A boldogságkeresés: Életmód, természetgyógyászat – 9. rész: Szimmetria és tartás „kúra”

 

Kb. 4 hónapja kezdtem el ezt a „kúrát”, amit saját magamra találtam ki. Mivel bevált, ezért szeretném megosztani veled, hátha a Te életedben is hoz pozitív változást. Igazából, mindig is volt egy természet gyógyászat iránt komolyan érdeklődő énem. Már 15 éves koromban gyógynövényeket gyűjtöttem és gyógyteákat készítettem, ha valakinek valami gondja volt a családban. A nagypapámnak köszönhetem ezt az érdeklődést, hiszen vele kigyermek korom óta jártam az erdőt és tanította nekem, hogy melyik fűben és melyik fában milyen orvosság van. Ez az érdeklődésem töretlen. Mivel ilyen végzettségem nincs, ezért magamon teszteltem a legtöbb módszert az elmúlt 30 évben, vagy néha egy-egy családtagon.

A mai módszer gondolatmenete abból indul ki, hogy mára már mérésekkel igazolták az egyes energiaközpontok létét, melyről egy írássorozatot itt kezdtem el, ha esetleg bővebben érdekel. Az egészséges test alapfeltétele az, hogy a testben lévő 7 energiaközpont mindegyike megfelelő energia szinten legyen és a test szimmetria tengelyében helyezkedjen el. A megfelelő energia szint egy energiaközpontban azt jelenti, hogy se nem túl energetizált, sem alul energetizált. A test jobb oldala az apai oldal, míg a bal oldala az anyai oldal. Ha például valaki elfojtja az édesapja iránt érzett szeretetét, akkor neki alul energetizálttá válik a 4-es energia központja és a jobb oldalra tolódik el. Hosszabb távon ez betegségeket vagy torzulásokat okoz a testben, főleg a 4-es energiaközpont környezetében lévő szervekben.

Azt is igazolták már, hogy a gerincoszlop mentén egy energia csatorna létezik. A test 7 energia központja közötti energia áramlás ebben az energia csatornában történik. Erről Joe Dispenza könyvében részletesen olvashatsz: klikk. A test akkor egészséges, ha ez az energia áramlás szabad. Szóval amikor a szexuális energiáinkat szabadítjuk fel, akkor az energiák az 1-es energiaközpontba koncentrálódnak átmenetileg, de ha utána a kreatív energiáinkra van szükség, akkor az energiák nagyobb része a 7-es energia központba áramlik. Ha az energia áramlás korlátozott, akkor egyes energia központokban megreked az energia. Például a szexfüggőknek az energiáik az 1-es energiaközpontban rekedtek és onnan nem igazán tudnak feljebb emelkedni.

A szabad energia áramláshoz a gerincoszlop természetesen egyenes és szimmetrikus állapota kell. Ezért (is) nagyon fontos a helyes tartás! A legtöbb ember erre nem igazán figyel. Elbagatellizálja a helyes tartás szerepét és fontosságát. Pedig a testi és lelki egészség első szabálya a helyes testtartás! 

A helyes testtartás az alábbi 3 kritériumból áll:

-         Természetesen egyenes gerincoszlop

-         Szimmetrikus tartás

-         Egyik végtagunk sem lehet keresztben

Most kérlek vizsgáld meg egy átlagos napodat. Gondold végig, hogy szoktál ülni evés közben az asztalnál, hogy alszol, hogy fekszel a tv előtt, hogyan vezetsz az autódban? Gondold végig, hogy a napi tevékenységeid hány százalékában felel meg a fenti három kritériumnak a testhelyzeted. Az enyém borzalmas volt 4 hónapja. A hátamon fekve eleve nem is tudok aludni. A tartásom görbe. Velemszületett enyhe gerinc ferdülésem van, görbén előre hajolva ettem az asztalnál, a kanapén úgy feküdtem, hogy a gerincem össze vissza hajlott, a lábaim vagy a kezeim rendszeresen keresztbe voltak vagy aszimmetrikus helyzetben.

A testtartásod jól mutatja a lelki állapotodat és az egyes energiaközpontjaid helyzetét. De az is lehet, hogy ezek már csak a múlt rossz berögződései. Akiknek az energia központjai asszimetrikusak, azok ösztönösen aszimmetrikus testtartásban érzik jól magukat. Az önbizalomhiány, a depresszió vagy más lelki problémák a hát görbültségét okozzák, a szeretethiány, szégyen, bűntudat gerincferdülést okoz a gyerekeknél, nem véletlenül pont ott, amelyik energiaközpontot az adot lelki probléma érinti. A keresztbe tett kezek elfojtott (vagy tudott) dühöt és haragot jeleznek, a keresztbe tett lábak a világtól való elzárkózást, félelmet jeleznek. Szóval a tartásodból és a gerinced alakjából elég pontos lelki analízist lehet csinálni. Ez az önismereted mélyítésére is alkalmas lehet....Ugyanakkor ez az oka annak, hogy egy egyenes tartású embert könnyebben fogadunk el, ösztönösen szimpatikusabbnak érezzük ha ránézünk.

A jó hír az, hogy ez ellen lehet tenni. A szimmetria és tartás „kúra” azt jelenti, hogy tudatosan elkezdek figyelni a helyes tartásomra, ami a fenti 3 szabálynak felel meg. Minél többet vagy ilyen testhelyzetben, annál jobban felerősödnek az öngyógyító folyamatok a testedben, mert az energia áramlás a tested energia központjai között hatékonyabb lesz. Mivel a tested a régi állapothoz van szokva, ezért előre szólok, hogy nagyon nehéz lesz változtatnod! A test mindig a régi fizikai-kémiai állapotát igyekszik visszaállítani, amíg az új egyensúly ki nem alakul (bővebben: klikk). Nekem is nagyon nehezen ment. De 4 hónap tudatos odafigyelés már oda vezetett, hogy ösztönösen magamra szólok, ha nem helyesen ülök, vagy fekszek. Most is, miközben ezt az írást írom, ösztönösen keresztbe tettem a lában. De magamra szóltam és szép szimmetrikus párhuzamba visszatettem. Nyilvánvalóan mivel nem ehhez van szokva testünk, ezért eleinte ez kényelmetlen is lesz azon túl, hogy sok odafigyelést igényel. De megéri a tudatosságot és a belefektetett energiákat ebbe a változtatásba.

Mit hozott nálam ez a 4 hónapos kúra? Általánosan energikusabbá válltam, kismértékben csökkent az alvásigényem, mérséklődött a migrénem (nagyon erős migrénes voltam). Kevesebbet eszem és ezáltal lement pár centi a hasamról. A kúrát persze folytatom, mert a hátamon még mindig nem tudok aludni, így az alvásom még mindig nem felel meg a fenti kritériumoknak. Pedig aki háton fekve és szimmetrikus testhelyzetben alszik, az maximalizálja a test öngyógyító képeségét. Erre a szamurájok idején jöttek rá az akkori orvosok. Az össze vissza kaszabolt sérülteket a hátukon fektetve gyógyították, úgy, hogy teljesen szimmetrikusan fektetik őket és a fejük kismértékben alá van támasztva. Ők már a középkorban tudták, hogy így maximális a test öngyógyító képessége. Ezek a sérült szamurájok pedig gyakran hihetetlen gyógyulásokon mentek keresztük, pusztán azért, mert az orvosok mindig vissza erőltették őket ebbe a fekvési pozitúrába. A szamurájoknak egyébként eleve kötelező volt így aludniuk, már kiskorukban erre szoktatták őket. Innen ered a híres japán mondás: „a szamuráj legnagyobb fegyvere a jó alvás”.

Szóval ez a módszer szinte bármilyen egészségi problémádra jótékony hatással van! Ha maximálni akarod a tested öngyógyító képességét, akkor kezd ezzel a módszerrel.  Egyébként ez a módszer egyben felkészülés is lehet a melatonin termelés maximalizálására is, mely a test öngyógyító képességéért felelős hormon. Erről itt olvashatsz két érdekes írást, ha bővíteni szeretnéd ismereteidet: klikk1, klikk2.

Ne feledd, helyes tartás nélkül nincs tartós egészség, így érdemes az alapokkal kezdeni, ha újra fel akarod építeni egészséged!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)


 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések