A boldogságkeresés: Életmód, természetgyógyászat – 3. rész: Örökletes?

 

Ha olvastad egy két nappal ezelőtti írásomat mely a mait felvezeti (klikk), akkor tisztán látod, hogy az addikciók és lelki betegségek hogyan adódnak át szülőről gyermekre generációkon át. Az imént hivatkozott írásban talán emlékszel az elhízott házaspár példájára a szállodában, akik állandóan tömték gyermekeiket. A gyermekek felnőtt korukra nyilván ugyanolyan elhízottak lesznek, mint szüleik és beletörődnek abba, hogy elhízottságuk genetikai adottság. Hiszen szüleik és nagy-szüleik is kövérek voltak. Valószínűleg fel sem merül bennük, hogy kövérségüknek nem sok köze van a genetikához. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kövérség nem lehet örökletes! De gondoljuk végig együtt, hogy mi történik ennek a házaspárnak a két gyermekével. A szülők evés függők, ez miatt az ízérzékelés az ő lelkükben az Élet legnagyobb és megunhatatlan csodája. Mivel szeretik gyermekeiket, ezért meg akarják velük osztani ezt a csodát és ezért állandóan tömik beléjük az ételt. Ha megeszik, akkor mosolyt, dicséretet és simogatást kapnak. A gyermekek lelkében így lassan az ízérzékelés összekapcsolódik a szeretet kifejeződésével. Mire serdülők lesznek már ők is evés függők és fel sem merül bennük, hogy lehet másképp is élni. Felnőtt korban ráfogják a genetikára és beletörődnek ennek az életvitelnek a komoly hátrányaiba. Boldogtalanságukat evésbe fojtják, hiszen ez a „mentsvár”, ahol mindig boldogság önti el a lelküket. Számodra is egyértelművé vált mostanra, ugye? Semmi köze a kövérségüknek a genetikához. Azonban ha erre rádöbben valaki a saját életére vonatkozóan, akkor a fogyás esélye sokkal jobbá válik, mint ha genetikai adottság lenne. Hiszen ebben az esetben egy addikciótól, egy rossz berögződéstől kell megszabadulni. Így azok, akik a lelküket gyógyítják és elég akaraterejük és kitartásuk is van hozzá igenis le tudnak fogyni. De ehhez külső segítő kell! A külső segítő pedig nem életmód tanácsadó vagy edző, hanem egy lélek gyógyító, aki a lelki ok megoldásában segít (erről bővebben itt olvashatsz: klikk). Ha a lelki ok gyógyul, akkor a rossz berögződés már felülírható és az eredmény az, hogy a fogyás sikeres és tartós lesz. (Az elhízás problémája még ennél is összetettebb, erről itt írtam egy érdekes írást: klikk).



A fenti példa gondolatmenete bármely más addikcióra ráhúzható. Szóval nem biztos, hogy a migrént, vagy a derékfájást, vagy a gyomorsav túltengést vagy a görnyedt tartást örökölted hasonló problémákkal küzdő szüleidtől. Hanem átvetted lelki terheiket és így az adott tünet vagy betegség pszichoszomatikus (erről bővebben itt olvashatsz: klikk1, klikk2). Tulajdonképpen a szülőktől átvett lelki betegség vagy addikció okozza az azonos tüneteket. Ez azért jó hír, mert képes vagy meggyógyítani azt gyógyszerek nélkül! Ugyanakkor fordítva is izgalmas ebbe belegondolni. Hiszen a testi tüneteinkből melyek generációkon átívelnek a családban rá tudunk jönni, hogy milyen lelki terheket hordoztak a családtagok, melyeket átadtak az újabb generációk felé. Szóval a szülőről gyermekre szálló testi tünet egy jelző fény, mely utat mutathat a helyes lelki fejlődés irányába és a genetikára fogni nem feltétlenül helyes! Egy ilyen alapos végig gondolása a családi „örökletes” betegségeknek nagyon izgalmas dolgokra vethet fényt. Hiszen azok a dolgok, melyeket gyermekkorunk óta megélünk, olyan természetesek, hogy fel sem tűnik számunkra, hogy addiktív vagy bizonyos testi problémák lelki okozója. Hiszen ami megszokott és természetes, arról nehezen vesszük észre, hogy helytelen berögződés.  Viszont minden ilyen „kapaszkodó” segíthet abban, hogy új nézőpontból nézve megtörd rossz családi sémáidat és ezzel megmentsd magadat és az utánad jövő generációkat az abból fakadó szenvedéstől… Ha az addikciót kiváltó lelki ok csak a szülő élménye volt és a gyermek „csak” a rossz berögződést másolta le, akkor még könnyebb az átállás. A pszichoszomatikus ok, ha megszűnik, akkor a tünetegyüttes is rendbe jön. Így párhuzamosan gyógyulhat test és lélek és fokozódhat az egyén boldogága…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása, akkor klikk

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések