A boldogságkeresés első lépése: a felismerés és alapfogalmak - 28. rész: A spirituális csődöt választod, vagy irányt váltasz? (A hála-mátrix)

 

Ma reggel ébredésem után kedvem volt kiülni a teraszomra. A kertemet és a teraszomat úgy csináltam meg, hogy a kikapcsolódás oázisa legyen számomra. Kicsit olyannak képzeld el, mint egy zen-kert. A közepén egy kis kerti tó van, kerek kövekkel szegélyezve és egy mesterségesen készített vízesés táplálja a tavat. Madárcsiripelés, reggeli illatok, szolid fények és kellemes napsütés fogadott. Leültem, teljes nyugalom és béke sugárzott belőlem és az engem körülvevő környezetből is. Mivel a hangulatom és az idő is alkalmas volt (nem kellett sietnem sehová) bekapcsoltam egy csodálatos és egyszerű gyakorlatot, amit most meg szeretnék osztani veled. Bekapcsoltam magamban egy belőlem kiáradó teljesen önzetlen hálaáramlatot (ennek alapjait itt találiod: klikk) először a közvetlen környezetem, majd később az egész univerzum felé. A már régebbről ismert érzés, ami ez után következett meg is érkezett. Ez a van-ság érzése. Egyesek ezt a létezés örömének hívják. Aki még nem élte át, az nem érti igazán mi ez, de az út ahhoz, hogy megéld lehetséges. Te is képes vagy rá! Ez egy olyan érzés, amikor szimplán csak a létezésnek örülsz. Ahhoz, hogy ezt meg tudd élni, először le kell győzni lelki sárkányaidat, vagy átmenetileg félre kell tenned a csatát.


De van ebben a módszerben elrejtve egy nagy titok! Ha az élő környezeted felé teljesen önzetlen hálát sugárzol, akkor ez a hála az összes téged körülvevő élőről vissza sugárzik rád. Ebben a pillanatban része vagy egy olyan hála-hálózatnak, melynek az emberen kívül minden élő a része. Ezt a mondatot pontosítanom kell. Ennek a létező energia hálózatnak minden élő a része, plusz azok az emberek, akik az adott pillanatban a 350-es lelki rezgésszint fölé emelkednek és tudatosan rákapcsolódnak (erről a lelki rezgésszintről itt olvashatsz: klikk). A teljesen megvilágosodott emberek (700-as rezgésszint feletti érték), pedig folyamatosan a részei ugyanúgy, mint a többi élőlény (erről a rezgésszintről itt olvashatsz: klikk).  

Képzeld el, hogy a fűszáltól az oroszlánig minden élő szinte folyamatosan a létezés örömében él azáltal, hogy alapérzése az önzetlen hála érzése. Ez olyan, mint egy energia hálózat (energia-mátrix), amelybe az önzetlen hála által lehet belekapcsolódni. Aki önzetlen hálát sugároz a világ felé az belekapcsolódik ebbe az energia hálózatba, ahol korlátlan hála érzés halad át rajta. Ez a létezés öröme, vagy másként mondva a van-ság állapota. Ilyenkor a létezésnek az érzése önti el a tudatot, amihez nem teszünk hozzá semmilyen gondolatot, semmilyen érzést, semmit. Az egonk és a racionális agyunk ezen csak rontani tudna. Nem teszünk semmit hozzá, csak megéljük azt. Nem gondolunk semmire csak érezzük, hogy létezünk és ez egy teljes békességet ad a lelkünknek.

A modern ember elfelejtette ezt. Én nagyon ritkán tudok ebbe az állapotba kerülni. De igyekszem fejleszteni magam, hogy ez egyre gyakoribb lehessen. Régen az ember ösztönösen így élt. De mára már a racionális-materiális gondolkodás és az EGO eltorzította az alapvető énünket. Ezért kikerültünk ebből az energia rendszerből. Félreértés ne essék! A racionális-materiális gondolkodással és az EGO-val sincs baj! Csak a mai világban már szinte csak ezek léteznek, miközben ezek azok, melyekre ritkán van igazán szükségünk.

(Egyébként ez a bizonyos energia rendszer egy speciális dimenzió része, melyről később írok Neked a D-Univerzum című rovatban.) A van-ság állapotában a legtöbb élőlény szinte folyamatosan benne van. Például az oroszlán amikor fekszik a szavannán a van-ság állapotában, akkor a növényevő állatok egészen közel hozzá, nyugodtan legelésznek. Az oroszlán esetében az EGO csak az éhség vagy az önvédelem idejére kapcsol be (ahogy az egészséges mértékű). Ilyenkor kilép a létezés örömének állapotából, és átmenetileg az élelemszerzés ösztöne veszi át a hatalmat.  Amikor elkapta és elfogyasztotta áldozatát, fokozatosan visszatér a létezés örömének állapotába és hálát ad folyamatosan az univerzumnak. Ez a minden élőt átható hála az, ami az Életet fenntartja, és az egy kapu más dimenziókhoz is.

Az ember áttért az élettelen világ oldalára, az Élet árulója lett (erről itt találsz egy írást: klikk). Ahogy a hálaáramlat energia mezejétől távolodott, egyre pusztítóbbá és önzőbbé vált. Ez az EGO világa és a túlzott materiális szemlélet, ami nemcsak az emberiség, hanem az Élet ellensége (erről itt olvashatsz egy érdekes írást: klikk). A helyes emberi lét az, amikor a van-ság érzésében élünk, és az egónk vagy a racionális-materiális gondolkodásunk csak akkor kapcsol be, amikor erre szükség van. Ezek rövid idők, és a van-ság érzésében való lét a hosszú. Ez az egészséges, és helyes lét. Ezzel szemben a mai valóság az, hogy az EGO egy folyamatos fölöttünk kontrollt gyakorló hatalommá vált a lelkünkben, mely a racionalitást alapvető eszközéül használja fel. Nem tudjuk kikapcsolni, akkor sem, amikor nincs rá szükségünk. Elfelejtettük, hogy kell kikapcsolni, sőt azt is elfelejtettük, hogy az EGO-n túl van egy sokkal szebb belső világunk. (Erről egy érdekes írást itt találsz: klikk.)

Földi életünk legfőbb célja a lelki fejlődés. Alapvetően nem materiális lények vagyunk, akiknek van lelkük, hanem pont az ellenkezője igaz. Alapvetően lelki lények vagyunk, akiknek a földi létük során szükségük van materiális kötődésekre. A materiális kötődés csak egy segítség ahhoz, hogy lelki fejlődésünket életünk során meg tudjuk tenni.  

A lelki fejlődés megemeli életünk színvonalát, kitágítja létünket, megújulást és kreativitást hoz az életünkbe és Élet-támogató vagy inkább Élet-szerető lényekké tesz újra minket. A létezés csodája abban rejlik, hogy meg tudjuk adni a választ az egyik alap kérdésre:

„Miért van valami, ha nincs semmi?”

Ez Élet nem más, mint győzelem a semmi felett és annak büszke hirdetése.  

Az élettelen létezők nem tudnak erre a kérdésre választ adni, csak az élők. Az élők közüli is csak azok, akik a lét magas fokát tudják megélni. Az ő feladatuk létükkel zászlóként előre vezetni az Élet fonalát. Ezek vagyunk mi, emberek. Ezért vagyunk itt! Az Élet zászló hordozói vagyunk. Pontosabban annak kellene lennünk. Miközben minden gyermek ösztönösen ezen az úton indul el, útközben hamar eltévedünk. Mivel a környezetünk nem ezen az úton jár, ezért elhisszük hamar, hogy nem ez a helyes út.  

A mai társadalmi létben, a legtöbb ember el van idegenedve önmagától. A legtöbb ember nem tartja magát szerethetőnek és nem tartja magát különlegesnek. Pedig mindenki különleges és egyedi (erről itt olvashatsz egy érdekes írást: klikk). Az önmagunktól való elidegenedés következménye, hogy az Élet létélménye kötelességek és teendők primitív szintjére degradálódik. Ebben a primitív létben nem számít semmi más, csak a teljesítmény, mert külső visszacsatolások alapján próbáljuk elhinni, hogy mégis csak érünk valamit.  Ezt a problémát hívta John Bradshaw spirituális csődnek (Az ő könyveit örömmel ajánlom minden lelki fejlődés iránt érdeklődő Olvasónak). Ahol a létezés csodája helyett teendők és kötelességek tömegére süllyesztjük le a létezést. Pedig a biblia is egyértelműen leírja több helyen is, hogy a mennyei királyság bennünk van. De ha a lelki világunkat nem tisztítjuk meg, és belső lelki sárkányainkkal küzdünk nap mint nap, akkor ezek elfedik azt és elhisszük, hogy az Élet mindössze ennyi… De az a bizonyos rendszeresen megjelenő belső üresség jelzi, hogy téves az, amit gondolunk… (A lelki fejlődés fontosságáról más aspektusból nézve itt találsz egy érdekes írást: klikk).

Remélem meggyőztelek arról, hogy a lelki fejlődés a létezés kötelező érvényű következménye! Ez a legfontosabb életfeladatink egyike. Nincs több időd mellé beszélni! Nincs több időd halogatni tovább! Tisztelettel és önzetlenül kérlek, tedd a lelki fejlődésed életed középpontjává!   Ez a legjobb, amit tehetsz! Ha most felmerül benned a kérdés: Jó, de hogyan? A válaszom nagyon egyszerű: az Élet hozni fogja Neked a megoldást, amint nyitottá válsz rá. A buddhisták erre azt mondják, hogy ha felkészült a tanítvány, akkor megjelenik a mester az életünkben. Addig míg ez meg nem történik, kérlek élj a lelki fejlődésre nyitottan, olvass minél több önismereti és önfejlesztő irodalmat, és ha időd és erőd engedi erre a blogra is látogass el. Hátha itt is találsz inspirációt a tovább lépéshez. Ígérem, hogy mindent meg fogok tenni ezért…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk ide: klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása, akkor klikk ide: klikk

Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


 Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések