A boldogságkeresés második lépése: a mély önismeret – 18. rész: Lelkierő vagy annak hiánya…

 

Eszembe jutott egyik este, hogy régen mennyire gyakoriak voltak a lelkierő hiányos időszakjaim. Izgalmas volt belegondolni, hogy mostanában ez mennyire nincs így. A lelkierőből mostanában szinte soha nincs hiányom és ez már kb. 2 éve tartósan így van. Ami még jobb, hogy egyre több van és egyre inkább önzetlenül kifelé akar áramolni. Ennek egyik következménye ennek a blognak léte is, mára már több mint 150 rajta olvasható írással. Hogy lehetséges, hogy régebben a lelkierő hiánytól gyakran küszködtem, míg ma ez a probléma szinte teljesen kiveszett az életemből? Mai írás erre keresi a választ, hátha Neked vagy szeretteidnek segíthet.



Visszatekintve múltamra egyértelmű kapcsolatot találok a lelki erő mértéke és a lelki rezgésszintek között. Ki merem jelenteni, hogy minél alacsonyabb lelki rezgésszinten élünk, annál többször és annál hosszabb időkre van lelki erő hiányunk, illetve kirobbanó lelkierő "túltengésünk" amikor annyira túlnő rajtunk, hogy nem bírjuk magunkat tűrtőztetni. A lelkierő hiány mélypontja a fásultság és az az alatti rezgésszintek (bővebben: klikk1, klikk2). Ezzel szemben a legnagyobb stabil, folyamatos lelkierővel rendelkező megvilágosult emberek (bővebben: klikk) nem véletlenül képesek olyan dolgokra, melyek a hétköznapi szemlélő számára csodáknak tűnnek és megmagyarázhatatlanok. Feltételezésem szerint bennük több lelki erő van, mint akár több ezer átlagemberben.  A lelki rezgésszintek kapcsolata a lelkierő mértékével egyértelművé válik számodra is, ha az Élet-támogatás szemszögéből vizsgálod. Minél életpusztítóbb egy lelki rezgésszint annál több lelki erőt szívnak el az ebből fakadó Élet-pusztító lelki folyamatok és azok tettekben megjelenő következményei. Például feleslegesen sietsz, akkor is rázod a lábod amikor nyugodtnak érzed magad, nincs kedved enni pedig éhes vagy, nincs kedved fürdeni pedig jól esne, jól berúgsz pedig tudod hogy másnapos leszel, pornót nézel pedig tudod hogy nem tesz jót a lelkednek, játszol késő estig pedig tudod hogy holnap munkanap, stb... Ugyanakkor, ha Élet-támogató lelki rezgésszinten vagyunk, akkor az minél magasabb, annál több lelki erő feltöltését okozó lelki folyamat zajlik le az egyénben. Ennek követlezményei Élet-támogató tettekben jelenik meg, mint például időben fekszem, a párommal foglalkozom a játék helyett, meditálok, jógázok, megállok séta közben és gyönyörködök egy fa szépségében..... Szóval vedd nagyító alá életed abból a szempontból, hogy milyen gyakran van lelki erő hiányod és milyen tartósan. Ebból következtetni tudsz arra, hogy milyen lelki rezgésszinten él a lelked. Ugyanebből a szempontból megvizsgálhatod múltadat is és rájöhetsz, hogy javult-e vagy romlott-e lelki békéd, belső harmóniád, lelki rezgésszinted. Ha volt már magasabban, akkor miket csináltál akkoriban másképp? Ha nem voltál még magasabban, akkor miket kellene másképp csinálni?

Tehát ennek is a lelki rezgésszintünk az alapja, mint annyi minden más tünetnek. A tetteink már „csak” ennek a következményei. Ha nincs lelki erőd elegendő, akkor vizsgáld meg a gondolataidat abból a szempontból, hogy mennyi közülük Élet-támogató, illetve Élet-pusztító gondolat (erről bővebben itt olvashatsz egy írást: klikk). Tudniillik gondolataink tükrözik legjobban, hogy mekkora a probléma. Ha kevés a lelki erőd (és ez nem átmeneti), akkor annak mindig lelki oka van. A kevés lelki erő a lélek figyelmeztetése, hogy túl sok Élet-pusztító hatásnak van kitéve és képtelen regenerálódni olyan mértékben, mint amennyi negatív hatást kap. Szóval ez egy figyelmeztetés nap mint nap, hogy itt az ideje változtatnod. Első lépés, hogy merj szembenézni lelki sebeiddel, lelki problémáiddal és fejleszd önismereted. Nem véletlenül a bátorság az első Élet-támogató lelki rezgésszint (bővebben: klikk), hiszen az őszinte önmagunkba nézéshez komoly bátorság kell. Ha ez nem megy egyedül, válassz hozzá segítőt! Hogy ki legyen az? Ennek eldöntésében segíthet Neked ez az írás: klikk. Tudom, hogy ehhez is bátorság kell, de ha elolvasod az előbb ajánlott írást, akkor rá fogsz jönni, hogy megéri…

Ha érdekel jelen rovat előző írása, akkor klikk

Ha érdekel jelen rovat következő írása, akkor klikk

Ha szeretnéd jobban átlátni a blog egyes rovatait és a blog működését, akkor erről egy rövid tartalmas útmutatást itt találsz: klikk


Ha úgy érzed ez az írás hasznos mások számára is, akkor kérlek megosztásoddal vagy e-mailben juttasd el nekik. A cikk alatt találhatod a megosztás és az e-mail küldés ikonjait. Már azzal is teszel a klímaváltozás ellen, illetve az emberek boldogágáért, ha megosztásoddal mások tudtára adod jelen blog létét.

 

 Építő szándékú véleményed, kritikád örömmel fogadom, amit a cikk alatt tudsz hozzászólásként megírni.


  Ha értékesnek találod a blogot, kérlek légy a blog követője. A „rendszeres olvasás” ikonját a jobb oldalon fent találod. (Ha mobilról nézed, akkor a cikk alatt görgess tovább)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések