A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 58. rész: Meditációs napló 5. rész: Amikor megjelenik a külső szemlélő vagy az „isteni-szikra” (tudat és ego megkülönböztetése az érzékelésen keresztül)… A megvilágosultság kapuja. /CSAK HALADÓKNAK!/

 

Régen sokat olvastam a „külső személő”-ről. Spirituális mesterek könyveiben általában ennek megértésével próbálták elmagyarázni, hogy is működik a meditáció. Sajnos nálam ezzel semmiféle sikert nem értek el, sőt még jól össze is zavartak. Hiába igyekeztem felfogni, hogy mi az a bizonyos „külső szemlélő” nem tudtam sem megérteni, sem megtapasztalni. Így hát évekkel ezelőtt el is engedtem ezt a kérdést. A nyugati ember számára a meditáció megtanulására véleményem szerint Dr. Joe Dispenza: Válj természetfelettivé című könyve a legkiválóbb. Hiszen a szerző racionális elmével is érthető módon, lépésekre bontva tanítja meg, hogyan kell meditálni. További előnye a könyvnek, hogy a meditáció módszerét agyi EEG mérésekkel alátámasztva fejlesztette ki a lehető leghatékonyabbra. Amit a könyvben leír az tényleg működik. Nemcsak nálam, hanem sok ezer embernél, akiknek agyi EEG méréseken keresztül ellenőrizték meditáció közben a bennük zajló folyamatokat. Hála Dr. Joe Dispenzának elindultam évekkel ezelőtt a meditáció útján és szép fokozatosan sikerült egyre mélyebbre jutnom (bővebben: klikk1, klikk2, klikk3, klikk4). A meditációban is a fejlődés kulcsa a gyakorlás és a tanulás. Évek óta alig hagytam ki napot amikor nem meditáltam és vannak olyan napok amikor 2-3 alkalommal is össze tudom hozni. Elvonulások alkalmával pedig naponta 5-7 alkalommal is meditálunk ami olyasmi mint egy intenzív tanfolyam… A meditációm fejlődésében a következő nagy lépést Varga Tamás Mironnal való személyes találkozásom hozta, akinek videócsatornáját tiszta szívből ajánlom minden keresőnek (bővebben: klikk). Ő azt tanítja, hogy a legerőteljesebb meditáció a belső csend. Ma már én is ki merem jelenteni, hogy ez a meditációk „királya”. A belső csend azt jelenti, hogy meditációban elveszik a test-tudat, nincsenek gondolataink és nincsenek érzéseink-érzelmeink sem. Mironnal való hihetetlenül inspiráló  és tanulságos találkozásaink után 1,5 töretlen gyakorlás következett, mire eljutottam a belső csendbe. Először ritkán sikerült, majd egyre gyakrabban. Ma már minden nap hosszabb-rövidebb időre ott tudok tartózkodni. Ha olvastad az ego pontos definíciójáról írt írásomat (bővebben: klikk, de erről részletesen az Élet-módszeren keresztül sokat írok legújabb könyvemben is, részletesebben lásd jelen írás alján), akkor egyből megérted, hogy a belső csend állapota miért olyan csodálatos?!



A belső csend nem más mint az ego-mentesség állapota. A belső csendben, hihetetlen béke tör ránk, ami valami nagyon mély semmihez sem hasonlítható kéjes nyugalmi érzést okoz. Nincs még egy olyan csodálatos érzés, mint ami a belső csendben érezhető. De mivel nem tudom semmilyen más érzéshez hasonlítani ezért csak azt tudom Neked mondani, hogy ha majd odajutsz, akkor megérzed, hogy ez mit is jelent. Ha valaki még sosem kóstolta az almát, akkor neki sem lehet elmondani, hogy milyen ízű az alma. Ez a dolog ugyanilyen. Meg kell tapasztalnod, ha tudni szeretnéd mi ez. De egy biztos: ez sokkal finomabb érzés bármely ízérzékelés öröménél…

Saját kineziológiai méréseim szerint a belső csend állapotában a Hawkins-skála szerinti 600 – 680 közötti lelki rezgésszintre emelkedünk (bővebben: klikk), ami a béke lelki rezgésszintje és egyben kapu a megvilágosultsághoz. A megvilágosultság elérése egyébként nem megy „önerőből” csak az esélyét lehet elősegíteni, azzal, minél tovább tartózkodsz a béke lelki rezgésszintjén. Megtapasztalásom és Mátyás János mesterem elvonulásokon felolvasott chan-történetei alapján az merem kijelenteni, hogy a megvilágosodás szintjére való ugráshoz mindig valami váratlan külső tényező megjelenése kell, amit én „isteni szikra” névvel illettem. Minden megvilágosodás áttörés egy váratlan hang, váratlan esemény, vagy egy váratlan forma megtapasztalása hatására történik meg. A megvilágosultság áttörés pillanatában a teljes belső-csend, végtelen béke, hála és alázat állapotában szükséges lennünk és ha Isten is úgy akarja (Isten szó helyére bármely  hited szerinti szót tehetsz), akkor megtörténik az a külső váratlan tényező aminek hatására áttörhetsz a kapun. Az én eddigi kettő átmeneti áttörésem egyike egy váratlan taps volt, a másik pedig egy vízesés látványa. Ez utóbbinál a Moldova-folyó vízesésére ránézve egyszerre érzékeltem sok millió különálló vízcseppként a vízesés egészét, mely az áttörést hozta. No de nem is ez a lényeg, hiszen a megvilágosodás áttörés vagy jön vagy nem! Azt nem tudjuk mi magunk előidézni…. A békéig azonban el tudunk jutni, tudatos tisztulással, belső munkával, gyakorlással, lelki fejlődéssel.  A belső csend rendszeres megjelenése izgalmas változásokat hoz az életünkbe. Az egyik, hogy amikor már mindennapossá vált a belső csend az életemben, egyszer csak megjelent a külső szemlélő. Éppen vezettem Szobról – Pécsre és az M6-os autópályán egyszer csak azt érzékeltem, hogy a külső szemlélő figyeli azt ahogyan vezetek és azt amikre gondolok közben. Bár igaz, hogy nagyon kevés gondolat vonult át az agyamon, mert amolyan nyitottszemes meditatív állapotba vezettem éppen. A külső szemlélő váratlan megjelenése nagyon izgalmas élmény volt. Tudniillik a külső szemlélőt nem érdekli semmi más csak a megtapasztalás. Számára nincs jó vagy rossz, csak élmény van. Hogy ezt jól érzékeltessem Neked, leírom a tegnapi futás élményemet. A fogadott lányommal elmentünk futni és a félút után elkezdett eléggé fájni a jobb térdem. Úgy gondoltam végig futom akkor is a távot és amikor a fogadott lányom előre húzott, váratlanul bekapcsolt a külső szemlélő. Előtte lihegtem, fáradt voltam, izzadtam, fájt a térdem, szóval összességében nem voltam túl jól. A külső szemlélő amikor „bekapcsolt” elkezdtem mosolyogni és könnyedebben futni. Mosolyogva futottam végig a hátralévő távot. Akkor is éreztem, hogy fáj  térdem és hogy zihálva lélegzem, mégis a külső szemlélő szempontjából ez ugyanolyan élvezetes élmény volt, mintha például tortát ettem volna.

A külső szemlélő a tudatod! A tudat pedig megtapasztalni jött a Földre abba a testbe aki Te vagy. Szóval a külső szemlélő megjelenése az az állapot amikor már az egodat meg tudod különböztetni a tudatodtól. Pontosabban képes vagy átmenetileg egomentesen létezni és hagyni, hogy a tudatod mindenféle egós torzítás nélkül tapasztalja meg mindazt amit az Élet csodájának hívunk. A tudat az a részed ami az egodon kívül van, az egód megnyilávnulásai pedig minden gondolatod, érzésed, érzelmed és testérzeted. Szóval a külső szemlélő (tudat) megjelenésénez nem kell más, mint egomentesen (gondolat, érzet és érzés mentesen) tapasztalni az Élet történéseit. A külső szemlélőt kérlek ne úgy képzeld el, hogy kívülről látod önmagad, vagy valami ilyesmi. Ahhoz, hogy ezt megértsd igyekszek az érzékelési módok különbségén keresztül segítséget nyújtani Neked. Nézzük meg, hogyan érzékel az ego és hogyan a külső szemlélő (tudat):

-          Látás: Az ego meg akarja látni a dolgokat, általában egy vagy több konkrét dolgot. Azaz az ego mindig mindent valamilyen okkal, céllal néz. Így az ego látásakor mindig van a látásnak valamilyen fókusza. A tudat csak lát, azaz a külső szemlélő megjelenésekor ugyanúgy látsz mint amikor az egoban vagy. Az a nagy különbség hogy a látás nem fókuszált, a látás céltalan és a megtapasztaltakhoz nem rendel az elme semmiféle gondolatot. A tudat szimplán élvezi a megtapasztalás örömét függetlenül attól, hogy mi az amit látsz.

-          Hallás: A hallás esetében is hasonló a helyzet. Az ego mindig meg akar hallani valamit, szóval az ego mindig figyelve-fülel. A külső szemlélő csak szimplán hall és nem rendel a hallottakhoz semmiféle gondolatot, vagy viszonyítást. A külső szemlélő szimplán élvezi az Élet csodáját a hallás öröme által, míg az ego mindig valamilyen cél elérése érdekében akar meghallani dolgokat.

-          Ízlelésnél, tapintásnál, szaglásnál hasonló a gondolatmenet, így már nem érdemes ezt a kérdést bővebben részleteznem.

Szóval a „külső szemlélő” kifejezés, nem feltétlenül helyes, annak ellenére, hogy nagyon sok spirituális irodalomban közkedvelten használt szóösszetétel. A külső szemlélő az egomentes megtapasztalást vagy más szavakkal a tudat tiszta megtapasztalását jelenti. De ugyanúgy a saját érzékszerveinkkel érzékelünk. Nem egy külső, tőlünk független „lény” érzékel. Igaz, hogy ebben az állapotban van egy olyan fura érzés, mintha kb. 45°-ban felfelé a fejünk mögötti figyelemközpontból figyelnénk az összes érzékszervünk által érzékelteket. Mivel ez a figyelem központ testen kívüli, ezért nevezik valószínűleg a spirituális mesterek külső szemlélőnek.

A külső szemlélő megjelenése az élet torzítatlan megélésének lehetőségét hozza az életedbe! Hiszen az ego állandóan gondolatokkal, viszonyításokkal, véleményekkel, érzelemkapcsolásokkal torzítja a megtapasztaltakat. Így soha nem érzékelhetjük a tényleges valóságot, mert az mindig átmegy az egonk szűrőjén mielőtt az emlékeinkben elraktározódik. Számomra megdöbbentő, hogy az emberek ugyanazokat az eseményeket mennyire másképpen élik meg. Tudományosan is igazolható tény, hogy nincs két egyforma igazság (erről bővebben új könyvemben olvashatsz, részleteket lásd jelen írás alján), az emberek mégis meg vannak győződve arról, hogy az igazságuk az a valóság. Pedig a valóság megtapasztalása csak a külső szemlélővel lehetséges, de akkor is csak annak egy része. Hiszen az érzékszerveink korlátjai megszabják, hogy a valóság mely részét tapasztalhatjuk meg éppen. Ennek ellenére ha a tényleges igazság, azaz az egyetlen valóság birtokosa szeretnél lenni, akkor érdemes meditálnod nap mint nap annak érdekében, hogy minél előbb „összeismerkedj’ külső szemlélőddel és minél több időd legyen a valóság megtapasztalására. Mert addig sajnos csak valamilyen torzított leképeződését érzékelheted csak a valóságnak. Ezt hívják a Te igazságodnak.   

A belső csend nemcsak a külső szemlélőt hozza el az életedbe, hanem egy hihetetlen erőteljes lelki gyógyulást is. Megtapasztalásaim szerint fél óra belső csend felér kb. 1 év pszichoterápiával (bővebben: klikk). Szóval a belső csend gyakorlása egy hihetetlenül fontos és hasznos dolog. Mondhatnám úgyis, hogy ez a leghatékonyabb lélekgyógyító eszköz amit eddig megtapasztaltam.

Tiszta szívből kívánom, hogy Te is mielőbb eljuss a belső csendbe és ezáltal felgyorsuljon a lelked gyógyulása, ezáltal emelkedjen lelki rezgésszinted és fokozódjék boldogságod!

Ha többet szeretnél megtudni az Élet-módszerről vagy komplex ismeretre vágysz arról, hogyan lehetsz egészséges, sikeres és boldog, akkor nagy örömmel ajánlom Neked új könyvemet, melyet hatalmas önzetlen energiák írattak meg velem azért, hogy minél többen tapasztalják meg azt a csodát amiben mostanában én is élhetek…. Ezen a weblapon találhatsz bővebb információkat, pár héten belül: klikk 


Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk.

Ha a videós tartalmakat is szereted, Youtube csatornámon is örömmel látlak: klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről, az élet tiszteletéről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések