A boldogságkeresés második lépése: a mély önismeret – 34. rész: Az alacsony és a magas lelki rezgésszint egyértelmű jelei? (Vajon melyik lelki rezgésszinten élek III.)

 

A lelki rezgésszintekről már jó pár írást írtam itt a blogon (klikk1, klikk2, klikk3, stb..) és a nemrég megjelent könyvem is részletesen tárgyalja ezt a kérdéskört (bővebben: klikk). Ez nem véletlen. A lelki rezgésszintek segítségével saját lelki fejlődésünket vagy másokét is lehet mérni, követni. Aki elsajátítja ezt a rendszert, az mindennapjaiban könnyebben megérti az embereket. Hiszen eddigi írásaimból már Te is jól tudod, hogy mindegyik lelki rezgésszinten más a világról és az igazságról alkotott képünk: klikk.  Nemrég egy ingyenes önismereti tesztet is bemutattam a lelki rezgésszinted hozzávetőleges mérésére, melyet itt találsz: klikk, bár az igazi az, ha egy jó kineziológus megméri.



Mai írásomban arra a kérdésre keresem a választ, hogy milyen viselkedési tünetek azok, melyek alacsony lelki rezgésszintre utalnak, és melyek azok melyek magasra. Természetesen a teljesség igénye nélkül pár a mai társadalomban jellemző megjelenési formát szeretnék Neked bemutatni. Fontos, hogy ha azon gondolkodsz jelen írás által, hogy vajon milyen lelki rezgésszinten élsz, vagy él valaki a környezetedben, akkor a napi viselkedésének átlagát nézd és ne emeld ki egy-egy negatív vagy pozitív jellemzőjét. Ez azért fontos, hogy önmagadról vagy másról ne torz képet kapj. Kérlek most tarts velem egy kis önismeret mélyítésre:  

Türelem: Ma azt sugározza a világ felénk minden irányból, hogy mindent azonnal akarjunk továbbá túlpörgötten is élünk. Ennek következménye, hogy mindenki türelmetlen másokkal és gyakran önmagukkal is. Sajnos a türelmetlenség az alacsony lelki rezgésszint jele. Minél türelmesebb valaki, annál magasabb a lelki rezgésszintje. Ez persze csak akkor igaz, ha ez ösztönös belső békéből fakadó türelem és nem önmagunkra erőltetésből származik.

Vágyak: A vágyak fokozása, hergelése is jellemzője a mai társadalomnak. Állandó kísértéseknek vagyunk kitéve, melyek szinte belénk ívódnak. A vágyaink azonban elárulják a lelki rezgésszintünket. Minél szélsőségesebbek a vágyaink, általában annál alacsonyabb a lelki rezgésszintünk. A legmagasabb lelki rezgésszinteken az emberek vágymentesek, mert ők a jelen pillanat tökéletességét élik meg. Amíg vágyakozunk addig a lelkünk nem képes a jelent igazán megélni. A vágyak a jövőbe húzzák a tudatunkat, érzelmeinket, gondolatainkat és ezáltal ellopják tőlünk a jelen pillanat örömeit, általában észrevétlenül. Hiszen a vágyakozás érzése ad egy belső energiát és ezért azt hisszük, hogy az helyes, mert elhisszük, hogy az visz minket előre. Pedig sajnos ez egy téves délibáb. Szóval minél közelebb állnak a vágyaid  ahhoz ahogy most élsz, annál magasabb a lelki rezgésszinted.

Cimkézés és elfogadás: A mai emberek félelmetes, hogy mennyire békétlenek. Mindenkinek mindenkiről negatív véleménye van. Mindenki mindenkit cimkéz, véleményez, utál. Ezt azért csináljuk ösztönösen, mert legbelül értéktelennek érezzük magunkat és így próbálunk kompenzálni önmagunk és a világ előtt, hogy másokat becsmérelve különbnek érezzük magunkat. Minél kritikusabb vagy, minél hajlamosabb vagy a cimkézésre annál alacsonyabb a lelki rezgésszinted. Minél elfogadóbb vagy annál magasabb.

Békétlenség: A békétlenségünk mértékét legfőképpen gondolataink megfigyelésével tudjuk megítélni. Hiszen nem feltétlenül kell fizikailag veszekedni nap mint nap ahhoz, hogy békétlenek legyünk. Figyeld meg kérlek, hogy egy nap hányszor jutnak eszedbe ellenséges gondolatok! Persze az ellenséges tetteket is ide kell sorolni, de hála istennek ellenséges gondolatinknak csak egy tört részéből lesz tett. Minél békétlenebb vagy annál alacsonyabb a lelki rezgésszinted és minél békésebb annál magasabb.

Érzelmi ingadozások: Biztos sok embert ismersz, aki hirtelen haragú, vagy akik egyik pillanatban szélsőségesen vidámak míg pár óra múlva depresszióba esnek. Olyanokat is bizonyára ismersz akik nem tudják türtőztetni magukat és vágyaik felett nincsen tudatos kontrolljuk. Ezen emberek szélsőséges változata az infantilis ember, aki attól gyerekes, hogy képtelen ezeket az érzelmi kilengéseket kontrollálni. Minél szélsőségesebbek az ilyen jellegű érzelmi ingadozásaink, minél könnyebben ki tud billenteni minket a környezetünk lelki egyensúlyunkból, minél kevesebb ideig tudunk lelki egyensúlyban létezni annál alacsonyabb a lelki rezgésszintünk. A belső egyensúly tartóssága ahogy emelkedik, az a lelki rezgésszint emelkedését jelzi.

Önuralom és erő: Az erőtlenség és a tehetetlenség érzése az alacsony lelki rezgésszint jele, míg az erő őszinte belső érzése, ami valódi önuralomban manifesztálódik a magas lelki rezgésszint jele. Azok, akik hatalommal, üvöltözéssel, testi erővel igyekeznek céljaikat érvényesíteni és másokra ráerőltetni azok valójában gyengék és alacsony a lelki rezgésszintük. Jó példa erre amikor valaki a vitában egyre jobban emeli a hangját, hogy érvényt szerezzen igazának, vagy amikor egy férfi megüt egy nőt amikor vitába kerülnek egymással. Ezek az alacsony lelki rezgésszint egyértelmű jelei. Szóval ne a hagyományos értelemben értsd kérlek az erő szót. Hanem abban, hogy milyen mértékű az önuralomra és a koncentrációra való képességed?!

Gondolatok csapongása: A gondolatmentesség és a gondolatok jelenre irányultsága a magas lelki rezgésszint jele. Figyeld meg kérlek, hogy gondolataink 99,9%-a felesleges és értelmetlen. E negatív és felesleges gondolatok életünk megrontói. Minél alacsonyabb a lelki rezgésszintünk, annál kevésbé tudunk uralkodni gondolatainkon és azok minőségén. Minél több a negatív gondolatunk, minél több olyan gondolatunk van ami a képzelt jövővel, vagy a múlttal, fiktív valóságokkal vagy mások életével foglalkozik annál alacsonyabb a lelki rezgésszintünk. Azt, hogy a gondolatink pozitívak maradjanak és a jelenre fókuszáljanak gyakorolni kell. Sajnos minél fegyelmezetlenebb az elménk annál alacsonyabb a lelki rezgésszintünk és annál boldogtalanabbak vagyunk (bővebben: klikk).

Rend és tisztaság: A környezetünkre való igényesség is elárul minket. Természetesen a rend és tisztaság mánia a ló túluldala, hiszen az egy addikció. De ha ez nem áll elő, akkor minél nagyobb rend, tisztaság uralkodik az életedben mind a környezetedben, mind a lelkedben, mind a lelkiismereted terén, mind az életvezetésed módjában annál magasabb a lelki rezgéssinted. Sajnos ez az állítás fordítva is igaz. Ha nincs erőd magad körül rendet tartani, ha igénytelen vagy önmagadra vagy a környezetedre, ha nem tiszta a lelkiismereted, ha életvezetésed rendezetlen, ha életedben nincs rendszer, akkor az az alacsony lelki rezgésszint jele.

Öröm, béke, hála, elfogadás: Figyeld meg kérlek, hogy mennyi időt vagy őszintén örömteli, békés, hálás vagy elfogadó egy átlagos napodon. Ez minél kevesebb idő, annál alacsonyabb a lelki rezgésszinted. Tudom, az ego ilyenkor azonnal bekapcsol és elkezd okokat sorolni, hogy ez miért nem megy. De ezek kibúvó keresései az egonak, amely a boldogságod ellensége. Az okok nem érdekesek! A tényt nézd kérlek! Mennyi időt vagy örömteli és békés egy átlagos napodon?

Szeretet típusai és szintjei (bővebben: klikk, klikk2): Figyeld meg a szeretetre való képességed és azt, hogy egy átlagos napodon mennyi időt érzed őszintén és tisztán a szeretet érzését. A legalacsonyabb lelki rezgésszinteken a szeretet egy fiktív dolognak tűnik és képtelenek vagyunk érezni egyáltalán. Alacsony és közepes lelki rezgésszinteken csak az önző szeretet létezik. Itt mindig úgy szeretünk valakit, hogy cserébe tudottan vagy tudat alatt elvárunk valamit. Például elvárjuk, hogy cserébe viszont szeressenek minket, vagy szexuálisan nyitottak legyenek felénk, vagy legyenek velünk elfogadóak, stb… Magasabb lelki rezgésszinteken megjelenik, majd egyre dominánsabbá válik az önzetlen szeretet érzése. Ez a valódi szeretet, amikor semmit sem várunk el csak adjuk ezt az érzést, mert belsőnknek az önzetlen szeretet adja a legnagyobb örömet, jó érzést. A szeretetnek nemcsak a „típusa” árulja el, hogy milyen magas lelki rezgésszinten élünk, hanem az is, hogy egy átlagos napon mennyi ideig érezzük ezt az érzést A szeretet lelki rezgésszintje (klikk, értéke 500) például azt jelenti, hogy ébrenléti állapotunkban szinte folyamatosan az önzetlen szeretet érzésében élünk. Nem véletlen, hogy ez Teréz anya szintje és kb. tízmillió emberből egy él ilyen szinten jelenleg. De tudatossággal nem lehetetlen ide eljutnunk, igaz legtöbbünknél ez évtizedes kemény munkával érhető csak el.

Ha elolvastad idáig ezt az írást, akkor egy kéréssel fordulok hozzád! Valószínűleg Te is hajlamos vagy az ilyen sorok olvasása során azokra a külső okokra fókuszálni, hogy miért vagy ilyen vagy olyan. Vagy ezzel indoklod meg azt, hogy miért nem tudsz ilyen vagy olyan lenni. Gyakran hajlamosak vagyunk úgy is reagálni az ilyen sorokra, hogy majd akkor leszünk ilyenek, ha ez vagy az megtörténik. Kérlek ne feledd! Ezek az egod önvédelmi reakciói és az egod nem Te vagy. Az egod az a negatív energia csomag a lelkedben, ami önmaga erősítésével foglalkozik a Te károdra! Ő egy olyan lelki entitás, melyet nem érdekli a Te boldogságod, hiszen téged csak egy gazdatestnek használ, hogy elszívhassa életerődet és ezzel önmagát éltethesse. Ha nem hiszed, akkor neked ajánlom ezeket az írásokat: klikk1, klikk2.  Ha képes vagy az okok mögé nem bújni, hanem tényleg szembe nézni valódi jelenlegi viselkedési mintáiddal, az egy komoly előrelépés, hogy az egod mögé láss! Minden ilyen lépés közelebb visz a boldogságodhoz…Számomra is nagyon hasznos volt ezt az írást összegezni, mert most még tisztábban látom, hogy milyen sok fejlődni valóm van hátralévő életem során....

Tiszta szívből és önzetlen szeretettel kívánom, hogy hátra lévő életed minden egyes napján legyél  egyre boldogabb!

Ha érdekel jelen rovat előző írása akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása akkor klikk

Ha érdekel első könyvem, mely az emberi lélekről legalább annyira szól, mint a klímaváltozás megoldásáról, akkor arról bővebb információkat itt találsz: klikkNe feledd! A világ problémáinak megoldását önmagadban kell kezdeni! 

Ha ennek a rovatnak az első részétől szeretnéd végig olvasni az összes eddigi írást, akkor a bevezető részt itt találod: klikk. Onnan indulva az írások alján tovább lépegetve végig tudsz haladni jelen rovat írásain. 

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések