A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 27. rész: A késleltetés törvénye - kitartás, állhatatosság

 

Amikor megnyitom a zuhanyzóban a meleg víz csapját, akkor azonnal nem jön a melegvíz. Várnom kell 1-2 percet mire beáll optimálisra a hőmérséklete. Ennek egyszerű fizikai oka van. A falban a melegvíz csőben lehűlt a víz és annak ki kell folynia a csapon, hogy ide tudjon érni a meleg a bojler felől.

A mai világunkban ahhoz vagyunk szokva, hogy mindent azonnal megkapunk. Ha fáj a fejünk bekapunk egy gyógyszert és az 15 perc múlva hat. Ha kell valami, megrendeljük a neten és 1 héten belül itt van. Ha esetleg 3 hét múlva érkezik csak meg, akkor már dühösek vagyunk, amiért ennyit kell várni. A türelmetlenségünk felfokozott, ami egy komoly oka a boldogtalanságunknak. Erről bővebben itt írtam egy érdekes írást: klikk.   

Ha gyógyulni, vagy változni akarunk és ezért valamilyen módszerhez folyamodunk, akkor a legtöbben elkövetünk egy nagy hibát. Azt várjuk el, hogy az adott lélekgyógyító módszer, vagy a választott természetgyógyászati eljárás azonnal hasson úgy, mint a tabletta, amit beveszünk fejfájásra. Sajnos azonban ezek a módszerek nem így működnek, cserébe viszont nem csak tünetet kezelnek általában. A hatás nagy időbeni késéssel érkezik. Mivel azonnal rövid időn belül nem történik semmi, ezért rengeteg ember eldob magától egyébként jól működő módszereket. Mennyiszer hallottam már: „nem hiszek benne, mert nálam semmiféle változást nem hozott”. Pedig nem kellett volna mást tenni, csak tovább csinálni, kitartóbbnak lenni. Ha például gyógyteákat iszunk egy betegségre, akkor a kúraszerű, kitartó és rendszeres fogyasztás hozhat csak sikert. Ha meditálunk, akkor ott is csak a kitartó és rendszeres lelki munka hozhat eredményt. Ha a vonzás törvényét használjuk megerősítésekkel (bővebben: klikk1, klikk2), akkor is előfordul, hogy még hetekig vagy hónapokig tovább romlik a helyzetünk mielőtt a fordulópont megérkezik. Ennek oka ugyanaz, mint a csapvíznél csak energetikai alapon.

Képzeld el, hogy az elméje tudatalatti szinten egy rossz program szerint vezérel egy embert, akinek ez miatt rossz szokásai vannak. A rossz szokásai miatt az élete tele van problémákkal. Képzeld el, hogy elkezd az elméje átprogramozódni jó irányba. Azonban az eddigi életében hozott döntéseinek a következményei és hatásai még mindig működnek. Azoknak le kell csillapodniuk, el kell múlniuk. Az új program miatt helyes döntések hatásainak pedig szépen lassan be kell épülniük az életébe. Ez miatt fokozatos lesz a változás. Először a lejtő meredeksége csökken, majd jön a mélypont és szép lassan elindulunk felfelé. Szóval a változás lassú és fokozatos és nagyon gyakran az eddigi rossz döntéseink miatt egy módszer elkezdése után is átmenetileg tovább romolhat a helyzetünk.

Az állhatatosságot és a kitartást nem véletlenül tartja a legfontosabb emberi tulajdonságok egyikének az összes világvallás. Állhatatosság és kitartás nélkül nem lehet sikert elérni, ha változtatni akarsz életeden! Ha bele kezdesz a változtatásba az csodálatos dolog! A legfontosabb, amit tehetsz ez után az, hogy kitartasz és nem hagyod abba!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések