A boldogságkeresés harmadik lépése: módszerek, eszközök - 46. rész: Az addikciókról való leszokás biztos receptje és az ego fizikai magyarázata

 

Az addikciók mindegyike egy vagy több életpusztító lelki rezgésszinthez kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy minden addikció mögött egy vagy több negatív érzés a fő meghajtó erő. Például az alkoholista vagy a drogos általában a szégyen vagy a bűntudat érzéséből táplálkozik, hiszen a felszínen a cél a bódult állapot elérése, míg a valódi tudatalatti cél az, hogy szégyenteljessé válhasson az emberek előtt, vagy bűntudatot érezhessen tettéért. Ez a gondolatmenet minden addikcióra igaz! A felszínen, racionálisan tudott vágy és a valódi tudatalatti cél között óriási a különbség. Például a számítógépes játék vagy pornó függő általában azt gondolja, hogy azért csinálja ezeket, mert élvezi a játék vagy a pornófilm örömét. Testét izgalom árasztja el és ezáltal jobban érzi magát. Ugyanakkor a pornófilm a vágyakozás életpusztító lelkirezgésszintjére süllyeszt, de ha a neveltetés és vallási dogmák erősen hatottak rá gyermekkorban akkor a szégyen és bűntudat vegyes érzelmei is jelen vannak. A számítógépes játék függő szintén vágyakozást generál mely haraggal párosul, hiszen állandóan arra érez vágyat, hogy legyőzze ellenfeleit vagy a számítógépet. A lelki rezgésszintekről részletesebben jelen blogon is olvashatsz (bővebben: klikk), hiszen számos írásban igyekeztem itt Neked értékes információkat közölni erről a kiemelten fontos témáról. Ugyanakkor nemrég megjelent könyvem (bővebben: klikk) részletesen és alaposan megtanít minden fontos dologra, amit a lelki rezgésszintekről tudni kell. Azértfontos ezt megértened, mert valamely addikcióról való leszokás első lépése az, hogy felismerd az addikció tényét és a hozzá kapcsolódó valódi életpusztító érzelmet, mely bármely életpusztító lelki rezgésszinthez tartozó rézelem lehet (szégyen, bűntudat, fásultság, bánat, félelem, vágyakozás, harag, büszkeség).  A felismerést segítik jelen írásaim melyekben bővebben olvashatsz, ha szeretnél mélyebben belegondolni saját életed addikcióiba: klikk1, klikk2, klikk3.




Az addikcióinktól való sikeres megszabadulás jelentős szabadság, béke és harmónia fokozódását hozza lelkünkben és ezáltal életünk minden területén. Így hát kiemelt fontosságú addikcióinkkal szembenézni és feldolgozni azokat. Az addikciókhoz kötődő érzelmek érzése által termelt hormonok hosszútávon testi betegségeket is okoznak (bővebben: klikk1, klikk2), ezért egészségünk megóvása vagy helyreállítása szempontjából is nagyon fontos, hogy mérsékeljük függésünket. A leszokás második lépése az, hogy megértsd tested-lelked hogyan működik ebből a szempontból. Vegyük például a bűntudat érzését alapul, de az alábbiakban ennek a szónak a helyére bármely érzést teheted. Minden érzés bizonyos hormonok termelődését generálja testedben. Ha például sokszor érzel bűntudatot, akkor a testedben sokszor termelődik az ehhez kapcsolódó hormonrendszer. Ennek az a következménye, hogy a sejtjeid sok bűntudat által generált hormont kapnak. A sejtek tökéletes alkalmazkodó gépezetek. Azaz amely hormonokból tartósan többet kapnak, azokra adaptálódik leginkább a sejtmembránjuk. A sejtek nem tesznek különbséget jó vagy rossz között. Ők csak végzik a dolgukat, azaz amire szoktatják őket ahhoz alkalmazkodnak. Ez evolúciós szempontból így helyes, hiszen a test dolga a környezethez való lehető legnagyobb mértékű alkalmazkodás. Ha gyermekkorban sokszor éreztettek veled a szüleid bűntudatot, akkor felnőtt korodban is megtesz mindent a tudatalattid, hogy bűntudat érzését okozó helyzetbe keverd magad, még akkor is, ha agyból tudod, hogy ez Neked nem jó. Ez azért van mert a sejtjeidnek függősége van a bűntudat által termelődő hormonok iránt. Ezért törnek ránk a bűntudat érzések akkor is, ha mi ezt nem akarjuk. Ezért alakul ki maga az addikció is, hiszen ez az eszköz annak a pótlására, amit a szülők már nem végeznek el az életünkben. A sejtjeink állandóan vágynak ezekre a hormonokra, így az egész tested tudatalatti síkon sugározza feléd, hogy érezz bűntudatot végre mert kell a függőségüket okozó hormonkoktél.   

A jó hírem az, hogy a sejtjeid átszoktathatók pozitív lelki rezgésszintek (bátorság, pártatlanság, hajlandóság, elfogadás, ésszerűség, szeretet, derű, béke, megvilágosultság) által generált hormonkoktélra is. De ez csak fokozatosan tud történni! Hiszen a sejtek membránjainak át kell alakulnia arra, hogy ezekre a hormonokra legyenek érzékenyebbek. Szóval, ha elkezdesz tudatosan, rendszeresen pozitív érzésekre fókuszálni, akkor egyre többször kapják a sejtek ezeket a hormonokat és egy idő után már elkezdenek majd vágyni rájuk. A sejtmembrán elkezd érzékennyé válni ezekre a hormonokra, hiszen ezekből is egyre többször kap. Ez az a pont amikor a bűntudat vagy más életpusztító lelki rezgésszint hormonjai már kevésbé lesznek érdekesek a testednek, így kevésbé fogsz csábítást érezni rájuk. Tulajdonképpen ezzel le is írtam Neked az addikciókról való leszokás biztos receptjét!  Ez a harmadik lépés: pozitív érzések hormonjaira kell szoktatni a tested, pozitív érzelmek gyakorlásával!

De fontos tudnod, hogy minden kezdet nehéz! Először unalmasnak fogod találni az ilyen gyakorlatokat. Az is lehet, hogy az egod lesöpri azzal, hogy ez baromság vagy azzal, hogy úgysem használ. Azt tudnod kell, hogy az egod nem más, mint a hormonháztartásod jelenlegi állapotát védő lelki mechanizmus. Az egód az összes sejted tudatalatti felől áradó sugallata! Szóval ő semmi mást nem tesz, minthogy mindig a jelenlegi helyzetet akarja konzerválni, azt a hormonkoktélt akarja kapni, amihez eddigi életed során a testedet szoktattad! Ez miatt nem szabad a saját egódnak hinned! Persze, hogy az egód nem akarja hagyni, hogy megváltozz… Ami jó hír, hogy az ego is átszokik szép lassan az újra és akkor már azt az újat fogja védelmezni mindenáron. Amikor átestem nagyobb lélekgyógyulásokon, akkor már nem értettem, hogyan tudtam úgy élni ahogy előtte éltem és a lelkem már nagyon nem kívánta, hogy oda visszaessek. Egy idő után megszűnt a tudatalatti szintű vágy is erre, hiszen a sejtjeim átszoktak. Ezt a folyamatot már sokszor átéltem, így amiről ebben az írásban írok Neked az mögött mély megélések, tapasztalatok vannak és mély önzetlen energiák igyekeznek Neked is segíteni ezen a nehéz úton!

Miért megy keveseknek a leszokás az addikciókról? A válasz már biztosan benned is körvonalazódott a fenti sorok hatására. Az ego mindent megtesz, hogy a régi állapotot konzerválja! Ezért az első tipikus hiba az, hogy legtöbb ember fel sem ismeri az addikcióját! Ha mások tükröt mutatnak neki, akkor is lesöpri azzal, hogy nem érti mért olyan nagy gond ez vagy más hasonló trükkös gondolatcsomaggal. Az addikció „tulajdonosa” mindig jóval enyhébbnek látja a problémát, hiszen az egója minden érvrendszerrel azt védi. Szóval az első buktató az, hogy az addikciót fel sem ismered és ezáltal esélyed sincs, hogy tegyél ellene.

A második tipikus hiba az, ha valaki végre felismeri és rádöbben, hogy az adott addikció boldogságának vagy akár egészségének a gátja, akkor azt hiszi ezzel már mindent megoldott! Igyekszik tudatosan, agyból elkerülni az addiktív helyzeteket. Ez az a tipikus eset, amikor például a dohányos elhatározza, hogy leteszi a cigit. Az elhatározás lelkesedése és a tudatos odafigyelés révén ki is bírja 2-3 hétig. Aztán „váratlanul” történik valami, ami miatt rá kell gyújtania. Az ego és a tudatalatti mindent megtesz, hogy a test megkapja a hormonjait, amikre rá van függve. Szóval 2-3 hét alatt már mély sóvárgást, hiányt érez iránta minden sejt. Ezt a hatalmas belső hatást agyból nem lehet leküzdeni! Nincs olyan erős akaratú ember, akinek ez menne! Szóval nagy hiba azzal bántani egy alkoholistát, hogy: nem igaz, hogy nincs elég akaratereje, hogy letegye végleg az alkoholt. Ehhez senkinek sincs elég akarata! A saját sejtjeid ellen nem tudsz tartósan tenni! Hol van tehát a hiba? Ott, hogy a leszokni vágyó elvonta a sejtjeitől tudatosan a negatív érzelem hormonjait, de nem adott nekik cserébe mást. Szóval attól lesz hatékonyabb a leszokás, ha pozitív érzelmeket keltő tevékenységeket végzünk, hogy a sejtjeink elkezdjenek ezekre az hormonokra ráfüggeni.

A harmadik tipikus hiba az addikciók leszokásában a kitartás hiánya. Minden leszokási folyamatban vannak visszaesések. Ilyenkor óriási hiba bűntudatot érezni és ostoroznunk magunkat! Hiszen ezzel pont azt a célt érik el a sejtjeink az egónk segítségével, hogy megkapják azokat a bizonyos hormonokat. Ilyenkor elveszítjük erőnket, lelkesedésünket és visszaesünk eredeti állapotunkba. Pedig itt kellene kitartani! A legfontosabb, hogy a visszaeséskor éld meg nyugodtan a visszaesés okozta örömet, de ne érezz bűntudatot vagy egyéb negatív érzelmet! Fogadd el, hogy ez most így alakult! Az elfogadás már pozitív hormonokat termel. Közben tudatosítsd magadban, hogyha kidagonyázták magukat a sejtjeid, akkor újra nekiállsz és folytatod a tudatos fejlődést a pozitív érzelmek gyakorlásával. A leszokási folyamatot a visszaesésekből kell nézni. Ha jó irányba fejlődsz, akkor a visszaesések egyre kisebb mélységűek és egyre rövidebb ideig tartanak, vagy mélyek maradnak, de egyre ritkulnak.

Az addikciókról való leszokáshoz fontos segítséget kérni! Ez a negyedik tipikus hiba, hogy nem kérünk segítséget, illetve letaszítjuk magunkról a segítő szándékot! Ez nem véletlen, hiszen egónk ezzel is az eredeti állapot fenntartását szolgálja. Segíthet a család, a barátok hiszen velük tudsz pozitív érzelmeket megélni. Segíthet egy pszichológus, kineziológus (bővebben: klikk), egy terapeuta (bővebben: klikk) vagy egy spirituális vezető.

Az ötödik tipikus hiba, hogy nem változtatsz a szabadidőd eltöltési módjában. Az időtöltéseidet is cseréld olyanokra, amelyek magas lelki rezgésszintre emelnek. Például nem mindegy mit olvasol, milyen filmeket nézel vagy miket nézel az interneten (bővebben: klikk). Ebben a „boldogságkeresés módszerei, eszközei” című rovatban, melyben ez az írás is megjelent nagyon sok olyan módszert találsz melyek segítenek bizonyos negatív érzelmek leküzdésére. A rovatot a főmenüben, a rovat bevezető írását itt találod: klikk. Ha onnan végig haladsz az írásokon, biztosan megtalálod a Te lelki szerkezeted gyógyításához legjobban illeszkedő módszereket, eszközöket, melyeket segítségül hívhatod annak érdekében, hogy sok pozitív érzéssel sok pozitív hormont juttass a sejtjeidnek.

Ugyanakkor fontos kiemelnem a hálát, amely a legkönnyebben elsajátítható és legerőteljesebb gyógyító érzést. A hála még a szeretetnél is erősebb, még ha ez elsőre hihetetlenül is hangzik. A hála gyakorlásának módszereiről itt olvashatsz: klikk. Komoly segítőd lehet még a vonzástörvény tudatos alkalmazása (bővebben: klikk) és a meditáció is (bővebbe: klikk). A természetben végzett aktivitások is nagyon hatékonyak (bővebben: klikk).

Remélem elláttalak elég munícióval ahhoz, hogy hatékonyan elindulj utadon! Kérlek, ha sikert értél el tudasd velem, hiszen az boldoggá tenne engem is! Ez azt jelentené, hogy a belőlem áradó sok önzetlen energia manifesztálódik a világban. Ha pedig tanácsra lenne szükséged, örömmel állok rendelkezésedre!

Kívánok sok sikert és erőt utadhoz!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk.

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk.

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések