelmektől való megszabadulás (elfogadás vagy fókusz az elmére és a testre) + hálaáramlat

 

Szóval az első lépés egy elhatározás: „Mai naptól minden figyelmemet arra szentelem, hogy megszabaduljak végleg a vágyakozás érzelmétől”. Ez az elhatározás nem más mint egy mantra. Szóval ezt sosem árt elégszer elmondani magadban. De akkor mindenképpen fontos, amikor az adott érzelem megjelenik! Nagyon fontos, hogy tudatosítsd azt, hogy az érzelem elfojtása tilos!!! Szóval ha megérkezik a vágyakozás érzelme, akkor az nem megoldás, hogy erőből elfojtod! Az elfojtott érzelmek minimum 100-szor ütnek vissza később az életedben. Szóval minden egyes érzelem elfojtással építed a boldogtalan jövődet! A fenti mantra nem azt mondja, hogy nem szabad ezt az érzést érezned és ezért el kell fojtanod! A fenti mantra azt mondja, hogy mindent megteszel, hogy megszabadulj tőle.

Ahhoz, hogy sikeres legyen a megszabadulás egy érzelemtől, fontos, hogy hinned kell önmagadban! Tudom, hogy ez nehéz a mély lelki rezgésszinteken, hiszen én is évtizedekig éltem ott, így jól emlékszem ezekre az erőtlen és önbizalomhiányos lelki állapotokra. De ha nekem – egy egyszerű túlracionalizált mérnöknek – sikerült, akkor Neked miért ne sikerülhetne? Fontos, hogy megértsd, hogy a 200-as rezgés alatti érzelmek nincsenek szinkronba a lelkünk valódi igényeivel! Ha mélyen magadba nézel Te is alapvetően a jóra vágsz. Ez nem véletlen. A tudatunk belső magja fényből, szeretetből, örömből és békéből áll. Ennek igazolását az Élet Módszer I. című könyvemben elolvashatod, ha részletesebben is érdekel. Ez az a belső mag, amely a jó iránti vágyat mélyről sugározza kifelé. Azonban a 200-as rezgés alatti érzelmek, mint egy kátrányos sötét burok rátelepednek a tiszta belső magra. Így nem is tudjuk érzékelni ennek a belső magnak a létét, mert olyan vastag páncél telepedett már rá.  Ezt a páncélt a társadalom pakolta ránk, mi eredendően nem ilyennek születtünk. Ezt azért írtam le, hogy megértsd: mindenki boldogságra hivatott és mindenki képes ezt elérni! Amikor hitedet veszted, akkor olvasd el újra ezt bekezdést és segíteni fog Neked! De ahhoz, hogy a hited erős legyen, kérlek írd meg a küldetés nyilatkozatod! Erről itt írtam egy írást: klikk. A küldetés nyilatkozatod jó megírása és naponta legalább egyszeri felolvasása megerősíti a hitedet önmagadban vagy vallásod szerinti hitrendszeredben és ez erőt ad a változtatáshoz!

A 3. lépés az érzelemtől való megszabadulástól az, hogy mélyebben megismered kielemzed az adott érzelmet. Az Élet Módszer I. című könyvemben részletesen bemutatom Neked, hogy a test-lélek-elme hármassága hogyan hatnak egymásra és alakítanak ki egy negatív vagy pozitív energetikai spirált benned.  Ennek a rövidítetten leírt lényege az, hogy az elme gondolatai hatnak az érzelmeinkre, melyek a hormonháztartáson keresztül hatnak a testre. A test pedig visszahat az elmére. De mivel az előbb leírt energiaterjedés fordított irányban is működik, ezért valójában a test hat az elmére és a lélekre, a lélek hat az elmére és a testre és az elme hat a testre és a lélekre. A 3. lépés megértéséhez ez egy elengedhetetlen tudás. A vágyakozás érzelmének példáján keresztül bemutatom Neked, hogy miért… A vágyakozás (és bármely más érzelem) kiindulhat elméből, vagy testből vagy lélekből. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy ez elménkben vagy a testünkben érzelem keletkezik, hanem azt jelenti, hogy az adott érzelem gyújtó pontja lehet gondolat, lehet testi érzet, de lehet az érzelem direkt megjelenése is.

Nagyon fontos megismerni önmagunkat, hogy mikor honnan indul ki az adott érzelem. Magyarul a benned kialakuló negatív energia spirál kiinduló pontját szükséges elcsípned! Tudom, hogy elsőre bonyolultnak hangzik, de kérlek tarts ki, mert mindjárt egyszerűvé és érthetővé válik! Vágyakozásból sokféle érzelem zajlik bennünk attól függően, hogy éppen mire vágyunk. Én az elmúlt fél évet a vágyakozástól való megszabadulással töltöttem. Bennem sok vágy volt többek között szex, édes ételek, több pénz, több szeretet, lelki fejlődés, élmények hajszolása kapcsán. Ezek a vágyak különböző időpillanatokban és különböző helyzetekben törtek rám. A társadalom felől rengeteg csábítás ér minket ezekkel kapcsolatban szinte minden irányból. Egy nagyon fontos felismerés, hogy egy időpillanatban csak egy dologra szoktunk vágyakozni! Szóval ha például éppen arra vágyom, hogy szexeljek egy a vadat egy gruppen-partiban, akkor nem tör rám egy tortának a befalására érzett vágy. Persze lehet, hogy ezek rövid időn belül váltogatják egymást, de egy adott időpillanatban csak egy dologra vágysz! Amikor jön ez az érzelem, akkor annak kiinduló időpontjában a forrása lehet elme, test vagy lélek! Nézzük mit is jelent ez: Például pasiknál a szex egy igencsak központi téma a legtöbb esetben. Nekem is nagyon sokat kellett dolgoznom azon, hogy ne legyen az. Az összes vágyakozásom közül ez volt a legnehezebben transzformálható érzelmem. Óriási szabadság úgy élni, hogy nem minden második gondolatom kötődik a szexhez. Így a változásra az energiákat megéri befektetni, ezt minden férfitársamnak és szexfüggő embernek üzenem. A lényeg, hogy a szex iránti vágy kiinduló pontja legtöbbször az elme. Ekkor az történik bennünk, hogy például meglátunk egy szép nőt, szexy ruhában az utcán. A legtöbb férfi elméjében az első gondolat az, hogy „de gyönyörű ez a lány”. Ez eddig egészséges, hiszen megcsodálunk egy szép virágot is, miért ne csodálhatnánk meg az Univerzum legnagyobb csodáját a női szépséget. A gond ez után következik általában, hiszen második gondolatként megérkezik, hogy „de jó lenne jó alaposan megdugni” (elnézést kérek az Olvasótól, de a fogalmazás szándékosan vulgáris). Szóval az elmében beindult egy vágykeltés. A következő lépésben az elménk ezt elkezdi tovább gondolni és már generálja is a képeket azokról a pózokról és szexuális aktus formákról, amelyeket „de jó lenne” megélni azzal a bizonyos hölggyel. Ezek a gondolatok és képek indítják be a vágy érzelmét lelki síkon, majd amikor az is megtörténik akkor következik a test reakciója, azaz a testi vágy is beindul, melynek akár konkrét merevedési tünetei is lehetnek. A merevedés állapota tovább gerjeszti a gondolatokat és egyre vadabb és egyre merészebb képek és gondolatok érkeznek, mely tovább fűti a lelkünkben a vágyat, mely a testünk vérmérsékletét emeli. Ez természetesen ugyanígy zajlik például egy tortaszelet kapcsán a gondolattól a nyálkiválasztás beindulásáig. Szóval az előbbi példa egy elméből kiinduló vágyakozás esete volt. Nézzük meg a lélekből induló szexuális vágy kialakulását. Ekkor a vágy érzelmével indul az egész folyamat. Jön egy érzés a szexuális vágyra, amit vagy egy másik érzelem indít el vagy spontán érkezik. Például szerelmesen belenézünk a párunk szemébe és ez automatikus vágyat generál arra, hogy szeretetünket testi érintések formájában is kifejezzük. A testi érintés öröme, gondolatokat generál bennünk arról, hogyan lenne jó ezt fokozni, mely tovább fokozza érzelmeinket és az kihat a testünk vágyakozásának fokozódására. Azonban lehet olyan is, hogy a testünkből indul ki a vágyakozás. Például egy férfi abban a szerencsés helyzetben van, hogy kiegyensúlyozott nemi életet élhet párjával és minden nap szeretkeznek, így a teste minden nap orgazmushoz jut. Aztán a párja elutazik egy üzleti útra 4 napra. Ilyenkor 1-2 nappal ezután a férfiban testi vágy indul be mert a test hiányolni kezdi a naponta megszokott „jutalmat”. Szóval ilyenkor testi érzetből kiinduló vágyként indul az egész, melyből szexuális gondolatok generálódnak és ezek felfokozott vágy érzését fűtik fel a lélekben. Most, hogy megértetted mit jelen az érzelmeid megismerése, kérlek szánj legalább egy hetet az életedből arra, hogy minden esetben megfigyeled azt az érzelemtípust melytől meg szeretnél végleg szabadulni  ebből az egy szempontból, hogy mikor  honnan indul ki! A lényeg az, hogy begyakorold a forrás megtalálását és figyeld meg, hogy utána a gondolat-lélek-test spirál hogyan épül fel benned és milyen irányba. Amíg ez ne megy, addig ne lépj tovább a következő lépésre!

A 4. lépés megkezdése előtt az is fontos, hogy tanuld meg és gyakorold a hálaáramlatot. Erről részletesen itt találsz egy írást: klikk. Amíg nem tudsz pár másodperc alatt hálát generálni magadban, addig ne lépj a következő lépéshez!

A 4. lépés fontosságához nagyon fontos megértened, hogy a 200 alatti életpusztító érzelmeink legnagyobb része elméből indul ki! Ez azért van, mert a helytelen társadalmi, családi minták, reklámok, filmek és egyéb káros hatások révén kerülnek bele az életünkbe. Szóval amikor ráébredtem, hogy a legtöbb vágyakozás az elmémből indul ki, akkor hatalmas megkönnyebbülést éreztem. (Ez a kijelentés a többi 200 alatti rezgésű érzelemre is igaz). Hiszen az Élet Módszer I. című könyvemben részletesen is elmagyarázom azt, hogy az lélek-test-elme erőaránya 100:10:1. Szóval a legkönnyebben az elméből induló érzelmektől lehet megszabadulni és legnehezebben az lélekből indulóktól. Nemcsak azért érdemes az elméből kiinduló érzelmektől megszabadulni, mert azoktól a legkönnyebb. Hanem azért is, mert ha az elméből fakadó vágyakozástól meg tudok szabadulni, akkor kb. egy ötödére csökken a bennem lévő vágyakozások mennyisége és ezáltal már drasztikusan emelkedik az átlagos boldogságszintem. Szóval a legkisebb energia befektetéssel a legtöbb előnyt lehet elérni. Ennek ellenére ne gondold kérlek, hogy ez könnyű feladat. Sok erő, odafigyelés és legfőképpen kitartás szükséges hozzá a részedről! Szóval az elméből kiinduló vágyakozásoktól való megszabadulás a legegyszerűbb. Amikor jönnek az első gondolatok, akkor még van egy pici idősáv amikor érzelem vagy testi hatása nincs a gondolatnak. Ebben a pici idősávban meg lehet fékezni ezt az érzelmet! Nagyon fontos, hogy nem elfojtjuk!!!! A vágykeltő gondolat megérkezése után rajta kapod maga, hogy éppen olyan gondolatokon agyalsz melyek vágyat fognak benned generálni. Ekkor az elmédről áthelyezed a fókuszt a testedre és megvizsgálod teljes őszinteséggel, hogy a tested valóban vágyik-e arra a dologra. Meg fogsz lepődni, de érzékelni fogod, hogy a testedben semmiféle vágy nincs az adott dologgal kapcsolatban. Minden sejtedre figyelj, az egész tested teljes terjedelmére figyelj! Ekkor tudatosítod az érzést, hogy a tested vágymentes. Utána ráfókuszálsz a lelkedre és  megvizsgálod, hogy van-e benne valóban vágy? Rá fogsz ébredni, hogy az érzés még nem is létezik, vagy nagyon gyenge. Még nem őszinte, nem lélekből fakad. Ez a vágy az elméd műve amit valamilyen teljesen felesleges külső hatás generált és egy teljesen felesleges és rosszul berögzült gondolkozási mechanizmus eredménye. Visszatérve az előző példára: amikor megcsodálom egy nő szépségét, akkor az a „szokásos” gondolkodási mechanizmus, hogy a szépség megcsodálásánál nem állok meg gondolatban, hanem tovább lépek és elkezdek agyalni azon, hogy vajon milyen lehet a ruha alatt és mi mindent lehetne vele szexuálisan kezdeni. Ez nem más mint egy szexuálisan túlfűtött társadalom belénk ívódott helytelen mintája. Ami megdöbbentő felismerés, hogy ezzel egyre nagyobb boldogtalanságba taszítjuk magunkat. Hiszen a vágyakozás az eléretlen célt jelenti. Az eléretlen cél frusztrációt eredményez bennünk és hiányérzést. Szóval boldogtalanság generátor! Sokan azt hiszik, hogy a vágyakozás pozitív érzelem, pedig nem az. A vágyakozás az addikciók kialakulásának a gyökere. A vágyakozás mindig addiktív, mindig pusztít. A vágyakozás ugyan kevésbé pusztít mint például a bűntudat, hiszen magasabb rezgésű, de ettől még boldogtalanságot okoz. Ez akkor is agy van, ha rövidtávon hozhat egy izgalmi állapotot, egy energia löketet, esetleg egy rövid átmeneti boldogságérzést. De összességében ha a teljes folyamat energetikáját nézzük, akkor mindig lehúz és életenergia vesztés a végeredménye. Szóval amikor megvizsgáltad, hogy a vágykeltő gondolatnak még nincs őszinte lélekből és testből fakadó vágya, akkor el is megy a kedved általában magától a vágykeltés gondolatmintáinak folytatásától. Ilyenkor fontos a tudatosítás, a kiinduló célkitűzésedre miszerint meg kívánsz szabadulni ettől az életpusztító érzelemtől. Utána pedig a gondolkodásod fókuszát változtasd meg. Tereld el a figyelmed a vágy okától és keress más figyelem fókuszt. Ez lehet kifelé figyeléssel, azaz más figyelemcél keresésével, mint például egy pozitívabb érzelmeket generáló könyv, film, webes felület, vagy egy természeti értékre való figyelem mint például egy fa vagy virág. De lehet befelé figyelés is. Ilyenkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit sugall a tested, mit sugall a lelked és haladj abba az irányba. Mindegy melyiket választod, a cél, hogy magasabb rezgésű érzelmek, testi reakciók és gondolatok generálódjanak benned. Nézd meg kérlek a Hawkins-skála ábráját! Ilyenkor bármelyik érzés jobb, ami a vágy felett helyezkedik el. A vágynál még a harag is sokkal jobb, akármennyire is meglepő. Most jön egy nagyon fontos kiegészítés! Minden esetben amikor rajtakaptad a gondolataidat végezz el egy hála áramlatot (klikk). A hála a legerősebb transzformáló érzelem. A hála mindig magasabb rezgésbe emel!

Az 5. lépés gyakorlását nem javaslom, amíg az első 4 lépést be nem gyakoroltad, és sikereket nem értél el az elméből fakadó vágytól (vagy más általad választott érzelemtől) való megszabadulásra. Amikor ez már rutinszerű és jól megy, akkor itt az ideje a testből fakadó vágyról (vagy más érzelemről) való leszokásra fordítani a figyelmed. A 4. lépésig fontos, hogy a testből és lélekből fakadó érzelem meghaladásával ne próbálkozz! Azokban szó szerint dagonyázz, azaz engedd meg magadnak, hogy az adott érzelem uraljon téged! Ne küzdj ellene és miután megtörtént ne érezz bűntudatot vagy szégyent miatta, csak hagyd hogy történjen! Amikor az elméből kiinduló érzelmek meghaladása révén már ritkul a vágy benned, akkor az is valószínűleg rendszeres lesz, hogy a testből vagy lélekből induló érzelmek sokkal erőteljesebbek és tartósabbak lesznek átmenetileg. Kérlek ettől ne keseredj el és ne ijedj meg! A pusztító-egod ilyenkor be akarja pótolni az elmaradását, ami abban jelenik meg, hogy az adott érzelem hiányából fakadó hormonhiány az egész test adott érzelemre való sóvárgását fogja generálni. Ennek részletes magyarázatát is az Élet-módszer I. című könyvemben (klikk) találod, de egy fontos és izgalmas írást itt is találsz erről: klikk.  

Szóval az 5. lépés az, amikor elkezded a testből kiinduló érzelmeket rendbe tenni. Továbbra is a vágy példájánál maradva, előfordulhat olyan helyzet, amikor a testben indul meg egy inger anélkül, hogy előtte gondoltál volna az inger tárgyára vagy lettek volna azzal kapcsolatos érzelmeid. Például van olyan, hogy spontán szexuális vágy indul meg a testünkben, anélkül, hogy gondolkodnánk szexuális jellegű dolgokon. Az is előfordulhat, hogy például beindul a nyálelválasztásunk és édességvágy testérzetként tör ránk. Ilyenkor is van 1-3 másodperc amikor ezt gondolat vagy érzelem követi. Ez a rövid időtartam az amikor közbe lehet lépni. Előszöris fontos azt szétválasztani, hogy a testi vágy egy része lehet teljesen egészséges, helyes dolog, másik része pedig nem az. Hogyan lehet ezt a kérdést szétválasztani, eldönteni, hogy mikor mi a helyzet. A helyzet az, hogy a testből kiinduló vágy általában az elvonási tünetet jelenti. Az eddigi példák gondolatmenetéből kiindulva ha valaki minden nap jutalmazta magát sok cukros finomsággal hónapokon keresztül és elkezdi tudatosan mérsékelni az ezzel kapcsolatos vágyait a 4. pontban megadott módon, akkor átmenetileg elvonási tünetek  fognak jelentkezni, amit cukoréhségnek szoktak hívni. Egyszerűen a test kívánni fogja az édes dolgokat, mert ehhez szoktattuk. Ugyanígy végig lehet gondolni a szexualitással kapcsolatban is. Hiszen ha valaki naponta pornót néz és ezáltal naponta orgazmussal jutalmazza magát, akkor amikor tudatosan elkezdni mérsékelni a 4. pont segítségével az ezzel kapcsolatos vágyát, akkor a test elkezd orgazmus-hiányos állapotba kerülni, mert ehhez volt szoktatva. Tudni kell, hogy a test egy nagyon tökéletes alkalmazkodó gépezet! Ennek az evolúciós fejlettségének köszönheti, hogy az emberiség ennyiféle szélsőséges helyzeten túl tudott lendülni az evolúciós történelme során. Szóval a testet nem érdekli, hogy az a dolog amihez szoktatva van az jó-e vagy rossz! A test egyetlen dolga a helyzethez való alkalmazkodás. Hogy ezt elég mélyen megértsd elmesélek egy valós példát egy hölgyről, aki összeismerkedett a párjával és nagyon belészeretett. Azonban ez a férfi egy szexfüggő szadista ember volt. A nő előtte sosem foglalkozott ilyesmivel, de mivel szerette a férfit és természetesen volt benne kíváncsiság is, elkezdte teljesíteni párja vágyait. A kemény szadista szexpartikhoz a mazochistákat keményen tréningelik rendszeres munkával, azért, hogy egyre vadabb és megalázóbb dolgokat legyenek képesek elviselni. Ezzel  a nővel is ezt tette a párja. Míg már rendszeres szadista szexorgiák középpontjában nem találta magát, ahol sok férfi és nő okozott neki kikötözve gyötrő fájdalmat, szexuális szenvedéllyel és szexuális megaláztatásokkal fűszerezve. A nő nehezen tört be, de egy idő után már élvezni is tudta ami történik vele. Egyszer azonban a párja elhagyta és ő normális életet akart újra élni. Igen ám, de amikor hagyományos szexuális vágyakkal rendelkező férfiakkal ismerkedett meg, már teljesen hidegen hagyta a hétköznapi szexualitás. Az érzéki simogatás, a normál szex és szeretkezés számára egy száraz sivatag volt. Így nem tudott magának kapcsolatot találni, mert a szadista világtól meg akart szabadulni, de a normális világ már nem jelentett számára örömet. Ebből a példából nagyon jól lehet érzékelni, hogy a test szinte bármihez adaptálódik. Neki mindegy, hogy mi az. A környezeti tényezők változásához alkalmazkodik, hiszen neki ez a dolga!

No de most jön az örömhír! A test automatikus alkalmazkodása visszafelé is működik! Rombolni és építeni ugyanúgy lehet! De fontos megértened, hogy amennyi energiát beletettél a múltadba abba, hogy a testedet a helytelen állapotra szoktasd, legalább annyi energiát kell befektetni abba, hogy visszaszoktasd a helyes állapotra. Bár szerencsére általában kevesebbet kell, mert a jóra könnyebben szoktatható a test mint a rosszra. Ez a már említett belső fénymagod miatt van. Az előző hölgy példáján, őt évekig tréningelték, hogy a legvadabb szexuális fájdalmakat is el tudja viselni. Szóval évekig kell tréningelnie a testét arra, hogy az először száraznak érzett hagyományos szexualitást újra élvezni tudja. Ok-okozat alapján működik szinte minden az Univerzumban (bővebben: klikk). Szóval ha a múltban valamit helytelenül cselekedtünk, annak a következményei a jelenünkben vannak. A jövőnk azon múlik, hogy az okozatból mennyit tettünk jóvá, mennyit korrigálunk. Tudunk-e elegendő okot teremteni annak érdekében, hogy a jövőnkben másfajta okozatok keletkezzenek?! Aki túl sok cukrosat evett és még nincs visszafordíthatatlan cukorbetegsége, annak meg kell tennie a fordítottját is, hogy visszatérjen egy egészségesebb testi egyensúlyba.

Most, hogy ezt megértetted térjünk vissza az 5. lépés gyakorlati módjára. Tehát jön egy testi vágy érzet. Ekkor figyeld meg először a lelked és figyeld meg, hogy a lelked mit üzenne valójában. Ha a tested vágyától eltérő üzenete van, akkor még időben léptél, időben voltál tudatos. Szóval ha eltérő  érzelme van a lelkednek, akkor kezdj el fókuszálni a lelkedre és a figyelmedet tartsd ott. Amikor ez érzelem megerősödik benned, akkor helyezd a figyelmedet az elmédre és a lelked érzelmeivel kapcsolatos gondolatokra fókuszálj. Amikor ez is megvan akkor figyeld meg a tested. Ekkora vagy elmúlott a testi vágy-érzet vagy mérséklődött. Ha elmúlott, akkor gratulálj magadnak és jutalmazd meg magad önszeretet vagy öröm érzéssel és kapcsolj be egy hála-áramlatot. Ha még csak mérséklődött a test-érzet, akkor folytasd a lélekre és utána az elmére való fókuszálást addig amíg a test-érzet el nem múlott és közben ne feledkezz el a hála érzéséről sem. A hála érzése nagyon fontos, az a legerőteljesebb értelem transzformáló erő az életedben!

Ha az 5. lépés is megy már, akkor gyakorold az 1-5. lépéseket addig, míg szépen lassan elkezdenek mérséklődni a káros érzelmek az életedben. Szóval a vágyakozás érzelmének példáján folytatva, ennek hatására a vágyakozás érzelmében töltött idő csökkenni fog az életedben. Nagyon fontos, hogy az így „megüresedett” időt valamilyen magasabb rezgésű érzelemre cseréld! Azaz, olyan tevékenységeket végezz, melyek magasabb rezgésű érzelmekkel járnak az életedben. Jelen írásban bemutatott Hawkins-skála ábrájáról mindig le tudod nézni, hogy az általad meghaladni vágyott érzelemnél melyikek  a magasabbak. Például a vágy felett áll energetikailag a harag, büszkeség, bátorság, pártatlanság, hajlandóság, elfogadás, ésszerűség, szeretet, öröm, béke és megvilágosultság. Ezek bármelyikét érezheted a kiüresedett időben. Így az átlagos lelki rezgésszinted emelkedni fog és az átlagos boldogságszinted is! Minél magasabb rezgésű érzelmek megélését tudod előidézni magadban, annál drasztikusabb fog javulni az életminőséged. Fontos azt is megértened, hogy nem mások tehetnek az érzelmeidről, hanem Te magad! Hiszen nagyon sokan állandóan a környezetület okolják rossz érzelmeikért. Ha megtanulsz egy érzelmet elengedni, akkor utána azt már senki sem tudja kihozni belőled! De ez belülről fakad kifelé, nem fordítva!

Most jön a 6. lépés, ami a legnehezebb és a legmagasabb szintű munkát és tudatosságot igényli. Az elméből kiinduló érzelmek meghaladása a legkönnyebb, a testi érzetekből kiinduló érzelmek meghaladása már nehezebb de nem lehetetlen. A direktben lélekből kiinduló érzelmek azért a legerőteljesebbek, mert ahogy részletesen leírtam az Élet-módszer I. című könyvemben a lélek:test:elme erejének aránya 100:10:1. Szóval az érzelmeink előbb-utóbb mindig nyernek ha ellentétben állnak a testünkkel meg az elménkkel. Ugyan az lehetséges, hogy az elménk és testünk kemény fellépésével átmenetileg elnyomunk egy érzelmet, de az később legalább 100-szor vissza fog ütni. Szóval ezt a taktikát nem érdemes alkalmazni, ennek ellenére szintem minden ember ezt csinálja nap mint nap kisgyerek kora óta. Ne feledd, kérlek! Mai naptól tilos elfojtanod az érzelmeidet! Ez a kulcsa annak, hogy megváltoztasd a jövőd!

Szóval ha lélekből indul ki egy érzelem, akkor két lehetőséged van. Az egyik, hogy elfogadod feltételek nélkül és utólagos bűntudatok, önostorozások nélkül. Ha megnézed a Hawkins-skálát akkor láthatod, hogy az elfogadás milyen magas szintű érzelem. Szóval az alacsony rezgésű érzelem elfogadása szépen lassan kiemel az alacsony rezgésű érzelemből, egy magasabb rezgésű érzelembe. Általában ez úgy szokott működni, hogy ha a vágyat elfogadom magamban, akkor utána haragszom magamra amiért a vágyamat hagytam megint eluralkodni, vagy büszke vagyok magamra, hogy el tudtam fogadni bűntudat nélkül, hogy a vágy eluralkodott rajtam. De nézd meg kérlek a Hawkins-skálát! Ha a vágyad helyett haragot érzel vagy büszkeséged akkor tulajdonképpen meghaladtad az adott érzelmet! Nagyon fontos megértened, hogy érzelmet nem lehet elméből vagy testből gyógyítani. Érzelmet csak érzelmi síkon lehet meghaladni!  Nézzük a másik lehetőséget: Ha közvetlen érzelemként jelentkezik a vágyakozás és nem tudod elfogadni, mert annyira nem értesz vele egyet, akkor fókuszálj először az emédre és figyeld meg, hogy mit szeretne, mit üzen neked. Fontos, hogy ne fojtsd el a maghaladni kívánt érzelmet, csak helyezd át a fókuszod. Ha az elméd mást üzen, mint a lelked vágya, akkor ez után figyeld meg a testedet is. Ha a tested is mást szeretne mint a lelked vágya, akkor próbálj meg a tested és elméd által generált gondolatok és testérzetek fókuszából generálni magadban egy másik – magasabb rezgésű – érzelmet. Ez az irány nagyon nehéz és komoly tudatosságot és önuralmat igényel. Hiszen a lélek ereje a leghatalmasabb az egon belül. Ha a tested és a lelked oldalán áll, akkor teljesen értelmetlen az erőlködés. Szóval ha közvetlenül lélekből indul ki az érzelem, akkor általában egy másodpercen belül az elménk is már ezzel kapcsolatos dolgokon kattog és a testünk érzetei is követik a lelkünk vágyát. Csak akkor van esélyed az érzelem meghaladására, ha a test és az elme még nincs a lélek által generált érzelem uralma alatt. Erre nagyon kevés reakcióidő áll rendelkezésünkre. Ez miatt az érzelem elfogadását egy könnyebb útnak tartom. De mindkét út a rendelkezésedre áll! Ha az első 5 lépés már rutinszerű az életedben, akkor azzal már eléggé leritkítottad a meghaladni kívánt érzelmet az életedben, hogy amikor közvetlen lélek gyújtóponttal érkezik, akkor jobban tudj rá odafigyelni.

Fontos, hogy tudatosítsd, hogy az érzelmek meghaladása sosem lineáris. Szóval a fejlődés hullámzó. Gyakran visszaesünk de olyankor nem szabad abbahagyni, hanem folytatni kell az utat! A fejlődést abban lehet megfigyelni, hogy a visszaesések mélypontjai egyre kevésbé mélyek és egyre rövidebbek lesznek. Szóval a fejlődés mértékét mindig a visszaesések alatt próbáld megfigyelni és úgy, hogy fél évre vagy egy évre visszagondolsz, hogy akkor ugyanebben a helyzetben hogy reagáltál volna. Ezzel a módszerrel a mélypontokban kapsz lelki erőt, hitet a folytatáshoz és tényleg reálisan fogod látni, hogy mekkorát fejlődtél!

Fontos azt is kiemelnem, hogy jó mestert, lelki-segítőt, terapeutát mindig célszerű választanod. Hogy mikor milyent, azt részletesen leírom az Élet Módszer I. című könyvemben (klikk), de itt is találsz róla egy írást: klikk.  

Amit még szeretnék elmondani Neked, hogy igyekezz mindig az életedben gyakran előforduló legalsó rezgésszintű érzelemre fókuszálni és amíg azt rendbe nem tetted addig csak arra fókuszálj. Egy érzelem végleges meghaladása több hónapos munka, de nagyon megéri!

Fontos még azt is kiemelnem, hogy ha 4 éves kor előtti traumából származik a berögzült érzelem, akkor külső segítség nélkül nem fogsz tudni jelentős eredményt elérni! Ebben az esetben olyan hipnotikus jellegű módszerek segítenek csak amelyek során a terapeuta alfa vagy théta állapotban dolgozik veled. Ezekről a módszerekről igyekszem a jövőben írni itt a blogon.

Kívánok sok sikert utadon! Remélem tapasztalataim, gondolataim segítettek boldogsághoz vezető utadon….

 Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat: klikk 


Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről, az élet tiszteletéről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések