A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 45. rész: Engedd el a múltfüggőségedet - oldás

 

A boldogtalanságunk legfőbb okai a múltunkban rejtőznek.  Soknak ezek közül tudatában vagyunk, azonban számos olyan is van legtöbbünk életében, melyeket olyan régen fojtottunk el, hogy már sejtelmünk sincs a létezéséről. Pedig ezek a ködbe veszett fájdalmak az összes többinek a gyökerei. A boldogságunkhoz a legfontosabb teendőnk a múlt elengedése, a múltból származó lelki sebek begyógyítása. Mennyi ember él a Földön úgy, hogy nap mint nap mételyezi életét, múltbeli történések fájdalmain való kattogás?! Amíg ezeken agyalsz, addig a szennyezed a jelened és esélyed sincs a tartós boldogságra. Ami még rosszabb, hogy amíg ilyeneken gondolkozol, addig a szervezeted a boldogtalan érzésekhez kapcsolódó hormonokat termeli. Így tested egyedi kémiai állapota boldogtalansághoz kötődő hormonokhoz szoktatja tested összes sejtjét! A sejtjeid, pedig ezekre a hormonokra vállnak befogadóvá, sejtmembránjuk érzékenysége ezen hormonok felé fejlődik. A boldogsághoz kapcsolódó hormonokra kevésbé lesznek sejtjeid fogékonyak. Ennek a következménye ez lesz, hogy minden sejted a boldogtalansághoz kapcsolódó hormonokra fog vágyni nap mint nap. Erről a mechanizmusról egy részletesebb írást itt találsz: klikk.  Szóval a tested összes sejtje sóvárgásokat fog kelteni benned a boldogtalansággal összefüggő hormonok termelésére, mert ehhez szoktattad őket. Így amikor átmenetileg boldog vagy, akkor is bekapcsolnak a múlt árnyékai és megmételyezik jelened csodáját. Ez is egy függési forma. A múlt fájdalmaihoz való kötődés függése. Erről is ugyanolyan nehéz leszokni, mint bármely más függőségről. Dr. Joe Dispenza minden írása lényegében erről szól (Bővebben: klikk). De a jó hír, az, hogy le lehet róla szokni. 



Az első lépés az, hogy tudatosítsd magadban: Nem számít, hogy ki voltál és mit tettél eddigi életedben! Egyetlen egy dolog számít, hogy most mit teszel és most merre tartasz!  Ezt kell tudatosítanod magadban minden alkalomkor amikor a múlttal kapcsolatos fájdalmak, lelkiismeret furdalások, frusztráltság érzetek, haragok, stb… előtörnek. Ez a legfontosabb lépés! Mivel a sejtjeid vágyják a múlttal kapcsolatos rossz érzéseket, hogy a megszokott hormonkoktélhoz jussanak. A leszokás a múlton való rágódásról csak fokozatos lehet! Hiszen a sejtek, ha gyakrabban kapnak másfajta hormonokat, mint eddig, akkor a sejtmembránok érzékenysége az újabb hormonokra kezd el fokozódni. Ez az átalakulás azonban csak hetek, hónapok alatt tud lezajlani. Szóval el kell kezdeni a fenti kivastagított mondattal lesöpörni az újra és újra feltörő múlttal kapcsolatos negatív gondolatokat.

Nagyon fontos, azonban az, hogy ez ne a múltbeli fájdalom elfojtását eredményezze. Ehhez nincs mese, szembe kell néznünk velük. Amikor felszakadnak, akkor nem szabad elmenekülni előlük, hanem szembe kell nézni velük, meg kell élni őket és tudatosítani kell magunkban azt, hogy ma már egy más ember vagy aki tudja, hogy ennek a fájdalomnak nem Te vagy az okozója, nem Te tehetsz róla, vagy ha mégis, akkor tanultál belőle és ma már másképp cselekednél. Csak a MOST számít, csak az számít, hogy MA ki vagy és csak az számít, hogy MA merre tartasz!

A múlt lelki fájdalmainak elengedésére a lufi módszer vagy a papír módszer is alkalmazható, melyekről már írtam itt a blogon: klikk1, klikk2. Meditációs technikák is vannak az ilyen múltbeli fájdalmak elengedésére. Amikor meditációban feltör egy múltbeli kellemetlen érzés, akkor hagyni kell, hogy átjárjon rajtad és felerősödjék. Újra meg kell éni és tudatosítani kell, hogy melyik testrészedben koncentrálódik a lelki fájdalom. Majd oda kell nyúlni kézzel, egy mozdulattal meg kell ragadni, ki kell húzni magunkból és messze el kell hajítani. Addig kell ismételni, még a kellemetlen érzet el nem múlik. Gyakran öklendezni vagy sírni is szoktunk ilyenkor. Ezek a lelki felszakadás, tisztulás jelei. Hagyni kell! Meditációról bővebben ezekben az írásokban olvashatsz: klikk1, klikk2, klikk3, klikk4.

A tudatos életünk során is fontos a sírás! Ha feltör akkor engedd és sose szégyelld, hogy sírsz. Sírd ki magad! Ez a legcsodálatosabb dolog, amit tehetsz a lelkedért! Csak az erősek mernek gyengének mutatkozni! Pedig az emberek pont azért nem mernek sírni mások előtt, mert nem mernek gyengének mutatkozni. Ez a valódi gyengeség!

A múlt elengedésének, begyógyításának másik módszere az, hogy a fájdalmat okozó személy felé tudatosan ellentétes pozitív érzelmet sugárzol. Például, ha haragszol valakire, akkor megbocsájtást, ha gyűlölsz valakit akkor szeretetet, ha sóvárogsz valaki után, akkor semlegességet. Bár ez nagyon nehéz az elején, de sok negatív érzés, amit mások felé sugárzol valójában téged pusztít. Ha ellentétes pozitív érzelmekre cseréled ezeket, akkor a lelked elkezd begyógyulni.

Vannak olyan múltbeli elfojtásaink, melyek kisgyermek korunkból származnak. A legtöbb esetben ezeknek a létezéséről sem tudunk, mert akkoriban olyan nagy lelki fájdalmat okozott, hogy elzártuk „végleg”.  Soha többé nem akarunk oda visszamenni, ezért nem emlékszünk rá tudatos énünkkel. Azonban a bennünk feltörő üresség, az életünk hektikussága, a boldogtalanságunk, az önmagunk előli élvezetekbe való menekülés, munkamánia, függőségeink jelzik, hogy valami nincs rendben. Ezek feltárása és feloldása külső segítség nélkül nem megy. Ehhez egy jó terapeuta vagy spirituális vezető kell, aki képes hatékony oldással segíteni a lelked gyógyulását. Az oldás során a mester théta állapotban visszavisz a múltadba, ahol meg lehet keresni azokat az eseményeket, melyek a lelkedben elfojtott fájdalmakat okoztak. Ezek a tudatalattidban ott vannak, teljesen tiszta emlékként. Az eseményeket újra éled théta állapotban és a segítőd tudatosítja benned, hogy az az esemény ma miért alakulna pozitívan, miért nem vagy azért az eseményért felelős, vagy miért nem tehetsz arról, ami akkor veled történt. Általában kisgyermek korban magunkat okoljuk mindenért, pedig mi nem tehetünk róla. Így vesszük magunkra szüleink lelki hulladékait (bővebben: klikk1, klikk2).  Viszont ettől szennyesnek, értéktelennek, szerethetetlennek érezzük magunkat és bűntudatot, szégyent érzünk saját milyenségünk okán. Ezek annyira borzalmas érzések, hogy meg akarjuk erőből változtatni magunkat, mert azt hisszük velünk van a baj és nem vagyunk úgy jók ahogy vagyunk. Elfojtjuk régi énünket és vele ezt a sok borzalmas érzést annyira mélyen, hogy oda soha vissza ne tudjunk nézni. Ezek az elfojtások azonban innentől kezdve egész életünkben sugároznak kifelé és tudatalatti síkon bevonzzák az életünkbe azt a sok rosszat, ami velünk történik. Szóval hatékony oldásokkal drasztikusan nagyot lehet lépni a boldogabb élet felé! Ehhez fontos, hogy találj egy olyan lelki vezetőt, akiben bízol és tud Neked ebben segíteni.  A hatékony oldást csak nagyon magas spirituális képességekkel rendelkező ember képes jól levezetni. Szóval nem könnyű ilyet találni. De ehhez Te is kellesz, hiszen szembe kell nézned azokkal a dolgokkal, amik elől egész eddigi életedben menekültél. Nem véletlenül a bátorság az első élettámogató lelki rezgésszint, ahogy erről részletesen könyvemben is olvashatsz: klikk.

Bízom benne, hogy mai írásommal adtam jó pár módszert, eszközt a kezedbe! A fontos, hogy kezd el feltárni és kitakarítani életedből a múlt árnyékait. Szokj le a múlton való kattogásról! Ezek, állandó negatív hatással vannak a jelenedre és boldogságod gátjai.

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk.


Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések